En yakın arkadaşıma yalan söylemek zorunda kaldım ne yapmalıyım?

Biz en başta üç yakın arkadaştık bana A diğer iki arkadaşıma da B ve C diyelim. En başta benim şahsi bir problemim olan eski kız arkadaşımın konuşma isteği ile bir parkta buluştuk ve konuşmamız bittiğinde hikayenin başında geçen diğer iki arkadaşımın dışında (ona da D diyelim) D ve C benim eski kız arkadaşımı aradılar ve bizim olduğumuz parka geldiler gelenler benim aynı zaman da sınıf arkadaşlarım o yüzden sıkıntı değildi benim için neyse sonra da B C yi aradı ve dedi ki dışarı çıkalımmı C de dedi ki ( dışarda olduğu halde hemde bizim yanımızda) ben evdeyım çıkmıcam dedi ardından B beni aradı ve ben de C nin yalanına ortak olmak ZORUNDA kaldım ben de evdeyım çıkmıcam dedim B de yalandan nefret eder geçmişte çok kişiden, sevdiği insanlardan kazık yemiş biri bu yüzden en ufak meselede büyük tepki veriyo haklı olarak. Neyse devam edelim C arkadaşımız çok "AKILLI "biri olduğu için dışarda değilim evdeyım dedikten sonra dışarda story attı ve B C ye hani sen dışarı çıkmıcaktın evdeydin diye sorunca da eski bir st ydi paylaştım dedi ama tabiki B inanmadı o günden sonra B C nin yüzüne dahi bakmadı öyle olunca da ben gidip benim de parmağım var demekten korktum çünkü B benim tek arkadaşım ve bana onca yaptığı iyilikten sonra onu kaybetmek istemedim üzerinden 3 ay geçti ama bu 3 ay boyunca hep kafamı tırmaladı bu mesele ve dün gittim anlattım herşeyi bana C ye verdiği tepkiyi vermedi ama çok kızdı çok kırıldı Çünkü bizim dostluğumuz çok kısa zamanda büyümüştü kendisine zaman vermemi istedi düşünücem dedi sizce barışıcakmıyız affedicek mi beni?

En yakın arkadaşıma yalan söylemek zorunda kaldım ne yapmalıyım?