Arkadaşlar çok kez psikiyatriye gittim panik atak hastalığım bulunuyo sizce askerde rdm mi yaparlar?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Erkekler Ne Diyor
Muayene de belirt bu durumu seni heyet veya gerekli bir doktora gönderirler. Elverişli mi değil mi kontrol ederler. Eğer Elverişli çıkarsa gittiğin birliğe sen gitmeden dosyaların gider zaten endişe edilecek bir durum yok o yüzden acemi birliğinde muayeneye sokarlar bulundugun durum içinde be gerekli ise onu yaparlar ve dosyana bu durumları yazarlar gerekli olan işlem aynı şekilde usta birliğinde de yapılır. Sana tavsiyem bu durum sadece bir panik ataksa kendini rdm yazdırma
Heyete girdim askerliğe elverişlidir dediler bu raporlar gittiğim yere de giderler yani demi
Evet herkesin bir dosyası olur ve bunlar gittiğin yere gider. Zaten gider gitmez sana askerlik yaptirmazlar adı üstünde acemi birliği. O yerin karargah komutanı kişilerin dosyaları ile tekrar sözlü mülakat yapar herkes ile tek tek görüşür konuşur kimin neyi var neyi yok durumu ne geride kim kalmış ne olmuş herseyi sorar ve ne gerekliyse yapılır dosyaya da bunlar işlenir. Ona göre işlem muayene yapılır bu sadece senin için değil herkes için böyledir. Yine aynı şekilde usta birliğine gidince bu durumlar aynı şekilde tekrarlanır karargah komutanı seni karşısına alır ve konuşur sorar bilgi edinir gerekli işlemler muayeneler yapılır tedavi edilecekse edilir. Hatta şöyle bir durum var çürük raporu verilecekse acemi ve usta birliğinde de verilir. Ben çok gördüm çürük verilip gönderilen
Anladım peki neden sadece panik atagınız varsa rdm olmayın dediniz yani rdm olmanın ne gibi negatif yönleri vardır ki
Rdm olayında sadece senin gibi panik atak rahatsızlığı olanlar olmaz genellikle alkol u*ustur*u bağımlıları kendine jilet atanlar kendini kesenler yüksek derece de psikolojisi bozuk olanlar vücudunda sigara sondurenler vb. Tipler de olur bunun haricinde bir de bilerek rdm yazdıran ve çürük almaya çalışanlar olur ve bunları hep bir araya toplarlar zaten rdm olayı da bu yüzden vardır rahatsız olanları bağımlı olanları bir araya toplayıp çürük olanları ayırıp gönderirler geri kalanları bir arada tutup kimseye zararı olmadan askerlik tamamlatirlar
Anladım yani rdm lerin ayrı bi koğuşu mu oluyo yani hep sorunlular birarada yaşarsa nasıl kavga cinayet gibi şeyler olmuyo
Onların nikai durumları belirlenene kadar bir arada tutarlar. Başlarına da nobetci dikerler zaten koğuş nöbetçileri olur ama bu sayıyı artırırlar. Hem ilk zamanlar da komutanlar sürekli saat başı kontrol eder herkesi her koğuşu netice 81 ilden kimsenin kimseyi tanımadığı ortam var.
Anladım peki rdm ler askerde tam olarak ne yaparlarkı hani getir götür işlerinimi yapıyolar
Soğan patates doğrama çöp izmarit toplama gibi işler mi yapıyolar
Benim başımdan geçen şöyle bir kaç günüm oldu. 6 bin kişiydik biz. Bu bağımlıları ve kendini kesenleri ayırıp eğitime falan göndermezlerdi sürekli gözlem altındaydı. 5 6 kişilik grup halinde dönüşümlü olarak başlarına nöbetçi olarak bizi koymaya başladılar. Bağımlı olanlar krizi girip kendini camdan aşağı atmaya çalıştı dolaplara duvarlara vurdu kafasını engel olurduk ilk zamanlar engel olduk ama bu durum can sıkmaya başladı zamanla elini kolunu bağlayıp yatağa baglayanlar olmuş dayak atanlar olmuş hatta bir seferinde kendine jilet atanlardan biri bizden birine jilet atmış birden.
Anladım peki diyelim panik atak anksiyete bozukluğu sebebinden çürük verip yolladılar peki bu psikoloji den çürük almam ilerde önüme gelmezmi yani hiç bi devlet veya özel sektör işe almaz mıdırni
Bu tür isleri herkes yapar zaten. Bu işlerden kimseyi kacirmazlar koyun sürüsü gibi her şeyi birlikte yaparsın ilk zamanlarda getir götür isleri ayak isleri temizlik isleri hep yapılır acemi birliğinde de usta birliğinde de. Acemi birliğinde seni askere hazirlarlar selam verme koşma yatma kalkma temel eğitimler nasıl yapılır öğretilir. Asıl askerlik usta birliğidir orada alt devren gelene kadar temizlik ayak isleri getir götür isleri sende olur alt devrelerim geldikçe bu tür görevlerden muav olursun
Acemi birliğinde durum değerlendirmesi yaparlar herkese zaten çürük verilmesi gereken kişilere verirler aynı şekilde usta birliğinde de çürük almak isteyen akıllı tipler vardır orada da verip yollayabilirler ama bu durum hiç bir şeye engel olmaz gündelik hayatta ve gelecekte
Anladım peki panik atak ve anksiyete den çürük alıp gönderilenler hiç bi işe giremez mıdır
Valla sorduğum kişiler baba psikoloji den çürük alırsan devlet işine giremiyceğini belirtmişti
Bak dostum askerde devlet inanılmaz derecede tedavi imkanı sağlıyor senin normal hayatta goremeyecegin hastane ve doktorlar seni tedavi için ayakta bekler ve buna tedavi olmak istiyorum demen yeterli olur sadece yurt içi değil yurt dışında bile tedavi imkanı sağlıyor devletimiz. Senin amacın çürük almaksa o başka bir konu. Çürük aldıktan sonra da devlet işine de girsen memur da olsan bu sana engel olmaz psikolojik sorunun ne olduğuna bağlı olarak iş imkanı verir devlet
Her Türk asker doğar askerlik yapmayana iş vermezler kız vermezler lafı askerlik çağı gelmiş kişi askerliğini adam gibi yapsın diye söylenen söylenti. Çürükte alsan yapmasan da buna çok normal bakarlar işte verirler kız ds verirler ama çürük aldığın nedeni sorarlar sana. Çürük almak istiyorsan da kendini hiç zorlama bulunduğun birlikte karargah komutanı harp okulu mezunuysa git yanına ben çürük almak askerlik yapmak istemiyorum da beş dakika tutmaz seni
Anladım zaten çürük almayı düşünmüyorum da işte rdm olmak beni ürpertiyo yani hapçısı jiletçisi ile yan yana olmak
Endişe etme askeriye de hersey disiplindir herkesi bölük bölük birlik birlik ayirirlar rdm denenler bile ayrılır
He bide giderken yanında valiz valiz eşya götürme yok banyo havlusu yok dış fırçası diye valiz toplama sabah uyan giyin ailen ile vedalaş otobüse bin git o şekilde bildiğine git ben geldim de kimliğini ver zaten ondan sonrasını düşünme bile kapıdan içeri girince akılda lazım değil düşünce mantıkta lazım değil denileni yap sorulani cevapla
Bi dk istek attım size yazar mısınız
Yazdım
Raporun var mı alabilir misin? Alırsan gitmezsin gerisi kolay
Heyete girdim elverişli çıktım
O değil devlet hastanesi psikiyatri ile görüş seni onlar heyete sokacak