Hayatı yarılamaktan hevesimiz kaçtığı için olabilir mi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(25-29)8 ay
Bu soruyu, kadın ve erkek olarak ayrı ayrı cevaplamak gerekir. Kadınlarda, annelik iç güdüsü eninde sonunda baskın çıkar ve en özgür hayatı yaşayan kadın bile;çocuk yapmak için özellikle 33+ yaşlarında kesin evlenmek ister. Ancak alfa (yüksek çekici), sigma ( orta çekici) veya çekiciliği olmayan maddi durumu iyi beta erkek denk gelmez ise ; evlenemezler.
Zira alfa erkeklerin, 30+ yaşlarında cinsel pazar değerleri daha da yükseldiğinden; 20-23 yaşlardaki kızlara daha kolay ulaşıyorlar ve cinselliğin dibine vurmaya devam ediyorlar. Neden evlenip bir kadına bağlı kalsınlar ki? Sigma ( kadınlardan fazla talep görmeyen sadece yaşıtlarıyla uzun ilişki döneminde seks yapabilen ) erkeklerin, sayısı çok az. Bunlar 30+ yaşında, kendisine denk ve sevdiği kadınla evlenirler. Orta çekici olduklarından, kadınlara kolay kolay ulaşamazlar ve bu yüzden daha sadık kalırlar. Ancak dediğim gibi sayıları en az olan erkek türü olduklarından, her kadın böyle bir erkeği bulamaz.
Bir de beta erkekler vardır. Özgüvensiz ve ezik olmaları nedeniyle, sadece paraları varsa; paraları olduğu sürece değer görürler. Ancak annesinin sözü, çok baskındır ve annesinin istemedikleri kadınla kesinlikle evlenmezler. Bunlar genelde, görücü usulle evlenir. Kadın bakireyse ve erkeğin de cinselliği çok iyi ise belki ileride sevebilir. Ama genelde betalar, aldatılan erkek olur. Güzel evlilik yapanları, istisna. Çünkü kadınlar, bu tür erkeklerle sevmeden evlilik yapıyorlar. Evde kalmış bakire olmayan kadınlar tarafından, bulunmaz bir fırsattır beta erkekler. Hem sömürürsün, hem iyi bir adamla evliyim dersin, hem anne olursun , hem de çok rahat aldatırsın ve erkek de sırf cinselliği kaybetmemek için; aldatmaya göz yumar bu ezikler. Bu arada beta erkekler, çoğunluktadır. Yani en az erkek nüfusunun, %55 ne tekabül ederler. Başka türlü Türk erkeklerindeki, yüksek cinsel açlık açıklanamaz zaten
Ancak alfa erkekleri her kadın ve sigma erkekleri sadece sevdiği kadın arzu duyacağından, bu iki erkek türü de iyi bir evlilik yapar. Alfa erkekler, aldattığında kadının haberi olmaz zaten. Bu yüzden iki taraf da mutlu olur.
Bir de şunu da belirteyim ki beta erkekler dışında diğer erkekler, çocuk hastası değildir. Bu yüzden çok rahat, bekar kalıp alayına yürüyebiliyorlar. Ben bir sigmayım, hedef alfa olmak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 8 ay
30 dan sonra göz açılıyor kardeşim. Kadında seçicilik başlamakla beraber aynı zamanda toplum baskısının artması ve biyolojik vaktinin azalması, yani çocuk sahibi olma konusunda vaktinin daralması onu sıkıntıya sokar. Sonra o güzelim canım hatun bir bakarsın kel, göbekli bir müteahitle ya da güzel geliri olan parmağında oyuncağı yapacağı bir beyaz yakalıyla evlenivermiş. Bingo! 1 yıl sonra çocuğu patlatmışlardır bile.
00 Yorumla
- 8 ay
Artık doğru kişiyi bulabileceğimizden ümidi kesiyoruz.
Her şeyin ve herkesin gerçek yüzünün %90 ne olduğunu, amaçlarının ne olduğunu, neye evet dersek neleri de kabul etmeyi göze almamız gerektiğinin farkında oluyoruz.Buna rağmen olabiliyorsa da eğer şanslıyız demektir
00 Yorumla
- 8 ay
Merhabalar, her yalın belli bir seviyesi vardır bir de insanlarda oluşan hisler ve alışkanlıklar. 30 yaşına kadar rahatça yaşayan bir insan evlenip özgürlüğünün kısıtlanmasını istemez, çocuk kaldırmaz kafası, bir yere başlı olmak istemez bu yüzden de evlenmek istemez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
51Cevap
- 8 ay
Başka birini tanımak, güvenmek, sevmek, kendini ona açmak, alışkanlıklarını değiştirmek ve artık insanlara tahammül etmek zor gelir. Aslında en olgunlaştığın yaşlardasındır ama o olgunluk sana insanlara güvenmeni zorlaştırdığı için uzak durursun ciddi ilişkilerden.
10 Yorumla - 8 ay
Daha 29um ama ṣimdiden biraz içimde sıkıntı var hem istiyorum hem istemiyorum sonra düṣünüyorum evlilik senin neyine yani. Çoğu erkeğin hayat standartlarına uymuyorum çoğunun kafa yapısınada uymuyorum o yüzden ne gerek var kendini strese sokmaya diye düṣünüyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsanın diğer insanlara olan tahammülü zaman geçtikçe azalıyor ister istemez.. Ben de bu konuda tahammül duygumun giderek azaldığını hissediyorum.. İnsan gençken; bazı şeyleri daha kolay tolere edebiliyor ama yaşlandıkça davranışlar kalıplaşmış oluyor, kişisel esneklik azalıyor..
00 Yorumla- 8 ay
İnsan hayatı boyunca hep biseyler biriktirirmis kimi mal mülk biriktirir kimi servet kimi pişmanlıklar biriktirir gönlünü yakan sırlar biriktirir sorular biriktirir kimi acılar biriktirir hasretlikler biriktirir yoksunluklar biriktirir kimide iyi insanlar biriktirir bu hayatta nesli gittikçe tükenen iyi insanlar sen ne biriktirdin bu hayatta sadece kelimeleri biriktirdi hiç bir cümleye dönüşmeyen kelimeler belkide bu yüzden heba olup gitti ömrün kendin hiç bir cümleye sigamadigin için
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)8 ay
Abla ben 22 yaşındayım hayattan soğudum sen 30 a kadar iyi dayanmışsın bazen ölmek istiyorum sinir stresten başım ağrıyor midem bulanıyor hastalıklarla boğuşuyorum evlenmeyi geçtim bu mental sağlıkla aile evinde zor yaşıyorum elin adamını nasıl idare edicem bir de çoluk çocuk olacak aman Yarabbi
00 Yorumla Evlilik ayık kafayla yapılacak bir eylem değildir.
Yani olgun be istediğini bilen insanlara dönüşüyoruz. Aşktan gözümüz kör olsada mantığımızı devreye koyabiliyoruz.
O yüzden 30 a kadar evlendin evlendin yoksa zor 🫣🫤00 YorumlaÇünkü artık mantık devreye girmiştir. İlk evlilik teklifimi 21 yaşında aldım sonra 24 ve 28 de ama hepsini farklı farklı sebeplerden kabul etmedim son olarak geçen ay yeniden teklif aldım ve fark ettim ki evlilik artık bana çok uzak
00 Yorumla- 8 ay
İnsanın yaşı ilerledikçe olgunluğu artıyor fakat tahammül seviyesi azalıyor gençlik yıllarında en ufak şeylerden mutlu olunur kişilerin bir birine katlanır idare eder ama ilerki zamanlarda çocuk sesleri bile çekilmez oluyor
00 Yorumla Nedense böyle soru soru sorań kişilerin evlenmek istediğini düşünüyorum. Evlenmek istemeyen kişiler bunu aklına bile getirmez. Bence hemen hemen 30' na kadar gelmiş kişiler mutlaka içten içe bir yerde Evlenmek istiyordur. Ama kendilerine göre birilerini bulamadıkları için ya da dışarıdan gelen baskilardan dolayı, eziklik duygularını örtmek için Evlenmek istemiyorum cumlesine saklanır. Bence insanlar kendilerine dürüst olmalı.
10 Yorumla- 8 ay
Güzel seyler aniden olur bu kadar bekletmez insanı.. ön yargi ile yaklasir oldum.. kimseye de güvenemiyorum..
00 Yorumla - 8 ay
Ben hiç evlenmek istemiyorum evlilik için aşk olması lazım aşk diye bir şey yok her şey karşılıklı fayda çıkar ilişkisi
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çünkü kadın bu yaşta tam olarak aslında kimseye ihtiyacı olmadığını öğrenir. Herkes geç der kadın kâr.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 712 cevap paylaştı. Eğer ayaklarının üstünde duruyorsan, mutluysan kendi hayatında; biriyle evlenip kendini kısıtlama istemiyor insan 30 undan sonra…
00 Yorumla- 8 ay
Her şey olabilir ama normal bir erkek bulduğun halde burun kıvırdıysan her türlü bekarlık pişmanlık görünüyor.
00 Yorumla - 8 ay
Biriyle bu hayatı sürdürmek ağır gelir çünkü, yani ''İşin yoksa evlen düzenin bozulsun, sana karışsın aman hiç çekemem'' durumları.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Daha bilinçli olur kişi, özgürlüğe alışır, başkasina tahammül etme fikri ürkütür..
10 Yorumla- 8 ay
Yaş ilerledikçe insanlar daha bir seçici oluyor o yüzden
00 Yorumla Bende 30 uma geliyorum… hevesler geçiyor gitgide diyelim
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)8 ay
Aksine ben 30 dan önce evlenmek istemem, sonra isterim. Artık yaş geçiyor evlilik şansımız azalıyor ve yaş geçtikçe insan bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyuyor.
00 Yorumla - 8 ay
Çünkü artık kimseyi çekmek istemiyorsun katlanmama başlıyor artık vsvs
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)8 ay
Çok normal, senin kendi kararın. Herkes evlenip çoluk çocuğa karışacak diye bir kaide yok. Nasıl mutluysan öyle davran.
00 Yorumla - 8 ay
Hevesin kalmıyor tahammülün kalmıyor bu yaşa kadar olmadı artık olmaz düşüncesi bir de insanlara olan güvenin falan kaybettiysen geçmiş olsun
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)8 ay
Kadınlar çocuk için evleniyor erkekler zaten hiç evlenmiyor.
O yaştan sonra kimseye katlanamayacağımızı bildiğimiz için
ne bilim zordu zaten her şey simdi yas gecince daha da kotu oldu
Çünkü insanın yaşı arttıkça çok fazla artıyor beklentisi.
00 Yorumla - 8 ay
Yalnızlığa alıştığımız için. En azından benim için öyle.
00 Yorumla - 8 ay
31 yaşındayım ve evlilik konusunda nr yapacağımı bilemezken, aile içerisinde de üzeri örtülü baskı oluyor
00 Yorumla - 8 ay
hayır secıcı oluruz para kazanıyoruz bıraz yasayalım derız rahatlık batar ama abazanlıkta hat safhadadır
00 Yorumla Önceden can attığınız şeyler.30 dan sonra tam tersi olur
00 Yorumla- 8 ay
Beynimiz gelişimini tamamlıyor, mantıklı düşünmeye başlıyoruz
00 Yorumla Günümüzde ki sartlarla evlenmek istenilmiyor zaten
00 Yorumla- 8 ay
Doğru düzgün biri çıkarsa isterim
016 Yorumla- Soran8 ay
Hiç evlenmedin mi
- 8 ay
Evet
- Soran8 ay
Evlendin mi yani
- 8 ay
Evlenmedim
- Soran8 ay
Nasıl birisin
- 8 ay
Çok konuşkan biri değilimdir, az ve öz bazen esprili bazen aşırı ciddi, biraz ketumumdur, soğukkanlı, sabırlı, adamına göre canayakın adamına göre mesafeli hatta bazen yabani gibi olabiliyorum, açık görüşlü, net,
- 8 ay
Slow motion bir kişiliğim var yerine göre ruh halime göre evcimen bazende evini sırtında taşıyan kaplumbağa veya oradan oraya zıplayan maymun gibi
- 8 ay
Burada yazılanların %95, i ile paralel bir kişiliğe sahibim
www.hurriyet.com.tr/.../erkegi - Soran8 ay
Bu özelliklerin yüzde kacini yansitiyorsunuz
- 8 ay
%80, lik kısmı beni yansıtıyor.
Yansıtmayan kısım olumsuz özellik olarak yazılanlar, aşırı kıskanç, kibirli, takıntılı, aç gözlü, kendinden başkasını düşünmeyen narsist bir kişilik kesinlikle değilim. Hatta bazı durumlarda kendimden bile ödün verdiğim olmuştur. İnatçı olduğum doğrudur ama sadece kendimle ilgili konularda, gerek cinsellik gerek diğer konularda yeniliklere açığımdır makul olduğu müddetçe - Soran8 ay
Tip olarak nasıl birisin
- 8 ay
Fotoğrafta bu ne be diyebilir hayal kırıklığı yaşayabilirsin ama reelde pişman olmazsın
- Soran8 ay
Nerde yaşıyorsunuz
- 8 ay
Sivas
- 8 ay
Sen nasılsın dış görünüş olarak ve nerede yaşıyorsun
- 8 ay
Ben tadına baktım hiç heves edilecek yanı yokmuş
02 Yorumla- Soran8 ay
Bu ayri bir konu tabi anladığım evlendikten sonra neden geneli pişman oluyor?
- 8 ay
Aman benden uzak ☺️☺️
- 8 ay
Gerek var mı sence en güzel çağını berbat etmeye
01 Yorumla- Soran8 ay
Bazen daha erken evlenmedigim için en güzel çağlarimi mahvettigimi düşünüyorum..
- 8 ay
Aksine aklı başında birisi 30 dan sonra evlenir
00 Yorumla Gec oldugunu dusundugumuzden
00 Yorumla- 8 ay
Ben evlenmek istiom yaaa temiz erkek yk
01 Yorumla- 8 ay
Merve nasibin geldi işte
Hevesimiz kaçıyor bence
00 Yorumla- 8 ay
Evlilik böyle bir şey değil ki istenilince olmuyor
00 Yorumla - 8 ay
Çok seçici olduğunuzdan olabilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. evliliğin bir önemi olmadığı için
00 YorumlaAnı yaşamayı tercih ederiz
00 Yorumla- u8 ay
ben isterim yaş önemli değil.
00 Yorumla - 8 ay
Kişiden kişiye değişiyor o
00 Yorumla - 8 ay
yalnızlık korkutmuyor çünkü olgunlasmıs oluyorsun
00 Yorumla - 8 ay
Evliliğin saçma bir gelenek olduğunu anlar.
02 Yorumla- Soran8 ay
Bize dayatılan saçma bir zihniyet..
- 8 ay
Yani evet. Elalem ne der saçmalığı yüzünden boşanma oranları arttı.
- 8 ay
Her geçen gün zorlaşır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı. 30 ya8sna gelmişiz başkasını kahrını mı çekeceğiz
00 Yorumla- 8 ay
Armudun sapı üzümün çöpü diye diye evet olabilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı. Hayatın rahatlığına alıştığın için
02 Yorumla- Soran8 ay
Pek rahat bir hayatim olduğu söylenemez
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Boş insanlar aklı sadece paraya çalışıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. 30 yaş çok geç değil bence.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)8 ay
Geç kalmışlik hissi olabilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı. Alistigin konfor alanından dokayi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Ben gic istemiyorum ablam.
00 Yorumla- 8 ay
Aklımız başımıza geldiği için
00 Yorumla - 8 ay
sen bide 33 e gelince gör
00 Yorumla - 8 ay
Ne alaka ben jstiyorum üreme yaşım geldi bence
00 Yorumla - 8 ay
Seçici olunuyor
00 Yorumla - Devamını Gör (12)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz