Nikahıma az bir zaman kaldı ve hâlâ gelin- kaynana evresine gelemedik.
beni asla gelini gibi görmüyor sanki ben yokmuşum gibi davranmayı tercih ediyor.
misal bugün eşyalarımız geldi eve geçtik nişanlımla neyse kayınvalidem de tesadüf eseri dişleri için buraya gelmiş normalde uzakta oturuyor neyse kapımız açıktı içerde oturuyorduk hoş geldin anne dedim. Beş karış surat , soruları bana değil oğluna soruyor.. kafasına göre yatak odama girip yine nişanlıma yatağı böyle koysanız falan diyor. Sanki ben yokum orada yani..
sonra ben yatak odasındaydım çıkarken diyor ki hadi Emre ben gidiyorum. üst kata eltimin evine gitti.
sonra akşam eşyalar tam kurulunca eltim ve kayınvalidem tekrar indiler. Yine aynı tavır zaten suratında hayır yok genel hali de böyle ama bana ekstra bir tavır takınıyor hayır yani kimse ona ölüp bayılmıyor ama onun gelini olduğumu bir şeyleri sorarken ederken bana yönelmesi gerektiğini unutuyor.
her şeyi geçtim insan olarak azcık güleryüz gösterirsin , sarılırsın , kızım dersin hiçbiri yok.
ahıra girer gibi geliyor gidiyor resmen.
tavrının nedenini de az çok biliyorum aslında. Her şeye bir kızgınlığı var zaten de. Konuşuyorduk telefonda işte birden dedi ki sen nikah saatini çok erken aldın bende dedim ki anne akrabalarımız gelcek dediniz o tarihe ayarladım saat seçeneğim de başka yoktu maalesef dedim. Üstüne de zaten nikahta kuaföre çok erken saatte gideceğimi (nikahım saat 13.15’te) sadece yanımda yakın bir akrabamın kızını götüreceğimi ( yakın arkadaşım yok ) onun da bana yardımcı olmak için geleceğini söylemiştim.
buna delirdi hep beraber gidecekmişiz görümcelerim de gelecekmiş vs. Dedim anne ben ailemden bile kimseyi almıyorum ayrıca dedim ben zaten çok erken bir saatte gideceğim bu kadar kalabalık gitmeye ne gerek var. Üstüne dış çekime de geleceğini söyleyince kızdım bende kapattım konuyu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sen yanmışsın. Nişanlın bu duruma ne diyor ve aile apartmanında mı oturacaksınız?
Eltimle aynı apartmandayız Allahtan benden önce çekip gitmişler uzakta çorlu velimeşe taraflarında yaşıyorlar şu anda da dişi için gelmiş tedavisini burada başlattığı için…
Misal eltimle biraz daha iyi ama eltim 7 senelik evli ve ondan öncede eltimi lise zamanlarından beri tanıyor.
Ben nişanlımla tanıştığımda ise zaten burada değildi.
Ama ne olursa olsun ilk tanıştığımdan beri o sıcaklığı hiç vermedi ki.
4 çocuğu var hepsine neredeyse hep aynı. Nişanlımla annesi arasında bir bağ bile yok. Misal dün oturuyoruz tekrar aşağı indi eve bakmak için beyaz eşyalar gelince hemen garantisini başlatmayın diyor bende dedim ki başlatıcaz çünkü sana ne anladın mı artık her lafı batıyor. Bana beş kuruş faydası yok. Nişanım olmuş bir küçük küpe takmış bana. Benim annem bilezik taktığı halde. Nişandan sonra gelip bir kusura bakma bile demedi.
Ben ağzımı açınca da gelin çok konuşuyor oldu.
Kocasıyla laflarım onlara ağır geldi.
Küpeyi arkadaşımda takardı dediğim için tavır aldılar. Öncesinde de tartışmalarımız oldu. Zor bir kadın.
Her yerde yanımda yer almak istiyorsa önce annelik yapmasını öğrensin.
Nikahım olcak mesela kaç bilezik takcak ya bir ya hiç.
Artık bir yuva kuracaksanız en önemlisi nişanlın ve sensin. Kimse aranıza giremez. Dış etkenlerin tadınızı kaçırmasına izin vermeyin. Senin arkandan istediklerini söylesinler. Eğer nişanlın da bunların farkındaysa güzel bir şekilde aranıza mesafe koyabilirsiniz. Böyle insanlar çok yuva bozar. Buna izin vermeyin
Doğru söylüyorsunuz. Nişanlıma da kızıyorum o gün hep yanımdaydı. Annesi 2 kere geldi eve.
Neyse ben o günün gecesi dedim ki annenle bir konuş lütfen hani soğuk davranmasın yok saymasın beni diye ve nişanlım da beni gayet haklı bularak tamam dedi.
Bugün ise gündüz tartışma geçmiş aralarında.
Vurabileceği tek yerden vurmuş beni.
İşte ben geldim içeri hoş geldin dedi ama elleri cebinde oturuyordu demiş. Önce o yapsın demiş.
Nişanlım diyor ki işte sende hatalısın evet annem böyle birisi evet tavrı var sana karşı , kendi evlatlarına bile sevgisini hisstiremeyen bir kadın diyor ama gelip bana da lafı iliştiriyor.
Bende dedim ki bütün gün yanımdaydın uyarabilirdin.
Her şeyi geçtim sana o gün annenle konuş dediğimde bana bunları söyleyip sen bir sarıl sen bir elini öp bakalım ondan sonra tavırlarına bak yine aynı olursa konuşayım niye demedin de annen ama o da böyle böyle diyince gelip bana sende hatalısın diyorsun dedim.
Ne olmuş oldu şimdi dedim.
Keşke konuşmasaydın dedim. Yine dedim her defasında olduğu gibi bir şey cımbızla çekildi ve o da böyle böyle yaptı oldu dedim.
Ya öyle bir şey ki yanaşamıyorum kadına. Nişanlım benim ailemden benim yaşadıklarımın yarısını bırakın çeyreğini bile görmedi.
Her zaman kapıdan bile hoş geldin oğlum , ne yersin oğlum , ne içersin oğlum diye karşılandı dedim.
Nişanlım çok mu ilgili birisi hayır değil.
Ama benim ailem aşırı sıcakkanlı.
Nişanlımla sorunlar yaşadığımda bile kalkıp ona yine tavır almadılar.
Dönüp bir de kendime bakıyorum ailesinde kendimi hep çok yalnız hissediyorum.
Ya sevgiliyken tanışmaya gittik evine bana sarılmayı unuttu oturdu karşıma birden.
Öyle bir noktadan bana nişanlım diyor ki elini öpmen gerekir..
ya dedim annen benimle yolda karşılaştığında sanki yabancıymışım gibi merhaba diyip geçiyor dedim.
Bana kızım nasılsın diye başlamıyor ki konuşmaya dedim.
İnsan karşı taraftan büyüğünden sevgi alamayınca yaklaşamıyor işte.
Nişanlım yaşamadığı için ona kolay geliyor.
Eğer benim ailemle sorunlar yaşasaydı belki benim gibi katlanmazdı bile çeker giderdi.
Evlenince bu seni mahveder