Peki şu anda hala maymun olarakmı geçiyoruz büyük bir evrim geçirdik milyonlarca yıl şu an türümüz hala maymunmu?

Peki şu anda hala maymun olarakmı geçiyoruz büyük bir evrim geçirdik milyonlarca yıl şu an türümüz hala maymunmu?
Bu soru bu sitede sorulur mu? Maymundan geldik diyince bugün görüp bildikleri maymunlar sanıyorlar. Maymunlarda kendi aralarında ayrılıyorlar, şu an yeryüzündeki en yakın akrabalarımız şempanzeler ama en uzak orangutanlar. Bu konu çok detaylı anlatması uzun sürer.
Abicim öyle canım var bende biliyorum ama gerçekten doğrusu o attığım fotoğraftada yazan o evet öyle zannediyolar ama ben napayım insanlar canım benim yapcağım bi şey yok kafama takılan şeyi sorarım bugün görüp bildikleri maymundan sanıyolar sa onların ben affedersin beyinlerini
Slaksa yaczaktım tel öyle çevirdi
biz yaratıldık evrilmedik maymunlarda 47 kromozom vardır insanda 48 burada bile farklıyız ayrıca madem kuyruksuz maymundan evrildik nerde onların fosili 1 çene kemiğiylemi evrimi açıklıyorsunuz oysa antik medeniyetlerin ya da daha eski insan popülasyonlarının olduğu mezarlarda hiç bahsettiğin maymun türüne rastlanmadı
Gayet güzel açıkladı
İçinde Allah inancı yok ondan böyle maymun iştahlı
Cevap
1Cevap
Şeytan Hz. Adem'e düşman. Işte bu yüzden Hz. Adem babanı maymun olarak tanımanı istiyorlar.
Charles Darwin'in "Descent of Man" kitabinin doğru çevirisi "Insanlığın Düşüşü". Ya evrim teorisine inanarak hayvanlardan daha düşük seviyeye düşersin, ya da evrim teorisini inkar eder, Allah'ın yarattığına inanirsan meleklerden daha üstün seviyeye ulaşırsin (ibadetlerle beraber).
Evet
Saçmalama adem babamız ve Havva annemiz insan
O zaman hepimiz kardeşiz.
Gardaşım 🥲
Aşk bitti mi lan, ben de diyorum nereden bu insanoğlunun enseste merakı.
Saçmalama len düdük
Bana bak ayarımı bozma lafını bil
Dinsiz imansız boş teneke
Tuba haklı, Uğur sen erkeksin yine haksızsın.
@Aristokratımsı evet öyle oldu sjsjsjs ozman ben Tubaya soruyom insan topraktan geldiyse şimdiki topraklar neden insan olmuyor😅😅😅
Allah mıyım ben düşük zekalı seni
Ayette spermden insan yaratıldı diyordu.
Uğur insanlar topraktan geldiyse. Niye topraklar insan olmuyor demissin. O topraktan insan haline getiren Allah. Topraklarin kendi kendisine bir şey olmayacağını bilirsin. Ama neden evrimde doganin kendi kendisine bir seyler yapacağına inanırsın? Niye çifte standart? Hayvan oğlu olmaya merakliysan, maymun oğlu olarak kal. Umurumda değilsiniz
@Aristokratımsı seni akıllı (!). O sperm çiftleşmeden bahsediyor 😂 ayeti dikkatli oku. Ana rahminden de bahsediyor.
﴾6﴿ O, atılan bir sudan yaratıldı.
﴾7﴿ O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.
﴾8﴿ Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir.
Sperm nereye gidiyor?
Maymun zaten
@avrasya777 7’de sperm bel ve göğüs kafesi arasından mı çıkıyor
Arkadaşım arayış içinde misin dalga mı geçiyorsun ne yaptığın belli değil önce düzgün bir dille sormayı dene. İletişim bozukluğunu düzelt sonra din olayına gir. Bu kafayla bir yere toslarsın gözün kafan patlar sonra ağlarsın.
@biradettubaa bunlar sadece aşağılama ve hakaret etmesini bilir. Doğru görüş gücünü hakaretten almaz. Bilgelikten ve doğruluktan alır. Işte onlar bunu bilmiyor 😂
@Aristokratımsı evet. BEL ve Göğüs kafesi arasindan çıkıyor. Bel nerede? Göğüs kafesj nerede? 😂 Iki bolgenin hizasindan aşağıya doğru git. Daha anatomi bilmiyorsun.
Konu Islam olunca. Anatomi bilginiz sıfırlanıyor. Neden acaba?
@avrasya777 Sperm bel ve göğüs kafesi arasından mı çıkıyor? Sperm nerede üretiliyor bi bilgilendirsene bizi engin bilgilerinle.
@Aristokratımsı nuh tufanından sonra insanlar ırklara ayrıldı sami ırklar denilenler nuhun oğlu sam ın soyundan gelenlerdir ermeniler türkler kürtler ise nuhun oğlu yaseften gelir nuhun 3. oğlu yam ise avrupapa lıların atasıdır ayrıca nuhla beraber seksen kişi daha kurtulmuştur diğer kavimlerin atalarıdır ayrıca nuh tufanı küresel değildir bütün dünya sular altında kaldı denilirken o sırada bilinen dünyadan bahsedilir avustralya afrikanın güneyi kuzey kutbu ve amerika bilinmiyordu eğer öyle olsa aztekler mayalar inkalar ve aborjinler ya da afrikalılar şu an dünyada olmazdı
@Aristokratımsı 1sen spermi bırakta soraçağım soruya cevap ver madem biz o dediğiniz kuyruksuz maymundan geldik o kuyruksuz maymunu kim yarattı ya da o maymun kendi kendine mi ortaya çıktı
@Aristokratımsı
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Ben detaylı bir şekilde anlattim. Ayette apaçık bir şekilde cinsel organdan çıktığını söylemesini bekliyorsun sanırım. Ve ben ne dedim? BEL ve Göğüs kafesj arasindan çıkıyor. Okuduğunu anlama eğitimi alman lazim.
Sana Kitab’ı indiren O’dur. O (Kitap)’tan bazı ayetler (kimsenin tahrif etmeye güç yetiremeyeceği şekilde sağlam, açık ve) muhkemdir. Onlar (Kitab’ın çoğunluğunu ve ana omurgasını oluşturan muhkem), Kitab’ın anası olan (ayetlerdir). Diğer bazısı da (kullarını imtihan etmek için açık kılmadığı) müteşabih ayetlerdir. Kalplerinde eğrilik bulunanlar, fitne çıkarmak ve (ayetleri hevalarına göre) yorumlamak için müteşabih olan ayetlerin peşine düşerler. O (ayetlerin) tevilini/hakiki anlamını yalnızca Allah bilir. İlimde derinleşenler derler ki: “Ona iman ettik. Hepsi Rabbimizin katındandır.” Ancak akıl sahipleri düşünüp öğüt alır. (3/Âl-i İmran, 7)
@avrasya777 Dur dur konu dağılıyor, sperm testislerde üretiliyor bu ilk okul seviyesinde bir bilgi. Göğüs kafesiyle belin arasındaki yerden sperm geliyor demek doğru mu şimdi? Çelişkiye düşmek yerine dizden göğüs kafesine kadar deselermiş.
@Aristokratımsı ha dikey hizalama. Ha yatay hizalama. Ne fark ediyor?
Dizden göğüs kafesi yatay hizalamalar arasinda olduğunu gösterir.
Göğüs kafesi ve bel arasi ise dikey hizalamadir.
Niye itiraz etmeye karşı bir inat/direniş gosteriyorsun?
Ve Kur'an bir bilim kitabi değil. Hidayet rehberidir. Kur'an'ın asla biyoloji, fizik, kimya egitimi verme amaci yok.
Kuranda mecazi ifadeler cok.
Ve diz ile göğüs kafesi demiş olsaydı diyerek kendinle çeliştin.
allahbir.com/denizlerdeki-karanliklar-ve-dalgalar/
@avrasya777 Mecazi ifadeler çok dediğinde herkesin kendi anladığı anlama çıkar mantığı doğar. Denizdeki iki suyun birbirine karışmamasıyla Kuran’ı kanıtlayacaksan işin zor kardeşim. Biraz araştırmalısın, o sular karışıyor biraz araştır.
@avrasya777 Mesele yatay ya da dikey değil ki, testisler bel hizasının altındadır nesini anlamıyorsun.
Denizdeki sular karııyor yazmıyor o sayfada. Sende o ön yargi ve dik başlılık olduğu sürece işin zor.
Ben Hristiyanlara bilgi verirken. Eğer ben yalancı isem, Allah'ın laneti benim ve ailemin üzerine olsun diyorum. Eğer siz yalan söylüyorsaniz Allah'ın laneti sizin ve ailenizin üzerine olsun derjm. Ve asla bu duaya katilmazlar.
Eğer ben yalanciysam. Inanmış olduğun o evrenin laneti benim ve ailemin üzerine olsun 😂 eğer sen yalancıysan, Allah'ın laneti üzerine olsun? Var mısın buna?
O spermin üremesini bosalmasini saglayan sinirler beldeki sinirden geliyor. Omuriliklerden sinirler vücuda dağılıyor.
@avrasya777 Tamam da ben sana herhangi bir dayatma yapmıyorum, neye inanıp inanmadığınla da ilgilenmiyorum. Oturup konuşuyoruz, Allah’ın laneti ne alaka?
Eğer tüm söylediklerime inanmıyorsan
Yaraticiya dua etmeye devam et. "Ne olur bana doğru yolu göster" diyerek dua et. Allah sana doğru yolu gösterir. Ben kaçar.
@avrasya777 Bu mantıkla bakarsak insan vücudundaki bütün sinirler birbirine bağlı zaten, senin inancın olduğu için evirip çevirip herhangi bir yol bulursun ama bana mantıklı gelmiyor.
Sana Kitab’ı indiren O’dur. O (Kitap)’tan bazı ayetler (kimsenin tahrif etmeye güç yetiremeyeceği şekilde sağlam, açık ve) muhkemdir. Onlar (Kitab’ın çoğunluğunu ve ana omurgasını oluşturan muhkem), Kitab’ın anası olan (ayetlerdir). Diğer bazısı da (kullarını imtihan etmek için açık kılmadığı) müteşabih ayetlerdir. Kalplerinde eğrilik bulunanlar, fitne çıkarmak ve (ayetleri hevalarına göre) yorumlamak için müteşabih olan ayetlerin peşine düşerler. O (ayetlerin) tevilini/hakiki anlamını yalnızca Allah bilir. İlimde derinleşenler derler ki: “Ona iman ettik. Hepsi Rabbimizin katındandır.” Ancak akıl sahipleri düşünüp öğüt alır. (3/Âl-i İmran, 7)
@avrasya777 Ben bir tanrının varlığını ya da yokluğunun insan tarafından kanıtlanamayacağına inanıyorum. Bugün tanrı kanıtlanmış değil, kanıtlanmış olsa inanç olmazdı, varlığını/yokluğunu bilmediğimizden sadece inançtan ibarettir. Dünyadan milyarlarca insan geçmiş, herkes İslam’a dahil değilse ya İslam eksik ya da inançtan öteye geçememiş deriz.
Bu sözün ne gibi?
"Benim banka hesabımda para ya vardır ya da yoktur" demek gibi tutarsiz.
"Biz her millete bir peygamber gönderdik." Nahl Suresi, 36. ayet
"Ey iman edenler! Allah'a karșı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındi." Bakara Suresi, 183. ayet
Columbus 1492'de Amerika kitasına adım attı. Ve Avrupalılar Kızilderililerin oruç tuttuğunu gördů. (THE FAST AMONG NORTH AMERICAN INDIANS yazan: J BLUMENSOHN.1933)
Islamdan haberi olmayip, tek tanri inancina inanmaya devam edenler. Cennete gidecek. Çünkü o millete gönderilen peygamberin öğrettiği gibi inanmaya devam ediyorlar.
Tek tanri inancina inanmayip İslam'dan da haberj olmayanlar ise ne cennete ne de cehenneme gidecek. Ölümden sonra yok olacaklar.
@Aristokratımsı KURAN mantıkla açıklansaydı tefsir ve fıkıh kitapları niye yazıldı kuranı mantığa oturtmak istiyorsan önce meali sonra tefsiri son olarakta fıkhı okumalısın tabi evrim kirtabını okumaktan vakit bulursan hadi bende kaçar binanın güvenliği bize emanet iş zamanı
@avrasya777 @avrasya777 Kızılderelilerin oruç tuttuğunu gördüyse, İslam’dan önce sünnet kavramı Antik Mısır’da da vardı. Kuran-ı Kerim’de biz sudan var ettik, o su göğüs kafesiyle bel arasından gelir diyip bunu mucize gösteriyorlar da insanlar Kuran’dan önce çocuğun olması için neyin gerektiğini mi bilmiyorlardı sanıyorsun?
Ilk insandan itibaren her kavme peygamber gönderildi. Mısır'a da peygamber gönderildi.
Sünnet Hz. Ibrahim'den beri yapılıyor. Ve hz. Yusuf Mısır'a gönderildi.
"Şu bu kavimde de İslam'ın emirleri var" diyebilirsin. Bu çok normal. Çünkü İslam dininin sahibi Allah oraya ayni emirleri gönderdi.
@Aristokratımsı adem babamız dünyaya indiği vakit tanrı katından ona 10 sahife verilmiştir senin sorduklarının cevabı o 10 sahifede vardı neyse geç kalıcam
@avrasya777 124 bin peygamber olayına çıkıyor
Tek başına hala burada napyosun ya adam işim var dedi gitti
Tamam balım geliyorum sen geç
@biradettubaa kime dedin
@avrasya777 Kocasına yani bana diyor.
Hımmm
😂😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?