(Lutfen sonuna kadar okuyun. Empati kurarak yardimci olun. Ne yapmaliyim)
Kendimi bildim bileli annem tarafından hep eleştirildim. Hep yetersiz kaldım. Hep kıyaslandım. Hep begendiremedim yetersiz geldim gözünde. Yıllardır hala devam eden rencide etme aşağılama hakaret ve küfürler bitmedi. Kolay atanilan bir bölümden geçen sene mezun oldum. Bu sene kpss ye hazırlanıyorum. Bu ay ki alımda atanamadım çünkü önceki kpss ye çalışmadan girmiştim bi yandan okul dersleri ile uğraştığım için. Demedik şey bırakmadı bugün bana. Saçını boyarken bi kac damla da kulağına değdiği için. Sinirlendi. Bi boku da becer. İnsan hiç mi bi şeyde başarılı olmaz diye azarladı. Sustum. Bi yandan kardeşimin odasını temizlemek için temizlik kovami hazırlıyorum.. senden bi sk olmaz utanıyorum senden yaptı. Sorun şu ki 30 dk sonra normal haline geri dönüyor. Ve bu gün içinde 6 7 kez her gün oluyor. Babam ve kardeşlerim bile onun normal olmadigini düşünüyor. Ben ne yapayım? 17 yaşındaki kızın odasını bile ben temizliyorum. Sabah cok kirli oda diye beni azarladı. Yatagimdan kalkmamisim daha.. yani anne hakkı diye susuyorum ama yıllardır ne çocukluk ne gençlik yaşattı yaşatıyor. Kendimi ezik çirkin aptal biri gibi hissediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bak canım böyle sıkıntılı anneler olabiliyor, sen ne anneni ne aileni degiştirebilirsin senin tek çıkış yolun kpssye çalışıp o evden çıkmak yoksa orada kaldıkça her gün daha fazla kötü olacaksın. Üstüne iraden de hemen bı lafı kaldıramayacak gibi duruyor bunu da duzeltmen lazım çünkü bu sadece laf ilerde biri hayatına girer eder ağır konuşur veya bir şeyler yapar hiç kaldiramazsın ondan dolayı ilk güçlü olmaya bak alışmaya bak başkalarının annesi babası birbirini aldatıyor çocukları ortada evsiz barksız ne ilgi ne sevgi ne de başka bişi var evleri olmayanlar var bir sürü farklı hikayeler var bunları dusunup durumuna şükret ve Alalja sığınmaya bak ondan gayrısı yok.
Allah'a****
Geri dönüşün için çok teşekkür ederim.. Kıyaslama yapmak istemem ama örnek verdiğin bir çok durum beni daha az yaralardi. 24 yıl dayatılan psikolojik şiddet çok daha yorucu.. Tedavi edilen en zor hastalıklar psikiyatrik hastalıklardır. Bunu bizzat üniversitedeki hocam söylemişti. Çünkü süreç uzun ve tekrar seyredebiliyor hastalık kendini. Travmalar ah o travmalar. Yendim sanarsın yıllar sonra sıradan bir ayrıntıda yeniden kendini hatırlatır. Yazılarımda şımarık bir kız izlenimi yaratmış olabilirim. Empati yapıyorum. Ama durumum düşündüğünüzden çok farklı. Dediğiniz gibi KPSS yi kazanıp evi terk etmek olacak ilk işim. Kendi benliğimi kaybettim çünkü artık. Yorgunum.
Benim de hayatım böyle annem seninkinden beter babamla konuşmuyoruz desen arkadaşım yok desen kardeşlerim ile aram yok konuştuğum kimse yok olmasın ben kariyerimi yapıp ayaklarımın üstünde durdugum sürece kimin ne dediği ne yaptığı umrumda olmayacak sana bundan bahsediyorum bunu kendine yapan sensin takma umursama az kaldı sabret gideceğim de hep çünkü degistirilmeyecek durumlar vardır buda onlardan biri. Gidene kadar alışmak zorundasın tamam mi kendine gel pes etmek yok yola devam daha çok şeyler olacak bunlar nedir ki diyeceksin bunları yaşamak için dua edeceksin.
Bak annelerin bazıları böyledir benim annem de değişik bir tür sinirlenince kızar hep aşağılar eleştirir bunun nedeni şu yüzden hayatı istediği gibi gitmediği için anca laf sokar yaptırmaz laf eder dedikodumu yapar ben alıştım beğenmez yaptığını bence rüyada çıktı ya ilk adımı atacaksınız bence bu anneyle olmaz kesinlikle onu da istemez çünkü takıntılı onun sorunları var herşeyim onun elinde bence umursama ben artık inan ki umursamıyorum çünkü anladım çok abartıyor önceden derdim gerçekten öyle miyim? polis gibi kadın bir şey izinsiz verirsin dokunursun bazen canı sıkar vurur değişik bir tür
Takma
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!