Çok dindar bir insandım.
Ama derin düşüncelere kapılıyorum.
Cennet var mı arkadaşlar allah var mı bana açıklayın lütfen.. Beni rahatlatın vesvese olarak çok düşünüyom..
Çok dindar bir insandım.
Ama derin düşüncelere kapılıyorum.
Cennet var mı arkadaşlar allah var mı bana açıklayın lütfen.. Beni rahatlatın vesvese olarak çok düşünüyom..
Allah var. Kainatın muntazamlığına bakarsan zaten bir yaratıcının olmaması söz konusu olamaz. Eğer ki de bir yaratıcı varsa (ki var) bu kainatı başı boş bırakmaz, bir düzen bir nizam getirir. Buna da din diyoruz. Eğer bu düzeni nizamı sağlamak için getirilen dine karşı çıkanlar olacaktır ki günümüzde nasıl kanunlar var ve kanunları çiğneyenlere cezalar var Allah ta bize din ile göndermiş olduğu nizamı bozmaya çalışanlara ve bozanlara elbet bir ceza verecektir ki bu da cennet ve cehennem olacaktır.
Anladım teşekkürler
Kuranı oku sonra biraz araştırma yap. Bilim ne diyor mesela evrenin oluşumu, canlıların oluşumu ve evrimleşmesi hakkında. Kuran ne diyor? Sonra biraz sorgula mesela şunu sor kuran sence evrensel bir kitap mıdır? veya dinler doğduğun coğrafya ile mi alakalıdır? Evren yoktan var olamazsa tanrı nasıl var olmuştur? Kader diye bi şey varsa tanrının önceden bildiği hatta kendi yazdığı yaşantılarımızdan ötürü neden bizi cezalandıracak? Vs. vs. Ben bunun gibi bir süreçten geçtikten sonra olmadığına kanaat getirdim kendimce. Sana önerim araştırmalar yapıp kendi kendine bi sonuca varman. Kim ne derse desin sonuçta senin karar vereceğin bir konu.
İslam inanç sistemi üzerine kurulmuştur. Yani inan veyahut inanma. Sonuç olarak ben veyahut bizler sana direkt olarak Allah'ı ve Cenneti gösteremeyiz, şurada diyemeyiz.
Cevap
2Cevap
Bu senin kendin düşünüp karar vermen gereken bir şey. Ben inanmıyorum şahsen.
Var. Görene, hissedene yüzlerce, binlerce delil var.
Mesela
İkisi de yok desem inanacak mısın?
Yok inanmam ama vesvese işte
Bence var sence
Allah var adalet yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?