Güncellemeler
+1 yıl
Babam içip geliyor her gün abartılı bir sekilde ekstradan yakın zamanda aldatildim psikolojim hiç iyi değil kpssye hazirlanmam lazım ama bu psikolojiyle yapamıyorum hiçbir şey. Ders çalışmıyor hiçbir şey kazanamaz diye konuşuyor arkamdan
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kolay değil Allah sabır versin
onun #### ..
annen baban sana gurban olsun
yine bir aile vakası
Kadın haklı.
günceli bi oku
Okudum, yine fikrim aynı. Senin özel hayatında yapmış olduğun tercihin ve aldatılmanın sorumlusu annen değil. Kadın sana yıllarca bakmış ve yorulmuş. Konfor alanından çıkıp kendi ayaklarının üstünde dursan belki o kadın da babana katlanmak zorunda hissetmeyecek kendisini, ki açık açık söylemiş canım nereye istesem oraya giderim diye. Biraz sorumluluk sahibi bir insan olsan mesela nasıl olur?
Burada senin altını bezlemiş, hastayken başında beklemiş kadından şikayet ettiğinin farkında mısın? Sen annene ne yaptın bugüne kadar, onu eleştiriyorsun ya? Kendi kendine yetecek hale gelip alnının teriyle bir hediye aldın mı mesela? O kadın seni 9 ay karnında taşıdı, kimbilir ne sıkıntılarla büyüttü. Sen buraya gelip anneni şikayet etmek dışında kadının yüzünü güldürecek ne yaptın hiç düşündün mü? Başkalarını suçlamak kolay hiç kendin annene ne verdin baktın mı?
ders çalışıyorum ya ders kpss yazmisim eşek kadar. İş aradım bulamadım bulmak kolay mi saniyorsunuz gidip asgari ücretli bi işe girip okuduğum okulu bok mu edim anlamıyorum ki. Aldatıldım diye az biraz şefkat destek bekliyorum sorumluluğu o alsın istiyorum demedim. Anne ya hani?
Tabi anne ya hep o yapacak, ölene kadar hep veren o olmalı. Okuduğu okulu bok etmek görüyor asgari ücretle çalışmayı ama annesini eleştirmeye gelince dil pabuç kadar maşallah. Kalk biraz sen de taşın altına sok bakalım elini eleştiriyorsun ya anneni.
Bok etmek olarak gördüğü okulda anadolunun kıytırık bir yerinde kıytırık bir üniversitedir. Sanırsın bana odtü mühendislik, cerrahpaşa tıp mezunu. Lise binasından bozma okulda 4 sene öğretmenlik okumuştur Allah bilir.
Kusura bakma söylediklerim zoruna gidiyor olabilir ama gerçekler acıdır. Yarın o kadın vefat etse Allah korusun her gün ararsın şimdi şikayet ettiğin anneni. O eleştirdiğin kadın muhtemelen senin yaşındayken ev geçindirip çocuk büyütüyordu sen napıyorsun baktın mı hiç kendine?
benim eleştirdigim nokta o değil ben dünyaya gelmek istemedim p doğurdu. Ben zaten üstüme düşeni yapıyorum. İşe giremem şu an asgari ucretli iste çalışmam derken gratiste a101de çalışmak zor değil istersem bugün ise girebilirim ama oralarda çalışırsam ders çalışamam. Geleceğimi hiç edemem orada calisicam diye. 6 ay sonra sinav var atama beklerken calisicam zaten. Ayrıca anneme zamanında boşan ben çalışırım dedim sen bok çalışırsin bir boka yaramazsin dedigi için çalışmıyorum anladın mi
3 ay önce zor bela adliyeye goturdum boşan gidelim dedim kapidan döndü elalem ne der diyip psikolojimize sıçan adamla kaldi. Haftada bir gün iyi her gün kendisi laf ediyor ben bir gün konuşunca terbiyesiz saygısız oluyorum. Kıytırık üni veya değil okudum mu okudum istersem memur olabilirim. Baskici bir toplumda yasiyorum evlendikten sonra hadi bu işten devam edim desem izin vermezler benim kendime bir dayanak bulmam lazım.
Sadece sana özel bir durum değil dünyaya gelmeyi isteyip istememek, sanki sadece senin annen sormadan doğurmuş gibi konuşuyorsun. Herkesin annesi çocuğuna sormadan doğuruyor ve yetişkin insanlar ailesine mızmızlanmak yerine kendi çözümlerini kendileri üretiyorlar, tıpkı o eleştirdiğin annenin zamanında yapmış olduğu gibi. Sanmıyorum ki annen anneannene beni sen doğurdun bana sormadın bu yüzden sen suçlusun demiş olsun.
"Kpssye hazirlanmam lazım ama bu psikolojiyle yapamıyorum hiçbir şey." Bak bu senin cümlen ben dokunmadım bile. Kadının zaten senden ekmek beklemediği belli ama oturup bir sınava çalışmak bile zoruna gidiyor. Ders çalışmaya gelince, psikolojim bozuk ama markette, mağazada çalışmaya gelince ders çalışmam lazım. Bu kadar tutarsızsın işte😂
Annen de bunu söylediği için suçlu oluyor. Biraz yetişkin olup sorunlarınla mücadele etmeyi öğren.
Ders çalışıyorum değil calismam lwzim demek istiyorum. Ders de çalışamıyorum çünkü evde her gün kavga gürültü var babam uyuyana kadar buz gibi havada parkta beklemek zorundayız. Sen git o dışarıda ders çalış dışarıdan konuşması kolay tabii. Sorumluluk almış alıyorum zaten alacağım sorumluluğu bu ortamda annemin de lsikojisi bozuldu farkındayım ama ben ona destek oluyorum her zaman çözüm odaklı olmaya çalışınca da bok yaparsin diyip heves kırıyor. Hadi destek beklemiyorum artık diyelim o sorumluluğu alacak heves bırakmadı. Ablamı övüyor her zaman niyeynis çok çocuğu varmış onlara bakiyormus yoruluyormus falan doğurmasaymis o zaman. Her gün birileriyle karşılastirilmaktan da heves kırılmasından da bıktım. Aldatilmamis olsaydım evlenip hadi ordan olup gidecektim emin ol. Evlenince kıymetli oluyoruz sadece gözünde
Ben çıkıyorum. O güzel annenin de ellerinden öperim. Allah teyzemin kalbine göre versin, yüzünü güldürsün inşallah. Çektiği sıkıntıların karşılığını bir gün görür inşallah. Seni kırmak değildi amacım kırdıysam özür dilerim ama bu davranışlarının kimseye faydası olmaz. Aciz değilsin, çocuk değilsin. Hayat adil değil ve her şeye rağmen o annen bir hediye sana. Bunu Allah korusun bir gün anneni kaybedersen anlarsın. Onun kıymetini bilmen senin yararına olur. Yoksa boşa geçer yılların ve bir gün ne kadar kaçarsan kaç annenin haklı olduğunu anlarsın. Hoşça kal.
Bir sonraki sınav 2,5 sene sonra. 2,5 sene geleceğinden çok da bir şey götürmez, o bahsettiğin mağazada, markette çalışıp para biriktir. Annene ve kendine 1 sene bakacak kadar kenarda paran olsun. Soğukta ders çalışarak kazanamayacağına inanıyorsan, sence de en mantıklı seçim bu değil mi? En azından 2,5 sene birikim yaparsın. Bir sonraki sınava sen ve annen huzur içindeyken çalışabilirsin. Ancak olur mu anneyi suçlayıp eleştirmek varken neden böyle yetişkin gibi davranasın ki?
Abi baskıcı bir toplumda yasiyorum diyorum sen bana 2.5 sene diyorsun. Yaşım 22 şimdiden bana evde kaldin baskısı yapiliyor evet 2.5 sene hayatimdan çok şey götürür annem hakliysa ben de onun kadar hakliyim. Onun haklılığı zaten omzunda yük