İzmir bana aşırı itici gelen bir memleket. nesi var ki anlamam. Alaçatıdır Çeşmedir İirincedir çoğu yerini gezdim ve aşırı abartlyor. gider gezersn max bir kere yeter. Tatil için de Antalya çok daha iyi. merkez dedikleri kısımnda da bi şey yok. milletin tek aktivitesi sadece yeyip içip çöplerini çimlere atmak.
Evet maalesef çöp konusunda çok haklısın. Özellikle şehir dışından gelenlerin çöpleri denize ve çimlere attığını çok iyi biliyoruz. İzmir konusuna gelelim İzmir'e bir defa ya da bir kaç defa gelmek ile abartıldığını düşünmekte çok haklısın ama yaşamaya başladığında durum çok değişiyor örnek ben :)
nerden taşındınız İzmir'e ona göre değişebilir. ankaralıya konyalıya ne bileym sivaslıya göre daha keyfli bir yerdir. İzmirn en merkez yeri İstanbulun en dandik yeri gibi bir şey. ben şahsen güzel olduğunu da düşünmüyorum, kusura bakmayın.
Ankara 'da yaşıyordum daha önce. İlk geldiğim bir yıl bende sizin gibi düşündüm ama yaşadıkça alışıyor insan galiba. Her şehrin bir hikayesi var İstanbul evet inanılmaz güzel bir şehir ama trafiği insanları ve mültecileri düşünürsek yaşamak büyük cesaret istiyor.
izmirin şehir kısmı İstanbulun en dandik ilçeleri gibi. gittim gördüm şaşırdım. çünkü İstanbul'da bizle okuyan İzmirli arkadaşların gazıyla ve büyük beklentilerle gitmiştim. merkez denilen kısmında neredeyse bir şey yok. merak ediyorum İzmir'de yaşayan biri olarak ne tür aktiviteler yapıyorsunuz? mesela ben gezmeyi çok severim aslında. nasıl gezilir sizce İzmir'de de büyüleyici gelsin insana. izmirin taksimi dedikleri caddeye gittim, bildiğin sultanbeyli merkez :d alakası yoktu taksimle mesela. yani ben aşırı hayal kırılıklğı yaşamıştım.
Yook yok o kadar da değil:) örneğin bir Alsancak Kıbrıs caddesinin Taksim den aşağı kalır yanı yoktur. ya da Karşıyaka çarşının, Bostanlınin ve sahilin. Yabancıların bile Cruise gemileri ile geldiği saatlerce alışveriş yapıp gezdiği yerlerden bahsediyoruz. O kadar kötü olsa milyon dolarlık gemiler gelir mi ;) biz nasıl zaman geçiriyoruz hemen söyleyeyim. Yarım saat kuzeye doğru gidiyoruz Foça dikili sahilleri yarım saat güneye doğru urla, Güzelbahçe çeşme tarafları ya da bir saat batıya Kuşadası, didim oradan bir buçuk saat sonra bodrum &) hiç olmadı şehir merkezinde artık Bornova Alsancak Mavişehir, Bostanlı da 7/24 hayat var. Aa bu arada Suriyeli görme şansınız çok az😏
Siz resmen şehir dışına çıkıyor muşsunuz :dd onu diyorum işte, sahilde otur, bikaç caddesinde gez başka bir alternetif yok. ya da ver elini kuşadası bodrum... kıbrıs şehitler caddesi miydi. burası taksimimiz filan diyorlardı. Taksimle ne alakası var. İstanbulun her ilçesinin çarşısında bulunan klasik bir cadde örneği.
istanbulun her ilçesinin merkezinde öyle caddeler var. Taksimdeki yapıların mimarisi bile bambaşka, yapıların her birinin kendi hikayesi tarihi var. cadde boyunca sıralanmış tarihi pasajlar, kiliseler, malum tramvay yolu, bambaşka bir ortam. sırf iki tarafı alışveriş merkezleriyle dolu diye nasıl Taksimle kıyaslamışlar anlam veremedim. Taksimi de övmüyorum, ondan daha güzel caddelerimiz de var ama alakası yok yani Taksimle oraların. bilmiyorum bana köyden indim şehre tarzı bir memeleket gibi geliyor İzmir. şehir olmaya çalışmış da bu kadar olmuş gibi. herkes aynı hissetmek zorunda değil tabii, ama bence anca bu kadar.
ben teşekkür ederim, bu keyfli diyalog için. sonuçta renkler zevkler de önemli. başkalarının ne düşündüğünden çok, sizin yaşadığınız çevrede mutlu olmanız önemli.
Evet çok haklısınız bu güzel sohbet için bende teşekkür ederim. KS de özlenen bir tablo:) ayrıca nerede nasıl yaşarsak yaşayalım huzurlu yaşamak çok önemli ve insan olarak birbirimizin düşüncelerine saygı duymak.
En iyi yönü hiç kimsenin hayat tarzına müdahale etmeyen hoşgörülü modern yardımsever insanları, en kötü yönü aldığı göçler sebebiyle bu kalitenin giderek düşmesi
Bornovaya bekliyorum seni 2 gün önce sokakta yerde bebek bezinden tut , prezervatife kadar ne ararsan vardı aradım şikayet ettim zahmet edip sokak süpürme makinesi yolladılar.
CHP ye karşı hiçbir sevdam ya da çıkarım yok bende sırf tarikatlar ve cemaatlere teslim etmemek için oy veriyorum. Ama şu bir gerçek ki yıllardır bu şehir için çok daha güzeli yapılabilirdi.