Hiç kılımı kıpırtmadım, sadece adaletine inandım her zaman ve bugün bir kez daha anladım ki O'nun adaleti şaşmıyor, ne kadar vakit geçerse geçsin mutlaka hâk yerini buluyor...
Çok şükür...
Hiç kılımı kıpırtmadım, sadece adaletine inandım her zaman ve bugün bir kez daha anladım ki O'nun adaleti şaşmıyor, ne kadar vakit geçerse geçsin mutlaka hâk yerini buluyor...
Çok şükür...
dini inançlara ve ahlaki çerçevelere dayanan bir kavram olarak ilahi adalet, ahlak dışı bir varlık olarak benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Pragmatik yaklaşıyorum ve metafizik mülahazalardan yoksunum.
Bir ilaha veya adalete inanmiyor olabilirsin. Pragmatizm de de aslinda "Etki-tepki" olarak bu yaklaşım var, bir nevi ne ekersen onu bicersin minvalinde. Şekilci yaklaştın sanirim biraz
Pragmatizm, neden-sonuç kavramını kabul eder. Ancak bu ilke, ilahi müdahale veya metafizik adalet kavramlarına başvurmak yerine, gözlemlenebilir olgular ve rasyonel analiz çerçevesinde işler.
Pragmatik analiz, eylem ve kararların pratik sonuçlarını dikkate alırken, ilahi adalet veya ahlaki mutlakiyet gibi soyut kavramlara dayanmaz. Hani etki-tepki olarak küçümsedin ya? Bunun yerine pragmatizm, gerçek dünyadaki sorun ve zorlukların ele almasında pratiklik, etkinlik ve faydayı vurgular.
Senin dediğin şekilcilik ise, pratik sonuçlarını etkilerini dikkate almaksızın katı kurallara veya prosedürlere bağlılığa öncelik verebilir. Ancak pragmatizm, ampirik kanıtlara ve pratik hususlara dayalı yaklaşımları uyarlayarak esneklik ile etkinliği dengelemeye çalışır.
Sana o zaman cevabı vereyim. Varsayımlarda bulunma araştır. Ve ayrıca makyavelist yaklaştım haberin yok. Tek kelime; "makyavelizm".
Yav ne saçmaliyorsun? Kim neyi küçümsedi? Ayrica demagiji yapmışsın bildiğin. "ilahi adalet, ahlak dışı bir varlık olarak benim için hiçbir anlam ifade etmiyor" Bu cümle senin değil mi?
Ahlak dışı bir varlik olarak? Ahlakın yokluğunda ahlak cizgisinin dısında tuttuklarınla zaten kendinle celişiyorsun.
Vorsoyomlordo bolonmo bacım. Once bi ne yazdigini anla, arastirmama gerek yok, senin unuttuğunu ben gözum kapalı biliyorum
Cevap
7Cevap
Hayır dünyada adalet yok
Ben aksine hiç inanmıyorum, hep zenginlere varlıklılara yardım ediyor mazlumlara sabret diyor. 🤣
Maddiyat konusunda hiç serzenişte bulunmuyorum, para kazanilir her daim diyorum. Kaybettigim de oldu ama hep nasip degilmis dedim. Elimde olan imkanlar dahilinde hic O na birakmadim, tevekkul guzel şey ama tedbire engel deģil. Ben daha çok tek kaldigim, coklu olarak linlendigim durumlarda ona sigindim ve hep hakli cikarildim...2 sene sonunda
""Hep zeginlere"" bu kelime akabinde varlik muteâlası ile yaklastim, üzgünüm
Kötülük heryerde var, Allah varsa neden kötüleri engellemiyor gibi bir cikarimla yaklasmak kimi ne derece doğruya götürür. Beyazin olmadigi yerde hicbir renk yoktur, siyah da dahil. İlahi adalette zaman aşımı yoktur. O bir gün mutlaka. tecelli edecektir demiş Mevlana ama görürüz ama görmeyiz
İlâhi adaletin şaşdığını hiç görmedim. Özellikle aldatan, aldanıyor bir şekilde. O yüzden her daim vicdanım rahat. Çok şükür.
Ikili iliskileri Allah a havale etmiyorum ya, o kadar da değil. Ben daha derin isleri o na havale ediyorum😁
İyide insan ilişkileri, ikili ilişkilerden oluşmuyor mu? İkili ilişki ve aldatmak deyince aklınıza sevgili/eş aldatması mı geliyor? Biraz düşünce tarzınızı genişletmenizi öneririm.
* Aklıma sevgili/eş aldatması geldiği kanisina nereden vardın?
*Ikili iliski deyince neden cinsiyetçiliğe geciş yapip erkek/kadin kavramı öne sürdün
Iki kişilik bir kaosu tek başıma hallederim, sebep ne olursa olsun sonuç şaşmaz
Evet bir Baska dsyişle cennet cehennem bu dunya da ızdıraptan refahta
Cenabı mevlam yarına bırakır ama yanına birakmaz
Keşke inanabilsekte o adaleti gorebilsek
Elbet bir gün tecelli eder
Ancak ahirette o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?