Esenlikler dilerim, Çoğu Müslüman der ya işte onlar gerçek İslamı yansıtmıyor falan.

Esenlikler dilerim, Çoğu Müslüman der ya işte onlar gerçek İslamı yansıtmıyor falan.

" kaynak Vakıdi’ye aittir. (bk. el-Megazi, 2/564-565) Bu zat, Buhari, Müslim, Nesai, İbn Hanbel, Hakim, Zehebi ve diğer hadis otoriteleri tarafından yalancılıkla itham edilmiş, oldukça zayıf ve metruku’l-hadis olarak kabul edilmiştir. (bk. el-Mizzi, Tehzibu’l-Kemal, Muhakkik Beşşar Avvad Maruf’un taliki, 26/193-195; Nevevi, el-Mecmu, 1/114)
Bu rivayet ayrıca sahih değildir. Farklı rivayet şekillerinde birbiriyle çelişen bilgilere yer verilmiştir.
Mesela: Vakidi’de bu olayın, Hz. Peygamber (asm)’in hayatında cereyan ettiği bildirilmiştir. Buna mukabil, Beyhaki, Darekutni, İbn Hişam sireti, el-Bidaye ve’n-Nihaye’de bu olay Hz. Ebu Bekir’in hilafetinde vuku bulmuştur. Kendisi dinden döndüğü için öldürüldüğü bilgisine yer verilmiştir.
c) Bu rivayetlerin hepsinin senetlerinde zaaf vardır, inkıta vardır. Bazıları senetsizdir. (bk. İbn Receb, Camiu’l-Ulumi ve’l-hikem, 1/387)"
Teşekkür ederim kaynak bıraktığım için.
Öncelikle şunu unutmamalıyız ki, İslam dininde kesin olarak bilinen prensibe göre, savaşlarda ibadetle meşgul olanların, yaşlıların, savaşmayan sivillerin, özellikle çocukların ve kadınların öldürülmesi yasaktır, günahtır. (bk. Buhari, 2792; Müslim, 1731,3280; İbn Hanbel, 17158; Ebu Davud, 2613, 2669; Beyhaki, es-Sünenu’l-kübra, 17934; Tahavi, Şerhu maani’l-âsar, 3/221)
Buna göre, Hz. Peygamber (asm)’in çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesini asla tasvip etmediğini bilen Zeyd b. Harise’nin böyle bir emir vermesi mümkün görünmemektedir. Sahih-i Müslim’deki rivayette (Cihâd, 14) Ümmü Kırfe’nin esir alındığı belirtilmekle beraber, katledildiğine dair bir bilgi mevcut değildir.
Şimdi, soruda geçen rivayetin tahlilini birkaç madde halinde yapacağız:
a) Sorudaki kaynak Vakıdi’ye aittir. (bk. el-Megazi, 2/564-565) Bu zat, Buhari, Müslim, Nesai, İbn Hanbel, Hakim, Zehebi ve diğer hadis otoriteleri tarafından yalancılıkla itham edilmiş, oldukça zayıf ve metruku’l-hadis olarak kabul edilmiştir. (bk. el-Mizzi, Tehzibu’l-Kemal, Muhakkik Beşşar Avvad Maruf’un taliki, 26/193-195; Nevevi, el-Mecmu, 1/114)
@vforvv öyleyimdir cfbcgb iftara atıyorum kesinlikle, Yaaa sen iyi misin Wikipedia geçiyor bende onu koydum o kadar.
Gerçek islam = şeriat
Eğer yaşadığımız ülkede gerçek islam olsaydı, şu anda bu soruyu soramazdın. Çünkü henüz çocukken seni evlendirmişlerdi. Çoktan satılmış olurdun. Eğitim almazdın. Makyaj yapman yasaklanırdı. Sevdiğin hiçbir şeyi yapamazdın. AFGANİSTAN!
KÖLE OLURDUN!
En kötüsü de ne biliyor musun? Köle olduğunun farkında bile olmazdın.
Odun yaşken eğilir.
...
@Venetor antıklı ama dalgasına attım inanmıyorum ben böyle şeylere, şizofren değilim :d
mantıklı*
En azından böyle şeylere inanacak kadar şizofren değilim
@Venetor ☺️🤝
Cevap
10Cevap
Çoğu gerçek yaşamaz
Bu soruya gerçek İslam örnekleri vererek cevaplayacağım bu günlerde kafama cidden takıldı ve din artık midemi bulandırıyor lafı uzatmadan bunları açıklıyorum galiba artık Müslüman değilim loo
1-) 2021 yılında Antalya'da bir ilim, alim ve kültür derneği olan cemaat yurdunda adı özellikle İslamiyet olarak geçen henüz Akdeniz üniversitesi birinci sınıf bilgisayar mühendisi olan Mehmet Sami Tuğrul'un kafası satırla cemaat yurdun aşçısı tarafından kesildi ve deccali vurdum diye bağırmış
2-) 2022 yılında Enes Kara henüz tıp fakültesi öğrencisiyken kaldığı İslami adı altında cemaat yurdunda ki o yaşadığı olaylar ve intiharı her şeyi açıklıyor
3-) Antalya'da Süleymancılar öğrenci yurdunda ve İslami adı altında bir kurum 10 erkek çocuğa taciz edilmiş. Bu olayı gizlemişler ve veliler şikayetçi olmasın diye parayla bazılarını susturmuşlar. Bunu da öğrenciler bazen kadınlardan daha cazip gelir diyerek savunmuşlar
4-) Ensar Vakfı skandalı var bu İslami yurtta olanları herkes çok kolay unuttu
En çok üzüldüğüm din derslerin ve bu tarz şeylerin yeni eğitim tasarısına göre daha küçük çocuklara zorunlu olarak artık verilmesi bu bahsettiğim örnekler sadece birkaçı bunları görüp şeriat isteyenler ve sonuna kadar İslam diyenler biraz sorgulamayı öğrensinler
bunu nerden aldın bilmiyorum ama peygamberimiz böyle 1 emir vermedi zina yapan kadının recm yani taşlama olayını bile erteleip kadının bu olayını unutturmaya çalışması buna örnektir zinayı yapan erkek kaçarken kadın kalmış peygamberimizin bütün ısrarlarına rağmen recmin yapılmasını istemiş peygamberimiz neden diye sorunca cehennem azabı daha çetindir demiş
İslam'ı Wikipedia'dan öğrenilmeyeceği kesin, oraya isteyen herkes her şeyi yazabilir.
Sadece örnek verdim
İslami burdan öğrenecek kadar akılsız bir nesil işte
Merak etme burdan öğrenmiyorum zaten bildiğimi düşünüyorum, sadece insanların görüşünü almak istedim.
İslam hakkında negatif bir şey bulursan sevinecek gibisin.
İftira atmak çok kolay, wikipedia sayfası oluşturmak da.
Bin tane tam tersi sahih hadis var, kuran ayetleri belli, gidip peşine takıldığın şeye bak.
İslam'a karşıyım. Ama bunun gibi hadisler de sahih değil. Wikipedia'dan herkes okusaydı, herkes islam düşmanı olurdu ve wikipedia'dan da bir şey öğrendiğini sanmak da aptallıktır.
Kur'an Kerim referans kitapdir gerçek İslami öğrenmek için. Kur'an Kerim Mealini okuyun , idrak edin , anlayın.
Esma Binti Mervana sormak lazım. ğerçek islamı
Kaynağın Wikipedia olması senin için bişey ifade etmiyor mu?
Korebudiştim geyçek İşlam bajılayı bunu kabuy etmeşe de büle
Ben Müslüman bile değilim ama bu baya baya saçma bir iddia yani. Zaten böyle bir şeyi iddia değil de tarihi gerçekmiş gibi yazmış olması bile bullshit olduğunun ispatı bence.
Wikipedia herkes kafasına göre yaza biliyor haberin olsun
Evet biz asarız keseriz korkun bizden
Böööööö vfhbf
gerçek islam bu işte, yumuşatmaya gerek yok.
İslam saçmalıklarından biri daha
Bu işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?