Benimle Andrew Huberman'in sabah rutinini uygulamaya var mısınız?

"Üretkenliğinizi arttırmak, hayattan keyif almak, hep aynı sıkıcı alışkanlıkları bırakmak, sağlığınızı daha iyi bir noktaya getirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz." diyerek reklamla başlamak istiyorum.. 🤣

Amerikan nörobilimci Andrew Huberman sabahları 6-6:30 arası uyanıyormuş. Biz tabi kendi iş ve sosyal hayatımıza göre daha geç uyumak zorunda kalıyorsak, 8 saat uykumuzu alıp öyle uyanacağız.

Oruç tutuyorsak tabi sadece yüz yıkamak yeterli olur ama oruçlu değilken uyanır uyanmaz 2 bardak oda sıcaklığında içine bir kaç damla limon sıkılmış su ve bir şişe maden suyumuzu tüketeceğiz. Böbrek hastalığı olan veya olduğundan şüphelenenler 3 bardak ılık limonlu su içebilirler.

Sonra tüm perdeleri açıp 10-15 dk gün ışığı alacağız. İmkanı olan dışarıda 10-15 dk yürüyüşe çıkabilir.

Uyandıktan sonra ilk 90 dk telefon ve kafeinden (siyah çay, yeşil çay, kakao, çikolata dahil!) uzak duracağız. Onun yerine 90 dk boyunca üretkenliğimizi arttıracak çalışmalar yapacağız. İşe/okula gidenler tabi ki kendine göre uyarlayabilir, mesela toplu taşımada kitap okuyabilir ya da ders çalışabilir. Yabancı dil çalışabilir vs. Veya erken uyuduysaniz zaten erken uyanıp farklı şeyler yapabilirsiniz. Ben meditasyon, biraz ev işi, kitap okuma vb. beni tembellikten uzak hissettirecek uygulamalar yaptım bugün.

90 dk sonunda kahvemizi de içtikten sonra 1 saat egzersiz. Yürüyüş, ev işi, market alışverişi vb. her şey sayılır bence. Yeter ki bedenimiz hareket etsin.

Sonra da yapabildiğimiz kadar soğuk suyla duş, yani ılık su da olabilir. Mümkünse 3 dk buz gibi suda duş almak karaciğerdeki adını şimdi hatırlamadığım bir proteini kullanmamızı sağlıyor. Özelikle oruçluyken yaparım bunu ekstra karaciğer temizliği ve otofaji için. Hem de açlık ve susuzluğa rağmen kendimi daha iyi hissetmeye baslarim, tavsiye ederim..

Oruçlu değilken kahvaltıyı uyandıktan 4,5-6 saat sonra yapacağız. Böyle bir fasting bize iyi gelecek.

Bazı insanlar sabah olup yataktan çıkmak için can atıyorlar, ama fiziksel engelleri olduğu için bunu yapamıyorlar. Veya koşabilseler koşmak için canlarını verecek insanlar varken (kalp hastalığı vb olanlar) sağlıklı insanların uyanır uyanmaz elinde telefonla yatakta zaman geçirmesini doğru bulmuyorum. Bu şükretmeye de aykırı, eğer bu hayatta sahip oldukların için şükredeceksen onları kullanacaksın.. Güne şükürle başlamak böyle bir şey.

Yapabilenler kan tahlili yaptırsın, çünkü en az bir ay bu rutinu uyguladıktan sonra yine kan tahlili yaptırarak sağlığınızın nasıl daha iyiye gittiğini görebilirsiniz.

Nörobilimcilerin önerilerini uygulamayı seviyorum çünkü beynimizin nasıl çalıştığını iyi biliyorlar. 😇

Evet, benimle Andrew Huberman'in sabah rutinini uygulamaya var mısınız?

Varım
Yokum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Uygulayan arkadaşlar, ilk gününüz nasıl geçiyor? Neler yaptınız? Yorumlarda buluşalım 😇
Güncellemeler
+1 yıl
Huberman'in sabah rutinini uygulayan arkadaşlar, nasıl geçiyor😇
Benimle Andrew Huberman'in sabah rutinini uygulamaya var mısınız?