Eşten izin almayı kötü bir şey olarak görmüyorum ben. Olması gereken bu hatta. Kimle, nereye gideceksin? Ne yapacaksınız? Bu eşinin bilmesi gereken bir şey. Hem izin almak saygıdır. Ben 30 yaşındayım annemden izin alırım bir şey yaparken. Ama bunu ona saygı duyduğum için yapıyorum. Aslında karar yine benim kararım. Çünkü kendisi asla karşı çıkmaz. Hayır demez. Tabi bunlar karşılıklı olmalı. Zaten eşin uyumsuz, anlayışsız, bencil, egoist bir insan değilse ortada yanlış bir durum olmadığı sürece karşı çıkmaz. Bizim görmediğimiz, fark etmediğimiz bazı şeyleri eşlerimiz fark edebilir, hissedebilir. Tabi bunlar benim düşüncem. Ben kendi adıma izin almadan bir yere gitmem.
Plan yaptıktan sonra haber verip uyguluyorsa bence hayatında pek yerim yok gibi. Eş olunmuşsa ona göre davranılmalı diye düşünüyorum. Eşimden habersiz plan yapıp sonra benim böyle bir planım var haberin olsun gidiyorum demek onu yok saymaktır bir yerde. Hayatımda yokmuş gibi hareket edeceksem neden eş olmuşum ki..
Eşe danışmak gerekir sonuçta bu iki dakka markete gitmeye benzemez belki eşinin senle bi planı var öncelik her zaman eşlere tanınmalı sonuçta evlilik aynı hayatı paylaşmak önce eşiyle sonra arkadaşla plan
Bence kişiye bağlı bir şey ama mutlaka haber verilmeli.. ben sevgilimin ya da eşimin benden izin almasını istemem kendi karar verdiyse ben ona güvenirim sadece bana bilgi versin ya da haber versin aklım onda kalmaması için.
Şahsi düşüncem ve tavrım kesinlikle eşten onay ve izin alınmadan hiçbir arkadaşla, ki, cinsiyeti farketmez, kafeye bile gidilmemeli. Eşin o haberdarlık ve güvenme duygusu daima bâki tutulmalı.
Bu zamanda bunu incelik olarak zekaya ve maneviyata sahip insan aramak sanırım samanlık ta iğne aramaya benziyor bekarım allahtan yanlızım hiç böyle derdim yok herkes agzından çıktıgı kadar ederi var bana
Eğer evli çiftimiz, evlilik ilişkisinde kişisel alan bırakacak kadar özgürlük tanımışsa birbirlerine, bilgi vermek yeterli olacaktır. Evlilik cüzdanını tapu olarak kullanan çiftlerde söz konusu bile olamaz.
Plan yapmadan eşe haber verilir iki taraf içinde. Habersizce planı yapıp söz verdikten sonra haber versen ne olur vermesen ne olur. Beni ezip geçmiş kabul ederim.
Yani biraz da eşimin huyuyla alakalı. Bazı erkekler sevmiyor haber verilmesini istiyor bazıları da anlayışla karşılayabiliyor. Ama bence önceden söylenip öyle plan yapılmalı.