Ailesi tarafından borçlandırılmış bir erkekle evlenir miydiniz?

Bazı aileler oğlunu evlendirmeden borçlandırıyor. Duymuşsunuzdur.

Aile iş kuruyor , ticari işler yapıyorlar , ama sadece oğluna kredi çektiriyor, resmiyette her şey oğlunun üzerine oluyor ama isin gelirini aile alıyor. Sonra işler yolunda gitmiyor batıyorlar ve sadece oğlu iflas etmiş oluyor, oğluna devasa bir borç ve bankaya da yüklü borç kalmış oluyor. Alacaklılar adama icra takibi yapıyorlar ama adamın hiç malı mülkü yok. Ev araba ve tarlalar babasının. Bu yüzden bunlara icra koyulamıyor sadece oğlunun maaşına banka hesaplarına icra koyuluyor.

Oğlu bir işe giriyor çalışıyor hatta bayramda bile çalışıyor, gece mesailere bile kaliyor ek işler yapıyor ama maaşının bir kismına haciz konuluyor her ay. Belki de ömür boyu borç ödeyecek. Aileden diğerlerinde borç yok ana baba kardeşlerde hiç borç yok. Gayet rahat yaşıyorlar.

Adam sana muhtemelem 10 yil sonra borcum biter diyor, ailem de yardim edecek diyor, dedemden kalan tarlaları satacaz diyor. Niye satmadınız şimdiye kadar diyorum, yakında satacağız zarar etmemek için ucuza satmıyor babam diyor. Ben seni kimseye muhtac etmem diyor ama zaten sizin iyi bir maaşınız var kimseye muhtaç değilsiniz.

Böyle bir erkekle evlenir misiniz?

Ailesi tarafından borçlandırılmış bir erkekle evlenir miydiniz?