Nişanlımın ailesiyle bir türlü uyuşmuyoruz.
bugün nişan sonrası el öpmeye gittik. Babası nikah tarihimizi sordu işte ( babasını da taş çatlasa 2 kere ancak yüz yüze görmüşümdür , uzakta yaşıyorlar ) nişanlım anlatıyordu ve ben de destekler şekilde konuşuyordum. Neyse bir anda bana döndü ve şu an Emre yle konuşuyorum seninle konuşmuyorum dedi bende ama siz dinlemiyorsunuz neden o tarihlerde olmaz onu açıklıyorum diye çıkıştım işte döndü tekrar dedi ki lafımı bölüyorsun
( öyle bir şey yapmadım bu arada , boş boş sadece kendi ailesinin geleceğini ve onun istediği tarihte nikah yapmamızı istediğini anlatıyordu sadece , benim ailem ortada bile yok bu konu konuşulurken sadece nişanlıma kendi tarafından bahsediyordu)
sonra bende dedim ki haşa lafınızı neden böleyim dedim sustum.
sonrasında ise zaten evine gelen misafirle konuşmak yerine onu sohbete katmak yerine oturdular araba konuştular , kendi ailelerini konuştular..
çok kısa işte eşyalar falan konuşuldu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eşimin ailesiyle bir türlü anlaşamadık başta hersey kabus gibiydi Nişanlılık evresi , düğün, kına 9 sene oldu bir kez düğünümü izlemedim o kadar berbat idi her şey kendi ailemi bazı konularda saf dışı bırakınca hersey kendiliğinden düzene girdi sonra beni tanıdılar başta ki o yabancıyım hissi kayboldu şimdi 9 yıllık evliyim öz anamdan babamdan öteler kendinize zaman ver başta öyle sürtüşmeler oluyor.
Ya benim ailem zaten saf dışı kaldı.. annemin 2. Evliliği ve ben o evlendiği ailenin içinde büyüdüm.
Bu onlara çok yabancı şeyler..
kendi öz babam da uzun zaman önce vefat etti.
Allah rahmet eylesin ama hiç tanımadım onu
( çok yaşlıymış zaten anneme göre)
Üvey babamı babam yerine koydum.
Onu da 2014 yılında kaybettim.
Şu an yine babam yok.
Beni çok seven bir ailem var çok şükür üveymiş gibi görmediler beni hiçbir zaman.
Misal 3 ablam var ( hiç kan bağımız yok )
Bir tanesiyle anne - kız gibiyiz.
Açıkcası annemden o sıcaklığı alamadık hiçbir zaman. Annem öyle başka ortamlarda konuşmaz , saftır.. bilmez etmez.
Bu durumda ablam ve eniştem hep yanımda oldular.
Fakat işin içine hayatımdaki kişinin ailesi girince onlar benim ailemi “ aile “ den pek saymadılar.
Annem konuşmayınca öne atılmayınca ben ne yapabilirim ki..
ablam koşturdu etti her şeyimde ama ablamı kötü bildiler hep.
Ablam olduğu ve üvey olduğu için beni sahipsiz gibi gördüler.
Nikah tarihi alacağız nişanlımla ama ne annesi ne de babası istediğimiz tarihlerde almamıza razı değiller.
Yok işte kilisten amcangiller gelecek diyor başka da bir şey demiyor adam.
Onu geçtim bana bugünki yaptığını kabul edemiyorum.
Nişanlıma göre babası o niyetle söylememiş ama ben onun babasının niyetini bilmek durumunda değilim.
Evine gelen geline karşı bu üslubu hoş değildi.
Ben bunca zaman ne üvey babamdan ne de onun ailesinden böyle bir şey görmemiş biriyim. Yakıştıramıyorum kendime. Yol boyu kavga ettim nişanlımla
Ben Gaziantep liyim oralar da kadının susturulmasi maalesef ki hala mevcut , sen kendi aileni kurmak için bir çaba sarf ediyorsun ama o kibarca benim muhatabım oğlum demek istemiş ataerkil düzene uyulacak sinyalleri. Şahsi tanımıyorum ama yöreyi , insanımızı, kültürüne çok hakimim orada doğdum büyüdüm. Sen haklısın ama onlar bu kadar ince düşünmezler burada nişanlına çok büyük sorumluluk düşüyor ben senin eşin sayılırım beni , düşüncelerimi, aile birliğim hakkinda ki yorumlarima saygı duymaları gerektiğini sen söyleyeceksin diyeceksin. Benim eşim Asker ben İstanbul'dan Ankara da fotoğrafçı, kuaför, makyoz ayarlamaya çalışırken kayinvalidem biz bulduk sen arama dedi tamam anne sen evlenirken git oraya makyaj yaptır ben kendi düğünümde kendi makyajımı saçımı istediğim yerde yaptıracağım dedi eşim orada ve yanımda olmamasına rağmen çok güzel bir şekilde beni savundu karımı rahat bırakın anne düğün bizim dedi dolaylı olarak bıraktılar mi elbette ki hayır herseyi berbat ettiler ama dediğim gibi kendini tanitana, kabul ettirene kadar baya münakaşalar, sürtüşmeler bitmedi lütfen sabırlı ol ve düğününe odaklan.
Ben Tokat lıyım ama İstanbul da büyüdüm , keza babam da Ordu lular ama hani onlarda daha çok muhafazakar kesim fazla.
Böyle kadın susturmak , erkekle diyalog kurmak gibi şeyler bize çok uzak şeyler.
Yeri geliyor ben eniştemle bile hakkımı arayana kadar tartışıyorum.
Kilis lilerde dediğin gibi böyleler zaten yakın yerler..
Bende aynı durumları nişanımda yaşadım. Söz nişan bir arada evde yaptık, organizasyon tuttuk evimizi bir güzel ayarladık ama bana takı takmadılar.
Bir çift küpe takıp gittiler eğer adetse bunu yapmaları gerekirdi. Benim kızdığım şey her şeyi kendilerine göre uydurmak istemeleri.
Yoruldum ya valla şimdiden yoruldum.
Nişanlım annesine laf edebiliyor ama babasına evet baba aynen baba diyip susuyor ancak..
yolda söyledim bak dedim baban beni bozdu orada hiç hoş değildi diye bana gelmiş o niyetle söylemedi sen araya girdin böldün babam da önce ben anlatayım seni de dinlicem dedi dedi.
Ya dedim Emre cidden baban bunu mu dedi yaptım. Tabii bu aramızda tartışmaya döndü.
Misal işte diyor ki ekim yapcaksınız yapın siz karar verin sonra alttan alttan diyor ki ee bize de bir telefon açıp baba biz evlendik dersiniz diyor güya kendince tehdit ediyor gibi konuşuyor.
Full ses kaydı aldım. Sadece beni azarladığı kısmı almadım en başında sonra dank edince ses kaydını başlattım. Bazen ne konuşulduğunu unutuyorum.
Eve geldim dinledim. Nişanlımın dediği gibi değil hiçbir şey.
Adam ben ben ben diyor başka da bir şey demiyor.
bizde çeyizleri davulla zurnayla götürme adeti yok mesela ama işte illa onlara göre öyle gitmesi gerekiyormuş. Biz istemiyoruz diyemiyorsun kabul etmiyor.
Bu sefer oğluyla arası bozulcak.
Hiçbir şeye elimi atmıyorum diyip tehdit edecek.
Ağzı da bozuk birisi. Tuhaf bir aile yapısı ya ben bu aileye nasıl alışırım bilmiyorum.
Senin anlattıklarına bakıyorum evet birebir benzer sıkıntılar bende de mevcut ama ben senin gibi olabileceğimi sanmıyorum.
Olsaydı ilk gelinleri olurdu öyle.
Nişanlımın abisi var. İlk gelinini 17 yaşından beri tanıyorlar ama eltimle aram iyi konuşuyoruz şu an 29 yaşında hâlâ kendine o ailede bir yer bulamamış. Ha sorsan kızımız canımız derler ama lafta.
Birçok sorunu ona da yaşatmışlar.
O bir de benim gibi de yapmamış hep susmuş.
Yine değişen bir şey olmamış.
Umarım dediğiniz gibi olur her şey ama sanmıyorum.
Ben sıkı fıkır olmak hiç istemiyorum hatta yakamdan düşsünler bir an önce rahat edeyim derdindeyim.
Aynı şehirde olacaksan bu biraz zor gelinin hizmetini severler seni bir sulaleye sunacak herkese hizmet ettirecekler bizim oraların örf adetleri günümüz şartlarına göre çağ dışı fakat bunu asla kabul etmiyorlar biz buyuz ve biz dogruyuz evet çeyiz gelin evinden davulla zurna ile çıkar çünkü o erkek evinin şanı derler gösterisi çok severler vs vs vs ama bir ablan , kardeşin olarak lütfen olmayacağına inanıyorsan evlenme kendini ezdirme.
Aynı şehirdeyiz ancak yakın mesafelerde oturmuyoruz arabayla 2 saat sürüyor yolumuz.
yani bugünden sonra kafam allak bullak oldu.
2 seneye yakındır bir birlikteliğim var bu aşamaya bile zor geldik. Annesiyle çok tartışmalarım oldu her seferinde ben kocam ne derse onu yapıyorum dedi ama insan net göremiyor mudur nedir bazen kadını haklı görmeye başlıyorum.
Her konuda değil o da zamanla asimile olmuş o ailenin içinde kendisi göçmen zengin bir ailenin kızı iken severek bu adamla evlenmiş.
O da eşinin ailesi tarafından başta kabul görmemiş ama bunları yaşamış olmasına rağmen şimdi her şeye okey çekiyor.
Onu da çözemiyorum. Babayla anlaşırım belki diyordum ama bugün anladım ki öyle bir ihtimal hiç yokmuş.
Yarın eltimle konuşayım dedim sonra vazgeçtim.
İspiyonlar gibi neyi anlatcaksın dedim.
Derdimi kimseye de açamıyorum. Nişanlım bile bir yerde bir noktada beni anlamıyor. O da asimile olmuş o ailenin o hayatında içinde.
Babasının gölgesiyle büyümüş birisi.
Asarım keserimler bir babasına sökmüyormuş.
Tabi ki yanlış, ofsayt bir hareket, aynı davranış eşine yapılsın sizin evinizde, kısasa kısas
Bir kere böyle bir şey yapılmadı.
Benim ailem her zaman fikirleri dinler , evine misafir olarak gelen birine bu şekilde yaklaşmaz ayrıca oturup da kendi konularını konuşmazlar. Gelen misafir olan kişiyle muhatap olurlar.
Eve geldim aileme anlattım. Yani bir şey diyemediler.
Böyle olduklarını biliyordun dediler.
Ya susup nişanlınla iyi olacaksın dediler ya da bu işi bitirip yoluna bakacaksın kızım dediler
Yani her şey en başından belli.
Ben ortada düzeltebileceğin bir şey değil, savaşacağın bir şey görüyorum.
Bu aileyle nasıl savaşacağım ki bu sefer ilişkimi zedelerim.. aramızda sevgi kalmaz ayrılık gelir kendiliğinden.
Ama görünen bunu gösteriyor.
Bana diyin ki böyle davran öyle yapayım o zaman inanın aklıma karmakarışık.
Hele ki nişanlıma “ baban beni bozdu orada “ diyip nişanlımın ise sen yanlış anladına bağlaması da dokundu bana. Yani bir kere de olsun baban konusunda kem küm etmeden haklısın demeyi bil dedim.
Bu iş söylemlerle çözülebilecek bir konu değil.
Nişanlın gerektiği şekilde seni aileye dahil edip ağırlığını koyacak ki kendini güvende ve rahat hissedesin.
Nişanlın gereken olgunluğu ve ağırlığı ortaya koyamıyor.