Merhaba. Öncelikle Hayırlı Ramazanlar dilerim. Ben 4 kişilik bir ailede 3 kişinin narsist olduğu bir evde yaşamaktayım. Annemle kız kardeşime bir hastalığımı anlatsam şuram ağrıyor desem kız kardeşim çok komiksin diyor. Annemde gülüyor. Bunda gülünecek ne var diyorum. Kendimin çocuk gibi ciddiyete alınmadığını düşünüyorum. Babam devreye giriyor. Sende çok alıngansın diyor. Ev işlerini dört dörtlük yapan bir kızım.8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir Cafeye gidip eğleneyim dedim. Sabahtan evin işlerini yaptım. Neyse evden çıktım. Bir Annem Bir Babam arıyor. Geri döndüm Babam niye telefonu açmıyorsun dedi. Bende çantaya atmıştım. Duymadım dedim. Mazeretin hazır diyor bana. Neyse o gün gündüz eğlendim. Akşam oldu salonda oturuyorum. Babam bana ben sana demedim mi koltukların örtüsünü ser diye dedi. Geçende de sermemişsin zaten bundan sonra bende senin istediklerini yapmayacağım dedi. Beni tehdit ediyor. Beynim döndü arkadaşlar. Çok kötü sinir oldum. Annemde yanımda oturmuş bana ters ters bakıyor. O gece sabah 5 e kadar uyuyamadım. Kendimi tutamadım birkaç kez ağladım. Ve gerçekten sinir enkazına döndü duygularım. Sabah kalktım. Babam bana günaydın diyor. Bende dedim ki sadece ben oturmuyorum o örtülerde dedim. Bir de beni tehdit ediyorsun dedim. Ben senden hiçbir şey istemiyorum dedim. Bir beklentim yok dedim. Gelen ısırıyor beni giden ısırıyor artık yeter dedim. Annem yine bana sindirici bakış atıyor arkadaşlar. Yıllardır yapmadıklarını bırakmadılar. Gerçekten bir iş sahibi olup kurtulmak istiyorum. Ramazan geldiğine sevinemiyorum çünkü onlarla beraber olmak istemiyorum. Öldü içimdeki tüm duygular. Anne Baba ve kardeşten nefret ediyorum.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bazen en iyi şey karşındakinin söylediklerini üç yaşındaki çocuk söylüyor gibi algılamaktıe.
çocuk işte normal böyle davranması diceksin.
öbür türlü insanların cehaleti katlanılır gibi değil.
tartışarak zaten kabullendiremiyorsun hatalarını, bari yok sayıp kendini üzme, salla gitsinn
Yani dediğim gibi beni Babam bıçak gibi soktu o gece lafı. Ve o gece onların yüzünden uyuyamadım. Sabahın beşine kadar. Merhametin ve vicdanın getirisi hep zarardır insana. Yok sayıyorum zaten. İçimde tüm duygular enkaza dönüştü. Tabiki de sallarım. Ama ısırdıklarını hiç unutmuyorum.
ahh güzel kardeşim ahh
ben neler çektim o ailemin yüzünden.
vicdanıma dur diyemedim bir türlü.
eşimin çocuğumun hakkını rızkını verdim onlara sırf vicdanıma dur diyemediğim için.
hiç ihtiyaçları yokken lep demeden leblebiye boğdum onları..
13 yaşımdan 25 yaşıma kadar onlara çalıştım.
ne doymak bildiler nede bana acıyıp yeter dediler...
her yediğim kazığı vijdanım sindirdi her ihanete vicdanım örtü oldu..
seni çok iyi anlıyorum, ama hayat vicdanlılar için çook acımasız.
ve en acısıda senin canını vermeye hazır olduğun insanlar senin için kıçını koltuktan kaldırmayı bile zulüm olarak görürle.
Aynen ben 36 yaşındayım. Bekar bir kız çocuğu. Babam bıçak bile çekti bana. Herşeyi affettim. Ama unutmadım. Emri vakicilikten hiç hoşlanmadım yıllarca. Şunu öğrendim bende ne kadar iyi biriysen vicdanın merhametin varsa kullanılıyorsun. Vicdanın ve merhametin getirisi hep zarardır insana. Kız kardeşim sözlendi. Sözlenmeden önce de evde Annemle tartışıp erkek arkadaşıyla başka şehirlerde kaçamak yapıyordu. Ve Babam gıkını çıkarmıyordu. Bende o gün 8 Martta cafede eğlendim. Akşam olup eve gelince ben sana o örtüleri ser demedim mi diye beni dövecek gibi konuştu. Resmen beynim döndü. Sinir enkazına dönüştü beynim. Geçen Ramazanlar da sahurda Babam benle tartıştı. Ben yiyemedim dedim. Yemezsen yeme banane kız diye bağırdı. Tam Ramazan boyunca hiçbir iftara çağırmadılar beni. Onlar yiyince yiyebiliyordum. Hep marketlerin içinde içli içli ağladım.
güzel kardeşim çok iyi anlıyorum halini..
maaşesef vicdanını ve iyi niyetini gördükleri için hep zayıf halka olacaksın.
kardeşin büyük hatalar yapsa affedilecek ama sen kılını kımıldatsan kıyametler kopacak..
bşrde yalında. dolayı batmaya başlamışsın ailene, muhtemelen çalışarak eve yüksek gelir sağlasan tavırları değişecektir.
ama sen onlar için hep günah çıkarma kabini olacaksın, her hınçlarını senden çıkaracaklar, çünkü vicdanlı olduğunu biliyorlar.
Tabiki kardeşim. Onlar bana çoktan batmaya başladı. Ve hepsinden nefret ediyorum. İçimde herhangi bir sevgileri saygıları kalmadı. Gelelim yüksek gelire. Yüksek gelir elde edince ben beni yine kullanırlar. Adım gibi eminim. Kız kardeşim özel sektörde çalışıyor. Sözlendiği kişiye ailesi bize gelecekti. Meyveler almış. İşte portakal, kivi, muz, elma gibi. Annem sen niye bu kadar şeye para verdin diyor.14 Milyar maaşı tek başına yiyor. Evde ki hiçbir masrafı karşılamıyor. Her gün çamaşır makinesini çalıştırıyor. Evin hiçbir şeyini ödemiyor. Babam da yine tık yok. Bunların içinde kardeşim insanın karakteri bozulur. Onlar bana çoktan battı.
anlattıklarını tahimin etmek zor değil.
ben de ailemi yıllarca omzumda taşıtım, maddi manevi kullanıldım yıllarca.
sadece bir gün ihtiyaç duydum yanımda olmaları için, bana öyle bir tavır takımdılarki yediğim kazığın acısı hâlâ kıçımda.
gerçek kazık yesem bu kadar acıtmazdı.
varsa hayatında birisi kendi yuvanı kurmaya bak biran önce, seçimini iyi yap tabiki. sırf kurtulmak için yanlışa düşme
Hayatımda biri yok. Ciddi manada. Kendim her konuda iyi niyetli olduğum İçin kullanılmaktan korkuyorum. Babamın bana benimle tanıştırmak istediği biri vardı. Bana nasıl anlattı onu. İşte bankada yönetmenmiş. Çok iyi biriymiş. Ailesi iyiymiş. Bana bu çocuğu kaçırmayalım dedi. Kabul etmedim. Neden çünkü karşı tarafı resmen övüyor babam. O tarafın yönetmen olması beni ilgilendirmiyor. İyiliği ya da kötülüğü yıllar geçtikçe birebir kaldıkça anlaşılır. Bakalım görüştüğümde ben onu sevebilecek miyim diye bir sor değil mi? Benim duygularımız düşüncelerime hitap edecek mi? Sinir oldum kardeşim. Yani hayatım sinir üzerine kurulmuş sanki. Ben kardeşim kendi paramı kazanmak istiyorum. Gerçekten bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum. Sadece sevdiğim işi yapmak. Para kazanmak. Diyorlar ki bu dünya sadece para değil. Ben artık kardeşim yürüyen iki ayaklı insanda diyemiyorum yaratıklara güvenim kalmadı. Bütün duygularım öldü. Duyguları kesen bir robotmuşum hissediyorum. Gerçekten sence de ağır değil mi bu evde yaptıkları,
akıllı bir insansın
akıllı insanlara bu insan görünümlü yaratıklarla yaşamak ağır gelir.
baban senin ne yaşayacağın değil kendisine nasıl faydası olacak onu düşünüyor..
sen çözmüşsün hayatı buda seni mutsuz yapıyor.
insanlar kötü güvenilmez iğrenç yaratıklar..
ve evet para herşeydir maalesef, paran yoksa hiç kimsenin gözünde değerin yok, ve her şey paraya bağlı.
Evet çözdüm hayatı. Paran varsa insan olarak değerin var. Dediğiniz gibi her şey paraya bağlı. Çözdüm hayatı ama hani hayat süzgeçten geçirir derler ya evet geçirdi. Şu an üniversite mezunuyum. Elimde herhangi bir meslek para yok. Ve dua ediyorum. İnş bir gün olur. Narsistlerle yaşadığım için artık Birdaha narsist yaratıklara dek geleceğimden korkuyorum. Kullanılmaktan, duygularımın düşüncelerimin kaile alınmadığı çok büyük yaralar aldığım evden bir an önce ayrılmak istiyorum. Tabiki evlenerek değil. İş sahibi olup ayrılmak istiyorum.
okuduğun belim neydi?
İşletme mezunuyum
yokmu yapabilirim dediğin bir iş?
lisans mı önlisans mı?
aslında çok iş bulırsun ya
Lisans. Sağlık Bakanlığına başvurdum. Bekliyorum.
KPSS leri kaçırma
elinden gelen çabayı göster.
bu güzel yüreğine bir gün daha zulüm yaşatma.
zamanını sadece kendi ayaklarının üzerinde durmaya yönelik çalışmalarla harca..
bölğmün güzel özel sektör de de çok iş bulabilirsin..
inşallah her şey gönlünce olur...
Çok sağolun çok teşekkür ederim. Özelden konuşma şansımız var mı?
rica ederim.
tabi yazabilirsin nezaman istersen
Nefret etme, iletişim kanallarını açık tut , konuşarak halletmeye çalış kendini çok yorma tabi
Nefret ederim çünkü narsist kişilerle iletişim kanalı yoktur. Kendimi yormayı çoktan bıraktım.
Tamam haklısın yazdıklarına göre , ailene sırtını kesinlikle dönme , öfkene hakim ol biraz da
Bana zarar verenlere ben sırtımı dönerim. Çünkü orada benim duygularım düşüncelerim ayakları altına alınmış. Benim duygularım yok sayılmış. Bana haksızlık yapılmış. Ben Babamın hatasını söyleyince Annemle birlik oluyorlar. Ve en nefret ettiğim şey. Zaten narsistlerin amacı öfke çıkarmak. Ben yıllardır öfkeme hakimim zaten.
İletişimi kesmezsen ve senden bir şey öğrenebiliyorsalar bunu fark ederlerse bir süre sonra normale dönerler , sabırlı ol sadece içine atma yıpratma kendini , sakin kal
Ben onların hiç normale dönüştüğünü görmedim. Yani evdeki iş artık senin görevin haline geliyor. Kız kardeşim sözlendi. Sözlenmeden önce evde Annemle tartışıp erkek arkadaşıyla başka şehirlere kaçamak yapmaya gidiyorlardı. Ve Babam tıkını çıkarmıyordu. Bende 8 Mart günü eğlenip gelmiştim eve. Babam yine laflarıyla sokmaya başlamıştı. Ben sana o örtüleri ser demedim mi gibi. Ve Annemin sindirici davranışları. Ve Babamın hatasını söylerken ikisinin birbirini savunmaları. Keşke benim yerinde olsanız anlasanız beni. Gerçekten tüm duygularım öldü.
Anlıyorum yine de öfkeyle hareket etme bence
Anlıyorsunuz fakat beni yargılıyorsunuz. Öfkeyle hareket etme diye. Öfkeyle hareket etsem çok kargaşa çıkardı zaten. İyiliğin ve merhametin getirisi zarardır hep bana. Artık yapmayı bıraktım
Yargılama değil bu olası durumları kast ettim daha sonrası için
Kiz kardeşin kaç yaşında o yapsaydi ev işlerini birazda
28 yaşında. Sözlendi. Erkek Arkadaşıyla oturur vakit geçirir başka şehirlere giderler. Babam ona tıkını çıkarmaz. O evdeki padişah konumunda.
Ohaaa kalksın yapsın alllahım yaaaaa Sen kaç yaşındasın
Ben 36 yaşındayım canım onun ablasıyım. Evde hepsi bana hizmetli muamelesi yapıyor.
Kizz yapma kaldırsın poposunu yapsın
İki gündür yapıyor. Ben geri çekildim.