Eş/sevgili tercihiniz muhafazakar mı olmalı seküler mi?
Muhafazakar
Seküler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Muhafazakar olmalı bir müslüman olarak kulluk vazifelerine uyması inanç ve ibadet gibi sorumluluklarımızı yerine getirmesi gerekir. Böylece hem dünya hayatımızda hem ahiret hayatımızda birlikte olabiliriz
Yani Allah ın rızasını kazanacak iyi ameller yaparsak en azından ahirette cehenneme gitmekten kurtukabiliriz inşaAllah
Ve her insanın düşünce ve inancı farklı olduğu için hayatımızda bir eş seçimi yaparken birçok kriterin yanında inanç ve düşüncelerimizinde örtüştüğü insanlarla adımlar atmak hayatımız için daha sağlıklı ve mutlu bir adım olur
Çünkü insanlara fikirlerini açıklayabilirsin ama insanların bazı fikirlerini değiştiremezsin, kendi kalıplarına uyumasını isteyip insanları zorlamakta doğru olmaz ve karşındaki insanla aranda huzursuzluğa neden olur
O yüzden insanlara çevreye herzaman ılımlı ve pozitif yaklaşmak insanlarla daima iyi ve olumlu iletişimler kurmak hayatı güzelleştirir ama konu eş tercihine geldiği zaman o kişi ile hayatını ve herşeyini paylaşacağın için seninle çoğu konuda ortak bir noktada uyum sağlıyor olması daha iyi olur
Seküler eşim bende öyleyim herkesin inancı, cenneti , cehennemi kendisini bağlar dini inanç, ibadet vs açıkçası umurumda değil insan yaratıldık insan kalmaya gayret ediyoruz tek doğru insanın insana yakışır yaşaması , insan kalması bence.
Cevap
7Cevap
İkisi de değil. Vizyon sahibi bir Müslüman olmalı. İnandığı şeyi bilerek yaşamalı. Beklentim bu. Seküler dediğin dünyaya dalmış, hayatı zevk odaklı boş yaşayan kesim. Muhafazakar desen kendini dindar sanan ama saçma sapan kültürlerin esiri olan, inançla kültürü karıştırarak, coğu ne yaşadığını bile bilmeyenlerden oluşan kesim. İkisi de vizyonsuz yani. Hayatımda vizyonsuz kimse istemiyorum
Herkes kendi hayat tarzına uygun olan insanı seçmeli
Muhafazakar diyen andavallar neyin kafasını yaşıyor
Muhafazakarların yanında seküler, sekülerlerin yanında muhafazakar olmalı
Muhafazakar insan benimle anlasamaz hergün kavga eder ben ona saygı duyarım o duymaz o yüzden seküler kendime uygun insani secerim
ben muhafakar sayilirim fifty ama esim sekuler olsun
İkiside değil yani zeki olmalı
İkisinin ortası olmalı bence ikisi de sıkıntı
niye
Seküler ve Gamer olmalı.
Ortaya karışık alabiliyor muyum
Zeki olmalı
muhafazakar
Tabiki de Müslüman
seküler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?