Babam sürekli amcamın oğlunu övüp duruyor yıllardır aynı şeyi yapıyor. neymiş denizhan yıldız teknikte okuyormuş helikopter tasarımı yapıyormuş 1. sınıftan 2. sınıfa direk geçmiş yeter l*n vallahi billahi bıktım. ben daha liseyi bitiremedim çocuğun kafası basıyormuş okuyor ben napim yani. o kuzenimi övünce bende babası altına 2014 golf almış sen ne aldın diyorum herifin laf hemen hazır sen üniye git ben altına passat çekim. gerçekten kıyaslanmaktan bıktım ne yapmam lazım bu konu hakkında
Cevabın nedir?
+1 yılBaban seni kuzeninle kıyaslayarak motive ettiğini düşünüyor. Ki baban şu an farkında bile değil böyle davranmasının seni mutsuz ettiğini (kimin başına gelse aynı şekilde mutsuz olur). Yani sen bu durum için
Bence bir önlem alamazsın..
Bu yüzden babanla bir konuşma yapmak gerek ve ona senin şu an ki durumunda (liseyi bitirmeme, yüksek okullara gitmeme gibi) payı olduğunu söylemek. Herkes dünyada farklıdır, beş parmağın beş tanesi bir değil. Böyle yapacağına senin başka özelliklerini ortaya çıkarmaya çalışmalı. Ve seni o yeteneğinde gelişmen için önune fırsatlar sunmalı.(seni senle kiyaslasin bu daha fazla işine gelir, motive olursun)
O kuzeninin en iyi özelliğini nasil goruyor, kotu özelligini (mutlaka herkesin bir tane vardir mukemmel insan yoktur) gormuyorsa. Sendede aynısını yapmayı denemeli.
İstersen daha 3 yaşında ol, kıyaslayarak seni asla değiştiremez, bilmesi lazım bunu. ilerde aile bağını zedeleyecekir, ki zaten zedelemiş gibi cunki onlarin seni kiyasladigi gibi, sende istemsiz onları kiyasliyorsun..
Verilecek İki tane tepki vardır. Ve yazında yorumlarinda anlasildiigi gibi kanından olan kuzenine karşı nefret besliyorsun. Kendini yaninda
Yetersiz goruyorsun.. Yani "ben ne yaparsam yapayım boş" tepkisi senin ki... Bu da artık hic bir sey icin ugrasmamana sebebiyet veriyoor.
Bu sorun maalesef anaokulunda bile çocuklar daha kıyaslamanın anlamini bilmezken, aileler arasında başlıyor... Bu yuzden ailelerin bu konu uzerinde olan seminerlere Katilmalari cok avantajli oluyor. Erkenden bilinclendirip senin gibi olaylari onlemek icin. Anaokulunda calisiyorum ve katilim herzaman az oluyor..
Soruna cevap: bu konu hakkinda sen bir sey yapamazsin, baban boyle bir seminere katilsin, kulaklariyla duysun... Araba alcam gibi seylerle olmayacagini anlar12 Yorumla- +1 yıl
çocuk aileden uzak amcamın eski eşinden olan çocuğu aileyle alakaları kalmadı artık sadece amcamdan duyduklarını konuşup duruyorlar. bu arada seminer olayı olmaz ya
- +1 yıl
:) !!
En İyi Cevaplar
+1 yılkonuyu saptır sende. babam bana en son bu muameleyi yaptığındaki muhabbetimiz tam olarak şuydu:
- arif amcanın eşinin memleketinde ikiz 2 kız kardeş varmış babaları köyde balıkçıymış. hiç durumları yokmuş bırak ikisini birden dershaneye yazdırmayı 1 tanesine kitap alacak paraları yokken ikisi kız da tıp kazanmış. akıllı kızlar işte biliyorlar orda kalsalar bir balıkçıyla evlenip evde oturacaklar öyle olmamak için çalışmışlar şimdi kendilerine güzel kaderler çiziyorlar.
- oha be adamlardaki zengin koca hırsına bak asdfgg :D
bir daha babam ağzını açıp da bir şey söylemedi :D41 Yorumla- +1 yıl
daksjd :D :D süper laf söylemişsin :D
Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. benim pederde aynı mod da idi sonradan öğrendim ki gaza getirmeye çalışıyomuş bir koyverdim senden bir b*k olmaz çocum dedi geçti bir kenarı baskı ile çalışamıyodum 2-3 sene zorluklarını çektim ama istediğimi elde ettim yani nigga :D
araba : OK
ehliyet: OK
motor : incomplete :D
bisiklet : already had :D
yani sen sikitr et pampa boşver kuzenimi vurucam de acık agresifleş korsun p**evenkler benim kuzen kaleci ben muay thai ci yok senin yaptığın spor değil adam öldürme sen sokkakta önüne gelene dalar parasını alırsın (anasının amı) milleti bıçaklarsın onu yaparsın bunu yaparsın
e diyom benim kuzen ne b*k yiyo 90 dk ordan oraya atlıyo topa vuruyo kendini sakatlıyo bu gerizekalı sokakta dayak yemiş bir gün futbolun * bende gelcem boksa dedi ha şöyle imana gel adam ol acık dedim şimdi beraber antreman yapıyoz hergün dövüyom iti :D NEYSE SADIÇ ALLAH RAZI OLSUN OKURSAN SON OLARAK SCRUW DEN (boşver)02 Yorumla- +1 yıl
okudum hacı gül gül öldüm yav :D
baba ben seni fabrikatörlerle kıyaslıyormuyum ya da bilim adamlarıyla kıyaslıyormuyum. herkes tasarım yapmak zorunda ya da ünv. okumak zorunda deyil herkesin bir kaderi bir becerisi bir yeteneği vardır. kimisi okur kimisi okumaz ve hersey okumak deyildir.
NİKE'nin nasıl oluştuğunu biraz araştır ve babana videosunu izletirsen bırakır diye düşünüyorum.01 Yorumla- +1 yıl
bunu anlamıyorlar işte
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
41Cevap
Dunyanin okumayanlara da ihtiyaci var :D tabi saka ailen yanlis bir yontemle seni dogru dusunmeye, iyi seyler yapmaya cagiriyor. Oyle basarini, okumani isteyen ailen var severek okuman gerek. Ama kimse dedigi icin degil kendin istedigin icin, gelecegin icin. Inan ilerde cok pisman oluyor insan. Ayrica bu sadece basari duygusu icin bile yapilabilir, o kadar guzeldir. Insanin fitratinda var ve sen hic basarili olmayip bir de bu yuzune vurulursa hayatin boyunca eksik ve mutsuz hissedeceksin halbuki bir omur basarili, mutlu yasamayi secmek elindeyken. Kesinlikle liseyi bitir, univ icin kazanamayacagini dusunuyorsan 2 yillik oku ve dgs ile gecis yap; sadece turkce matematik var cok kolay. Ben Marmaradayim şu an oyle yaparak :)
20 YorumlaBu benimde başımda var. Annem sürekli başkalarını söyleyip duruyor. Televizyonda duyduğu başarılı insanı bile söylüyor. Ama artık takmıyorum. Çünkü vaktinde çok taktığım için çok yanlış yaptım. Şimdi kendi çizdiğim yolda ilerliyorum. Kim ne derse desin ! Ve sende bir an önce liseyi bitir. İyi bir üniversite de iyi bir bölüm seç. Ve oku. Okuduktan sonra diploman ile karşısına çık babanın."Bende başardım" de.
Ve her aile söylenir, kıyaslar. Takmıcaksın. Hedeflerine odaklan ve beşarabileceğini göster.12 Yorumla- +1 yıl
Bu onun istegi degil babasinin istegi olmus oluyor :) sen babanin karsisina gecip al bnde okudum bu da diplomam dersen napim laan bana mi okudun der..
+1 yılDostum neden kimin ne dediğine bakmak yerine ya da babanın eline bakmak yerine kendi en iyi bildiğin şeyi yapmiyorsun bu senin o cocuktan aşağı olduğunu göstermez kendini öğrenilmiştir çaresizliğe itmissin daima asagiyim gibi bir kompleksin var onun aldığı pekistirecler bile üstünde baskı kurmuş sana ilk tavsiye o kıyaslama kodunu basta beyninde bitirmen ve o çaresizliğini içinde çıkıp bir gün babanın alırım dediği pazarı seneler sonra bile Alsan yaptığın isi en iyi şekilde yaparak kendin kazanman herkes okur diye bir kaide yok sonuçta kimsede okuyamiycak kadar zor durumda değil günümüzde bence artik o doğanlardan kurtul kendi yaşamına bak kendi oluruna bak emin ol çok mutlu olacaksın sen beyninle ez yapacaklarını beyninle göster herkese emin ol kurtulacaksin bu kiyastan ve kesinlikle diris etme helikopter tasarlamakla adam olunmuuor bazen kendinin farkına varmayı unutmussun sen bunu yapabilirsin sadece o çaresizliğini içinden çık sağır ol ama azimli ol
10 YorumlaBabanın yaptığı çok yanlış sürekli seni birileri ile kıyaslama durumu aslında senin bilinç altına çok kötü bir şekilde yerleşen ve iyileşmesi çok zor olan bir depresyona neden olabilir üni başladığında. Benim bir arkadaşım bu kıyaslamalar yüzünden üni başladığının ikinci senesi malesef bakırköyde tedavi olmaya başladı ve nedeni ailesinin onu komşu kızı canan ile kıyaslaması. intrnetten budurum ile alakalı bir yazı çıkarıp babana neler sebep olabileceğini göstermen gerek ve bu durumun seni ne kadar etkilediğini de tatlı bir şekilde anlatman gerek. Hatta gerçek bir hikaye bul ve babana onu bir dosya halinde kendi düşüncelerinide yazarak okuması için ver...
13 Yorumla- +1 yıl
sadece babam değil annemde aynı baskıyı uyguluyor. ama nasıl desem bana karışamıyorlar ben biraz başına buyruk biriyim. ama ne zaman konu açılsa denizhan ve yıldız teknik hep gözüme sokuluyor :D
+1 yılKuzenimin biri tıp biri itude makine digeri itude matematik muhendisligi okuyo.. buyuk olanlari soylemiyorum hepsi muhendis.. biri var benden bir yas büyük bu sene giricek ucak muhendisligi istiyo ve kesin kazanir.. sira bende... ve ayni muameleyi arada bir bende görüyorum. Iyi bisey degil insani sogutuyolar
10 Yorumlaanne babalar bunu bazen çocuklarını gazlamak için yaptıklarını sanarlar ama işe yaradığı HİÇ görülmemiştir.
bu sürekliliğe binice anne babanın bencil (egoist) tutumundan kaynaklanan bir durumdur diyebiliriz.
bu çocuk benden çıktı bu çocuk benden oldu, nasıl başarısız olur! diye düşünürler bilinçaltında.
keza başarılı çocukları için de bazen, "benim çocuğum" başarılı oldu derler, bencilce, içten içte...01 Yorumla- +1 yıl
aynen kardeşim.
+1 yılTakma ya. Her zaman senden daha iyileri olucak yani bu normal bir şey. Bu kadar düşünme başkalarını. Babana da bunu uygun bir dille anlatabilirsin diyeceğim ama umursayacağını sanmıyorum. burada iş sana düşer. Ya söylenenleri takma ya da kuzeninden daha başarılı ol.
01 Yorumla- +1 yıl
yani artık takmayacam onları
+1 yılKonuş desem bile sende biliyorsun bu devirde konuşarak hiç bir şeyi halledemeyecegimizi. En mantıklısı oturup kara kara düşünceğine elinden ne geliyorsa onu yapman onu basıyor da senin basmıyor mu adam akıllı çalışıp uniyi kazanamayan kimse yoktur azimlen biraz derim :)
07 Yorumla- +1 yıl
ama asla onun gibi olamam
- +1 yıl
sana o kadar söylemişler ki bu lafı sen de kendine bir yer edinmişsin. Zaten kimse gibi olamazsın kimse de senin gibi olamaz. Herkesin kendi fikirleri olduğu gibi kendi yetenekleri ve karakteri vardır. Onun gibi olamazsın ama kendi hayatında başarılar sağlayabilirsin.
- +1 yıl
nasıl yapacam bilmiyorum
- +1 yıl
Kendini tanıyor musun? Kendine güvenebilir misin? Güçlü olabilir misin? Bu soruları kendine sor. Çünkü insanların konuşmalarını duymazdan gelmek çok yorucu bir iştir. Güven ister, zayıflığa tahammül etmez.
- +1 yıl
yıllardır insanların hakkımda dediklerine kulağımı kapattım buna da aynısını yapabilirim inş
- +1 yıl
Sana güveniyorum yapabilirsin :)
- +1 yıl
inşallah bakcaz artık :)
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılsıkıntı verici ama konuşarak çözebilir misin emin değilim. yine de bir dene istersen. onun bu davranışının seni incittiğini, kendini kötü hissettiğini söyle. belki de işe yarar kim bilir.
ya takmayacaksın
ya da kendin için iyi bir şey yapıp geleceğini sağlam temellere oturtacak ve ona muhtaç olmayacaksın..
bazen böyle oluyor insanlar.01 Yorumla- +1 yıl
aynen hklısında konuşarak olmaz ya anlamıyorlar çünkü kıtlar bu konuda. evde yangın çıksa denizhan yıldız teknikte sen liseyi bitiremedin
+1 yılbende hep kiyaslandim benle ayni yasit dayioglu benden bir yas kucuk buyuj dayimin torunu var simdi universite 2. sinifim surekli her konuda yaristik sanki bir at yarisindaydik birisinin ailesi benm okudugum bolumu kotuledi vs ilk sene tutturamadi 2, sene benle ayni bolume tuttrdu digeride anneme demisti bu onur (ben) senn parani yemeye alisti diye oglu ankarada ayda 1000 lira yedi simdide okulu birakti demekki buyuk konusmamak gerekliymis
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle ama bende okula karşı azim yok
+1 yılbence o tip insanlardan uzak dur baban da olsa bu, kafası ve bu tutumu çok geri ve tehlikeli. sen ondan daha olgunca davran ve he de geç. bu senin hayatın kimseye benzeyerek yaşama.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de yaşıyom la küçük çocuklar orda burada çalışıyor sen eden bir yere girip çalışmıyorsun bir şey yapmıyorsun var ya öyle bir de dönüp kndilerine baksalar olmaz zaten bende sinir oluyorum benimde bir tane var kuzenim halamın oğlu o da odtü inşaat mühendisliği okuyor bak onu da bana söylerler ama bana bir yararı var mı yok niye gelip bana anlatıyorsun yani bu eski kafalılar böyle oldukça hiç bir şey düzgün gitmez
02 Yorumla- +1 yıl
aynen ama bizim iyiliğimiz için söylüyorlardır sonuçta
Cevap sahibi+1 yılya ne iyiliği artık iyilik mi kalmış ben ne haldeyim biliyormusun iyilik iyilik diye tamamen kafayı yedim ben artık iyilik diye bir kelimeyi kabul etmiyorum...
Rekabet etmen icin yapiyorlar ama seni daha cok sogutuyorlar her halde anliyorum seni bu boyle su soyle bizene ya sizene desen laf yapiyolar onlar o konuyu acinca onlerine secenek sunma babasi sunu yapmis annesi bunu deme haklisiniz ya de gec gecistir koz verme unutma insanlarin en buyuk egosu takdirdir onlarin bu cumlelerini takdir et
02 Yorumla- +1 yıl
deniyecem hocam.
+1 yılOkulu bitir, universiteye gitme. En iyi bildigin isin ticaretini yap. Babani dinleme * et yillardir benimki hep konustu hep konustu simdi koskocaa surketi yonetirken sagda solda hava atiyo oglum sunu yapti bunu yapti diye.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltepki gösterirsen kıskanıyor gibi görünürsün ezik ezik. susup bir şi demezsen de öyle. en iyisi hiç umursama ve bunu mimik v e jestlerinle belli et. kompleklerinden arınıp kendini ve hayatını seversen umursamazsın zaten. çok başarılı olmana gerek yok. herkesin kendine göre.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen artık o tarzdan takılacam
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen bizim da var öyle bir köyde oturuyor diye övgüler kasideler köyde aoturuyor mıymıy bbisey yaptığı yok tek çocuk gözleri kedi gözü gibi diye köyün güzeli ilan edildi yaptıgı mallıkları gören yok ailen bilinçsiz yanlış anlama kıyaslama yapmak en kötü sey
01 Yorumla- +1 yıl
aynen kıyaslama kötü bir şey
Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Aileler bunun bizi motive edeceğini sanarlar ama aslında hep ters teper. Benide biriyle kıyaslarlardı sürekli. Ama böyle şeylerin yardımı olmuyo. Eğer kapasiten varsa kıyaslandığın kişiyi geçiyorsun. Ama yoksa sürekli onu sana örnek gösteriyolar.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen ben liseyim adam üni neyin kıyaslamasıysa artık
Bizde de var canım aynı dert. Git babanla bu durumu konuş. Benim iyi olmamı istiyosunuz ama beni baskalarıyla kıyaslamatın lütfen gibisinden devamını getirirsin. Oniar senin ailen. Tabiikide çocukları iyi olsun isterler :)
03 Yorumla- +1 yıl
iyi olsun isterler ama herkes okuyacak diye bir şey yok benimde kafam derslere basmıyor. s
- +1 yıl
bendensin :D
Yapabileceğin bir iş, sevdiğin bir meslek yok mu? İlla üni olmasına gerek yok. Gir bir işe yükselirsin belki¿:D.. Bu arada Denizhan nası bir isimdir ya. Çocuk doğuştan yüksek mevki sahibi sanki;p
03 Yorumla- +1 yıl
la bari sen başlama
- +1 yıl
benden 3 yaş büyük ama döverim mersinde olsa :D ama derste ağzıma sıçıyor :D
Yıldız teknik -denizhan-helikopter-çizmek-birinci sınıf atlamış 2.-kıskanç kuzen-egoist tavşan-2014 model golf-Bunları not ettim o çocugu bulucam sen sakin ol (
01 Yorumla- +1 yıl
özelden resmini atabilirim istersen :D
+1 yılBende de aynı durum vardı. Yıllarca kuzenimi övüp durdular bak merveye nasıl saygılı nasıl terbiyeli düzenli vs. vs diye sonra benim kuzen o* oldu çıktı sende denizhanın kötü yola düşmesini bekle :D
03 Yorumla- +1 yıl
düşmez o ibine yıllardır bekliyorum ama tık yok çocukta tarsusta okuduğu liseyi birincilikle bitirdi Allah yürü ya kulum demiş çocuk depar atıyor sürekli
- +1 yıl
O zaman denizhan engeline takılma üç Maymunu oyna biliyorum zor ama gamsız olmak en iyisi
- +1 yıl
aynen o şekil yapacam
Var ya o kadar güzel bir durumki sen bunları babandan duyuyorsun bir başka birinden dıymamak için hırs yapıp geçmen lazım kuzenını onyapıyor benım neyım eksık de ve çalış
03 Yorumla- +1 yıl
bazı insanların ders konusunda kafası çalışır bazılarının başka şeylerde bende derse kafası basmayan tayfadanım lisede 2 kere üst üste kalıp atılınca einstein filan olurum diye umuyordum 3 senedir evde oturuyorum :D
- +1 yıl
o cocugun yapamayıp benim pro olarak yaptığım tek şey pc oyunu :D
herkez okucak diye bişey yok çöpcü okusa mühendis olsa yerleri kim temizlicek mesela üstünede alınaa yani ben olsam o hırs ile üniye gider passat alıncaya kadar ağzından girer burnundan çıkardım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılO degilde denizhan kuzeninmis ben universite adi sandim :Ddd birak bosver. herkes ayri birey o hem buyukmus senden. sen kdndi hayatina bak.
10 Yorumla Bende onun babasinin yaptiklarini basina kak diyicektim de sen yapmışsın zaten , olmayınca olmuyo be gülüm yani hayat iste belki kazanirsan susarlar. Sende gayret falan göster
02 Yorumla- +1 yıl
derse kafam basmıyor
ah kardeş bizede yapıyolar bunları. el alemin oğlu şöyle çalışıyo bunu yapıyo şunu bitiriyor diye beynimizi yiyolar. en iyisi üniyi kazan sen görsünler başarıyı.
00 Yorumla
+1 yılValla beni de çok karşılaştırdılar zamanında şimdi hukuk okuyorum s*çtım ağızlarına o övdüklerinin ;)
03 Yorumla- +1 yıl
hukuk sözel mi oluyordu yoksa sayısal mı
- +1 yıl
eşit ağırlık kardeşim ben adaletten geçiş yaptım yalnız.
- +1 yıl
adalet derken nasıl yani benim sözel iyi liseyi bitirirsem açıktan sonrada ünide hukuk okuyabilirmiyim ki
Aynen bende aynı durumdayım teyzemin kızı var diğer teyzem durmadan onu bana övüp duruyo źümrada zümra napalım yani her insan aynı olmuyo?
24 Yorumlaaynen olmuyor gel de bunları anana babana anlat :D kıtlar kıt
- +1 yıl
daha da boşluyorum :)
Üniverstede güzel bir bölüm kazan, sonra Babana Passatı hatırlat çeksin altına. O kadar para verince susar zaten
010 Yorumla- +1 yıl
bende bunu düşünüyorum ama önce şu liseyi bitirmem lazım 5. senem lise 1 de
- +1 yıl
5 senen mi var anlamadım. Nese daha liseyi bitirmeye varsa.
Babana deki ben kuzenim kadar başarılı olacagımı düşünmüyorum, bende okucak kafa yok, sen en iyisi beni sanayi de bir dükkana çırak olarak ver meslek sahibi olayım de. Baban zaten bir şok bir şok... Kendine gelince de beni kıyaslama daha fazla okuma istegi bırakmadın de :) bence işe yarat - +1 yıl
aynen la bu güzel fikir ha :D her şeyi babamın üstüne filan yığayım sizin yzünüzden filan diyim :D
- +1 yıl
sayısalda çok kötüyüm ama sözelde süperim ama sözelde bir işe yaramıyor
- +1 yıl
Sınavdan puan alacak kadar çalış sayısala. Belli bir kaç kolay konuşar var matematik de. Sözel bölümlerde fazla sayısal soru çözmen de gerekmez. Hukuk, edebiyat, tarih, turizm gibi bölümler seçebilirsin. Kendini zorla biraz :P tembellik yapma... Danışman hocalar ne yaparlar anlamam ki okullar da, hiç mi yok göstermiyorlar
- +1 yıl
göstermiyorlar alayı gıcık. sayısal da iyi olmak istiyorum sözel bölümleri sevmiyorum ben.
- +1 yıl
Bence sen Denizhanı örnek al :P ne istediğine karar ver önce. Rahat batıyor durumunda olabilir misin kş acaba? Kafan ne ye basıyorsa ona yogunlaş. Yemek mi bu seçiyorsun. Az önce de sayısalda iyi degilim dedin. Boş duracagına ya da bu satte bu sitede takılacagına matematik çalışırısan inan daha başarılı olursun.
Ve bence bir psikiyatra görün, cidden ne istediğini bilmiyorsun, bunalımda olma riskin yüksek. - +1 yıl
bunalımdayım zaten ana yok baba yok okul yok yıllarca sevdiğim kız arkadaşımdan ayrıldım 9 ay önce halen rüyalarıma girip duruyor hevesle kitabı açıp bugün çalışacam l*n dediğimde kalemi tutmayı bile unuttuğumu görüyorum sonra sktr et çalışmasamda olur diyorum
Herkeste bir mukemmeliyet caliskanlik beeceriklilik vs baskalarini oven birileri var meraketme. peki bu ovulenler kim:D
01 Yorumla- +1 yıl
benim kuzen işte askd :D
+1 yılAnne ve Babaların Çocuklarının İyilikleri İçin (Kıskansın O Daha İyisi Olsun) Yaptıklarını Sandıkları En Büyük Kötülüklerden Biridir.
24 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
Bu Durumdan Kalıcı Olarak Kurtulmak İstiyorsanız, Yapacağınız Tek Şey Var.
- +1 yıl
denizhanı ortadan kaldırmak.
- +1 yıl
Hayır, Sana Bu Yanlış Baskıyı Yapan Kim Olursa Olsun, Onlar Bunu Dile Getirdiklerinde Cevap Vermeden Manalı Manalı Yüzlerine Bak Ne Olursa Olsun Cevap Verme.
Bir Kaç Defa Yap Nedenini Sordukları Zaman Cevap Verme...
Esra da tıp kazanmış ben eşit ağırlığım babam sen de kazanırsın tıp ne var diyo. adam sayısalcı olmadığımı hala idrak edemedi boşver takma yani herkes yapıyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılsen bence iyi laf sokmuşsun adamın zoruna gitmiş :D ondan övüp duruyor
11 Yorumla- +1 yıl
laftan değil beceriksizliğimden yakınıyor. ne okuyorum ne çalışıyorum ev hanımı gibiyim :D
Aynı dert bende de vardı baktım olmuyo çalıştım ondan 2 kat iyi oldum herşey bitti :)
12 Yorumla- +1 yıl
adam üni 1 den üni 2 ye direk geçiş yaptı mekatronik midir nedir onu okuyor yıldız teknikte ben lise de 2 kere üst üste kaldım 3 senede açık liseden 3 puan toplayabildim kat kat iyi olma durumu bende yok :D
Herife iyice ayar oluyorsundur asdjgh Geç karşılarına, ben bu tavırlarınızdan hiç hoşlanmıyorum de.
01 Yorumla- +1 yıl
dediklerinde zaten bağırıp çağırıyorum yeter l*n denizhan ozan emircan bıktım l*n diyorum ama işte içten içe uyuz oluyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAynı şeyi bende yaşıyorum yapacak bir şey yok he de geç
01 Yorumla- +1 yıl
aynen en güzeli takmamak
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimkilerde kuzenimi ovuyordu sonra kuzenimin ust uste yanlisini yakaladilar o gunden sonra aylemin gozu acildi kuzenimin ne b*k oldugunu gorduler simdide beni ondan koruyorlar.
08 Yorumla- +1 yıl
çocuğun aileyle alakası yok ayrı takılıyor yanlışını göremezler ki
Cevap sahibi+1 yılBiz kuzenimide tatile goturmustuk orda gozleri acildi. Sizde tatile gidiyorsaniz onuda goturun sizle veya tatile gitmiyorsaniz sizde kalmasini sagla bir kac gun. .
- +1 yıl
biz mersinde yaşıyoruz o İstanbul da ama yapacam bir piçlik ona :D
Cevap sahibi+1 yılII iste tatilde yanina gelsin 1 2 hafta kalsin ic ice yasayinca kimin ne b*k oldugunu gorursn. . =))
- +1 yıl
çocuk karekter olarakta iyi kusursuz gibi ibine
Cevap sahibi+1 yılYa ya benim kuzende karakteri iyi biridi ama cikti o* :D bende sesiz sakin biriyim artik beni ondan koruyorlar bende yoldan cikarm diye. Onunda bir huyu vardir elbettte babann hosuna gitmeyen.
- +1 yıl
bakacaz artık kendi kuzenime ibinelik yapacam işe bak :D
Cevap sahibi+1 yıl:D bazen mecbur kaliyorz napaah ölekmi
+1 yılLiseyi bitir oncelikle. baban senin de iyi olmani istiyo. babani kuzenine ozendirecegine kendin icin biseyler yap. lise mezunlarinin hic sansinin kalmayacagi gunler yakindir. ben böyle düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılO cocuktan daha basarili ol. Baban altina arabayi verecegi zamanda reddet.
02 Yorumla- +1 yıl
kardeş sende nerde imkansız varsa onları söylemişsin :D 1. ondan daha başarılı olamam 2. passatı reddetmem edersem de cc için ederim :D
- +1 yıl
O halde aptal ve aç gözlü olduğun için baban kuzenini övüyor olsa gerek.
hic kimsenin mükemmel olmadığını zirveye çıktığımda anladım.
01 Yorumla- +1 yıl
hacı sende felsefeye bağlama be :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende ters psikoloji uygula başgan denizhanın babası çok zengin, adam çok anlayışlı, küçüklükten beri Çocuklarıyla çok iyi ilgilendiler, adam da HAKLI olarak üniversiteyi Kazandı falan de bir süre sonra bırakır
03 Yorumla- +1 yıl
denizhanın babası çok zengin desem kardeş katili olur ikisinden biri :D :D ikisi ortak çünkü :D
Cevap sahibi+1 yılE ada Haklı o zaman azizim Denizhan okumuş sen neden okumuyorsun :D
- +1 yıl
okuyamıyorum :D
+1 yılönemli olan önce karaktere sahip olmak okumak emege bakar belki 5 yıl belki 10 yıl ama karakteri olmayan insan boşuna okur bence
01 Yorumla- +1 yıl
karekterde sıkıntı yokta okulda önemli bea
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende biraz çaba göster tembel olma baban senin başaramicanı düşünüuor sende inat et baban senlede gurur duysun
15 Yorumla- +1 yıl
yapamıyorum ders çalışma isteğim yok 5 senedir liseyi bitiremedim 2 sene okuldan gittim sınıfta kaldım. sonrada dedim okumayacam 18 olunca rusyaya gidecem babamın yanına muhasebeye bakarım dedim sonra vazgeçtim okuyacam dedim 2 senedir kovalıyorum bişeyleri ama olacak gibi değil kafam basmıyor hiç bir şey bilmiyorum ve nasıl desem nasıl ders çalışacam nasıl öğrenecem onuda bilmiyorum. okullar açılmadan önce şifa sağlık koleji bir okul açmıştı örgün eğitim falan filan diye. dershane gibi eğitim veriyorlar oradan mezun olabiliyorsun normal lise diploması veriyorlar senelik 7 bin tl dediler tamam dedim sonra dediler kalmışsan sınıfta alamayız. yani bitik durumdayım
Cevap sahibi+1 yılSeni çok iyi anlıyorum bende böyleydim, ama geleceğini düşün, evlenip bir ev geçindireceksin. Okulunu bitir. Nasıl ders çalışacanı bilmiyorsan yardım iste hocalardan nebilim, sonra çok pişman olursun. Kafan niye basmasın, gençsin çoluk çocuk yok, aklın varsa okula gidersin mesleğini alır babanda seninle gurur duyar
- +1 yıl
ya öyle diyorsun da ders çalışma isteği yok var aslında ama ne zaman kitabı açsam mal mal baktığım için soğudum artık çalışasım gelmiyor
- +1 yıl
liseyi takıntı haline getirdim artık inş bitiririm sevdiğim şeylere yönelme konusunda fikrim yok çünkü neyi yapabiliyorum bilmiyorum
+1 yılBizimkiler de komşunun kizini ovuyolar arada bir beni ovuyolar sasiriyorum :)
07 Yorumlabeni övmezler hiç :D
- +1 yıl
Arada dediğim senede iki kere en fazla yapacak birşey yok sabrediyorum :)
- +1 yıl
aynen sabret vardır belkide bir bildikleri
- +1 yıl
Aslında yok ama bir laf var komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye bu da öyle birşey bence
- +1 yıl
aynen oda olabilir ama can sıkıcı bir durum ne yani yıldız teknikteyse bana mı teknikte arkadaş töbe töbe
- +1 yıl
Bosverr
- +1 yıl
aynen takmıcam artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı dert bendede var.. ama bilmiyorlarki bireysel farklılıklar var o bazı şeylerde iyi olabilir ama bende bazı alanlarda iyiyim anlamiyorlar kıyaslama yapıyorlar uyuz oluyorum
10 Yorumla
+1 yılkıyaslayamayacakları kadar iyi yerlere gelirsen kapanır. Ama şimdilik sallama
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu huy sadece bizim türk ailelerinde var :D elin oglu elin kizi bidi bidi
21 Yorumla- +1 yıl
sorma ya bir yaranamıyoruz
Aynı ben vallah , takma kafana bana ne de ben farkliyim de vallah ben hep öyle diyorum susuyolar :DDDDDD
04 Yorumla- +1 yıl
bende onu deniyim belki işe yarar :D
- +1 yıl
takmayacam artık dalga geçicem uğraşamam yoksa bunlarla
+1 yılKiyaslanmak kadar moral bizan bsy daha bilmiyirum indani nasil bir duruma soktuklarijin farkinda degiller
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle her şeyin sorumlusu onlar aslında
+1 yılSen üniye git bir bak bakalım alıyo mu?
11 Yorumla- +1 yıl
alır ama gidemiyorm
Onu evlatlık al de kardeşim veya umursama söylesin dursun bu hayatta başarılı olmak için illa iyi bir okul bitirmek gerekmiyor bak etrafındaki çok ünlü zenginlere
01 Yorumla- +1 yıl
al desem alır yemin ederim gider alır :D aynen adam liseyi bitirmemiş dünyanın en zenginlerinden ama iyi niyetten söylüyorlardır buna eminim
Kötü bir durum.. O da senin iyiliğin için geleceğin için endişeleniyor. Pek takmamaya çalış kafaya.
01 Yorumla- +1 yıl
artık öyle yapacam zaten
+1 yılSenin için zor bir durum bence lafla karışık bu durumu ima et
01 Yorumla- +1 yıl
bundan sonra dediklerinde öyle yapacam zaten
+1 yılBabanla ciddi ciddi konuş bence karşına alarak. Eğer anlamıyorsa bu duyguyu ona da yaşat. Mesela sende amcanı öv. ;)
01 Yorumla- +1 yıl
amcamı övme fikri güzel aslında :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok be adamcazin kotubi niyeti yok :) seni gaza getirmek icin soyluyo bosuna sinir olma :))
01 Yorumla- +1 yıl
gaza getirmeye çalışıyorda öyle gaz mı olur daha liseyi bitirememişim adam benden atomu parçalamamı bekliyor :D
+1 yılelalemın babaları nasıl çocuk yapıyor utanın de bır dahakıne. D.. D.
04 Yorumla- +1 yıl
onlar en mükemmelini yapmış zaten :D :D
- +1 yıl
ahaha. D.. D. D
- +1 yıl
Harbiden egoistmişsin kardeş :D
- +1 yıl
biraz öyleyim :D
Traji komik (: herkes okuyacak diye bise yok unutmaki is adamlarinin %90 i okumamistir (:
05 Yorumla- +1 yıl
işte ben bu yüzden okumuyorum :D
- +1 yıl
geçmiş olsun. s okumak güzel
- +1 yıl
aynen en azından kötü bir şey olsa 0 dan başlamıyorsun
+1 yıl* azimle s* duvarı delermiş oku yavrucum oku da herkese ver cevabını
01 Yorumla- +1 yıl
veremiyorum işte
bana baba passat alsa hacettepe tıpa giderim süper baban warmıs
08 Yorumla- +1 yıl
almıyor şimdi üniye git alacam diyor ki alır da yani ama ben ders çalışamıyorum bilgi 0
- +1 yıl
psikolojim bozuk bu aralar o yüzden çalışamam o da biliyor ^^
- +1 yıl
keşke dediğin gibi olsa :)
- +1 yıl
aynen
+1 yılValla yapacak birşey yok okuyup güzel bir üni. Kazanacaksin babanin gözüne sokacaksin bu basarini bidaha ovebiliyormu bakalim
05 Yorumla- +1 yıl
liseyi bitirebilsem gerisi gelir biliyorum
- +1 yıl
Yas kaç
- +1 yıl
18 19 a girecem. ama halen lise 1 açıktan okuyorum puan 32 mi ne
- +1 yıl
Allah sabir versin
- +1 yıl
eyvallah sağolasın
- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)