İş yerinde usulsüzce yapılan binlerce iş var, kimse kendini düzeltmiyor. Ufak ufak yanlışları usulsüzlükleri, hataları müdürle paylaşmış olmama rağmen istifini bozmuyor adam. Vicdanen çok huzurusuzum, midem bulanıyor adet. Çok yoruldum. Sanki ben sorunlu gibi görülüyorum bunları bulup ortaya çıkardıkça. Ki çıkarmadığım hala sustuğum daha çok şey var. Müdür sen her şeyi yap en destekçinim demiyor, diyemiyor çünkü o da işin içinde. Çoğunlukla da işlere hakim olmadığından her şeyi dümdüz sadece imzaladığından. Üst merciye de çıtlattım bu durumu. Ama beni sallamadılar bile tam anlamıyla. Onların bile anlattığım şeyleri bilmediklerine çok eminim. Aval aval baktı yüzüm çünkü.
Çok huzursuzum, usulsüz gördüğüm işler yaklaşık 4-5 aydır bende. Ve bu süre az bir süre değil. Birçok şey düzeltilebilmeliydi. Ama müdür müdürlük yapamadığı için işi artık yapan kişi olarak ben mağduriyet yaşıyorum. Herkesin öğrenmesini istiyorum.
Müdürü nasıl ikna edebilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kamu kurumu ise usulsüz açık delilleri topla savcılığa bildir. Ama özel kuruluş ise istifa edip farklı bir iş bakmak ya da doğrudan en yetkili veya sahip ortakla görüşmek varsa imkan daha mantıklı
Kamu. 6 aydır görev yaptığım bir yer ve geriye dönük evrakları incelediğimde çok büyük suç teşkil edecek maddi zararlar var. Kamu zararı. Diğer yönlerden de yönetmeliğe usule aykırı durumlar var. hiç söylemedim değil ama adam dinliyor gibi yapıp umursamıyor.
Umursamıyor değil muhtemelen bu usulsüzlükler onlarla beraber yapılmış ondan ötürü ses çıkarmıyorlar yapman gereken iki şey var yetkin dahilindeki geçmiş usulsüz evrakların örneğini dilekçe ile savcılığa vereceksin ve ardından bir gazeteye bildireceksin ki olay açığa çıkmış olacağı için mecburen işlem yapılır ve orada dokunulmaz olursun çünkü olay açığa çıkmış üzerine baskı yaparlarsa basına yine yansır.
Bundan misiniz ama? Basına kurum içi evrak vermek disiplin suçu benim bildiğim. Ayrıca bahsettiğim ususüzlükleri anlayabilecek tek mercii milli eğitim bakanlığı müfettişleri. Basına verilse nolacak ki, anlayan çıkmaz.
Basına evrak vermeyeceksiniz sadece suç duyurusu olduğunu haber haline getirecek
Ayrıca savcı dosyaya baktığında kendisi tamamını incelemiyor bilirkişi gönderiyor yani dediginiz evraklardan en iyi anlayacak yetkili bir müfettiş gönderiyor ve soruşturuyor suç varsa yasal karşılığı neyse ona göre kamu adına dava açılışını gerçekleştiriyor.
CİMER e kanıtlaryla birlikte şikayet et.
Sonra ne olacak? ceza alırsam? sonuçta disiplin amirim o.
Suçluysa zaten hakkında soruşturma açılır. Sana ceza vermesi için bir neden lazım, "beni şikayet etmiş" diye ceza veremez.
Maalesef işler bu ülkede böyle. Bir kulp takması ve çevresindekileri kendisine göre savundurması 2 saniyelik iş. Dayanacak gücüm kalmadı. Herkesin öğrenmesini istiyorum. Beynim çatlıyor, kendimi enayi gibi hissediyorum. Görevden sadece ben saat 5te çıkıyorum. Müdür 2 gibi, diğer yardımcılar da 3 gibi tüyüyor.
Kamu kurumu orası anladığım kadarıyla. Rüşvet felan mı dönüyor?
Kamu dedim ya. rüşveti bilmem ama her türlü pislik var. çok büyük haksızlıklar
Ne yazıkki kurumlar artık yozlaştı, dengenden çıktı. Bir çok kurum sizin dediğinizden farklı durumda değil.
Kamuda mı çalışıyorsunuz? Bana yardımcı olabilir misiniz?
Yok, kamuda çalışan çok tanıdığım ve arkadaşım var. Yardımcı nasıl olacağım bilmiyorum
Çok üzülüyorum, midem bulanıyor, kalbim ağrıyor. Zaten sevmiyorum işi daha da soğuyorum. Üstelik müdür beş para etmezsin teki. Emir veriyor yapın diye, yapıyoruz işleme koymuyor ya da gerekeni yapmıyor. ne yapmaya çalıştığını çözemiyorum. Bir insan nasıl öyle dengesiz ve aşırı esnek yapıda olur. Yapılmasını istediği işi yapıyorum sonra niye yaptına geliyor olay.
Amann yozlaşmış işte, abuk subuk aptall saptal insanları müdür yapmışlar. Sen de meslek psikolojisi hastalığı başlamış. Büyük ihtimal kalbi temiz birisin, o yüzden bunları kaldıramıyorsun
Nasıl kaldırmam mümkün olsun ki. Hırsız bunlar. Bir de utanmazın biri kalkmış bana hakaret ediyor, bunlar mahrem şeyler nasıl paylaşırsın diye. Düşünebiliyor musunuz? Delileri barındıran bir ülke bu ülke.
Bu kurumdan var mı tanıdığınız?
Kurum ne?
milli eğitim.
Tanıdığım öğretmen ya da müdür yok. Siz sanırım öğretmensiniz.
Kadrolu musunuz?