Bu yaz evleneceğim nişanlımla 4 senedir beraberiz bir çok şeyimizi destek almadan yaptık. Evimiz olmadığı için düğün de yapmayacağız ancak son zamanlarda bir evlilik korkusu başladı nişanlımla ilgili bir problemim yok ama gecim sıkıntısı ve sorumluluk konusunda çok korkmaya başladım bu korkumu nasıl aşabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvlilik öncesi yaşanan endişeler oldukça normaldir ve geçim sıkıntısı, sorumluluklar gibi konular gerçekten de stres yaratabilir. Bu endişelerle başa çıkmak için şu adımları düşünebilirsiniz:
1. **Konuşun ve Paylaşın** Nişanlınızla bu endişelerinizi açıkça konuşun. Onun da bu konularla ilgili düşüncelerini paylaşmasını sağlayın. Birlikte sorunların üstesinden gelme ve çözme konusunda bir ekip olun.
2. **Plan Yapın** Geçim sıkıntısı ve sorumluluklarla başa çıkmak için bir plan yapın. Gelir-gider analizi yaparak bütçe oluşturun, borçları yönetme stratejileri geliştirin ve gelecek için finansal hedefler belirleyin. Bu planlar, belirsizlikten kaynaklanan endişelerinizi azaltabilir.
3. **İşbirliği ve Destek** Aile ve yakın arkadaşlarınızdan destek alın. Belki de bu süreçte size yardımcı olabilecek fikirler veya kaynaklar sunabilirler. Sorunları yalnız başınıza çözmeye çalışmak yerine, destek alarak güçlenin.
4. **Eğitim ve Bilgi Edinme** Geçim sıkıntısı veya sorumluluklarla ilgili olarak bilgi edinmek ve eğitim almak size daha fazla güven verebilir. Bu konularda kitaplar okuyabilir, seminerlere katılabilir veya uzmanlardan danışmanlık alabilirsiniz.
5. **Meditasyon ve Rahatlama Yöntemleri** Endişelerinizi yönetmek için meditasyon, yoga veya derin nefes alma gibi rahatlama tekniklerini deneyebilirsiniz. Stres seviyenizi düşürerek daha sakin ve odaklanmış bir zihinle sorunlarınıza yaklaşabilirsiniz.
6. **Zamanı Kendinize Tanıyın** Evlilik öncesi endişelerinizi aşmak için kendinize zaman tanıyın. Her şeyin mükemmel olmasını beklemeyin. Birlikte bu süreci yönetmek için yeterli zaman, anlayış ve sabır gösterin.
Son olarak, endişelerinizin normal olduğunu unutmayın. Önemli olan, bu endişeleri sağlıklı bir şekilde ele alarak birlikte çözüm yolları bulmaktır. İlerideki evliliğiniz için güvenilir bir temel oluşturmak için birlikte çalışın ve birbirinize destek olun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk korkusunu birlikte aşabilirsiniz. Çünkü şu an konuşup anlaştığınız her şey çok değerli. Şimdiden iş bölümü yapabilirsiniz. İleriyi düşünüp, çocuk olduktan sonra ki beklentilerinizi vs şimdiden konuşabilirsiniz. Bu esnada hiç çekinmeden açık açık bütün beklentlerinizi ve hayallerinizi müstakbel eşinizle paylaşmanızı öneririm. Çünkü evlilik birşeyi gerektiriyorsa, oda dosdoğru ve açık bir iletişim şeklidir.
Geçim sıkıntısı ise çok ayrı bir konu. Kimse başına gelsin istemez. Bundan dolayı evlenmemekte çözüm değil sanki. Eşinizde sizin sıkıntı çekmenizi istemeyecktir ama doğalda bir yandan. Şunu söyleyeyim, biz Almanyada yaşıyoruz ve sokak röpörtajlarındakilerinin aksine bizimde geçim sıkıntılı. Ama birlikte hallediliyor.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek isteyene hiçbir neden engel olamıyor. Bak, bunu bilir bunu konuşurum. Bu ülkede nice asgari ücretle bile ev geçindiren insanlar var. Birçok şeyinizi destek almadan birlikte yapmış olduğunuzu dediğine göre sen de çalışan birisin belli ki. O da çalışıyor. O ev ikiniz birlikte çalışırken borç harç bir şekilde geçinir. Zaten kaç kişinin yoktur borcu harcı? Biri geçim sıkıntısı vs. başka neden lafı ediyorsa evliliğe gönlü yoktur. O da bahanedir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba kardeşim
Şeytan haramı zinayı sever
Helal olanı sevmez ve olmamasi içinde elinden geleni yapar
Düğün yapmamak en güzel karar masraflar çok arttı
Allah'ın Kur'an ı Kerim'de rizka kefil oldunu söylüyor
Ama sen şeytanın 1 lafına göre hareket ediyon
Geçim sıkıntısı bu hangi sıkıntı
1 karı 1 Kocanin doğru düzgün masrafı yokki
Evlenir evlenmez çocuk mu yapacaksiniz?
Hangi sorumluluk neyin sorumluluğu
Henüz kimse size sorumluluk vermedi
Evliliğin boyunca namahremini muhafaza edeceksin hepsi bu
Bu yaz evleneceğim nişanlımla 4 senedir beraberiz bir çok şeyimizi destek almadan yaptık. Evimiz olmadığı için düğün de yapmayacağız ancak son zamanlarda bir evlilik korkusu başladı nişanlımla ilgili bir problemim yok ama gecim sıkıntısı ve sorumluluk konusunda çok korkmaya başladım bu korkumu nasıl aşabilirim?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence zamanla aşarsınız
00 Yorumla Haklı olmakla beraber. Size gördüğüm bazı şeyleri ifade edeyim. Allah rızkınızı verecektir. Zira benim kız kardeşim evlendiğinde eşi çalışıyordu ve pandemi vs işten çıktı ve maaşı çalışırken azdı. Bir süre kayın validesinin maaşı ile iki evi idare etti. Kardeşimin çocuğu oldu. Sonra bir çocuğu daha oldu ve bir süre sonra iyi bir iş buldu eşi şu an ise kirada oturmalarına rağmen para dahi biriktiriyorlar. Yani bu kafana taktığın şey o zaman önemsiz bir durum haline de gelebilir. Bence şimdiden kafana takıp canını sıkma ki ikinizde belli bir olgunluktasınız ki düğün dahi yapmaktan vazgeçmişsiniz. Bence şimdiden düşünüp canını sıkma. Her şey olumsuz gidecek gibi düşünmeyin derim.
12 Yorumla- +1 yıl
Benim bile içim rahatladi rızkı veren Allah'tır Allah kimseyi darda koymasin inşallah çok zor geçim derdi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence zaten korkun olmalı. Çünki geçim sıkıntısı aşkı sevgiyi lanete çeviriyor. Genclerin en büyük hatası akrabalarının gazına gelip ona evliliğin çok iyi. Bir şey olduğunu çok önemli bir karar verdiğini hissettirmesidir. . oysa. Evlilik denen şey sabır ocagidir. İçinde her bok döner. ama dışarıya hiç bir şey yansiltilmaz. ortalık mecburi evliliklerle dolu arkadaşım sen önce bundan kork gerçekten bunu görmedin mi? Bir defa aldatilacaksin bu net asla kimse ömür boyu kimseyle seks yapmıyor özellikle erkekler. Bunu kabul ediyorsan okey ikincisi geçim sıkıntısıni boş ver erkeğin ailesiyle daha çok zaman harcayacaksin.. hele birde çocuk oldumu vay halinize. Mecburi katlanmalar. Evlenmek ailenizde mecbursa zaten evleneceksin bu Soru askıda kalacak ama evlenme git kendine ev tut ve orada başına bir insanın senin hayatında tramvalar yaratmasına izin verme
11 Yorumla- +1 yıl
Evliyim bu dedikleriniz tamamen doğru
Ya ben evlenmiycem mesela çünkü bu korkular bende de var hayat çok zor bu devirde geçinmek ayrı bir zor. Hayat zaten çok pahalı ama ikimizde birbirinizi seviyorsunuz ve çoğu ihtiyacınızı destek görmeden almışsınız. Bence korkulacak pek bir şey yok ama doğru düşün yinede.
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk dersen ikinizde yeni bi hayata basliyorsunuz ikinizde hata yapa bilir bazen olsa sorumluluklari unuta bilirsiniz birbirinize sevgi ve sayginiz oldugu surece bunlarin hicbiri korkutmasin onun bilemedigi yerde sen senin bilemedigin yerde o yardim etsin geçim sikintisi nada sen de calisiyorsan aranizda bölusum mesela mutfak masrafi sen de veya onda olsun bugibi seyler olursa daha rahat olur bence :)
00 YorumlaBu korkuyu yenmenin yolu üzerine gitmendir. Yani bir yola baş koymuşsunuz ve bu yolda tek başına değilsin öncelikle bunun farkında ol. Zaten başından bunların farkında olduğuna eminim. Yani bu korkunun şu an olusmmasinin sebebi aslında var olan rahatlığından çıkmamak mi, yoksa eşin olacak kişinin senin taşındığın kadar sorumluluğun altına girmeyecek olduğunu gördüğünden mi? Eğerr bunlar varsa otur bir daha düşün.
00 Yorumla
+1 yılEn bereketli nikâh, külfeti en az olanıdır. Hz. Muhammed.
Allahü teâlânın rızık vermediği, bir canlı yoktur."Hud Suresi 6. ayet
Allah rızka kefilidir ama imana değil, rızkı dert edinmeyin imanınızı dert edinin. Hz. Ali
Allahın ayeti peygaberin sözü Allahın halifesin Hz. Ali'nin dediği bunlar. Daha güvenilir kaynak var mı. Rızkını dert etme ama boş boşta oturmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu korkular artık çok insanda var. Böyle durumlarda Önemli olan iletişim. Hayat her zaman korkular SORUNLAR sıkıntılar olacaktır ama mevzu zaten bunu en sevdiğin en değer verdigin insanlarla iletişim kurarak doğru iletişimde konuşarak çözmek değil mi el ele?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTurkiyede geçim sıkıntısından korkmak çok saçma 😂😂
enflasyon olan ülkede borçlanmak kadar güzel bişey yok. Mesela kredi kartı ile 12 taksit eşya alın maaşınıza zam gelene kadar ağır gelir ama maaşlara zam geldikten sonra yük giderek hafifler. Geçen sene 12 taksit ile 90.000₺’ye beyaz eşya almıştı arkadaşım nasıl ödeyeceğim diye düşünüyordu Kasım ayinda aldırdım 2 ay erteme yaptık Şu an 7500₺ hiç birsey 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gençken sorumluluk alarak yetismediyseniz korkutabilir. Onun dışında evliliği ötekilestirmenin anlamı yok geleceği görme şansın zaten yok ikinizde çalışıyorsanız ya nasip demen lazım bu sorgulamalarin sonu yok..
10 YorumlaBöyle düşünmen çok normal. Ama Allah büyüktür bir şekilde hallolur. Yeni evleniyoruz diye hiç bir eksik olmasın diye takıntı yapmayın. Bırakın zamana yavaş yavaş durumlar imkan verdikçe alın. Kendinizi de eşinizi de üzmeyin maddiyat konusu sebebiyle.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılGeçim sıkıntısı herkesin başında olan bir şey size özel bir durum değil yani evlenmedin diyelim gene aynı bir elin nesi var iki elin sesi var derler çalışmıyorsan eğer işe girersin sende ev ekonomisinde katkıda bulunursun
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek için ev mi lazım kirada oturun, tevevkkul edin Allah'a muhakkak her zorlugun ardında bir kolaylık vardır.
10 Yorumla
+1 yılHatun kendi kendine kafanda vehim şüphe vesvese yapıp şeytanla işbirliğine girişme. Geleceği sadece Allah bilir. İnancın varsa inancını kuvvetlendir inancın yoksa da kendine bir inanç edin. İnancı olmayan yüreğin yaşaması büyük mucize çünkü...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. bu çok normal bir durum, evlendikten sonra düşünüp düşünüp ihtimalleri değerlendiriyor ve giderek işin içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor değil mi.
ama öyle olmuyor, el ele verip bir çok maddi manevi zorluktan kurtuluyor insan.
00 Yorumla
+1 yılevlenecegın partnerınle konusman lazım sonucta evlenınce belkı borc kalacak ya da kalmayacak bır hesap kıtap yapmanız lazım kırada mı kalacaksınız senn maas ne kadar esının maası nasıl olacak bırde borc kalırsa gecınmek zor olur tabı
00 YorumlaAileler neden hiç destek vermiyor ya. Biz çok destek verdik mesela abim ve eşine. Herseyleri biz aldık neredeyse. Genc insanlar bu kadar parayı nereden bulsunlar?
10 Yorumla
+1 yılAkışına bırakkkk😌 Lüks yaşamda gözün olmasın ya da para kazanmak için çabala
13 Yorumla- +1 yıl
Lüks sevdası cokkk milette
- +1 yıl
Çok doğal bir şey önemli olan o hayatı haketmek
- +1 yıl
Mal ve oğullar dünya hayatının zînetidir. Asıl kalıcı olan sâlih ameller ise Rabbinin katında hem mükâfat bakımından daha hayırlı, hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır.
Kehf suresi 46.
+1 yılHer pazartesi on numara, her perşembe sayısal mıydı sonra, şans topu oyna bunlarla oyalan. Her hangi birinden ikramiye çıkarsa zaten korkun ortadan kalkacaktır. Baktın çıkmıyor oyalanacak bir umut yaratmış oldun zaten iyice tek başına gecinemez hale geldiğinde de evlilik düşüncesi kalkacaktır. 😁😁 Doğmamış çocuğa don biçene kadar deneyip görün arkadaşlar. Korkular yönetir insanları, korkunuzun zamanınızı çalmasına seyirci kalamazsiniz. Her canlı ölümü tadacaktır:))))
00 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi korkular oldukça yaygındır ve normaldir. Öncelikle, bu duyguları açıkça nişanlınızla paylaşmak önemlidir. İletişim, korkuları aşmanın ilk adımıdır. Ayrıca, endişelerinizi anlamak için bir terapistle konuşmak da yardımcı olabilir. Geçim sıkıntısı ve sorumluluklarla başa çıkmak için ortak hedefler belirleyin ve birlikte çözümler bulun. Son olarak, kendi içsel güç ve yeteneklerinize güvenmek ve geleceğe yönelik birlikte oluşturduğunuz plana odaklanmak önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılBunu birlikte konuşmanız daha doğru olur, mesela planlı yol alın, hesap kitap yapın, senin aldığın maaş eve gitsin, onun aldığı maaş borç veya geleceğe yatırım olsun, bu şekilde hesap yaparak nelere sahip olduğunuzu da görebilirsiniz, aranızda daha güçlü bir bağ oluşur diye düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Bu devlet böyle olduğu sürece ne kimse evlenebilir nede çocuk yapabilir böyle olunca da tecavüzler zinalar pislikler ayrıca fırsatçılıklar alıp başını gidiyor
08 Yorumla- +1 yıl
Evlenemeyince tecavüz mü ediliyor nasıl bir zihniyetin var senin
- +1 yıl
@Aysekaplan07 evet onların bu zihniyeti var. Makesef wrkekler evkendikten sonrada asla geri durmuyor en çok evli erkekler gebel evlerinde.
- +1 yıl
Demekki seninde zihniyetin öyleki öyle örnek veriyorsun yazdığın cümleden anlaşılıyor en azindan biz kadınlar tatmin olmak için kimseye tecavüz etmiyoruz
- +1 yıl
Sen önce bi yazdığını oku algıla sonra gelir bana beyinden bahsedersin
Geçim sıkıntısı hemen her evlilikte olan bir sorun ama kimse bir anda mükemmel bir evliliğin içine düşmüyor zamanla birlikte halledebileceğiniz bir şey bu
00 YorumlaBence korkma ikiniz bir olursanız her şeyin üstesinden gelirsiniz
21 Yorumla- +1 yıl
seni cok merak ettim yaaa bir türlü muhabbet edemedik
+1 yılSade bir evlilik olursa karşılıklı anlayış içerisinde her şeyi yapabilirsiniz rahatça da geçinirsiniz
00 Yorumla
+1 yılherkeste var bu birbirinizi sevdikçe ve ikiniz de taşın altina elinizi koydukca her şeyi asarsiniz stres yapma canım benim
00 YorumlaRızkı veren ve kefil olan vardır. Eğer açılmazsanız öncesinde ve sonrasında geçim sıkıntınız da olmaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. İşte bu yüzden güçlü iradeli kadınlar kıymetli. Destek olduktan sonra hayattan hiçbir zaman korkmayacaksın.
00 Yorumla
+1 yılDüğün olmayacağı için çok masraf olmaz. Eşyalı eve tuttun. Mümkün olduğu kadar eşya almamaya dikkat et. Sende çalışa biliyorsan çalış.
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda kirada oturmak gerçekten zor ama iki kişi bu zorluğun üstesinden gelirsiniz diye düşünüyorum
00 YorumlaOnunla konussan daha mantikli olur.
Kimse aranizdaki dinamiği bilemez.
Ayrica baş başa verdikçe aşılamayacak hiç bir şey yoktur00 Yorumla
+1 yılBırakta sevgilin korksun. Evin bütün idamesi onun üstünde olacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Dertler paylaşılmıyorsa ne anlamı var o zaman? Eşi hastalansa ve bir kadın bunu kendine dert edinse şey mi diceksin. ''Bırak o düşünsün o hastalanmış.''
- +1 yıl
@Emirbey082 sapla samanı karıştırıyorsun. Hastalıkla, ev iaşesini teminin ne benzerliği var. hastalık ortak bir konudur.
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılaşmak zor neden dersen çalışıpalabilecekler hazırda olanları değerlendirmek gerek ev kire araba vs
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı. Milyonlarca insan nasıl yapıyorsa sende öyle yapacaksın korkma
00 YorumlaO bende de var ilerde evlenirsem nasıl aşarım bunu bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılİmkanlarınız varsa sorun yapma ama şartlar zor maalesef. ekonomik sıkıntılar felan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Korkma bence zor olabilir ama ikiniz de çalışır iseniz olur.
00 Yorumla
+1 yılZamanla aşacaksın yani o da sen de çalışıyorsanız dert etme. Kira vericekseniz zor tabi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAkışa bırak korku değil zaten heyecandır, oda normal
00 Yorumla
+1 yılHayattaki beklentilerini düşürt çıtayı yükseltmek ufak şeyler le yetinmeyi bil sev ve sevil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYuva kurana Allah yardım ediyor sen hiç canını sıkma
04 Yorumla- +1 yıl
Yuvayı Allah kuruyor erkek zina ile dagitiyor
- +1 yıl
Her erkek aynı diyemeyiz kötü düşünceler seni sadece yoracaktır
- +1 yıl
Kötü düşünceyi kurmazdim ama sağolsun kurduranlar oldu. Bende zaten geneli demedim ama çoğu öyle nadirdir namuslu erkek. Oda çok nadir. Evliyken zina yapmayan erkek bilmiyorum bence yoktur. Benim güvenim kalmadi buyuzden evlilik saçma
- +1 yıl
Haklısın sana bunları söyletenler suçlu
+1 yılEger sevgilinde sendeki olan kaygi yoksa birak ama evlenincede ah deme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinle paylaş başka türlü soru işaretleri bitmez
00 Yorumla
+1 yılAşamazsın iyi bi işin ya da evde iki kişi birden çalışmazsa zor yani kervan yolda düzülür demek biraz şu an için mümkün değil çünkü hayat çok pahalı ve gergünde pahalanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendinize ait eviniz bile yok evlenmek senin neyine önce bir ev alın siz...
00 YorumlaÜlkenin genelin de var relax ol eşinin hep yanın da ol.
00 Yorumla
+1 yılKolay değil. Yine birbirinize destek olursubuz evliliğinixi yaşarsınız
00 YorumlaYanlış anlama ama geçim sıkıntısı bi tik bahane gibi geldi daha hazır değilsin bence evliliğe
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı sorunlar bendede vardı 4 sene birikim yapıp ev aldım düğün yaptım tüm eşyaları aldım sonuç boşandık 😂
120 Yorumla- +1 yıl
Ohaaa nasıl oldu ya
Cevap sahibi+1 yılOldu işte bitti canı sağolsun :)
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun e ev noldu kime kaldı 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılHepsi evlilik öncesi alındığı için bende kaldı eşyalarda dahil sadece altınları verdim
- +1 yıl
Demek ki bunları evlilik öncesi hazır etmek mantikliymis 😂😂
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle hatta evlilik sözleşmesi yapılmalı benim için kötü ama bir tecrübe oldu
- +1 yıl
E sen almışsın ama herşeyini zaten. Ne kötü oldu ki?
Cevap sahibi+1 yılSeverek ayrıldım kötü olan bu
- +1 yıl
Ya :(( çok geçmiş olsun. Evlilik sozlesmesi diyince maddi bir şey oldu, işler cirkinlesti falan sandım
Cevap sahibi+1 yılBiz çift olarak çirkinleşmedik ben ona ev tutmasında içini dizmesinde beyaz eşya konusunda yardımcı oldum vicdanım rahat bir şekilde ayrıldım
Cevap sahibi+1 yılGücüm olsa bir ev de ona alırdım
- +1 yıl
Biz de eski sevgilimle böyle ayrıldık. Hatta çok zor bir hastalık anımda da yanımda oldu. Keşke ilişkimizi devam ettirebilseydik. Uyumlu olsaydık diye çok üzülüyorum. Hiç kavga etmezdik ama hayata baktığımız pencereler, beklentilerimiz çok farklıydı. Çok iyi bir insandı. Onu özlüyorum...
Cevap sahibi+1 yılBen terk edildim daha fazla burdan yazamam 😅
- +1 yıl
Bizde de ayrılan ben oldum... Geçmiş olsun ikimize de 🫠
Cevap sahibi+1 yılSizede geçmiş olsun konuşmak istersen Telegram adresimi verebilirim dertleşmek iyi geliyor xper seviyem mesaj atmaya yetmiyor
- +1 yıl
Yok ya dertlesecek bir şey kalmadı. Bu saatten sonra yazacak dönecek değilim. Kimsenin duygularıyla oynamak istemem. Denedik ve başaramadık. Tekrar zorlamanın ve kimseyi uzmenin alemi yok bence.
Cevap sahibi+1 yılTerk etmene rağmen geri dönmeyi düşündüğün özlediğin pişman olduğun böyle yapmasaydım da söyle yapsaydım daha iyi olurdu dediğin herhangi bir şey oldumu?
- +1 yıl
Pişman olduğum ya da keşke dediğim bir şey yok. Gerçekten ilişkiyi düzeltmek için çok düşündüm uğraştım konuştum. Hatta terapistimle bile konuştum. Nasıl ona iyi gelebilirim, onu mutlu edebilirim diye. Ama yapamadım. Onu mutsuz görmek ve mutlu eden hayatindaki o insan olmayı becerememek beni de mutsuz ediyordu. Ve daha fazla ikimizi de mutsuz etmek istemedim. Ben aslında ikimizi de düşünerek ayrıldım. Yoksa onu kazanmak için ilişkide çok çaba harcadım. Onun öyle bir çabası olmadı maalesef. Belki o çaba sarf etseydi her şey çok daha farklı olabilirdi. Nasip...
Cevap sahibi+1 yılEvlilikte biraz daha farklı oluyor ben geri dönmesini çok isterdim şahsen ama elden bir şey gelmiyor keşke bazı şeyleri daha farklı yapabilseydim ama sanırım bunun farkına varmam için beni terk etmesi gerekiyormuş ozamanda her şey için geç oluyor ;(
- +1 yıl
Senin sanırım yapman gereken ama yapmadığın şeyler konusunda pismanliklarin var değil mi?
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'den giderek😅
00 Yorumla
+1 yılZamanla aşama olur sanırım
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik olarak kendine güvenmen gerek
00 Yorumla
+1 yılNişanlinla pozitif bir iletişim kurarak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRızkı veren Allah korkma Allah a güven emin ol iyi olacak
00 Yorumla
+1 yılNişanlının maaşı ne kadar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Korkmana gerek yok kader de varsa olur zaten
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da mısınız?
00 Yorumla
+1 yılUğraşilmaz şu an evlilik falan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben dua etmeye devam
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNisanlanmadan once bilmiyomuydun?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCumleyi yanlis kurdum kb , demek istedigim zaten herseyi birlikte asmisiniz. Bundan sonrada yaparsiniz. Ben cok guzel ve guclu bir cift okudum az once.
- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlıyım, geçim sıkıntısı ve sorumluluklardan dolayı evlilik korkum oluştu. Bunu nasıl aşarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler