İnsan inandığı şeyi neden savunmak zorunda kalıyor? Bir şeye güveniyorsam, neden ispat veya ikna çabasında buluyorum ki kendimi?

İnandığın şeyi savunmak zorunda hissetmek...

Neye inanıyorsan bu hayatta, aslında ona güvendiğin anlamına da geliyor bu durum.

Peki güvendiğin şeyi savunma ihtiyacı niye?

Bir fikri, bir yaklaşımı, bir inancı savunma ihtiyacı duyduğum zaman, karşıdakinin neden böyle yaklaştığından çok, kendi kendimi sorgularken buluyorum.

Bir şeye güveniyorsam, neden ispat veya ikna çabasında buluyorum ki kendimi?

Hayır saçmalığa bakar mısınız, beni ilerleteceğine ve/veya koruyacağına inandığım yaklaşım, ideoloji her ne ise, ben onu başkalarının zihninde ilerletmeye ve/veya korumaya çalışıyorum.😬😵‍💫

Yoksa tam da güvenmiyor muyum acaba?

Ki korku ile ikna ve ispat çabasına giriyorum?

Bugün herhangi bir ideolojiyi, yaşam tarzını savunan herkes için durumu aynı. Ama bilinçlendirmek gerek insanları, yoksa dünya, doğa, din vs. elden gidecek.

Sen henüz güvenmiyorsun ki inandığın şeye, korku ile kimi nasıl bilinçlendireceksin?

İnsan inandığı şeyi neden savunmak zorunda kalıyor? Bir şeye güveniyorsam, neden ispat veya ikna çabasında buluyorum ki kendimi?