Beni kıran bir arkadaş var egoist olduğunu düşünüyorum kendisinin. Diğer insanlari küçümseyen tavırları, kendini yuceltisi vesaire. Ama ben kiramiyorum onu. Mesafe koymak beni zorluyor ama koymamak da zorluyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir arkadaşlık, zamanla değişebilir ve bazen sona ermesi gerekebilir. Ancak, bir ilişkiyi bitirmek her zaman zorlu bir süreç olabilir. Bu süreci en sağlıklı şekilde yönetmek için, samimi ve duygusal bir yaklaşım benimsemek önemlidir.
İlk adım, duygularınızı anlamak ve netleştirmektir. İlişkinin neden sona ermesi gerektiğini anlamak için kendinize dürüst olun. Belki de farklı yönlerde ilerliyorsunuz veya ilişkinin artık size sağladığı destek veya mutluluk hissi azaldı. Bu duyguları tanımak, sonraki adımları atmada size yardımcı olacaktır.
Sonra, karşınızdaki kişiyle dürüst bir konuşma yapmak önemlidir. Yüz yüze veya telefonla konuşmak, duyguları daha iyi ifade etmenize ve karşı tarafın tepkilerini gözlemlemenize olanak tanır. Konuşma sırasında, duygularınızı anlatırken samimi ve saygılı olun. Karşı tarafın duygularını anlamaya çalışın ve onları incitmeden iletişim kurmaya özen gösterin.
İlişkiyi sonlandırırken, geçmişte yaşanan güzel anlara da değer verin. Bu, karşınızdaki kişinin size sağladığı pozitif deneyimleri hatırlamanın önemli olduğunu gösterir. Ancak, ilişkinin sona ermesinin doğru olduğunu ve her iki tarafın da daha iyi bir yol bulabileceğini vurgulamak da önemlidir.
Son olarak, ilişki sona erdikten sonra da birbirinize saygı duymaya devam edin. İlişkinin sona ermesi, birbirinize karşı duyulan saygının azalması anlamına gelmez. Her iki taraf da yeni başlangıçlara odaklanabilir ve hayatlarında ilerleyebilir.
Unutmayın, arkadaşlıkların sona ermesi normaldir ve bunu sağlıklı bir şekilde yönetmek mümkündür. Dürüstlük, anlayış ve saygı, bu sürecin en önemli unsurlarıdır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer zaman ona müsait olma aramalarına mesajlarına çok çok geç cevap ver buluşmalara da hep gitme zamanla bir kaç gün sonra cevap ver tamamen koparsınız zaten yüze söylemekte zorlanan biriysen bunlar en etkilileri
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler eic için🌺
Soran+1 yılNe demek:)
Kendisini kenara çekip uygun bir dille durumdan rahatsız olduğunu bu tavırların beni rahatsız ediyor böyle yapmaya dewam edersen arkadaşlığımız zedelenecek demeniz yeterli şayet onun için kiymetliysen dikkat edecektir değil sende kendisi bu tavırlara dewam eder buda sizin işinize gelir arkadasliginizda bitmiş olur
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
37Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılDirek iletişimi keserek.. zaten bitirmek gerekiyorsa düşünmeye de gerek yok
10 Yorumla Öncelikle net olman gerek, bu insan hayatında olmaya devam etmeli mi yoksa etmemeli mi? Bu insanın hayatında olması sana ne kazandırıyor mesela ya da bu insan hayatından çıkıp giderse ne gibi kayıpların olur veya rahatlar misin, sana iyi mi gelir? Sonrasinda, eğer bu kişiyle ilişkini bitirmek istiyorsan, tabi medeni bir insansa, karşına alarak neler hisstegini, sadece sevmediğin şeyleri de değil, sana illaki olumlu yansıyan tarafları olmuştur bunlarada değinerek kendisi ile artık görüşmek istemediğini söylemen en doğrusu olur.
10 Yorumla
+1 yılGerçekleri güzel ve incitmeden söyleyerek. Güzel üslup çok önemli bu konuda. Senin iyi biri olduğunu biliyorum ancak olaylara bakış açın benimle örtüşmüyor ve seninle uyumlu arkadaşlığımız olmadığını düşünüyorum diyebilir ya da bu şekilde cümleye başlayabilirsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılYani beni kırdığı bir sözünün arkasından sonra mı veya canım istedigi anda bir anda mi nasıl demeliyim bilemiyorum her türlü kötü bir durum olusacak
- +1 yıl
Hayır, onun en sakin ve mutlu olduğu, stressiz olduğu anda bu açıklamayı yaparsan; seni daha net ve daha iyi anlayacaktır. Stresli anında, kötü bir durumda ya da durduk yere söylenen anda karşı tarafın da stresli olduğu ihtimalini de gözden geçirmelisin. Yoksa tartışma, yargılama, hakaret ve psikolojik şiddet diz boyu olur. Onun en iyi anında ve en iyi hissettiği anında bu açıklamayı yapman daha sağlıklı olacaktır. Kavga ve gürültü olmadan bu işin ucundan sıyrılabilirsin.
Soran+1 yılEvet bende bunu istiyorum. Tartışmaya gerek yok
- +1 yıl
O yüzden sabırlı ol ve doğru zamanı bekle. Acele etme ve zamana bırak. En doğru an geldiğinde bunu görecek ve hissedeceksin zaten. An'da kal, değerli kal. Güzel gecelerin olsun 😇🥰
Soran+1 yılTeşekkür ederim:) sizin de ✨💞
- +1 yıl
Teşekkürler 😇
+1 yılSizi anlamıyorsa tartışma esnasında kendi bencil davranış sergiliyorlar sizin o hareketi yapamayacağınızı tahmin edemiyorsa zaten arkadaş değilsiniz demektir bitse de bitmesede yabancı rolü var olacaktır sizi her koşulda anlayan hata yapma oranını bile ölçen arkadaş edinin daha fazlası kalabalıktır
20 YorumlaGüzelce sebebini bir mesajla anlatıp artık bitirmek istiyorum iletisimimizi dersin. Ama bazı mallar var ki. Engelliyor ya da susuyor. Kimse kimseye hayran değil birde maske takıp seninle mutluyum rolü yapanlar ya da yalan konuşup yanıltabilir var. Dürüst olunması en güzeli
20 Yorumla
+1 yılAynı şekilde çok yakın hatta tek diyebileceğim bir arkadaşım vardı komsuyuz aynı zamanda. Aşırı egoist kibirli burnu havada küçümser tavırla konuşuyor herkesle. Ama aşırı verici hediyeler yemekler vs. Araya mesafe koyamiyorsun. Bir ara bir olay oldu kusurunu söyledim ama kırmaya kirmayacak şekilde.. bunu söyledikten sonra değişik tavırlar içerisine girdi o kusurlu olamazmış mükemmelmis gibi.. ordan sonra bir iki yanlışı üzerine mesafe koydum. Telefonlarına çıkmadım. Karşılaşınca yüzüne bakmadım. Sessizce çıktım hayatından hatasını anladı ancak beni kaybetti.
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bana karşı aşırı verici hatta bazı sözleri kırmak içinde soylemedigini biliyorum insanlara ama çok ukala duruyor ve çok itici onu bir şekilde uyarınca haklısın diyor ve yine huyundan vazgecemiyor artık uğraşmak istemiyorum
- +1 yıl
Sessizce uzaklaş, mesajlarına cevap verme, ararsa ilk basta müsait değilim başka zaman konuşuruz de. Daha sonra hiç açma. Ne oldu falan yazacak cevap verme. Zamanla bitiyor zaten tamamen rahatliyosun.
Soran+1 yılKarşılaşınca falan niye konuşmuyorsun vesaire ustelerse
- +1 yıl
Valla ben karşılaştım ama yüzüne dahi bakmadım. Konuşmak istemediğimi belli eder şekilde yoluma devam ettim. Ama olurda bir şey derse diye de kendimi hazırladım. Karakter olarak çok farklıyız. Frekanslarimiz kesinlikle uyuşmuyor kendi mental sağlığım için seninle bir daha görüşmemeyi tercih ediyorum. Diyip iyi günler diye basıp giderim demiştim ama hiç ustelemedi.
Gizli Üye(18-24)+1 yılSağlıklı bitirmek sizin için birden arkadaşlığı kesmek olacak, çünkü anladığım kadarıyla arkadaşlığınızın sağlıksız olduğu ve size sadece zarar verdiği. Önce kendinizi seçin bırakın üzülen üzülsün. Emin olun başka arkadaşları vardır ve siz olmadığınızda aa arkadaşım gitti demez..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılDaha yeni en yakın arkadaşım dediğim ile bitirdim arkadaşlığı resmen. Yazmadım, yazmadı. O yazınca hemen dönmedim. O da öyle yaptı. Önemli olanları dahi yazmadım haber vermedim. Bir baktım bitmiş arkadaşlık. Mesafe en iyisi dedim
10 Yorumla
+1 yılEgoist narsist insanlar gercekten cekilmiyor. Hic sevemiyorum kendini begenmis ukala insanlari. Zor elbette ama mesafe mesafe gidersen zamanla kendiliginden bitebilir
10 Yorumla
+1 yılkonuşmayı kes, muhatap bile olma kendisi biraz zekiyse zaten öz eleştiri yaparak senin kendisiyle niye konuşmadığını anlayacaktır
10 YorumlaAçıkça kırıldığını ve bu arkadaşlığın seni yorduğunu belirtip artık görüşmek istemediğini ya da mesafe koymak istediğini belirtebilirsin
10 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş uzaklaş yani mesaj atma ondan sonra arayınca geç cevap ver sonra telefonu açma buluşma olursa müsait değilim filan de
10 Yorumla
+1 yılGörüşmezsin. Ararsa meşgulüm dersin veya gerçekten başka bir şeyle meşgul olursun. Zaten aramaz seni.
10 Yorumla
+1 yılBir anda kes iletişimi artık arkadaş olmak istemediğini söyle bitsin tartışmaya girmeyede gere yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılDerhal bitir yarın seni satar ve senin de arkandan konuşuyordur
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Duzgunce knusmali anlamiyorsa her yerden engellemeli mesafe koymali agir sekilde.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılSeni inciten hiçkimseye taviz verme gereken cvbı ver.
10 Yorumla
+1 yılKonuşup mesafe koyamiyorsan
gündrn güne uzaklaş ondan10 YorumlaO seni nasıl kırabiliyosa sende onu kıracaksın dişini göster biraz
10 YorumlaAnlaşamıyoruz anlaşamayız senle değip direk bitirilmesi lazım. Gardını korumazsan hiç bitiremezsin. Ya da baştan bulaşmamak gerek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Görüşmek istediğinde hep bir bahane bul.. işim var, müsait değilim vs.. diyip görüşme sıklığını azaltınca yavaş yavaş o da senden uzaklaşır..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Konuşma benle küstüm senle pişmiş kelle diye mesaj at
01 Yorumla
Soran+1 yılAjsjshdbdh
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen kesip atıyorum, kanama için en yakın hastaneye gitsin onun sorunu 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılBu levele daha gelemedim de gelcez inşallah
- +1 yıl
yaşın gençtir. 40'ı geçince otomatik olarak atıyor 😂
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSana ayrılan sürenin sonuna geldik deyip kesip atmak en güzeli..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir anda iletişimini kesmen lazım. Lütfenle ricayla olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNarsist arkadas ne demek arastirin belki cevabini bulursunuz
10 YorumlaMesafeli davranabilirsin eğer karşında ki hâlâ daha anlamıyorsa karşına alıp konuşabilirsin ya da mesaj yazıp bitirebilirsin
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir insanın arkadaşı olmaması lazım senin net olman lazım
00 YorumlaBugüne kadar bana verdiğin her duyguya teşekkür ederim, yola artık sensiz devam etme vakti.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir anda bitirmen lazım veya kendini soğutman lazım.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah belani versin allah belani versin sana gelen bana gelsin yar 🤣
00 Yorumla
+1 yılBen direkt yazdım su şu sebeplerden konuşmak istemiyorum diye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşlıkların iyi anıları da kötü anıları da olur. Baktın olmuyor iyi dileklerle mesafe koy.
ben biraz kendime vakit ayırmam lazım. Mesafe koysamda kalpler bir olsun de. Uzaklaş.
00 YorumlaKesip atacaksın uzak duracaksın yüzüne bile bakmayacaksın yalnız kalmak istiyorum diyeceksin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmayı kesip yüz vermeyerek, açıklama isterse senle arkadaşlık kurmak istemiyorum dersin
00 Yorumla
+1 yılDeğersiz hissettiriyorsa sil gitsin ben o enayiliği uzun yıllar yaptım şu an çok rahatım iyi ki de silmişim diyorum
10 Yorumla
+1 yıldirekt karşına al konuş ne hissetiğini anlat
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCevabı kes yeterli :)
118 Yorumla
Soran+1 yılSohbeti kes mi demek istedin
Cevap sahibi+1 yılEvet yani misal yazdı cevap vermicen arada yaz ve azalt aramayi da kes
Bise derse yalnız olmak istiyom de
Soran+1 yılAnladım ama bu süreç beni stresli hissettiriyor yani kafaya takıyorum açıkçası bir anda kessem mi acaba
Cevap sahibi+1 yılO da olur ben hissizleştim için çoğu durumlara etkilemiyor :)
Soran+1 yılBir anda kesmek de çok kaba geliyor
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar karaktersiz olmaya başlarken sorun yok biz yaparken kaba olacaksak kabul ediyom bunu :)
Soran+1 yılO da doğru jsjshsh
Cevap sahibi+1 yılSen önemlisin kimse için üzme kendini
Soran+1 yılDenerim sjsjdb ama doğru yani kendi hislerimizi ihmal ediyoruz karşı tarafı dusunmekten
Cevap sahibi+1 yılBencil olmak iyidir bu devirde az zarar görürsün :)
Soran+1 yılBencillik de iyi değil sonra karşı taraftan farkın kalmaz
Cevap sahibi+1 yılO anlamda bencillik değil kendini başkasını için heder etme,
O mutlu olacak diye aşırı çabalama gibi
Soran+1 yılAnladım doğru 👍
Cevap sahibi+1 yıl🙏👍🏻🙏👍🏻🙏
Soran+1 yılSaol 🙏🙏
Cevap sahibi+1 yılNe yaptım ki sevgiyle kal
Soran+1 yılOlsun:) peace ✌️
Cevap sahibi+1 yılPeki🌷🌷🤞
Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı. Açık ve net konuşarak
20 Yorumla
+1 yılaraya mesafe koyarak isteklerini gerçekleştirmeyerek buluşmalara gitmeyerek uzaklaşırsın böyle böyle de biter zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen ona uzun uzun tatlı tatlı konuşsan bile umurunda olmayacak direk bir iki kelime veya mesajla bitir gitsin eğer dediğim gibi yaparsa bir de kendine kızarsın ne diye o kadar şey anlattım diye haketmeyen insanlara fazla değer vermeyin
00 YorumlaTekmeyi bas ne sağlığı
10 Yorumla
+1 yılArameycen net...
10 YorumlaBu tip insanlar itici geliyor bana ukala oluyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 898 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke kirilan değil de kıran insan uykusuz kalsa
10 Yorumla
+1 yıluzaklas
11 Yorumla
Soran+1 yılUzak sayılırım yani yüz yüze sık görüşemiyoruz zaten ama zihnen uzak değilim o sıkıntı
+1 yılEngelleyeceksin direk yoksa olan sana oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ben seni engelliyorum şu yüzden demek bile daha hoş olur
Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. Narsist olmasın o
114 Yorumla
Soran+1 yılNarsistlik çok daha ciddi bir durum ve artik hemen herkese narsist deniyor. Bunun değerlendirmesini ancak bir uzman yapabilir diye düşünüyorum
Soran+1 yılKesinlikle
Soran+1 yılO boyutta olduğunu düşünmüyorum
Soran+1 yılEvet. Bu süreç biraz gerici sadece bir anda bitirsem bitsee diyorum sonra kaba olacak karşı tarafı kırmış olucam vs
Soran+1 yılHimmm böyle düşünmek de mantıklı
Soran+1 yılHaklısınız. Uygun bir dille aciklayip mesafemi koyacağım
Soran+1 yılSaolun:) iyi geceler🙏
+1 yılKolay istemiyorum dersin biter
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılİletişimi kesmek istediğini belirt ve kes
00 Yorumla
+1 yılHayatina neden böyle bir insani cektigini sorgula.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılGörüşmeyi kes arayıp sorma anlar zaten
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılDaha iyilerine layiksin
10 Yorumla
+1 yılMuhattap olma
20 Yorumla
+1 yılinsan gibi durumu açıklaman lazım
10 YorumlaMesafe koyarak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaptiklarinin aynisini ona yap. simdi kaybol de.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKonuşmayi kes yavaştan iletişimi azalt
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Uzaklaşıp alakani kes
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. konuşmayarak
01 Yorumla
Soran+1 yılBasit hjjjk
- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi