Neden aldatmak istenir?

Öncelikle lütfen yargılamayın. İnsan psikolojisinden alayan varsa yardımcı olsun. Benim mutlu giden 3 senelik bir ilişkim vardı. Gercekten onu çok seviyordum ve aramızda cinsel yöndende aşk yönündende hiçbir zaman sorun olmadı. Fakat benim garip ve yenemediğim bir huyum vardı. Bu 3 sene içinde iş hayatında biriyle flörtleştim. Yanlış olduğunu biliyorum. Ama çok heycanlı geldi. Daha ilerisine gitmedim ve kendime çok kızdım. Bu gibi ufak flört olayları oldu arada ama sadece o kadar 2 3 günlük. Ve ilk kez biriyle aldattım onu. Ama neden bilmiyorum. Başka biriyle gezdim sohbet ettim (sadece öptüm) o kadar. Ama bana çok heyecanlı ve sanki ilişkinin ilk anları gibi hissettiriyordu. Sonrasında onla hiç gorüşmedim. Bu çok büyük bir hataydı. Ekstra olarak eski sevgililerime sürekli kendimi hatırlatmak gibi huyum var. Bana yazsınlar merak etsinler istiyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Ve asla kendimi anlamıyorum. Çünkü sevgilimi çok seviyordum. Ama neden böyle davranıyorum bilmiyorum.( sevgilimle ayrıldım. Bu şekilde bi insanla birlikte olmaması gerektiğini bende bildiğim için) ? Nasıl bir psikoloji bu destek almalı mıyım

Neden aldatmak istenir?