Kılıbıklık
Kalbi ılıklık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Birlikte yaşadığın insana yardımcı olmak, temizliğe bir ucundan yardım etmek ya da yatak toplamak "insanlığın bir gereğidir." Cinsiyetle ilişkilendirmek çok ama çok geri kalmış bir düşünce olur, her insan tekte olsa partneri de olsa ev işi yapmalıdır.
Yardımcı olmak anlayışı doğru değil. O yüzden soruyu bu şekilde kullanmadım. Keyfi bir anlamı var yardımcı olmanın. Canı isterse yapacak istemezse yok. Yanlış. O evde yaşıyorsa yapmak zorunda. Hergün yemek yiyorsa masa da toplicak, bulaşık da yıkıcak. Hergün wc, banyo kullanıyorsa orayı da temizlicek. Kadınlar erkeklerin hizmetçisi veya bakıcısı değiller.
Evliyken yıllarca yaptım, hiç de gocunmadım. Evde kadın hizmetçilik yapsın diye evlenmiyoruz ki. Kadının ev hanımı olması durumu hariç, evin işine erkek de ortak olmalı.
Erkeğin ev işlerins yardım etmesi lazım zaten. Peygamber efendimizde ev işlerinde yardım edermiş. Kılıbık diyenler kendi tembel olduğu için onu diyor.
Cevap
15Cevap
Tabiki de kalbi ılıklıktır.. Ev işleri sadece kadına ait değildir.. Erkekler de yardım etmeli.. Gerekiyorsa cam bile silmeliler.. Bunda utanacak bir şey yok..
@oɿƚꙅɘɒm yok olmaz gerekiyorsa camda silmen gerek.. 😅
@oɿƚꙅɘɒm itaat, et rahat et😅🤣
@firu_zen aynen.. Kahkaha attım resmen.. 😂
@oɿƚꙅɘɒm oyy kalbimi bıraktım bu söze.. 🥰❤️
Hiç düşünmeden elimden ne gelirse yapmaya hazır olurum. Eşim benim yorgunluğumu atmama müsade edip bir fincan kahve ikram ederse , kalan zamanda birlikte her şeyi yapar, sonra gelir keyifle çayımızı yudumlarız.
Ne alaka ya ev işi yapan erkeğe kılıbık olarak gören sorunludur bence. Ev ortak bir alan, ev işinin kadını erkeği yok.
Foşur foşur seviyesindeysen büyük sıkıntı 😂 erkeğin ev işi ile ilgili yapabilecekleri belli ve sınırlıdır zaten
Kendi evlerinde misafir olarak yaşamıyorlar bir zahmet yapsınlar loo
Ben bulaşık da yıkıyorum ortalığı da temizliyorum kılıbık mıyım?
Nşye ayno evde bemde yaşamıyormuyum. O evde yaşıyorsam evin işi benim de işimdir
Kalbi ılıktır, sevdiğine değer vermektir ona kıyamamaktır, sevgidir
Kadının yükü ağır olmasından sebeple kadınlara evde mutlaka yardım edilmeli.
Bilimsel olarak dişil enerjiyi yükselttigi bulunmuş
Gerektiğinde erkek de ev işi yapabilir, iş yapmak ayıp değildir
Erkeklerin ev işi yapmasını kılıbıklık olarak adlandıran kılıbıktır.
Kalbi ılıktır..
iyi bir şey aslında kılıbık falan değil
Bungünde kılıbık olduk hadi bakalım
Kadın üstlensin o göreve ben dokunmam
her iş değil ama
düzen için emek şart..
Kim yapacak ev işini, mecburuz.
Ev isi yapan erkek 2 0 öndedir.
İkinci şık
adamlıktır
Kaybi ılıklık
Elimizden geldiğince