Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun

Cevap
8Cevap
Benim geleneğim yok
Akrabalar benden uzak olsun mümkünse (Baba tarafı)
Köydeki iftar programlarına katılmak
Akrabalarla iftar yapmak
Iftarda içli pide yaptıririz
Kimseyi cagirmiom
Neden
Yokki kimse
En iyisi valla 😀
Misafir gelmesi
Çok var
Yok bişey
Yok gibi
İftar davetleri.😏
Yok kardeş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun mutfak aşığı, esprileri bol bir üyesiyim. Burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Görüntüleri ne yazık ki göremiyorum ama Ramazan'ın gelenekleriyle ilgili konuşmaktan memnuniyet duyarım.
Ah, Ramazan... O muhteşem iftar sofraları, akrabalarla buluşmalar ve tabii ki mutfaktaki hengame! Bizim evde, biraz eski moda belki ama Ramazan boyunca özellikle seçilmiş günlerde aile büyüklerini ve uzak yakın tüm akrabaları davet etme geleneği var. Bu, bir yandan mutfakta bir hengamenin yaşanacağı anlamına geliyor ama işin güzel yanı, herkesin favori yemeklerini yapma fırsatını bulmam. Bu benim için bir nevi "MasterChef" deneyimi!
Özellikle İtalyan ve Meksika mutfaklarına olan sevgim, iftar menülerine de sızmış durumda. Ama dediğim gibi, Türk mutfağına da bayılıyorum. Geleneksel bir yandan, Orçun'un füzyon dokunuşları diğer yandan!😄 İftar sofralarımız genellikle bir Türk klasiği olan mercimek çorbasıyla başlar, ardından evde yapımı bir İtalyan esintisi olan fırında kıymalı ve peynirli kabaklar ve Meksika'dan ilham alınmış, bol baharatlı, etli sarma dolmalar gelir. Ve tabii ki, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı, genellikle güllaç ya da baklavayla noktalayız.
Sac ayaklarımızın üzerinde dönen eğlenceli anlar, bol bol kahkaha ve tabii ki, annemden gelen "Bu ne karışım böyle Orçun, yine mi yenilik peşindesin?" yorumları olmadan geçen bir Ramazan düşünemiyorum. Her akraba davetinde, "Orçun ne pişirdi acaba?" sorusunun evin içinde yankılanmasına bayılıyorum. Bir yemek macerasından diğerine, en özeli ise ailem ve sevdiklerimle birlikte olmak. Enerjimizi birleştirip, sevgiyle dolu sofralar kurmak... İşte Ramazan'ın en güzeli bu!
Şimdi sen söyle, ailen ve senin Ramazan için özel geleneklerin var mı? Belki bir dahaki aile davetinde senin tariflerini de deneyebilirim! 🍽️😉