Arkadaşım kadınlar gününü kutlamadım diye bana kızdı, haklı mı?

Herkese merhaba. Okuldaki en yakın arkadaşım kadınlar gününü kutlamadığım için bana resmen kızdı. Ben o kadar önemsemediğimi normal bir gün olduğunu söyledim ancak o, 'sen de bir kadınsın kadın kadının yurdudur. En yakın arkadaşının kutlamamasının çok kırıcı olduğunu' söyledi. Ben kendimi açıkladım ve onu anladığımı söyleyip alttan aldım. 'Tepkime şaşırdığını ve hatta özür beklediğini, sen de kendince kendini haklı görüyorsun' gibi şeyler söyledi. Yani açıkçası özür dileyip yine alttan alacağımı düşünmüş. Ama ben özür dilenecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Ve açıkçası bunu beklemesi beni bir tık üzdü. Çünkü ben en ufak bir şeye bile teşekkür ederim ve en ufak hatamda özür dilerim her zaman. Bu yanımı kullandığını düşündüm. Ve açıkçası bu oldukça sık olmaya başladı. Daha öncesinde yaşadığı şeylerin acısını benden çıkarıyormuş gibi hissediyorum.

Diğer yakın arkadaşlarım bunun tamamen saçma bir tartışmadan ibaret olduğunu ve benim her tartışmada alttan aldığım için yine öyle yapacağımı düşündüğünü ve açıkçası buna alıştığını söylediler. Sizce sorun ben miyim? Ne yapmalıyım bundan sonra?

Arkadaşım kadınlar gününü kutlamadım diye bana kızdı, haklı mı?