Arkadaşlar günaydın, hiç tanımadığım, ilk kez gördüğüm birini rüyamda gördüm ve baya etkilendim onunda aynı zamanda ya da farklı zamanda bu rüyayı görmüş olma durumu var mıdır?rüyada hiç tanımadığın birini görmek
Rüyanızda görünen kişiyi tanımıyorsanız, bu son derece rahatsız edici olabilir. Onları rüyalarında görüyorsun, ama ne anlama geldiklerini bilemezsin çünkü gerçek hayatta hiç tanışmadın. Yine de tanımadığın bir insanın rüyalarında ortaya çıkmasının birkaç nedeni var.
Rüyada tanımadığın birini görmek ne demek?
Bilinçaltı, her gece rüyalar yaratır. Nörologlar zihninizdeki nöronların rastgele ateşlendiğine inanmaktadır. Yayınlanan görüntüler, anılar ve düşünceler karışık ve tamamen rastgeledir. Rüyalarınızdaki hikaye, uyandığınızda aklınızın geri kalanıyla bir araya getirilir ve zihin hayallerinizi anlamaya çalışır.
Tanımadığın birini rüyada görmek ilk adımı, boşlukları doldurmak:
Bilinçaltı bir ihtiyaç, arzu veya korku durumunu doldurmaya çalışıyordur. Eğer rüyada tanımadığın adam görmek seni pozitif etkilediyse, gerçek hayatınızda mutlu ve destekleyici birisinin olmasını isteyebilirsiniz. Sizi takip ediyorlarsa, bilinmeyen bir gücün veya kişinin size karşı olumsuz tavırlarından korkuyor olabilirsiniz. Eğer bilinmeyen bir kişinin sevgiliniz olduğunu hayal ediyorsanız, yaşamınızda yeni bir romantizm veya artan tutku arzusu olabilir.
Bazen rüyanızda ortaya çıkan insanlar, kişilik özelliklerinden birini veya yaşamınızda istediğiniz bir yönü temsil eder. Mesela, bir zamanlar güvendiğiniz arkadaşlar ve aile üyeleri size ihanet ettiler ve işte sürekli olarak eleştiriliyorsunuz. Bu senaryoda, size yardım etmek ve sizi korumak için bilinmeyen bir yabancının geldiğini hayal edebilirsiniz. Bunun nedeni, bir yabancının aslında hayatınızda görüneceği için değildir. Bunun yerine, size yardım edecek veya sizi koruyacak birini istediğinizi gösteren bir işarettir.
Hayaller aşırı, aşırı derecede öznel olabilir.
Bu nedenle, kendi hayallerinize bakmak ve meydana gelen duyguları, insanları ve deneyimleri analiz etmek önemlidir. Hayallerinizi analiz ederek, bunun kendi yaşamınıza ve bilinçaltı zihninize nasıl yansıdığını anlayabilirsiniz.
kader duygusunu aşılayan eylem. rüyanıza hiç tanımadığınız biri giriyor, daha önce karşılaşmamışsınız ne okuldan, ne mahalleden, sinemada rastladığınız insanlardan bile değil. hiç görmediniz onu. bir gece rüyanıza geliyor. öyle sessizce, gülümsüyor. bir iki cümle kuruyorsunuz. sonra değişik bir duygu çöküyor kalbinize. uyuyan kalbinize öyle bir his çöküyor ki, yok ben bu hissi hiç yaşamadım. pozitif bir duygu; tanımlamak zor. fırından alınan ekmeğin ucunu yerken yaşanan zevkin benzeri bir his. acayip bir duygu, aşk desen değil. sonra düş biter, uyanınca bir hüzün kaplar içini. bir daha uyusam gene gelir mi dersiniz. yatarsınız ama o gelmez. nasıl biridir bir daha gelse.
kader düşlerde oyun oynar mı, düşler gerçek olur mu..
rüya yorumcularından Edgar Cayce, "rüyalar bilinçaltının tezahürleridir. bir durum gerçek olmadan önce rüya görülür" demiş bilimsel dayanağı olmayan laf söylemiş bal kabağı zira daha mantıklı bir teoriye göre günlük yaşantımızda farkında olmadan yaşadığımız hadiseler veyahut gördüğümüz yüzler, hem yazan hem yöneten rüya kişisinin bilinçaltı yapımı rüyasına konu/figüran olmakta. örneğin bilet alırken birkaç saniye yüzüne baktığınız otobüs şöförü ya da yolda gözünüzün önünden geçen kalabalıklardan herhangi bir kişi. görüntüler tekrarlanmadığı için silininceye kadar bilinçaltı çöplüğüne itiliyor freud'un deyimiyle lağıma...
Ben sana daha ilginç bir şey söyleyeyim. Rüyamda gördüğüm ama çok etkilendiğim bir kızı 1.5 sene karşımda buldum. Şok olmuştum. Hani ilk görüşte işte tamda bu dediğimiz insanlar olurya işte o insanlardandı. ve bir dönem takılıp tarihin tozlu raflarına gömdük birbirimizi. İlişki? Girmedik (: sırf rüyamda gördüğüm ve etkilendiğim kız diye tanımak istemiştim. (:
Unutma rühanda gördüğün insanı elbet bir gün tanıyacaksın. ya da günlük hayatında görmüşündür ve tanımadığın için aldırış etmemişsindir. Beyin herşeyi resmeder (:
Rüyada gördüğün kişiler daha önce baktığın ama görmediğin yani dikkatini çekmemiş ama hafızaya atılmış kişilerdir. Bilimsel açıklamada ortaya çıkmıştır. Aynı rüyayı görmüş olabilirsin ama bunu kanıtlayamadığın için hangisine inanmak istersen sana kalmış.
Aynı şeyi ben de yaşamıştım uzun zaman oldu biraz hatırlıyorum. Rüyamda hiç tanımadığım birini görmüştüm ama sanki hayatım boyunca beklediğim kişi oymuş gibi, çok etkilenmiştim çok farklı duygular hissetmiştim ama uyandığımda çok kötü hissetmiştim. Uzun bir süre o kişinin karşıma çıkmasını beklemiştim ama çıkmadı galiba, tam hatırlamıyorum ))
İnsanın rüyasında görüp tanımadığı insanlar daha önce dışarda gördüğü insanların olduğuna dair bilimin bir açıklaması var. Bana da çok mantıklı geliyor. Fakat 2 nizin de aynı anda birbirinizi görecek olmanız saçma.
Bana da böyle oluyor ve inanır mısın daha bu sabah oldu. Etkisindeyim normalde hiç düşünmem. Biriyle olmayı istemiyorum ben ama bilinç altim sürekli bir erkek yaratıyor. Hiç tanımıyorum bir dizide bile görmedim. Bence ya beğendiğim özelliklerim yani gözü kaşı gibi karması şeklinde ortaya çıktı veya istemiyorum desem bile bilinç altında istiyor olabilirim. Çünkü arada cidden yabancı erkekler görüyorum veya ünlü gerçekten rahatsız edici.
Ben inanıyorum buna. Eğer karşıdaki kişi telepatik bir şekilde birine mesaj gönderirse, o kişiye istediği görüntüleri ve düşünceleri düşündürebilir. Denemişliğim var ama kısmen başarılı oldum ))
bildiğim kadarıyla insanlar rüyalarında yeni bir yüz oluşturamıyorlar bu gördüğü kişileri mutlaka bir yerde görmüşlerdir yani bir meydanda hiç dikkat etmediğiniz bir şekilde göz ucunuzla onu görmüş olabilirsiniz
Ruyanda tanmdgn birini görme olasgn yok bende bir arastrmstm gün içerisinde grduklermz hafzamzda duruo ondan gorruyosn o seni grmusmudr binde 1 ihtimal :)
En İyi Cevaplar