- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaşörtüsü bence Kur'an'da geçmeyen bir şey ama öyle bile olsa kimse kimseyi zorlayamaz orası kesin. Lakin Kur'an'da zaten baskı karşısında Peygamberlerin yaptıklarını anlatarak bize bir yol çiziyor. Bu talimatları izleyerek önce gizlenmen sonra yavaş yavaş harekete geçmen en sonunda uygun an bulunca kendi gerçek düşüncelerini söylemen lazım. Şimdilik bekle üniversiteyi kazan ve orada açıl. İş bulduğunda ise gerçek düşüncelerini söyle.
04 Yorumla
Soran+1 yılDinimden çıkmak istemiyorum tövbe tövbe lakin bende araştırdım bir şeyler ve ayette geçen ziynet kelimesinin saç olduğunu düşünmüyorum. Orada geçen ziynetin göğüslerin olduğunu düşünüyorum. Ayette geçen babalar oğullar falan haram sayılmayan dışında kalan kişiler neden saçtan tahrik olsun ki yani saç altı üstü. Ziynetleri bilinsin diye yere vurmasınlar derkende bence orada kastedilen saç değil. Böyle düşünüp dinden çıkmış mi oluyorum bilmiyorum ama bence insanlar yanlış yorumluyor ve çevirisini istedikleri gibi yapıyorlar.
Soran+1 yılBir de okuduğunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi maalesef ki şu an istesemde yapamıyorum. Ailem asla kabul etmeyecek. Kendi maddi imkanlarımi sagladigim zaman inşallah gerceklestirecegim bu istediğimi.
- +1 yıl
https://youtu.be/PYoSG_eOfcM
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Soran+1 yılTamamdır teşekkür ederim izlemeye çalışacağım mutlaka
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal de bu kadar uzun yazıları okumayan ben, kitabın finaline yaklaşırken bir an önce ''Katil kim acaba?' diye heves ve merakla okudum yazdıklarını. Aile yapısı asla değişmez onlar böyle görmüş böyle yaşamış yani onlarında kendilerince yanlışta olsa çevre/akrava faktöründen dolayı onlara doğru geliyor. Zor günler zamanlar geçiriyorsun bunu senden başka kimse anlayamaz. kaldı ki bi erkek anlasın? çok zor. Kabuğunu kırmak ve gelen bahara neşe katarak ömrünü yaşamak istiyorsun yazdıklarından anladığım kadarı ile. Fakat engeller ve çıkmaz durumlar maalesef bi yerde törpülüyor seni anlıyorum. Şöyle bir örnek vereyim kendimden benim babam sofrada çay yemek içerken emç emç mıçç diye sürekli ses çıkarırdı ve bu durum benim tahammül sınırlarımı fazlası ile zorluyor aşıyordu. Kalkıp adama ''Ağzını şapurdatma miğdem bulanıyor yemek iyemiyorum'' diyemem. En iyisi yemeği ayrı yerde yemek oldu, yani bazen kişiyi değiştiremezsin ama ortamı değiştirmek mümkün olabilir. Bu mümkünlük durumu ise senin okulunu bitirip mezun olup iş/meslek sahibi olmaktan geçiyor başka yolun yok. Sonrasın da farklı bir şehir olur yahut bi evlilik durumunda zaten sen artık içinde biriktirdiğin bu durumu aşarsın anca. Yazdıklarım ne kadar dediklerin ile alakalı oldu bilmiyorum ama anladığım durumun bu şekilde. Ve şunu da diyeyim Türkçe'yi iyi yazıyorsun yani burada bir çok insan dikkat etmez iken senin dikkatli yazman iyi bir şey.
113 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar da güzel yazmışsınız teşekkür ederim okuduğunuz ve beni anlamaya çalıştığınız için. Ayrıca türkçemi begendiginiz için. Normalde daha güzel konuşurum yazarım ama çok dikkat etmedim klavye olduğu için ancak bu kadar oldu. Dediklerinizde de çok haklısınız. Maalesef onların kafa yapısı böyle, aileleri böyle öğretmiş ve ben bunu ne yaparsam yapayım değiştiremem. Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de o dur. Sanırım tek çözüm yoluda dediğiniz üzere kendi işimi mesleğimi elime aldıktan sonra açılmak olacak. Aksi halde hayatımı zindan ederler. Çünkü onlara mahkum durumdayım her açından. Bir de ben onlardan kopmak ayrılmak istemiyorum yanımda olsunlar istiyorum ama maalesef bu durum şu an mümkün görünmüyor. Yıllardır kendi içimde verdiğim savaşların varlığından habersiz bir gençlik hevesi olduğunu savunacak ve reddecekler. Ama belki ileride daha da büyüdüğüm için bir süre karışmayıp beni affederler. Ya da onlara hediye jestler yaparım imkanımca gönüllerini almaya çalışırım artık bilmiyorum. Siz de çok bir insana benziyorsunuz. Umarım hayatınız da kalbiniz gibi güzel olur.
Soran+1 yılSiz de çok *iyi* bir insana benziyorsunuz. Umarım hayatınız da kalbiniz gibi güzel olur. Yukarıda kelimeyi eksik yazmışım düzeltmek istedim.
- +1 yıl
Rica ederim, yazdıklarını samimi bulmasa idim zaten o kadar yazamazdım sanırım, yani aileler öyle görmüş yaşamış diye çocukları aynı yoldan çizgiden gidecek/gitmeli diye bi kural yok. Kimisi hayatı böyle kabul eder senin gibi insanlar ise olması gerektiği gibi olmak ister yani savaşmaya çalışır kendi içinden en azından. Zamana bırakmak ve bunun tek çıkış yolunun okul okuyup mezun olup iş hayatına atılmak olduğunun sende farkındasın. Sana tek şey önerebilirim. SAKIN AMA SAKIN EVLENEYİM KURTULAYIM kafasında asla olma... Seni bugün böyle kabul edip sonra hayatını daha zından bi hale çevirecek bi erkek ile evlenme olasılığını unutma. Önce sen kendini düşün kendi planlarını hayata geçirmeye çalış evlilik sonraki mevzu olsun. ''Bir ben varım bir ben daha sadece'' lafı rotan olsun. Düşersen kimse seni kaldırmaz kaldırmayı bırak düştün diye daha beterini yapar insanoğlu bu aile bile olsa. kelimeleri düzeltmene gerek yok anlıyorum gayet yani bazen öyle ufak tefek hata demiyimde gözden kaçma durumu olur, çok dip detaylara takılma :))
Soran+1 yılHayır hayır hiç evlenme kafasında değilim tek istediğim kendi ayaklarımın üzerinde durup ailemde dahil kimseye muhtaç olmamak. Soylediginiz gibi düşene yerde tekme atan çok olur. Bu hayatta kendimi sadece kendimiz kurtarabiliriz. Bize bizden başka kimse yardım da edemez. Rotan olsun dediğiniz sözü de unutmayacağım teşekkür ederim. Bir abi tavsiyesi olarak alıyorum. Yazdıklarinizi da düzenltmenize gerek yok gayet güzel yazıyorsunuz bende anlıyorum. Sadece ben anlasimamaya takıntılı olduğum için yazmak istedim sizlik sıkıntı yok emin olun kdkxkeodsd Hayat sizi hep güzel insanlarla karsilastirsin. Sizin dua edeceğim, tanimadiginiz bir insana kötü zamaninda yazıp destek olmaya çalıştığınız icin. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim, umarım dilediğin gibi bir hayatı mus muıtlu yaşarsın kendin olarak ömrün güzellikler içe geçer umarım.
Soran+1 yılÇok teşekkür abim hepimiz için öyle olur umarım🫶🏻
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim güzel sohbet oldu benim içinde.
Soran+1 yılBenim içinde öyle. Sizin gibi açık zihniyetli insanlar görmek beni mutlu etti. Keşke bir akrabam ya da abim falan olsaydınız dedim içinden yalan olmasın.
- +1 yıl
İster arkadaş ister abi olarak görebilir kafan dumanlı olduğunda yazabilirsin, bende vaktim olduğunca yazarım
Soran+1 yılTeşekkür ederim ediyorum arada buna ihtiyacım olabilir sanırım. Sizde yazabilirsiniz burada olurum mutlaka.
- +1 yıl
Mesaj atarsan yazabilirim, diğer türlü sorulara geri dönüş yapmak soruları bulmak zor ve insan unutuyor.
Soran+1 yılTamamdır öyle yaparım. Sağlıcakla kalın.
- +1 yıl
EİC için teşekkür ederim.
+1 yılValla yazınız, öyle okunmayacak kadar uzun değildi, o yüzden hepsini okudum. Öncelikle neden açılmak istiyorsunuz, eğer sırf içimden gelmiyor diyorsanız, zaten açılın yani, Allah istemeye istemeye yapılan bir emrini yapılmış kabul etmez ki; ama size tavsiyem Allah size "kulum sen güzel yaptın, etrafında onca örneğe rağmen sen beni dinledin, benim sana emrimi yerine getirmek için nefsine, etrafındakilere taviz vermedin, senin kulluğunu kabul ettim ve seni seviyorum" desin gerisi önemli değil. Siz de "ya rabbi! Sen sevdiysen, beğendiysen, benim neyi sevdiğimin ne önemi var benim asıl sevdiğim sensin, sen razı olmuşsan tesettür nedir ki cennet bile gözüme gelmez" deyin gerisi önemli değil. Yoksa tesettür dediğiniz şey bir bez parçası olsa ne olur olmasa ne olur. Mesele sırf Rabbim istedi ya o yeter, diyebilmek.
024 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ediyorum okuyup anlayıp yardımcı olmaya çalıştığınız için. Neden açılmak istiyoruma gelirsek kendimle yıllardır barisabilmis değilim ve kendimi güzel hissetmiyorum. Bu yüzden özgüvenim düşüyor ve ortamlarda silik bir karakter olarak kalıyorum. Kendimle barışık olmam için açılmaya ihtiyacım var şu an. Belki de bunlar geçmişte içimde kalan heveslerin bir patlaması emin olamıyorum. Ama şu an tek bildiğim açılmak istediğim. Belki de ileride Allah hidayet edecek ve daha güzel bir şekilde de istekle kapanıp mutlu olacağım bunu kimse bilemez. Ben zaten açılıp casilayim kendimi göstereyim demiyorum. Orta açıklıkta bir insan olurum yapım gereği de öyle zaten. Normal hayatımda da laubali her yerde her şeyi yapan konuşan birisi değilim. örtüme uygun davranirdim. Başımı açmam karakterimi etkilemeyecek sadece kendimi daha iyi hissedeceğim mental olarak.
Soran+1 yılUmarım kendini anlatabilmisimdir. Hatta namazlarimi yine kılarım kılmaya çalışırım elimden geldiğince. Sadece şu an mutlu değilim ve açılmak istiyorum bu yüzden.
- +1 yıl
Size şunu söyleyeyim; açılmak ile güzel olmak ya da örtünmek ile özgüvensiz olmak arasında hiçbir bağ yok. Bu tamamen insanın kendini sevmesiyle alakalı; ani kendinizi sevmezseniz açık olsanız da sevmeyeceksiniz. İlla tesettürlü olun, demiyorum. Sadece bu düşüncenizi değiştirmediğiniz sürece açılsanız da o özgüvensizliği yaşayacaksınız. Bir de bence güzellik ruhla alakalı bir durum. Dünyanın en güzel insanını somurturken görürseniz onun yüzüne bakmak istemezsiniz; ama güler yüzlü, sıcak kanlı, pozitif enerjili birini görürseniz yanından da ayrılmak istemezsiniz. Bence her şeyden önce kendinizle barışık olmanın giyim kuşamla alakalı olmadığını fark edin, sonra neyi tercih etmek istiyorsanız ona göre davranırsınız.
Soran+1 yılBen zaten bununla alakalı kitaplar okudum hatta yazımda da belirtmiştim sosyal fobi ve gelişim kitapları okudum kendimle barışmak için sorunun bu olduğunu düşündüm bende ama değil. Kendime yakistirmiyorum baş örtüsünü. Açıkken daha güzel olduğumu düşünüyorum.
- +1 yıl
E yani ne diyim şimdi, açılmak istiyorsunuz; ama açılamıyorsunuz, aileniz kızarmış. Örtülü olmayı da siz istemiyorsunuz. Valla benim fikrim tükendi. Yapabiliyorsanız ailenize bunu söyleyin ve ikna etmeye çalışın, edemiyorsanız da boş yere kafaya takıp kendinizi üzmeyin. Valla insanın hava durumu kapalı olacağına başı kapalı olsun daha iyi :)
Soran+1 yılSon yazdığınız cümle o kadar haklı k sırf bu yüzden şu an hayatımı zindana çevirmemek için açılmıyorum. Ailemin beni hala sevmeye devam etmesi icin:') Bende zaten içimi dökmek ve belki birileri anlar diye yazmıştım buraya. Okumanız ve empati kurmaniz bile yetti teşekkür ediyorum bunun için. Ama düşüncemi de büyük ihtimalle kendi mesleğimi elime alınca yapacağım. Kendi durduk yere ateşe atmak istemiyorum.
- +1 yıl
hahahahah aynen kendinizi ateşe atmayın bence de. Hem o zamana kadar belki düşünceleriniz de değişir. Gerçi şimdi kaçıncı sınıfa gidiyorsunuz bilmiyorum ama. Gün doğmadan neler doğar demişler. İnşallah iyi şeyler olur sizin için. Hadi siz yine güzel hissetmek için açılmayı düşünüyorsunuz, biz erkekler ne yapalım :) Yaşıyoruz işte kabullenerek :)
Soran+1 yılşu an 20 yaşındayım üniversite sınavına giricem tekrardan 🫠 teşekkür ederim umarım hepimiz için iyi şeyler olur. Lwpxneoxj valla abim o konuya gelirsek bilemiyorum tam ama kendinizi sevmekle başlayabilirsiniz öncelikle. Ya da giyim tarzınızla farklı bir aura yaratabilirsiniz. Başka da ne yapılır bilmiyorum. Cildinize önem verin bakım yapın. Yüzünüz aydınlanır daha ne olsun yani
- +1 yıl
Hangi bölümsünüz, sözel ise türkçe öğretmenliği dışında bir bölüm okumayın. Kazanırsanız eğer Kpss'ye ilk yıldan itibaren çalışın yoksa çok zor. Eşit ağırlıksa eğer hukukta şansınızı deneyin, gerçi o da öldü; ama olsun en azından ismi hala kulağa ağır geliyor. Eğitim bölümü gelirse kesinlikle ilk yıldan Kpss'ye çalışın burası çok önemli. Sayısalcıysanız sağlık bölümünden şaşmayın. Yoksa 4 yıl sonra buraya atanamıyorum, verimli ders çalışmak için öneriniz var mı, yazarsınız. Bu arada tavsiyeniz için de teşekkürler, ben cilt bakımı olarak sadece sabahları yüzümü yıkıyorum, o kadar; ama denerim bakım falan :) :)
Soran+1 yılTavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle bölümüm sayısal. Lisem maalesef yazımda da belirttiğim gibi pamdemiden dolayı önemli iki yılım çöp oldu 11 ve 12 yani. Bu yüzden mezuna kaldım. İlk mezun senemde dershaneye gittim seferde de depremden dolayı dershaneler tatil oldu son aylarda vs siralamam kotuydu yine mezume kaldım ikinci mezun senem yani şu an. Dediğiniz gibi sağlık alanından ilerlemek istiyorum. Önü en çok meslekler orada. İş bulmakta daha kolay öz ya da devlet ikisinde de bulabilirim. Verimli ders calismam için öneriye gelirsek aşırı verimli olduğum söylenemez bunalımli halimden dolayı hevesim yok iki üç aydır ama bence öncellikle çalışılacak konular haftalık olaran planlanmali ve sosyal medya hesapları sınav sürecinde kapatılmali. Mesela ben şu an tweet hariç kullanmıyorum. Hariç dediğim tek Instagram var zaten gerçi. Neyse işte bunlar öncellikli olan. Bir de düzenli olarak konular tekrar edilmeli ki yeni konular üstüne eklenince eskiler silinmesin. Daha çok yks kpss ya da okul sınavı mi çalışacağınız şey ona bağlı olarak daha iyi tavsiye verebilirim belirtirseniz. Bakım olarak bence bir adet peeling, yüz yıkama jeli, tonik ve yüz kremi bence gayet yeterli güzel bir markadan cilt tipinize uygun alabilirsiniz. Ya da kisa ve net çözüm olarak cildiyeye giderseniz size uygun bir temizlik ürünü yazacaktır mutlaka.
- +1 yıl
tavsiyeyi bana verin demedim ki; yani üniversiteyi kazandığınızda ilk yılınızdan itibaren kpss'ye çalışmazsanız mezun olduğunuzda siz kendiniz buraya "arkadaşlar atanamıyorum, bana tavsiyelerde bulunun" yazarsınız dedim, siz yazarsınız yani, ben tavsiye istemiyorum. Ben zaten üniversiteyi bitireli on yıl oldu :) Cilt bakımı için de kendinizi iyi hissedin diye espri yaptım ben, hani hiçbirimiz kendimizi güzel hissetmiyoruz manasında dedim; ama siz maşallah beni cildiyelik yaptınız, vallah bıraksam estetik ameliyata sokacakmışsınız :) Hamd olsun öyle sıkıntı yapacağım şekilde bir cilt sorunum yok yani, maşallah gayet iyiyim diyeyim :)
Soran+1 yılSldmwpdmeodmeod yaaaa ben sanırım anlık olarak anlama kapasitemi yitirdim sanırım kusura bakmayın. Bazen ders stresinden şundan bundan beyin tutulması yaşayabiliyorum kusura bakmayın. Şaka yapıyorsunuz diye düşünmedim hiç ya dksnxodjdj ciddi ciddi tavsiyeler veriyorum bende abim kusura bakma kendime çok güldüm yaa
- +1 yıl
hahaha sorun değil olur öyle şeyler, cildiye kısmında ben de çok güldüm. Neyse ki ameliyatsız kurtardık ya o da yeter:)
- +1 yıl
en azından o ilk sorudaki karamsar, bunalmış, hayattan soğumuş ruh halinden çıktınız, bu vesileyle :)
Soran+1 yılYine de lazım olursa dediklerimi kullanın bence, bakım yaş cinsiyet fark etmeksizin herkes yapmalı ya😸
Soran+1 yılAh evet orada haklısınız bir nebze olsun güldüm teşekkür ediyorum buradan kkeoxjeodkdkf
- +1 yıl
hahahah tamam olur denerim; ama söz vermeyeyim; bana bu kadar yakışıklılık yeter :) Her şeyin fazlası zarar :)
- +1 yıl
hahahah ne demek, biz teşekkür ederiz
Soran+1 yılDiyorsuuunnn ksoxjeodjdj şaka bir yana kendinle barışık olmana bayıldım inşallah bir gün öyle olmam dileğiylee
- +1 yıl
aslında sen de öylesin bence de işte, kendini şartlamışsın diyelim. Yoksa içinde bir yerlerde özgüven patlamasıyla dolan biri var, ben onu sezebiliyorum. Yeter ki kendini rahat hisset valla o zaman ah canım kendim, diye dolaşırsın ortalıkta :)
Soran+1 yılİnşallah bir öyle olurum açık ya da kapalı fark etmez hakkımda hayırlısı neyse o olsun 🥲
- +1 yıl
inşallah, haydi bakalım öyle olduğunda buraya yaz; ama tamam mı, eğer buralarda olursam yeni seni görmüş olurum ve aaaa işte bak ben sana demiştim de sen bana inanmamıştın, ahh ahh ben hep haklı çıkmak zorunda mıyım, der biraz hava atarım :)
Soran+1 yılTamamdırrr :') Haydi sağlıcakla kal abim teşekkür ederim bu arada okuyup destek olmaya çalıştığın için. Umarım hayatınız hep güzelliklerle dolu olur.
- +1 yıl
çok teşekkürler, sağlıcakla kal :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılGizlenerek yazıyorum. Belki gizliden çıkarım. Şimdilik böyle iyi. Yazdıkların akıcı, anlatımın kuvvetli. Yaşadığın git geller gayet anlaşılır. Erkek halimle bile senin yaşadıklarını kendi iç dünyamda yaşadım. Ailesi için onları mutlu etmek için kendin olamamak nedir bilirim. Ki benim ailem baskıcı hiç değildir. Ona rağmen onların takdiri için yaşadım yıllarca. Kendini desteksiz hissediyosun. Seni seven bir ailen var ama koşulsuz seven bi ailen yok. O koşulu bi gün sonlandıracksın ve ailen seninle olmayacak. Yine de kendin olacağın için buna değer. Keşke daha değer veren bir aile olsaydın. Ben de namaz kılarım. Baş örtüsü değil ziynetin örtülmesidir kuranda geçen. Buna inanırım. Kafalarımız benziyor baya. Çok uzun yazdım ben de
014 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ederim okuduğunuz ve beni anlamaya çalıştığınız için. Keşke sizin anladginiz gibi ailemde anlayabilse ama anlayabileceklerini sanmıyorum. Yıllardir içimde benligimle verdiğim savaşların varlığından haberdar olmadan beni yargılayıp gençlik hevesi bu diye kestirip atacaklar ısrar edersemde dediğiniz gibi istedikleri gibi bir evlat olmadığım için benden nefret edecekler. Dilerdim ki sizinde benim de bizi koşulsuz sevecek bir aileye sahip olsaydık. Ama maalesef ki değiliz onların zihniyeti asla değişmeyecek bu bir gerçek. Bu yüzden ben de sizin gibi yaşım ilerledikçe kendi mesleğimi elime alıp onlara muhtaç olmadığım zaman gerçeklestirecegim bu isteğimi. Bir de şu yazdığınız cümle beni parçaladı "seni seven bir ailen var ama koşulsuz seven bir ailen yok" atom olsak bu kadar parçalanamazdim cidden. Yani bunu aslında biliyordum zaten ama böyle birisinden duymak ağır oldu. Sırf bu yüzden kimsenin kimseyi koşulsuz seveceğini düşünmuyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durma çabamda bu yüzden zaten. Bu dünyada bizi sadece biz kurtarabiliriz. Umarım sizde şu an hayatınızda istediğiniz konumdasinizdir.
Cevap sahibi+1 yılHayatımda istediğim konumdayım çok şükür. Sadece bi herkesin gördüğü yüzüm var. Tatlı güzel insan. Bir de karanlık yüzüm var. Kendi isteklerimin peşinden koşan. Çok az insanın bildiği. Koşulsuz seven ailenin olmasını bu kadar açık söylemek maalesef karakterimde var. Üzüyorum direkt söyleyip insanları. Ama eğlenceli neşeli bi yapım var. Sen de istediğin kadın ol. Kendini iyi hissettiğin. Ama daha değil. Zamanı var. Ömür uzun. Bak 37 ye geldim. Koca bir 15-20 yıl öndeyim senden. Sen çok şey sığdırırrsın bu 15 yıla emin ol
Soran+1 yılHayatınızda isteğiniz yerde olduğunuzu duymak beni mutlu etti. Güzel anlayışlı bir yapınız var, empati duygunuz da gayet yüksek. Bence genel izlenimime göre iyi bir insansınız. Karanlık tarafa gelirsek kerkesin kusurları hataları vardır mutlaka insanız sonuçta. Dikensiz gül olmuyor maalesef. Dediğiniz gibi Allah ömür yazdıysa inşallah daha yılım çok evet. Umarım bu kısa ömrüme güzel anılar sigdiririm teşekkür ederim. Sizde daha genç sayılırsınız ama üzülmeyin. Daha koca bir ömrümüz var 37 ne ki yaş sadece
Cevap sahibi+1 yılEmpatim yüksektir ama bunu bu kadar çabuk tespit etmen benim dikkatimi çekti ☺️ insan hatasıyla güzel bence de. Kimseyi yargılamam. Yaşımı çok severim ayrıca. 37 daha ne ki ☺️ ama senin yaşlarında ben de aynı şeylerden dertliydim. Kendimş beğenmezdim. 21-22 yaşında özgüvenim kendime geldi. Sen de kendinş daha güzel hissedeceğin günlere yelken açacaksın
Soran+1 yıl6. Hissim biraz kuvvetlidir diyelim ya da kişileri analiz etme yeteneğim cart curt yüksek sanırım tam bilemedim kdodkdkfkf TM ci olsaydim ama psikoloji falan seçebilirdim herhalde. İnşallah benim de bir gün o özgüvenli günlerim gelecek teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Sizin de umarım hayatınız hep güzelliklerle geçer ve güzel insanlarla karsilasirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılGüzel dileklerin için tşkler. Aklıma şu an ne geldi. 3 ay önce biri yazdı bana. Dedi ki KS den 6 sene önce görüşmüştük. Seninle yazışmak benim resmen hayatımı değiştirdi. Sana ne kadar teşekkür etsem az dedi. Sonra hatırladım onu. Kapalı bi kızdı. 20 yaşında. 26 olmıuş şimdi. Açılmış. Bugğn bu durumdaysam o gün seninle muhabbet etmemdir demişti. O kadar mutlu oldum ki. Ama o günlerde hiç o kadae etki ettiğimi anlayamamıştım. İnsana dokunmak ne kadar güzel bişey
Soran+1 yılRica ederim. Aaaa benimle aynı yaşıtmis bende 20 yim şu an. Geçmişten gelen bir kader ortağımdi demek :') Ne kadar mutlu oldum onun adına ve çok sevindim istediğini başardığı için. Bir insanin hayatına neler katmissin be abim. O zaman bile birileri için çabalamissin ne kadar güzel bir şey bu. şu an benim için de öyle yaptın. Bende sana ileride kararım ne olursa olsun dönüş yapacağım şu an buradayım ve böyle mutluyum diye :")
Cevap sahibi+1 yılBenim enerjimi yüksek tutan şeyler böyle dönüşlerdir zaten. Birine iyi gelmek tüm tatminlerin ötesindedir ☺️
Soran+1 yıl🥲🥲
Cevap sahibi+1 yılBeğendim sorunu
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim☺️
Cevap sahibi+1 yılEic için teşekkürlerr 💝
Soran+1 yılNe demekk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılçıkabilirsiniz sizin kararınız
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılbastırılmış duygularla yaşamak zordur ailen karışmıyosa açıl istediğin gibi giyin zaten bu düşüncede kapalı olsanda bişeye yaramıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ailem karışıyor sorunda bu. Beni olduğum gibi asla kabul etmezler. Açılmak istediğimi duysalar normalde şahane olan hayatımı (!) zindan ederler. Herkes arkamdan konuşur acilirsam. Aileminde akrabalara gelip beni savucanacaklarini sanmıyorum asla.
- +1 yıl
ama içindeki duygularlada snein mutsuzluğun var işin zor
Soran+1 yılEvet duygusuz bir tiyatroda oynatılan ruhsuz bir kukla gibiyim sadece. Benim için dua eder misiniz? Bu karmaşıklığın içinden çıkıp mutlu olmak istiyorum sadece.
- +1 yıl
onuda evlenince kocana ben açılıcam diyip kabul ettiirsen belki öyle yoksa zor
Soran+1 yılDoğru diyorsunuz. şu an ne yaparsam kendime zarar ederim sabredip kendi paramı kazanincaya kadar katlanmak zorundayim her şeye:")
- +1 yıl
Maaalesef biraz oyle gorrunuyo ama bu ara kapali olan kim yazssa heralde senle ayni durumda evlen kurtul :))
Koşa koşa git ve tayt crop giy, hayatın anlamını gôtünü açmakla bulacaksın güven bana :d
01 Yorumla- 1 yıl
olay got acmak degil ah bir anlasaniz :))
1 yılSeni anlıyorum aynı şeyleri yaşıyorum. Başaramadım ama peki sen ne yaptın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Nasıl rahatssn öyle yap
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle demekle olmuyor işte
Soran+1 yılBenim için dua eder misiniz? Bu karmaşıklığın içinden çıkıp mutlu olmak istiyorum sadece.
+1 yılKendini nasıl mutlu hissedeceksin öyle yap
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim mutlu hissetmem bir şeyi çözmüyor ki. Ailem yanında olmadıktan sonra mutlu olmuşum ne fayda. Tek istediğim onların bana destek olması. Yanımda kimse yokken onların varligini hissetmek istiyorum sadece.
- +1 yıl
Ozman acilma
Soran+1 yılO zamanda ben mutlu değilim işte. Tek istediğim onların bana destek olması. Beni her şekilde sevmeleri ve kabul etmeleri. Lütfen benim için dua eder misiniz? Aileme Allah'ın merhamet ve vicdan vermesi için.
- +1 yıl
Ederim ne okuyoraun sen
Gizli Üye(18-24)+1 yıloha knk kitap cikarsaydin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgılın var mı o ne dıyor bu duruma?
00 Yorumla
+1 yılneden acilmak istiyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendin bilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe yaptın şu an bende aynı durumdayım da
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynen okumadım
00 Yorumla
+1 yılOkudum
02 Yorumla
Soran+1 yıl:') teşekkürler
- +1 yıl