İnsanlar neden sürekli benimle rekabet halinde?

Günaydıınnn💖

Son zamanlarda insanlarla olan ilişkilerimi gözden geçiriyorum ve gerek iş gerek sosyal çevre olsun baktığımda aşırı tuhaf şeyler yaşadığımı gözlemledim.

Küçük bir örnek vermem gerekirse, öğrencilerimden birinin annesiyle sürekli tartışma halindeyiz. Yani kadın kendini kanıtlamak için çırpınıyor resmen ve benim varlığımı kabullenemiyor gibi😅 Mesela kendi başarılarından bahsediyor, onu yaptım şunu okudum şuraya gittim vs. gibi.

İşin ilginç yanı bunu öğrencilerimle de yaşıyorum. Yaş, cinsiyet farketmeksizin herkes benimle rekabet halindeymiş gibi davranıyor. Yapılması gereken bir şeyi söylediğimde “Bu şekilde olmaz, şöyle yapmalısın, ben şöyle yapmıştım böyle daha iyi oldu…” gibi geri bildirimler alıyorum.

Bazen çok fazla yüz verdiğimi ve sınırlarımı belirleyemediğimi düşünüyorum bazen de kıskançlık yaptıklarını. Ama 45 yaşındaki kadın neyi kıskanabilir ya da 50 yaşındaki adam niye kıskanabilir saçmalama diyorum kendi kendime. Çok tuhaf bir durumun içindeyim. Dışardan bakıldığında acaba nasıl duruyor merak ediyorum🤦🏻‍♀️

Sizce neden insanlarla bu gibi diyaloglar yaşıyorum🤷🏻‍♀️

İnsanlar neden sürekli benimle rekabet halinde?