Evlenmek istiyorum annemde bana hep şunu diyor ; seni calistirmiycak adamla evlen , özgürlük laikligi geç evlenince çalışmak kadını erken yaşta yaşlandırır , yardım ederim diyen erkeğe bakma hiçbir erkek işten geldikten sonra kalkipta çamaşır asmaz. ya da bulaşık yıkamaz , hepsi gene sana kalacak , o yüzden zengin demiyom maddi durumu yerinde olan adamla evlen otur evinde mis gibi. Çünkü senin çalışmanı isteyen erkek hamile kalsanda çocuk doğduktan 4 ay sonra seni işe sokmak isteyecektir. Ben babanda yaşadım kızım sen 6 aylıkken anneme seni bırakır ise giderdim erken yaşta yaşlandım. O yüzden öyle bi erkekle evlen ki maddi durumu normal bile olsa çocuğuyla sana bakmak için çabalayan adam olsun diyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelerin bazen çocuklarının mutluluğunu ve güvenliğini düşündükleri için böyle ifadeler kullanabileceklerini anlamak önemlidir. Ancak, bir ilişkiyi değerlendirirken sadece maddi kazançlar veya ekonomik faktörler göz önüne alınmamalıdır.
Bir kişiyle evlenmeden önce, ilişkinin temelini oluşturan değerleri, tutumları ve duygusal uyumu göz önünde bulundurmak önemlidir. Bir ilişki sadece maddi güvenlik üzerine kurulu ise, duygusal tatmin ve mutluluk genellikle zor bulunabilir.
Eğer bir ilişkide, eşitlik, saygı, destek ve sevgi gibi temel değerler varsa, o zaman maddi kazançlar veya iş durumu daha az önemli olabilir. Önemli olan, birbirinize duyduğunuz sevgi, destek ve bağlılığın yanı sıra, birlikte karşılıklı mutluluk ve başarıyı nasıl destekleyebileceğinizdir.
Bu nedenle, annenizin tavsiyesini dikkate alırken, ilişkinizin sadece ekonomik faktörlere dayalı olmadığından emin olun. İlişkinizin sağlıklı olduğunu ve sizin için gerçek mutluluğu ve tatmini sağladığını hissediyorsanız, annenizin endişelerini anlamakla birlikte, kendi değerlerinizi ve kararlarınızı da göz önünde bulundurun. Sonuçta, sizin mutluluğunuz ve refahınız ön planda olmalıdır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annem ev kadını. Üniversite sınavında da sabahlara kadar ders çalışırdım. Sırf onun gibi olmayayım diye. Annem bana okuma evlen bir adamla o baksın derdi. Ben babanla 18 yaşında evlendim baban ne istersem aldı. Çalıştı derdi. Evet babam gerçekten de iyi bir adam hatta cennetlik bir adam. İçkisi yok kumarı yok evine bağlı annem babama hayatı zindan etse de babam annemi boşamadı. Üstelik babam işten yorgun geldiği için ev işi yapmasa da tatillerde kendiliğinden evi falan temizlemede yardım eder. Süpürge tutar yer siler yemek yapar bulaşık yıkar. Yani biz demesek bile sıkıldığı için yapar. Bana okuma evlen kocan baksın diyen annem ben üniversiteden sonra iş bulamadığım ve evlenmediğim için beni evden atmaya çalışıyor. Beni sürekli evden kovuyor. Babamın verdiği 3 kuruş parayı çok görüyor. Babam annemle evlendiğine bin pişman çünkü annem evliliği sonuna kadar suistimal ediyor. Babam eve para getirmediğinde adamı çok fena daraltıyor. Kavga çıkarıyor. Aslında her şeyden kavga çıkarıyor. Bu da babamı yıldırıyor. Bıktırıyor. Ama hala boşanmıyor. Ben babamın annemden boşanmasını ve onu öylece bırakmasını bazen çok istiyorum. Çünkü bir erkeğe sadece bir. m vermek ve 2 tane çocuk yaptı diye bir erkek bir kadını her türlü çirkefliğine manipülasyonuna rağmen ömür boyu sırtında taşımak zorunda değil diye düşünüyorum. Kendi anneme karşı bile böyle düşünüyorum. Ama ne yazık ki bu tarihimi yenebilmek adına üniversite okumuş bir kadın olarak doğru düzgün devamlılığı olan bana kredi çekerek bile olsa ev alabilmemi sağlayacak ya da kiramı ödeyebilmemi sağlayacak bir iş bulamıyorum. İstemeye istemeye şu an babama bağımlıyım. Evlensem kocama bağımlı olacaktım. Ben de kocama bağımlı olacağıma bari babama bağımlı olayım dediğim için kimseyle sevgili olmadım nişanlanmadım. Evlenmedim. Benim annem gibi ya da kendi anan gibi bir kadın olursan o evlendiğin adam zamanla senden nefret eder. Sana acıyarak bakar. Sırf bunu s... ktim çocuk yaptım bakmak zorundayım diye düşünür. Benim babam öyle düşünüyor. Kadın olarak o adam seni boşamasın diye her şeyi yapmak zorunda kalırsın duruma göre güzellikle her şeyine katlanırsın yeri gelir çirkeflikle bıktırırsın boşanmayı, cinselliği, çocukları silah olarak kullanırsın ya da kendini acındırırsın. O sebeple bence hiçbir kadın kendini bu kadar düşürmemeli. Lanet olsun ki iş bulamadım. Hala ekonomik özgürlüğüm yok. Ekonomik olarak kendime yeteyim diye gittim üniversite okudum ama ekonomik özgürlüğümü kazanamadım. Bana çalışma konusunda gidip bir yerlerde temizlikçilik yap falan diyenler çıkacaktır ama ben onu da istemiyorum. Çünkü temizlikçilik bulaşıkçılık düşük statülü insanın itilip kakıldığı bir iş. Kimse bir temizlikçiye garsona bulaşıkçıya saygı duymaz. Hatta en kolay ve en çok tacizin yaşandığı işlerdir. Bu işleri yapmak zorunda kalmayayım diye okudum ama işte... Bazen kendimi çok büyük çıkmazda görüyorum. İnsan ömrü dediğin 75 yıl ben bunun 30 yılını yedim bile. Bu düşüncelerden dolayı da kimseyle hiçbir şey yaşamadım da. Kaldı şurada 10 sene 40 yaşından sonrasını da at çöpe zaten. Dediğim gibi bu ülkede kadın olmaktan da bu ülkede doğmuş olmaktan da bu ülkedeki kadınların başta beni rahminden çıkarmış karı olmakla beraber karıların düşüncelerinden de tiksiniyorum. Ben herkesten her şeyden tiksiniyorum.
30 Yorumla
Bilmiyorum annen bir yandan haklı kendimi de düşününce annem bu kadar çalışmasaydı belki daha güvenli şekilde büyüyebilirdim. Çoğu zaman yaşadığım şeyler için annemi suçluyorum yanlış olduğunu biliyorum tabiki de ama işin iconden sıyrılmak daha kolay galiba. Burada çocuklar üzerine düşünmek daha doğru olur çocuğuna her yönden ilgi gösterebilecek biriyle evlenmek bir seçenek olmalı. Mesela benim babam sadece kendini ve günü kurtarma derdinde ama onu da suçlayamıyorum yaşadığı şeylerden dolayı. çünkü anne baba sevgisi olmadan büyüdü, neden babam böyle biri diye dert yanmak bencillik olur. Neyse öğrendiğim tek şey her şeyin karşılıklı olduğu ve birbirlerine destek vermeleri gerektiği. Çünkü evliyken süreçleri değiştirecek bir sürü an olacak roller her zaman değişiyor 🤔
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılhayır aksine işleyen demir pas tutmaz kadın mutlaka çalışmalı hadi diyelim annenin lafını dinledin çalışmadın yarın öbür gün boşandın ya da kocan öldü ne yapacaksın gelecek 3 kuruş nafaka ya da gelecek 3 kuruş dul maaşıyla hayat geçer mi sanıyorsun eşim çamaşır asmadı bulaşık yıkamadı ama ütüyü yapardı cam silerdi hafta sonu temizliği bölüşürdük yatak odası mutfak benim oturduğumuz odayı banyo tuvaleti o temizlerdi yapan erkekler var yani bu işin yaşlılığı emekliliği de var bu zamanda tek maaşla hayat zaten zor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır cahil bir düşünce oldukça.. kadın her zaman kendi ayaklarının üstünde durmalıdır
00 Yorumla Annen bi yönden doğru söylemiş fakat kelimeleri yanlış seçmiş çalıştırmayacak adamla değil evlilik sen ben olayı değil biz olayıdır bana göre yani karşındaki demesine bakma o yöndende haklı biz demesi lazım biz yıpranmayalım yaşlanmayalım demesi lazım ve bunu icraatte yapması lazım demekle olmaz ayrıca annen baba evinde nasılmışta babanın yanına gidince nasıl olmuş herkes bişeyler yaşıyor yıpranıyor hayat bu sonuçta yaşlanmak normal erkeni de geçi de önemli olan her sorumu takıntı haline getirmemek seni geç yaşlandıracak şey bu herşeyi takmıycan fazla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşlık parası vermeyenle evlenme
Sağlam bir mehir vermeyi kabul etmeyenle evlenme
Bir elin yağda bir elin balda keyif yapamayacağın adamla evlenme
Çocuklarına bakmak yerine işte sürüneceğin adamla evlenmeÖzetle annen %101 haklı.
330 Yorumla- +1 yıl
Erkekler de size kölelik etmeye gelmişti zaten
Cevap sahibi+1 yıl@Emirbey082 Erkek gibi erkek olmayanla işimiz olmaz zaten.
- +1 yıl
Erkek gibi erkek olmak kavramını nasıl algıladığın tartışmaya açık bir şey.
- +1 yıl
Bu durumda işi gücü olan bir erkek neden sizin gibi düşünenle evlensin?
Evlilik tek tarafın yararına değil iki taraflı olur
Sizin yapacağınız ne erkek için?
Cevap sahibi+1 yıl@Emirbey082 Fakir, karısına bile bakamayan düşkünleri erkek diye tanımlamaz hiç kimse.
- +1 yıl
Sizin katkınız ne olacak hadi onu söylesene
- +1 yıl
Kadın olarak siz napıyosunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@Emirbey082 Kadının varlığı yeter. Yetersizliğinle birlikte cevabımın altından kaybol artık.
- +1 yıl
Ayy kadın için ölelim o zaman demi varlığı için...
Zihniyete bak - +1 yıl
Hiçbir şey yapmadan bile varlığı yetermiş...
Kendine yeten erkek diye bir şey hiç duymamışsın - +1 yıl
Başlık parası ne ya hayvan mı ki bu para versinler insan insan
Cevap sahibi+1 yıl@Lila_rüzgar12 Verecek ki değerini bilecek. Anamın babamın hakkını ödemeyen erkekle benim işim olmaz.
- +1 yıl
@Lila_rüzgar12 erkeği sömürme zihniyetinde bir de böyle insanların varlığına minnet etmemizi beklerler..
- +1 yıl
Bir kadın nasıl başlık parası karşılığı evlenmeyi kabul edebilir gerçekten ilerde tartıştığında paranı verdim aldım ne konuşuyosun derse ben olsam ağzımı açmam kimse kusura bakmasın
- +1 yıl
Seninle kimse evlenmez zaten.
- +1 yıl
Görüş sahibiyle kimse evlenmez
Cevap sahibi+1 yıl@Pişmannnnn2 Sadece başlık parası yazmadım, okuman yok mu? Onu derse kıçına tekmeyi yer.
- +1 yıl
Yav senin gibi bir kadınla aklı olan erkek zaten görüşmez bile.
- +1 yıl
Canım sen olayı yanlış anlamışsın değer başka bir şey başlık parası alanlar resmen diyor ki ben seni bir para karşılığında büyütüm
- +1 yıl
Okumam var canım kültürüm de yerinde düşünme yeteneğimde evde oturup kesin tekmeyi atarsın sonrasında hangi parayla be şartlarda o çocuklarına bakıcaksın onun korkusuyla sen o evden çıkacağını düşünüyosun galiba
Cevap sahibi+1 yıl@Lila_rüzgar12 Başlık ödetmeden evlen sen o zaman. Sonra gel burada ağla aldatıldım da bilmem ne diye keyfin bilir.
@Emirbey082 sen öyle san.- +1 yıl
Başlık parası veren aldatmıyor mu ya bu nası bi düşünce😂
- +1 yıl
O zaman seninle evlenmek isteyen erkeklere yazık neden biliyor musun? Senden iyi bir eş olmaz. Hesapçı menfaatçinin önde gidenisin
- +1 yıl
Kusura bakma ama kendime o terbiyesizliği yapmam her gün seni parayla aldım derler sen bilirsin senin kendine saygın yoksa ben ne yapabilirim ki
Cevap sahibi+1 yıl@Emirbey082 Ben değerimi bilene vardım, gerisi seni ilgilendirmez. Aç karnını doyuramıyorsan da senin sorunun.
- +1 yıl
İşim gücüm var çok şükür evlenmek zorunda da değilim...
- +1 yıl
Açık konuşmak gerekirse bütün kadınlar aldatılabilir tek fark var güçlü olan kadınlar ekonomik anlamda boynuzu yiyince senin dediğin tekmeyi atıyor diğerleri ailem kabul etmez vs diye mecbur olarak o evde duruyorlar tırnaklarını yiye yiye adamların eve gelmesini bekliyorlar o tekmeyi atmakta o kadar basit değil yüzde doksan için konuşuyorum tabiki he boşandı ikiside çalıştı ayağının üstünde durdu ama hangi şartlar bunlarıda düşünmek gerek tabi istisnalar olabilir
- +1 yıl
Sen bir erkeğin değerini bilecek kadın değilsin bu arada. Değerimi bilene vardım diyosun ya karşındaki insana kendin değer vermiyosun.
- +1 yıl
Altın değil Pırlanta kaplama sanırım ben anlamadım bu millete karşı kendinizi bulunmaz hint kumaşımı zannediyorsunuz siz
- +1 yıl
@iSLaNDBaZaRr aynen yabi kendinde olan başkasında yok sanki de.
+1 yılEşim çalışmıyor ama her türlü ev işine yardım ederim. Oyuncak Bebek örüp satıyor. Ona vakti kalsin diye akşam mutfağı toparlarim. Hafta sonu elimden geldiğince yardım ederim. Çamaşır asmasamda makinaya atarım. Eşim çalışıyor olsaydı daha konforlu bir hayatımız olurdu. Annen yanlış yönlendiriyor. Mutlaka çalış.
20 YorumlaAslında haklı ve haksız yanlarıda var misal çalışmana gerek kalmayacak bir evlilik yaptın ve sana iyi davranmıyor ve yahut evi çocukları tamamen sana bıraktı sonuç olarak yinede erken çökersin ya da gerçekten uyuştuğun ve ortaklaşa herşeyi halledebileceğin biri olsa çalışsan bile çökmezsin
00 Yorumlacidden hala böyle şeyler soruyor musunuz ya? Hamile kaldığında vs bebeğinle vakit geçirirsin tabi ki çalışmazsın. Ama diğer türlü evde oturup kocanın sana vereceği 2 kuruşu beklemek nasıl mantıklı geliyor size. Aynı evde yaşayıp ev işlerine elini sürmeyecek birisiyle evlenmeyi düşünme bile. Ve hep kötü kısmını düşünerek ilerlemeliyiz. Özellikle evlilik konusunda. Evlendiğin gibi boşanabilirsin. Boşanmak istediğinde bunu gerçekleştirebilecek maddi güce sahip olman lazım. Ve kendi kişisel alanlarınızda olmalı sonuçta. Çalışmadan. hayatını nasıl geçireceksin. Sosyalleşmen, insanlarla tanışman, yeni şeyler öğrenmen lazım. Ayrıca anne babalarımızın her dediğini doğru kabul edemeyiz. Evet bizi seviyorlar, düşünerek yorum yapıyorlar. Ama bu düşünce yapılarının doğru olduğu anlamına gelmiyor.
00 Yorumla
+1 yılKuzenlerimde ev işini bölüşen var. İkisinin de hanımı çalışıyor. Annen genel olarak haklı ama sen de ona göre bir eş seç. İyice bir evlenmeden önce araştır, soruştur, tanı. Muhakkak ev işinde yardımcı olan ve olmayan erkek kendini belli eder diye düşünüyorum. En kötü ailesiyle tanışınca anlarsın. Annesine yardım eden sana da yardım eder.
00 YorumlaAnacığın oldukça mantıklı düşünüyor, ah aklımada yeşilçama ait şu replik geliyor; "evinin kadını, çocuklarının anası olacaksın" Ancak kadınlar her zaman üretimde olmalı, hayatta neyin garantisi var ki, bir erkeğe sonsuz güvenebilsin kadın. Çalışmak iyileştirir, ev kadınları da evin içinde çalışıyor ama en güzel kazanç insanın kendi kazancıdır, kendi paranı harcamak gibisi yok, hayatı müşterek görmeyen bir adamla evlenme gerekirse, insan çok zengin olsa da çalışmalı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Annen seni çok yanlış bir yola yönlendiriyor. Maddi özgürlüğünün olmadığı ve tek işinin ev işlerine bakmak olduğu bir hayat ne kadar anlamlı. Gerekirse erkenden yaşlan, kırışsın kaşın gözün ama yaşadığın hayatın da bir anlamı bir hikayesi olsun. Maddi özgürlüğü olmadığı için mutsuz evliliklere katlanan bir çok kadın var, çünkü adamın eline bakıyor ve o adam ne yaparsa yapsın onu kolay kolay denklemden çıkaramıyor. Sakın anneni dinleme.
00 YorumlaYanlış yanlışla düzeltilmez. Annenizin yaptığı tecrübeden gelen subjektif bir durum. Size söylediği de bunun aksi. Anneniz haksızdır. Her ilişki, evlilik iki kişinin dışında bir çok olasılık ve şart barındırıyor. Olması gereken zorlukta ve kolaylıkta sizinle olmaya çalışan bazı yönlerden denk bir beyefendi. Seçim sizin, yol sizin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Evde oturmak insanı daha çok çökertiyor. Kadın evde oturduğunda devamlı iş yapıyor ve para bile kazanmıyor. Diğer bir konu hiç çalışmadın diyelim ayrılmak istersin birgün ekonomik özgürlüğün olmaz. İş sadece para kazanmak için değil, işlevselliğimiz artırmak, kafamızı dağıtmak ve sosyal çevre olarakta düşünebiliriz. Burada önemli olan aktif iş hayatında güzel bir iş bulmak ve kendi paranı kazanmak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen biraz haklı o da şu yönden evlilikte maddi problemler çok oluyor bu yüzden evet durumu iyi biriyle veli olman sana daha rahat bir yaşam sunar ayrıca çocuk doğsa masrafla rolucak sıkıntılı bunlar çok kavga cikammasi adına dogru söylüyor çalışıp çalışmamak ise senin kararin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMezuniyet durumun ne?
Her hangi bir mesleğin var mı?
İlgi alanların neler ve daha bu minvalde bir kaç soru daha var. Kısacası evde boş boş oturup sadece koca yolu gözleyen bir kadını hiç bir erkek istemez. Ev işleri zaten çalışıyormuşsun gibi yorucu fakat üstün körü ev iş yapıp sonra tv, sosyal medya veya youtube ile vakit öldüren birini ben bile istemem ki ben eşim çalışmasın diyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim de ablam doğum yapacak eşi doğum izni bitsin çalışır diyor. Ki bu fena kazanan biri değil. 9 ay izin bebek bakımı için çok yetersiz ki. Kime baktırcaklar. Annen bu yönden haklı. İş konusunda seni zorlamamalı evleniyorsa ama şu da var ki ekonımi bu kadar kötüyken tek geçinmek için yüksek kazanması gerek erkeğin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kadınlar hem evde hem dışarda yıpranıyor modern kölelik bir nevi. Ama çalişmasan da geleceğin olmayacak. Velevki evlilik bitti kendi ayakların üzerinde nasıl duracaksın? Çok yönlü düşün. Her erkek duyarsiz değil yardımcı erkek de var evde..
00 YorumlaYani iyi bir bölümde düzgün bir kariyer fırsatın yoksa annen haklı bence.
Erkek eve bakabiliyorsa ya da kadının yüksek bir kariyer beklentisi yoksa kadının çalışmasına karşıyım. Mecburlarsa diyecek söz yok ona.00 YorumlaAnnen bunu geri kafalıktan söylemiş. Her kadın kendi parasını kazanmalı, sosyal çevresi olmalı.
Yoksa çok evde sıkıntıdan annenle kaynana dedikodusu yaparsın, sorun edilmeyecek şeyleri gözünde büyütürsün.
01 Yorumla- +1 yıl
"Her kadın kendi parasını kazanmalı"
sonra erkekler feminenleşti.
kocasına itaat etmeyen sözünü dinlemeyen kafasına göre takılan kadını ben napıyım.
kadınlar kendi parasını kazanacaksa ne diye hayatını elin adamıyla birleştiriyor?
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. çalışmak bir kadını geliştirir aktif yapar bir çok avantajı vardır, ev kadını pek bir şey yapamadığı için kendini geliştirmez çoğunluklada yapacak bir şey bulamadığı için ancak yorgun gelmiş adama sarar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. En dogrusu bu zaten. Kadin calisinca cocuk eksik kaliyor ev eksik kaliyor. maalesef gunumuzde zorunluluk oldu ama kadin evindeyse aile o zamN aile oluyor
10 Yorumla
+1 yılNe kadar geri kafalı, taş devrinden kalma zihniyetine sahip annen varmış. :D
Yani sana bir ömür erkeğinin eline bak, güvencen olmasın. Emekliliğe dahi sahip olma. Sap gel saman git demiş. :D00 YorumlaBu hayatta seni gerçekten düşünüp iyiliğini dusununen anneni dinlemeni tavsiye ederim sonuçta yaşadığı hayatı senin yasamamani daha iyi bir hayat yaşamanı istiyor o kadar doğru ki
00 Yorumla
+1 yılAnnene sor bakalım 'o ' adam yarın öbür gün aldatsa, şiddet uygulasa, hastalansa, evine ocağına bakmazsa, ayrılmak isterse veyahut ölürse benim durumum ne olacak diye
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın kendi çektiğini söylemiş ama bence çalışmana izin verecek fakat sana yardımcı olabilecek birisi ile evlen. Ekonomik özgürlüğün olsun. Harcadığı kuruşu bile sorar sana eşin. En ufak şeyde paradan vurur seni.
07 Yorumla
Soran+1 yılValla bişey diyimmi alakası yok arkadaşım evlendi normal maddi durumlu adamla adam maaşını bile kıza veriyor
Cevap sahibi+1 yılDoğru diyorsun da birde olaya şu açıdan bak. O arkadaşın boşanacak olsa bir güvencesi var. O arkadaşını ailesi desteklemese bile birkaç gün otelde idare eder en kötüsü kavga etseler aldatılsa dayanağı var.
Cevap sahibi+1 yılSen ne yaptın sanki dese ev işini küçümsese benim param da bu eve giriyor der ev işi iş sayılmıyor kocanın gözünde.
Soran+1 yılAşkım inan bana alakası yok bak şu an bende çalışıyorum ama. Calismayan arkadaşlarım mis gibi oturuyorlar evlerinde ki kız hemşire... Boşan sa bile meslegi var. Yani evde oturunca erkek parayı suratına atmıyor bizim dusundugumuz gibi kız benden genç duruyor valla😆
Cevap sahibi+1 yılSen kararını vermişsin ne diyelim. Hakkında hayırlısı olsun.
Soran+1 yılcanım bak inan bana koca parası yiyenler daha mutlu 😆 çabalayan kadının kıymeti bilinmiyor
Cevap sahibi+1 yılBen koca parası yediğim için biliyorum. Mutlu da değilim. Tamam hem ev işi hem çalışan ve çocuk bakan birisi değilim ev işi ve çocuk var ama en ufak tartışmada gidemezsin paran mı var vs. Konu oluyor. Parayı ben kazanıyorum benim istediğim olur kafası hakim. Sırf bu sebeple iki sene içinde köye yerleşmeyi düşünen eşe karşı çıktığımda benim param istediğimi yaparım yanıtını alıyorum. Rahat eden olarak gördüğün ev hanımlarının hepsi aynı kefeye sokulmuyor. Büyük bir kısmı bu şekilde paradan söz hakkı olmadan, harcamaların hesabını daha bir vererek yaşıyor.
ne alaka her erkek karisini calistirmiyor ki hatta bazilari eşlerinin calismasini bile istemszlr
20 Yorumla
+1 yılBiraz hakşı ama eğitimli ev hanımı olmak daha mantıklı 😅 fakat artık öyle erkek kalmadı onu napıcaz? Para daha ağır basıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen kendi yaşadığı durumu genellemiş ve kendi genellemesine göre sana tavsiye vermiş. Kendi kızına tam tersini tavsiye eden anneler de var.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKismen hakli sebepleri var. ancak calismadiginda hayat standartlarinida kocan belirler. Bu bir secim.
00 Yorumla Eğer iyi bir mesleğin yoksa evinde oturman daha iyi.
10 YorumlaHayır değil bi kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Para güçtür.
00 YorumlaAnnende bir yönden haklı her ne kadar yanlış olsa da Türkiye de erkeklerin hali belli sonuçta
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Kısmen haklı, kadın anne olduktan sonra çalışmamalı bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılannen dibine kadar haklı.
kadını çalıştırmak ne yav.01 Yorumla- +1 yıl
sadece çalışan kadın çöker muhabbetinde yanılıyor. hareketsizlik adamı çökertiyor asıl. bunu da bi şekidle halledersin hareketli yaşam sürerek.
diğer geri kalan hepsinde haklı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok haklı bize ne oldu ise tüm kadınlar kariyere diyor ben okusun etsin bana bir şey olursa ayakları üzerinde dura bilsin derim her zaman ama ben varken çalışmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kendi ayakları üzerinde duramayan kadın hep muhtaç biridir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAfedersiniz ama anneniz cok cahil her erkek aynı değil benim babam işten geldiginde ev isi de yapardı olması gereken bu onemli olan dogru kisiyle evlenmek
00 Yorumla
+1 yılMaddi özgürlüğünü kazanma becerisi olmayan kişilerden haz etmem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşim okumuştur memur falan olmuştur çalışmasına karşı çıkmam
Ama hele market çalışanı falanda çalıştırmam evine baksın ben ona bakmakla mükrllefim12 Yorumla
Soran+1 yılMarkette çalıştığım için bunu diyor annem
- +1 yıl
Ben karımı markette çalıştırmam
Ama eğlenerek çalışacağı işte çalışırız beraber hatta çalışıyorum
Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Birilerinin eline bakmaktansa kendi ayağının üzerinde durman senin için daha iyi olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılSenin zihniyetinle varilacak nokta bu daha da konusma de anana.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO kadar haklı ki 😞her koşulda çalışmamı isteyen bir erkekleyim.
00 YorumlaSakın ha böyle bir seçim yapayım deme. Çalışmana karşı çıkan biri ile evlenirsen eğer kendinden ve hayatından ödün vermen anlamına gelir. Hiç kimse ve hiçbir şey için bunu hiçbir zaman yapma.
00 YorumlaMaddiyat her şey değil, ama çok şey olabiliyo bazen..
Ama en önemlisi yoldaşınızı iyi seçin, sizi yarı yolda birakmicak yanlız bırakmicak koruyup kollayan seven biri olsun
00 Yorumla
+1 yılAnnemde aynısını diyor adam sana kıymasın anlamında demek istiyorlar
10 Yorumla
+1 yılBenden evlenince calismamayi düşünüyorum, hakli
21 Yorumla
Soran+1 yılAnnemde bunu diyor senden para gelmesine alışınca çocuk yapsanda seni ise sokmaya çalışır ve hiçbir erkek ev isine yardım etmez diyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen üniversite bitirdim iyi bir bölümde üniversitede hemde. Ancak çalışmıyorum ve evlendikten sonra da çalışmak istemiyorum bu sebeple çalışmamı istemeyen bir erkekle evlenirim evlenirsem
00 YorumlaTam tersi çalışan kadın yaşlanmaz ev hanımı gibi evde köhne olmaz
00 YorumlaÇarşıdasın varsa veya yoksa başta belirt oma göre koca adayını ele
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kesinlikle haklı annen.
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki cidden hiçbir erkek ev işine yardım etmez mi işten geldikten sonra
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında bi nevi haklı, Kadın akşama kadar çalışıp bide ev işlerini yaparsa o kadından gece o yorgunlukla sevișmesini nasıl bekleriz ki
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi șöyle bişey de var, Kadın çalışmıyo eşinin durumu da çok iyi ama varlık içinde yokluk çeken birsürü tanıdığım da var çevremde, O dengeyi iyi kurmak önemli birazda
+1 yılhaklı ama bence evlenmemek daha mantıklı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı. Bu devirde zengin erkek bulmayan enayidir.
10 Yorumla Bende çalışmayan bir eş istiyorum maalesef 😍😍😍
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşimiz gücümüz yokta size mi bakacağız sen bak bende yaşlanmak istemiyorum erkenden
04 Yorumla- +1 yıl
Hadi ordan ya😂 ev işi ve çocuk bakmak sonsuza kadar sürer senin o çalıştığın iş ise bir yere kadar.
Cevap sahibi+1 yıl@skskkskfkkg üzgünüm teknemi arabamı ve deniz manzaralı evimi sizin gibi varoş aç gözlü zengin avcısı kadınlar ile paylaşamam
- +1 yıl
Pis çevren yüzünden genelleme yapamazsın
Cevap sahibi+1 yıl@skskkskfkkg haklısınız kraliçem
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen büyük kadın. Seni bana versin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen nasıl istersen öyle yap.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Anneniz bence yanlış düşünüyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYani mantıklı konuşmuş kadın 😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılannen görmüş ama geçirememiş maalesef.
00 Yorumla Göz rengin?
#Hükümdar00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen eşimin çalışmasını bende istemiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılYani çalıştıran erkek hamilelikten sonradami baskı yapar çalış diye
- +1 yıl
Bilmiyorum orasını da bana saçma geliyor
- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi