anlamı ise allahın kuludur muhammed daha peygamber olmamıs ıslam dıye bırsey yok nasıl oluyorda babası allahın kulu ısmını alıyor
Cevabın nedir?
Bütün Peygamberler İslamiyeti yaymak üzere gönderildi.
Hz. Adem'den a. s ve Hz. Muhammed s. a. v efendimize kadar olan bütün peygamberlerin amacı budur.
Mantıklı bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız, düşünün bakalım.
Aksi olsaydı neden tüm peygamberlere iman edelim ki?
İmanın farzıdır, tüm peygamberlere iman etmek.33 Yorumla- +1 yıl
kuran sıze tek muhammede ıman edın deseydıı sadece muslumanları ılgılendırırdı ama butun peygambberler ıman dedıgı ıcın dıger dın mensuplarınıda ıslama cekmıs ıcın yapılmıstır
- +1 yıl
Dostum müslümannlik ıslamiyetden. öncede müslümanlikti ıncil deki müslümanlikti tevratdaki müslümanlikti..
En İyi Cevaplar
Al-İlah'dan dolayı
42 Yorumla- +1 yıl
o bir put ısmı
Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Ateistlerin cahilliğini ortaya koydun, eferin. :)
İslam'dan önce ki peygamberler de Allah'a kullak etmeye çağırdı insanları. Bir az olsun okuyup araştırsan böyle sapıtmazsın.
Ne geçti eline? Cahil olduğun ortaya çıktı işte. İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak.23 Yorumla- +1 yıl
şu an cok zekı oldun demı bana cahıl dıyerek
- +1 yıl
Salak sen kendi cahilliğini ortaya koyuyosun böylelikle herneyse ben olayı açıklayayım kabenin allah'ın evi olmasıyla başlayalım bunun sebebi eskiden kabenin içinde putlar vardı ve bunların en büyüğün ve tüm kainatın yaratıcısı olarak bilinen ay tanrısı al-ilah bu isim değişe değişe şimdiki allah anlamına gelmiştir ve bu yüzden islam dininin sembolü de hilal ay'dır hz. muhammed yeni bir inanç ya da bir yenilik getirmedi dedi ki sadece bu puta tapın ki zaten islam putperest ve paganist bir dindir hacer-ül esvet taşını öpme, şeytan taşlama gibi şeyler putperestliğin kalıntılarıdır ve abdest, namaz, dua bunların hepsi de paganistlerin tapınma ayinlerinde kalıntıların değiştirilmiş halidir al-ilah hz. muhammed'den de önce var olduğu için tanrının kulu anlamındaki abdullah ismi de hz. muhammed'den önce var olabiliyor ve tarih de bunların hepsini british museumda saklıyor araştıran araştırsın ve ben her ne kadar bunları böyle anlatsam da bazı cahiller saçmalık ve ya aptal gibi bir kelimelik hakaretlerle tarihin belgelediği şeylerin özetlenmiş halini sunduğum o kadar uzun yazıyı çökerttiğini düşünecekler fakat onlar sadece kendini kandırıyor. GÖZLERİNİZİ AÇIN.
- +1 yıl
Arapların İslam öncesi inançlarında dünyanın yaratıcısı Al-İlah'tır.
Aynı kelime kullanılmaktadır hala.
O yüzden İslam öncesinde böyle bir isim olmasında her hangi bir gariplik göremedim ben.12 Yorumla- +1 yıl
al ılah bır put ısmıdır
- +1 yıl
Put nedir?
İnandıkları tanrının dünyada cisimleştirilmiş hali değil midir?
Neden kitaplarda Mekkeli Dinsizler denilmiyor da Mekkeli Müşrikler deniyor?
Çünkü onlar inançsız değildi, tanrıya ortak koşuyorlardı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
8Cevap
her ne kadar yazsamda cevabınız illaki olacağını biliyorum yinede bildiğimi yazıyorum :) Hz. Muhammed'in soyu Hz. İbrahim'e dayanır, Hz. İbrahim'in oğlu olan Hz. İsmail bir peygamberdir ve bir arap ile evlenir ve bu evlilikten uzun yıllar sonra Kureyş kabilesinden Haşimoğulları sülalesine mnesup olan Hz. Muhammed dünyaya gelir, yani soyu Hz. İbrahim'den olduğu için ve Kureyş kabilesinin birçok ferdi inançlı oldukları Abdullah ismi normaldir (fazla karıştı sanırım :)) yani her türlü soydan dolayı ve fertler inançlı olduğu için isimde bir problem yok
10 Yorumlapeygamber efendmzden önce de ALLAH inancı vardı ki tek tanrılı dinler ne zamandan beri süregelmiştir.. bütün peygamberler ALLAHn rahmeti üzerne gönderilmiştir. ama dinlerde bozulmalar sapmalar olmuştur.. bir de şöyle düşün kardeşm peygamber efendmizin HZ Abdullahn oglu olacgnı bilmesi ALLAH ki O her şeyi bilen ve her şeye gücü yetendir onun her şeyi bildiğinin bir delili değl mi?
00 Yorumla- +1 yıl
İslam diye nasıl yok İbrahim a. s İsa a. s Harun a. s daha sayayim mi? bir çok peygamber gelip insanları hak dine çağırmadılar mı. Peygamber efendimiz son Peygamberdir. Ondan öncesini nasıl yok sayabilirsin (HZ. MUHAMMED s. a. v) dini tamamlamak üzere gönderilmiştir.
10 Yorumla Hadi diğer dinler sorguluyor bizim dinimizde biz kendimiz niye böyle saçma sorular soruyoruz ki. Hz Muhammed (s. a. v) in soyu İbrahim as soyuna dayanıyor die rivayetler var ayrıca Allah'ın gönderdiği tek din Müslümanlık değil diğer dinleri de Allah gönderdi.
04 Yorumla- +1 yıl
peygamberlık babadan ogulamı gecıyor
- +1 yıl
@gkey91 ne bılım hep peygamber secılenler peygamber soyundan gelıor demek babadan ogula gecıor
- +1 yıl
Yaptığınız büyük terbiyesizlik inanmayabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız
11 Yorumla- +1 yıl
Sen kimsin ya ya kim neye terbiyesizlik yapmış birisi islamla ilgili soru sorunca şunu yazanlara aşırı nefret duyuyorum ve ayrıca 9 yaşındaki kızla evlenen bir adamın dinini savunan biri bunu söylüyorsa bu baya ironik olur (ya eğer cevap verirsen bu yazıya bende üstüne cevap vermek istemiyorum ve aynen aynen 9 yaşında değildir kesin diyorum)
Önce saygılı olacaksın edepsiz, sonra insan olup adam gibi soru soracaksin kefere, Hz. Muhammet S. A. V Hz. İbrahim a. s. soyundan geliyor yani peygamber soyundan bunu sana uzun uzun anlatmak nafile zamanına yazık o kalın kafanız almaz nasıl olsa, Rabbim ibret olsun diye sizin gibi dinsizleri musallat etmiş bize
03 Yorumla- +1 yıl
aldıysan ıbretını gıdebılırsın
- +1 yıl
Peygamber Efendimdimizin soyu adem atamizdan oğlu habil in soyundan hz ıbrahime kadar uzanir ondan dier peyambelrere kadar uzanır..
- +1 yıl
Hz Muhammed 'son' peygamberdir. din onula baslamamis ki babasinin adi Abdullah olamasin. Peygemberimizinden önce de peygamberler vardi , Islam vardi
13 Yorumla- +1 yıl
Vahiy kademe kademe iniyordu. Zaten Peygamber ben size dini tamamlamak icin gonderildim diyor. demek ki varmis ki o tamamlamaya gelmis. oyle degil mi
- +1 yıl
Evet ıslamiyet peygamber Efendimizle geldi ama müslümanlık butun. dinlerde. vardı şu an oldugu gibi.. yahudilerden iman edenlerde muslumandi...
Allah islamdan öncede vardı. yahudilik hristiyanliktan sonra islam geldi. onlarda tek Allaha inandıgina göre. Allahin kulu denmesi normal. bilmem anlatabildim mi.
12 Yorumla- +1 yıl
peygamberlık babadan ogulamı gecıyor
- +1 yıl
allah inancının ilk defa hz. muhammed'le ortaya çıktığını sanıyorsan sen çok yanlış anlamışsın arkadaşım...
hristiyanların da dualara amen dediğini duysan kalp krizi geçireceksin herhalde.02 Yorumla- +1 yıl
yahudılerınde selamun aleykum dedını bılıyormusun? hanı musluuman selamıydı bu
- +1 yıl
selamün aleyküm arapça selamlaşmadır, çoğunlukla müslümanlar tarafından kullanıldığı doğrudur ancak dini anlamından ziyade, selamlaşma içerir. arapça sadece kuranı kerim'de kullanılan bir dil değil ki. adamların selamı bu.
abdullahın anlamim yaraticinin kulu o zaman da ALLAH a inanç vardi
10 Yorumlapeygamberimizden önce tek tanrılı din olan haniflik dini vardı. efendimizin ailesi bu dinin mensubuydu. Allah a inanıyorlardı. fakat bu inanç müslümanlık değildi
03 Yorumla- +1 yıl
bunları nerden bılıyorsun kesın bılgıler mıı amcası neden ınanmıordu tek tanrıyaa
- +1 yıl
aman nasıl böyle karıştırdım abdulmuttalib dedesidir :) ebu lehep ebu talip falan var amcası ama kopuk kopuk olmaz istersen burdan araştırabilirsin https://www.sorularlaislamiyet.com/#prettyPhoto
- +1 yıl
Hepsi Allaha inanıyor muhammedin kulu mu olsaydı anlamı
element uyduruyorsunuz01 Yorumla- +1 yıl
elementı avrupalılar buluyor hep muslumanlar değil
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Allaha her zaman inanınılırdı islam ile ne alaka?
10 Yorumla- +1 yıl
Hanif dini var, Hz. İbrahim'in dini.
06 Yorumla- +1 yıl
ama ondan önce hz isa nın dini vardı? hani bir önce ki din geçerli oluyordu? hz isanın dini bozulmuş ama hz ibrahimin ki bozulmamış öyle mi?
- +1 yıl
Arap yarım adası diğer dinlerin etkisinden coğrafi konum sebebiyle çok uzak kaldı, bu yüzden hristiyanlık yaygın değildi.
- +1 yıl
hristiyanlık dını avrupada yayılmadıı kzıım :D kudus yakınlarında ılk ortaya cıktı
- +1 yıl
İslam tarihi dersine giren adam sana bu bölgenin coğrafi konumu hakkında bilgi vermedi mi?-ki öyle bir dersin var mıydı bilmiyorum ama en azından din kltürü dersi filan?
- +1 yıl
din kulturu dersı gordum ılk okulda sadece sacma sapan seyler anlatılar
- +1 yıl
Peki.
- +1 yıl
Keske baban anan seni yapmayalardi
00 Yorumla - +1 yıl
Şikayet edin arkadaslar saygı duymasını bilsin.
01 Yorumla- +1 yıl
saygı duymasın ıstıorsan once sen saygı duy sıkayet etme :D
- +1 yıl
şikayet ettim sağol
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkur ederımm
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi