Teşekkür ederim @livaneli
Kayınvalide ile sağlıklı bir ilişki kurabilmenin sırrı nedir sizce?
Teşekkür ederim @livaneli

01 Mart 2024, Cuma 16.30
Kayınvalide ile sağlıklı ilişkinin yolu gelin ile kayınvalidenin ayrı evde yaşamasıdır.
Kadın kadının düşmanıdır bu kanundur. İki kız kardeş, anne kız, gelin kaynana arasında hep bir rekabet vardır. Bütün kadınlar arasında rekabet ve gizli bir düşmanlık vardır.
Erkekler, sadece kadınlar konusunda birbirine rakiptir. Kadınlar, erkekler konusu da dahil olmak üzere her konuda birbirine rakiptir. Birbirlerinin otoritesini tanımak istemez. Çünkü kadın olmanın yeryüzünde birtakım duygusal/cinsel avantajları var. Ama kadınlar, bu avantajları sadece erkeklere karşı kullanıp onları manipüle edebilir ama bunu hemcinslerine karşı bir caydırıcı unsur yapamazlar.
Ben hiç birbiriyle kavga eden bir kayınpeder ile damat görmedim ama birbirine düşman 5 tır dolusu gelin kaynana vardır. O yüzden burada erkeğe düşen görev şu. Evini barkını ayırmadan evlenmemek.
Gerçekten haklısın söylediğine katılıyorum özellikle mesela ben kayınpederiyle kavga eden bir gelin Çok görmedim
bu ilişkilerin temelinde kendi evlilik hayatına yani kendi ailene ne kendi anneni babanı ne de eşin anne babasını karıştırmamaktan geçiyor. şöyle ki insanlar evlenirken en basitinden gelinliği bile annesine soruyor. ya da perde yaptıracak annesinden fikir istiyor. ev tutuluyor anne babalar dahil oluyor. sebep? en güzeli bu süreçlerde hiç kimseyi karıştırmadan eş adayıyla baş başa verip fikriniz olmayan konularda bile sadece kendiniz karar vermeniz. eğer bu süreçlerde karıştırmazsanız size her zaman daha mesafeli ve dikkatli oluyorlar. ama karıştırdığınızda saygınlığınızı da kaybediyorsunuz bu sefer her şeye karışmayı kendilerine hak görüyorlar.
ben kayınvalidemi annem yerine koymaya çalışırım hep. asla kendi annem gibi sevemem ancak eşim de aileme saygı duysun, büyükler başımızdan eksik olmasın diye ilişkimi hep iyi tutmaya çalışırım. bir eksiği varsa tespit eder tamamlarım. market alışverişini yaparım, hediye alırım. onun gönlünü hoş etmeye çalışırım. kendi anneme ne yapıyorsam ona da aynısını yapmaya çalışırım. ama atıyorum bana hiçbir şeyi kendi söyleyerek yaptıramaz. örneğin evimin rengine uygun diye halı almış. bana sormadan. ama cahil kadın, asla kötü niyetle yapmadığına eminim. üç kuruş parası varsa bizim için harcar, hiç sakınmaz. ama ev halısı ev sahibine sorulmadan alınacak bir hediye değil benim için. bu konularda taviz vermem ama kırıcı da olmam. anne keşke bana sorarak alsaydın, evime uygun değil. sen de kalsın. halılarımı yıkamaya verirsem o zaman senin aldığını sererim derim ve sıyrılırım. o da alınıp gücenmez. politika kısacası. şimdi kavga etsem ne için edeceğim? düşünememiş olabilir. o zamanında öyle görmüştür. benim annem asla yapmaz mesela ama benim annemle aynı şartlar altında yaşamadı sonuçta. kırmadan çizgilerimi çekerim, kabul etmeyeceğim şeyleri söylerim. eşim de hiç annesi taraf olmaz benim kabul etmediğim bişeyi sırf annesi için kabul etmemi istemez. her şey partnerde bitiyor aslında. eşin sınır koymayı biliyorsa kendi ailesine sen de o sınırı koruyabiliyorsun. sonra hatır gönül mevzusuna dönüşüyor ki hiç sevmem emrivaki. o yüzden önce partnerin ailesinden boşanabilen biri olmalı ki kayınvalidenle ilişkin sağlıklı olsun
Herkes bunu söylüyor siz kızlar neden bir gün de sizin de kayınvalide olacağınızı düşünmüyorsunuz
kayınvalide olur muyum bilinmez ama şu an görümceyim aslında bir de. abimle çok samimi arkadaş gibi olduğumuz halde şu an yengemle aramız daha iyi. abim nikah şekerini bile bana sorardı git nişanlına sor o karar versin benim ne haddime diyen insanım. hiçbi zaman ne evi döşerlerken ne alışveriş yaparlarken fikir bile beyan etmedim beni ilgilendirmez çünkü. abisinden bile boşanamayan insanlar var. böyle biriysem kaynanalığımda çok farklı olmaz diye düşünüyorum. herşeye karışan, sürekli fikir beyan eden, hasetlik fesatlık peşinde koşan kişi anne bile olsa istenmez. benim annem bugün evliliğime zarar verecek en ufak harekette bulunsa annemle de ilişkimi koparabilirim. asla eşime, evime, aldığımız harcadığımız şeylere laf ettirmem. benim annem bile olsa karışmaya hakkı yok. bu çerçeveden bakıyorum ben. elbette böyle olmayanlar da vardır
Bence bu biraz karakter meselesi gerçekten, ne güzel umarım daim olur
Bir erkeği çok seven iki kadın asla tamamen anlaşamazlar önce bunun farkında olmalı, saygıda asla kusur etmemeli, adamı; annesi ve eşi arasında bir seçime itecek davranışlardan kaçınmalı ve tabiki ailecek vakit geçirmeye önem vermeli. Basit aslında
Aynen öyle ben de bunu söylemeye çalışıyorum aslında yani tamam kayınvalideler de bazen geçimsiz olabiliyor öyle insanlar da var yani Ben oğlumu evlendirmek istemiyorum ya da oğlum elimden gitti diye bir ton kıskançlık yapan insanlar var Ben bunu kabul ediyorum hak da veriyorum bazı insanlara, Ama genelde ben şunu gördüm kız tarafı özellikle kız aileleri erkek tarafına karşı kızını bir dolduruyor yani böyle sanki kendisi 2 gün sonra anne olmayacak kendisi kayınvalide olmayacak gibi davranışlar içerisinde oluyorlar
Bence de kişiler Bence ne kadar az görüşürse ya da saygı sevgi çerçevesinde olursa yanlış bile olsa bazı zaman büyüklere karşı ya yanlış dememek gerekiyor şimdi mesela ben annemle babamla yaşıyorum bedensel engelliyim eşim de bu adamlar bazı yeri geliyor yanlış şeyler söylüyorlar e her şeyde de sen yalnızsın diyemiyorsun yani bazen de sessiz kalmak gerekir O zaman işte sorun çıkmaz Ama şimdiki nesil de onu yapmıyor özellikle yeni evlenen kızlar
Maalesef öyle ama aile ilişkilerinde birbirinin yüzüne alışmadan birbirine bağlılık duygusu yer ederse büyük çoğunluk ortadan kalkmış olur
Ya şimdi düşünsene Ben engelliyim evleneceğim evleneceğimi sen bir şekilde beni kabul etti birbirimizi sevdik evlendik yani benim evlendiğim insan benim annemle geçinemezse ona karşı saygısızlık yaparsa ben bunu kabul etmem çünkü senelerce bugün sen bana emek verdi belki normal anneler evlatlarını emek verebilir ama engelli neler çocuklarına daha fazla emek veriyor O yüzden bence benim anneme saygısızlık yapacak hiçbir insanın olmam doğruyu söyleyeyim gerekirse evde kalırım
Tabiki aradaki dengeyi erkek sağlıyor işte bu devrede evlenmeden önceki dönemde bu konular üzerinde anlaşılmış olması gerekiyor
Aynen öyle ya bir de ben şunu bunu şöyle düşünüyorum biraz da kızın yetiştirenin ortamına göre de düşünüyorum mesela kızın annesi bu şekilde yetiştirdi ise diyelim ki yani kızım bak iki gün sonra sende anne olacaksın sen de evlat sahibi olacaksın gittiğin yerde saygılı ol en azından yanlış bile olsa hiçbir zaman beni ayırma diye düşünürse sıkıntı olmaz Ama birçok kız annesi yazık ki bunu yapmıyor
Maalesef öyle doğru
İki tarafında dengeyi sağlaması gerekiyor
Kızların bazı saçma görüşleri olmuş görmezden gelemedim kimse annesini ailesini bir köşeye atamaz kusura bakmayın siz annenizi ailenizi bir kenara atabiliyormusunuz ki erkekten öyle bir şey istiyorsunuz
Bizi doğurup büyüten her zorluğa göğüs geren anne babayı bir kenara bırakıp sadece seninle ilgilenmesini insanlığa sığmaz Allah bile razı olmaz böyle birşeye
Aynen ben de onu söyledim Ama diyorlar ki yok biz zaten bir kenara atsın istemiyoruz ama istedikleri şeyi tam da bu yani evlendikten sonra oğlan tarafıyla hiç görüşmemek genelde kızlar bunu çok yapıyor, kendi ailelerine kendi annelerini babalarını gelince her şey normal ama oğlan tarafına gelince her şeyi anormal geliyor
Bak şöyle bir hikâye vardı
Bir gün adamın biri evlenir ve 1 ay evden çıkmamayı planlarlar kim gelirse gelsin eve almayacaklar ikiside tamam der
Neyse bir kaç gün geçer erkeğin ailesi gelir kadın kapıyı açtırmaz
Aile geri gider
Bir gün sonra kızın ailesi gelir kız koşarak kapıyı açar onlara adam üzülür haliyle
Bir kaç ay sonra adam karısının hamile olduğunu öğrenir ve kızı olacağını öğrenir sevinçten adam bayram eder kadın abartma der adam nasıl abartmam ilerde bana da kapıyı açacak bir kızım olacak der. Hikaye böyle birşeydi sanırım
Yani kızlar erkeğin ailesinden ne kadar uzak o kadar iyi diye düşünür ama iş kendi ailelerine geldimi her şey tersine döner
Tabi sözüm hepsine değil istisnalar var tabi
Aynen öyle kadınların bencilliklerinden başka bir şey değil Ben evlendim benim ailem benim istediklerim olsun başka bir şey istemezler karşı tarafın ailesini hiçbir şekilde kabul etmek istemezler olay bundan kaynaklanıyor aslında yoksa kayınvalidelerin kötü bir şey diyeceğinden değil sadece kendi bildiklerini doğru zannediyorlar ama kendileri de iki gün sonra anne baba olduğumu hayırlısını yapmaya kalkıyor
Rica ederim
Ailemin ayrımcılık odaklı tavırları ile nasıl başa çıkabilirim? ↗
Beklerim
Cevap
14Cevap
Denge...
Asla eşini, annesine çekiştirme. Altın kural budur.
Asla çok samimi olma,
Evlilik sorunlarını anlatma.
Saygıda kusur etme, sınırlarını çiz ve koru. Her şeye müdahale etmesine izin verme bunun için her konuda yardım isteme. Yardım aldığın sürece, bağımsız kalmazsın 😄 şimdilik aklıma gelenler bunlar
Aslında işte insanlar dengeyi Bu yüzden kuramıyorlar biliyor musun fazla içli dışlı oluyorlar özellikle kayınvalide gelin ya da damadı kayınvalide çok fazla içli dışlı olduğu zaman bir sıkıntılar olabiliyor Bence arada bir görüşmek saygıyı korumak yanlış bile olsa doğru kabul etmek hiçbir sorun olmaması açısından faydalı olacağını düşünüyorum
Evet. Bir kişi kendi anne babası ile eşi arasında köprü olmalı. Her lafı taşımamalı. Adaletli olmalı.
Ama yani şunu da görmezden gelmeyelim kızlarda gerçekten şunu istiyor yani ben evlendiysem evlendiğim kişinin ailesini istemem kendisini alırım yeter ama kızlar kendi ailesine geldiği zaman hiç de öyle davranmıyor
Haklısın. Denge olmak zorunda.
Yani biraz da kız aileleri de özellikle kızlarını bu şekilde dolduruyor
Ben evlenecek olsam kayinvalide olarak ailesiyle beraber yaşamak istemezdim ve tavsiye etmiyorum nedenini paylaşmak istemem. Sağlıklı bir aile birey olacağını düşünmüyorum. Tabii herkes aynı değildir. Ben evleneceğim zaman sadece kocamla baş başa kalmak isterim.
Birlikte yaşamak bana da doğru gelmiyor ama inat etmemek gerek
Kendi anne-babanızı göz önünde bulundurun, onlara nasıl davranılmasını istiyorsanız; eşinizin annesine de öyle davranın. Kıskanç, bencil, öfkeli davranışlar sergilemek yerine; daha anlayışlı, sabırlı, kibar olmaya çalışın. Eşinizi, kayınvalidenizle yaşadığınız çatışmalar esnasında arada bırakmayın.
Annesinden henüz boşanmamış bir erkekle birlikteysen ne yaparsan yap kayınvalidenle sağlıklı bir ilişki kuramazsın. Çevremde çok fazla örneği var bunun.
Ne yapsın yani evlendi diye annesini bir köşeye mı atsın? Aynı zamanda iki gün sonra evlenen kişi de anne ve kayınvalide olacak.
Denge önemli evet
Olumsuz ters konuşmalarını eleştirilerini he deyip geçtikten sonra kendi bildiğini okumak çok sağlıklı bir ilişki kurmanın yoludur
Doğru söylüyorsun
Birbirini ezme içgüdüsü yok olmadığı sürece hiçbir sonuç elde edilmez ne yazık ki.
ama yeni nasıl de saygı yok
Aynen
Şahsen insandan insana değişiyor. Açıkçası bazı kayinvalideler sınırı aşıyor elbette eşimin annesi başımın üstünde yeri var fakat durması gereken yeri bilmeli. Bu birazda eşimle alakalı eşim onların nerde durması gerektiğini duruşu konuşması davranışıyla belirler. En sağlıklısı ise evlilik musesesi 2 kişi içindir 3 kişiler için değil bu yüzden kendi ailelerimiz bizim kendi evliligimize karışmamali.
YüceAllah a Dua Etmek Ve Hep iyi şeyler konuşmak Olumsuz Her şeyden Uzak dur...
Maşallah
Ve bu dediğin kişiler hakkında Herkesin yanında iyi konuşacaksın ne kadar kötü olursa olsun sen iyi konuştukça her şey gerçekten çok iyi olacak bundan emin ol
Ben kayınvalidemle 14 senedir bereber oturuyoruz gayet arkadaş gibiyiz anneme verdiğim değeri kaynanama da veriyorum ve çok iyi anlaşıyoruz çok şükür annesini seven kaynanasını da sever çünkü aynılar
Kayınvalide Gelin Kavgası beceriksiz dengeyi sağlayamayan Kocaların eseridir.
Kesinlikle katılıyorum bu konuda iki tarafı dengeleyecek olan oğlandır yani bir tarafa tutacak ne bir tarafı atacak
Aynen öyle, Haklı olanın hakkını vermeli yememeli.
Ya orada sorunlardan kaynaklanıyor biliyor musun? Gelin kocasına avucunun içine almaya çalışıyor aynı zamanda anne de haklı olarak ben diyor senelerce baktım büyüttüm sancılar çektim doğurdu bir tanesi geliyor alıyor diyor benden değerli oluyor diye bir nevi kıskançlık anlatabildim mi?
O yüzden Ama kimse şunu düşünmüyor ya ben iki gün sonra ben de çocuk sahibi olacağım ben de giy kayınvalide olacağım demiyor gelinler çoğu zaman ondan sonra başına gelince anlıyor
O başka bir şey, ama birde şu var, Ne yaparsan yap Oğlunu kıskanan, devamlı gelini aşağlayan, küçük düşüren, dövdüren kaynana modelide var
Şimdi diyorsunuz ya Anne doğurdu büyüttü falan, ortalama 25 yaşına kadar yapar bunu, 25 den sonra evlenen Erkek 80 ine kadar eşiyle yaşayacak, Eşinin daha çok emeği
ve Hakkı var Kocasında. Kimse Annesine kötü davransın, atsın demiyor ama haklıyı haksızı kıskançlığıda görsün.
Evet haklısın
Hiç kimsenin kayınvalidesiyle sağlıklı bir ilişkisi olduğunu düşünmüyorum 😂
Bence de 😂
Asla geçinemezler. Geçiniyoruz diyen yalan söyler.
Evet biliyorum 😂
Empati diyaloğu kurmaya çalışmalısınız
Başkası işe yaramaz
bu konuda her sey karsılıklı kaynana gelınle yarısmamalı gelınınde anlasmaya bıraz gonlu olmalı
Kızına bu dünya da cenneti yasatmak
Bunun bir sırrı yok bence
kafa dengi olmasi
Bu yüzden kültür aile uyumu önemli
İnada binmemek gerek
Aslında saygı sevgi olsa bir taraf haklısın dese mesele kalmaz
Katılıyorum
Yanlış bile olsa büyüklere böyle deyince sorun kalmıyor
Kaynanan var mı
Henüz yok ancak ağabeyim üç yıldır evli
Evlenmeyi düşünüyor musun
Evet
Benide davet eder misin
Yakın zamanda değil ama o samimiyet olduktan sonra neden olmasın
Çok fazla iletişim kurmamak..
kızını yatak odasında zirvelere yükseltmek
Onu anlamak
Sanmıyorum
İyi geçinmek
Ayrı yaşamak🤌🏻😍
Kesinlikle ayrı yaşamak taraftarıyım ama ayrı her şeyin insanlarla anlaşamıyor onu anlatmaya çalışıyorum
İyi geçinmek
Sevgi saygi anlayış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?