Sevgi Bakmadan görmektir gözlerdeki anlamı Sevgi Hissetmektir yürekteki atışları Sevgi El ele gezmektir bilinmeyen istikamete Sevgi Haykırmaktır sessiz çığlıklarla SENİ SEVİYORUM DİYE.
Aile sevgisi tabii ki bir şeyler ifade ediyor. Çünkü kimse olmazsa yanımda onlar oluyor, sahip çıkıyor. Koruyup kolluyor. Diğer insanlar gibi çıkar ilişkisi de kurmaya çalışmıyor, aile.
Arkadaş sevgisi de bir şeyler ifade ediyor ama yakın arkadaşımsa. Evet, sevgiliye çok anlam yüklüyorlar ama sevgili yeri gelip terk edebiliyor. Arkadaş da sevgilisi olduğu an satabiliyor ama bu gerçek arkadaşlarda böyle olmuyor. Çok şükür ki öyle arkadaşlarım var ve öyle de kalmaya devam eder umarım. Yani biz de bazen birbirimizi kırıyoruz ama küsmüyoruz. İnsan ayırdığı onca zamana, geçirmiş olduğu vakte üzülüyor. Onları bir kalemde silip atmıyoruz öyle iki rüzgarda. Sevgiliye ya yanlış anlarsa diye anlatamamış olduğun şeyleri o yakın olduğun arkadaşına anlatabiliyorsun ve yanlış da anlamıyor. Çünkü seni tanıyor. Kafasında kurup yargılamıyor. Aksine, psikolojik destek oluyor.
Çocuk sevgisi çok başka bir şey zaten. İki kızsan da yaramazlık yapınca gelip yine sarılıyor insana. 🥰🥰Şimdi gel de sevme. Zaten istekleri de küçük şeyler. Bir çikolata, bir şekerle mutlu olan varlıklar. Önüne dünyaları vermene de gerek yok. İki ilgilen, oyun oyna. Onlara yetiyor. Hâlâ sevmeyen insanları anlamıyorum. Çocuk sevmeyen ama hayvan sevgisinden söz eden insanlara bu yüzden anlam veremiyorum.
Hayvan sevgisine gelecek olursam korktuğum ve alerjim olan bir hayvan var. Arıya alerjim var. Normalde bunu fark edene kadar hiç kaçınmazdım. Her zaman yanımda iğnesini de taşıyamayacak olduğum için uzak duruyorum. Dolapta durması gerekmiş. Ya piknikte soksa... Hapı yutarım artık eve gelene kadar. Kedileri seçiyorum. Köpekleri çok severim, tavşanları da severim. Kuşlarda psikolojik bir tramvam var. Elime alıp sevemiyorum. Gerçi bayağıdır da denemedim elime almayı. Belki denesem alırım artık ama denemedim çocukken ölen iki kuşumdan sonra. Önceden tepemde uçunca da ürperip duruyordum ama o geçti. Balıklar zaten kendi hâlinde akvaryumda takılıyor. Ver yemini, suyunu değiştir. Tamamdır. Tabii, şimdi yılandan korkarım. Kelebekten korkanlar var. 🤣🤣Kim uydurduysa ölülerin ruhunu taşımış olduğu yalanını. Kimisi ondan dolayı korkuyormuş. Sinekten, karıncadan korkanlar var. Karıncayı eline alsan en fazla elinde gezer. Bir şey yapmaz. Galiba organik ortamda büyümenin verdiği bir durumdan korkmuyorum. İşte çocukken götürün köye çocukları. Bakalım, kaçı korkacak?