Allah'a inanmak ama güvenmeme sorunsalı?

Uzun zamandır dini konularda bunalım geçiriyorum. Önceden namazını hiç kaçırmayan, ramazan orucunu tutan, insanların duasını almak için çabalayan biriydim. Ama başıma gelen olaylar, tanımaz olaydım dediğim müslüman kılıklı şerefsizler, ikiyüzlü din adamları ve hırsız soysuzlar yüzünden girdiğim bunalımdan çıkamıyorum.

Bunalım dediğime bakmayın hayatım gayet normal. Yukarıda saydıklarım hariç hayatımda değişen hiçbir şey yok. Ama içimi kemiren bu sorulara yanıt bulamadığım için öfkem her geçen gün artıyor.

Kendimi şöyle açıklayayım. 1-Hiçbir ibadet yapmıyorum. Son olarak haftada bir gittiğim cumayı da an itibariyle bıraktım. 2-Nerde din adamı görsem dalaşmadan duramıyorum. 3-Baş örtüsünü kadın düşmanlarının bir silahı olarak görmeye başladım. 4-AKP-Cemaat kavgası sonunda tüm cemaatlere ve sağcı geçinen, liboş geçinen çevrelere düşman oldum. 5-Bu en önemlisi, Allah a inanıyorum ama kesinlikle güvenmiyorum. Emek sarfetsem dahi beni en kötü yere göndereceğini düşünüyorum.

Benim durumumda olanlar var mı? Terbiye sınırlarını aşmadan, bilgisi olanlar fikrini yazabilir mi?
Allah'a inanmak ama güvenmeme sorunsalı?
Cevapla