Kayınvalidemin aşırı soğuk tavırları?

Nikahıma az bir zaman kaldı ve hâlâ gelin- kaynana evresine gelemedik.
beni asla gelini gibi görmüyor sanki ben yokmuşum gibi davranmayı tercih ediyor.
misal bugün eşyalarımız geldi eve geçtik nişanlımla neyse kayınvalidem de tesadüf eseri dişleri için buraya gelmiş normalde uzakta oturuyor neyse kapımız açıktı içerde oturuyorduk hoş geldin anne dedim. Beş karış surat , soruları bana değil oğluna soruyor.. kafasına göre yatak odama girip yine nişanlıma yatağı böyle koysanız falan diyor. Sanki ben yokum orada yani..

sonra ben yatak odasındaydım çıkarken diyor ki hadi Emre ben gidiyorum. üst kata eltimin evine gitti.
sonra akşam eşyalar tam kurulunca eltim ve kayınvalidem tekrar indiler. Yine aynı tavır zaten suratında hayır yok genel hali de böyle ama bana ekstra bir tavır takınıyor hayır yani kimse ona ölüp bayılmıyor ama onun gelini olduğumu bir şeyleri sorarken ederken bana yönelmesi gerektiğini unutuyor.
her şeyi geçtim insan olarak azcık güleryüz gösterirsin , sarılırsın , kızım dersin hiçbiri yok.
ahıra girer gibi geliyor gidiyor resmen.

tavrının nedenini de az çok biliyorum aslında. Her şeye bir kızgınlığı var zaten de. Konuşuyorduk telefonda işte birden dedi ki sen nikah saatini çok erken aldın bende dedim ki anne akrabalarımız gelcek dediniz o tarihe ayarladım saat seçeneğim de başka yoktu maalesef dedim. Üstüne de zaten nikahta kuaföre çok erken saatte gideceğimi (nikahım saat 13.15’te) sadece yanımda yakın bir akrabamın kızını götüreceğimi ( yakın arkadaşım yok ) onun da bana yardımcı olmak için geleceğini söylemiştim.
buna delirdi hep beraber gidecekmişiz görümcelerim de gelecekmiş vs. Dedim anne ben ailemden bile kimseyi almıyorum ayrıca dedim ben zaten çok erken bir saatte gideceğim bu kadar kalabalık gitmeye ne gerek var. Üstüne dış çekime de geleceğini söyleyince kızdım bende kapattım konuyu.

Kayınvalidemin aşırı soğuk tavırları?