Güncellemeler
+1 yıl
Kuzenlerim hep beni kıskanıyor bu yüzden yok İzmir'e gitmiş bilmem ne örgün olmadığı için o kadar üzgünüm ki..
Sülalede tek ben kız ve erkeklerde ben çıkıp İzmir'i gördüm babam Manisa'da okudu amcam Şu an Ankara 'ya çıktı halalarım biri hemşire oldu kocası yüzünden bıraktı biri kocaya kaçtı diğeriyse öğretmen ama marasta okudu. Çabası olanı okutuyorlar fakat İzmir'e gitmem o kadar imkansızdıki ama ben maalesef yanlıs tercih yaparak uzaktan bölüme yerleştim simdide tamamiyle gitmek istiyorum ama bizimkilerin ödü kopuyo önyargıları da var babam burada sağlıkta çalıs diyor ama ben İzmir'de iş imkanı çokluğunu görüyorum her yönden mükemmel bir şehir. Ailemi nasıl ikna ederim? En muzafakar çarşaflı kızın ailesi bile gitti ne abarttıkları kadar bir sehir değil yani gayet normal güzel tatlı insanları var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İzmir'e az bütçe ile gelirsen ya Buca ya basmane ya da Bayraklı'nın iç kısımlarına yerleşir ve sıkıntılı insanlar ile uğraşırsın.
Ailene naz yapıp oturduğunuz evi satmaları yönünde baskı yap.
Sen İzmir'de mi yasıyorsun
Ben sıkıntılı yerleri görmedim. Bilindik güzel yerleri gördüm, gezdim. Gayette beğendim
Evet, Bayraklı'da dedemlerin yaptıkları binalar var ve oradan biliyorum nasıl sıkıntılı tiplerin olduklarını o bölgede.
İçlerinde kiracılar var kiracılarla da ben uğraşıyorum tehdit edip duruyorlar, şu %25'lik zam yapma sınırı kalkınca avukatla beraber çekeceğiz fişlerini.
Çok zor ya. O sıkıntılı tipleri az çok tahmin ediyorum bende birkaç tane İzmir'de yasayan insanlarla sorunlar yasadım. İyide olsa kötü insanlarda var biliyorum evet.
Ben Kordon tarafında yaşıyorum ve Kıbrıs şehitleri caddesi ile deniz tarafı gayet elit kesim, Alsancak'ında iç kısımları sıkıntılı.
Balçova İstinye Park'ın oralar düzgün birde Alaçatı tarafları.
Konak gayet güzeldi evet ben o taraflarda hotele gelmiştim düz yürüyerek saat kulesine geldim o sabahın enerjisini Şu an çok özledim
İzmir'e gelecek olursan bile çok zorda kalmadıkça Bayraklı'nın Adalet mahallesi hariç iç kısımları ve Buca ile Basmane'den uzak dur yani yerleşme kiralar ucuz falan diye.
Ortalama ne kadardan baslar? Ben Bornova taraflarını düşünüyorum. Çiğli nasıl sizce? Orada arkadasım yasıyor
Bornova ve Çiğli'deki kira fiyatlarını bilmiyorum ama bizim Bayraklı'da binaların olduğu bölgede minimum en dip kira 7 ile 8 bin lira bandında.
O kadarsa iyi çünkü tek kişilik yasamıcam ve sadece eve uyumaya gelicem. Çalışmayı düşünüyorum
Balçova'da Ata Caddesi'ndede 10-15 bin lira bandına kiralar var, ev arkadaşıyla çıkıp kirayı bölüşecekseniz oralara bakın bence.
Askim İzmir'de okul icin gidemezmisin? Bende kürdüm bu arada. Sen nerelisin?
Aşkım üniversite orada gidiyorum zaten ama benimle geliyorlar ve benim orada yasamak gibi planlarım var babam söz konusu geçince bile burada çalısıcaksın dedi ben doğduğum yeri seçmedim ama yasadığım yeri seçme özgürlüğümün olduğunu düşünüyorum. Ama ailem farklı bakıyor. Babamı sülale çok doldurdu ama ben kızımın çalışmasında da okumasında da arkasındayım dediğinden beri sürekli arkamdan dedikodular yağıyor, çoğunu duyuyorum
Abooo valla zor durum da ailen neden geliyor? orada amcalarin halalarin var yani sana bakarlar bisey olursa onlar olur orada. Senin kendi özgur olman lazim ailen seni bi yere birakmazsalar öz guvenim azalir kendine guvenim olmaz yani
Olmuyor zaten. Galiba bölümden mezun olup onlara basımı kaldırıp dik durmam gerekiyor ben doğuda yasamak istemiyorum çünkü artık
Dogu tarafta bisey yok zor durum nisanlimdan biliyorum. Hele aile baskici oldugu zaman cok zor ikna etmek
Kürtler doğuda kalsa ya
Niye? Yasadığımız ülkede kısıtlamamı var?
Bi sen eksiksin İzmir de gel