Sosyal kaygıları olan bir insan evlenebilirmi?

Arkadaşlar merhaba ben 29 yaşında ilkokul öğretmeniyim. Geçmiş hayatımda çok küçük yaşlar itibariyle başta babam olmak üzere bazı insanlar tarafından kişiliğim hakkında olumsuz eleştiriler aldım, sürekli başkalarıyla kıyaslandım. Ailevi sorunlar yaşadım. Annem ve babam ayrıldı. Girişken bir çocuk olmadığım için babam beni hep kardeşimle ve başkalarıyla kıyaslardı. Buda benim özgüveni düşük olarak büyümeme neden oldu. İlerleyen yıllarda anaokulu başta olmak üzere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite hayatımda sosyal ilişkilerimde sorunlar yaşadım. Az sayıda arkadaşım oldu ama onlarla hep barışık ve onlara karşı sadık bir insan oldum. Herşeye rağmen mücadele ederek üniversite okudum. Yüksek puan alarak öğretmen oldum ve mesleğimde öğrencilerimle aram hep iyi oldu. Çok geniş bir iç donanıma sahip olduğumu düşünüyorum ancak insan ilişkilerinde, öğretmenlerle ilişkilerimde, ailevi ilişkilerimde ve özellikle karşı cinse karşı ilişkilerimde hep kaygılandım, eleştirilme korkusu yaşadım. Korkularının üzerine git diyeceksiniz. Her ortama girmeye de çalışıyorum ancak ortamlarda bazı patavatsız, kırıcı insanlar yüzünden sessiz kalıyorum. Konuşma başlatma ve sürdürme konusunda zorlanıyorum. Bunları kimseye anlatamıyorum ve çözümler üretmeye çalışıyorum. Araştırdığım ve psikologlara gittiğim kadarıyla kafamdaki bilinçaltı olumsuz düşüncelerin bunlara sebep olduğunu bildiğim halde bu düşüncelerin esiri oluyorum ve bundan kurtulmakta zorlanıyorum. Gezmeyi, spor yapmayı, kitap okumayı seven bir insanım. Boş bir insan olduğumu düşünmüyorum. Geçmişte flörtlerim oldu ama olumlu anlamda hiç ilerleyemedim. Bazen kendimi çok yalnız ve ötekileştirilmiş hissediyorum. Yeni insanlarla tanışırken ne sorsam, sorduğum şey saçmamı olur konuşmamalımıyım gibi düşüncelere kapılıyorum. karşı taraf ilk girişimde bulunduğunda konuyu bazen devam ettirebiliyorum. Evlensem eşime hep sadık kalacağıma ve ona iyi bir hayat arkadaşı olacağımı düşünüyorum. Sizce ben evlenebilirmiyim? Nasıl evlenirim? Lütfen kendimi kötü hissettirecek arkadaşlar yazmasın. Bana yardımcı olabilecek, motivasyonumu artıracak insanlara ihtiyacım var. Benimde sizlere farklı konularda yardımım dokunabilir. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Evlenebilirsin
Evlenebilirsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Sosyal kaygıları olan bir insan evlenebilirmi?