Erkek arkadaşımın kumar bağımlılığı konusunda ona nasıl destek olabilirim?

merhaba biz 20li yaşlarda ve 3 yıldır sevgiliyiz işleri ilerletmek istiyoruz ama sevgilim sürekli kumar oynuyor. defalarca bana bıraktığını söyledi ama ben yakaladım 6 basamaklı borcunu kapattıktan sonra haftada sadece 200 300 attığını söylemişti aşmaya çalıştığını zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. ama öğrendim ki tekrar 6 basamaklı bir borç yapmış. bu süreç boyunca beni kandırmış. ben çalışmıyorum öğrenciyim babamın bana gönderdiği harçlıklarımı veriyordum bana da 6 rakamlı bir borcu var. gerçekten benimle ileriyi düşünse kendine engel olmaya çalışmaz mıydı düşüncesi kafamı kurcalıyor. bu süreçte gerçekten bende yoruldum. bana yalan söylemesi kandırması artık canımı çok sıkıyor. eskisi gibi olamıyorum ona karşı içimde bi şeyleri öldürdü sanki. bir yandan da kendimi düşünmek istiyorum. ilişkinin ilk yılında haberim yoktu iki yıldır haberim var ve her dara düştüğünde yanımda ne varsa yapabildiğim kadar yardım ettim. maddi manevi asla yalnız bırakmadım. yeri geldi kavgalar çıkardım yeri geldi parasına el koydum banka hesaplarını aldım bi şekilde telefonumdan kendi banka hesaplarını geri aldı engel olamadım. birkaç kere benden habersiz benim üzerime kredi çektiği oldu ben fark edince hemen kapattık. ilerisini düşünemiyorum artık. terk etmek istemiyorum onunla çok eğleniyoruz çok gülüyoruz ama benim canıma tak etti artık. doktora gitmesini teşvik ettim gittim dedi gitmemiş sonradan öğrendim telefonunu internetsizlerle değiştirdim olmuyor. çocukluk arkadaşıyız yan yana büyüdük aynı sokaklarda onu böyle görmek artık çok sıkıyor canımı ama daha fazla bu strese maruz kalmakta istemiyorum. ayrılırsak ne yaparım bilmiyorum. maddi olarak ona destek çıkmak istemiyorum. ama onu üzmeden kırmadan nasıl belli edicem bilmiyorum. çalışmıyor işte aramıyor sağda solda kafelerde arkadaşlarıyla geçiniyor. bi sigara alacak parası bile yok hep ben alıyorum. anneler günü yaklaşıyor ben kendi anneme hediye alamadım maddi durumum yüzünden ama o annesine beğendiği 1500 küsurluk hediye için benden para istiyor geçiştirdim tekrar istiyor 4 5 kere bu olay yaşandıktan sonra param yok dedim banka hesabına baktım var dedi. şifrelerimi nasıl buluyor bilmiyorum ama bir şekilde banka uygulamalarına giriyor. yakın arkadaşımıza açtım konuyu ayrıl diyor. ayrılmak mantık olarak en doğrusu ama o kadar çok şey yaşadık ki nasıl atlatırım başkasıyla olabilir miyim hayal bile edemiyorum. ileride pişman olmaktan çok korkuyorum

Erkek arkadaşımın kumar bağımlılığı konusunda ona nasıl destek olabilirim?