🌴Ebu Rezin anlatıyor:
Resulullah (sav) buyurdu ki: "Rabbimiz, sıkıntılı durumun değişeceği zaman yakın olmasına rağmen kullarının ümitsizliğe düşmesine güler". Ebu Rezin devamla der ki: "Ey Allah'ın Resulü" dedim, "Rab Teala güler mi?" "Evet!" buyurdular. Ben de: "Öyleyse gülme vasfı bulunan bir Rabb'ten bize hayır eksik olmayacaktır!" dedim.
📗[İbnu Mace Sünen (181) - Hadis :(6035)]
Sıkıntılı durumun değişeceği, ebedi ve gerçek ahiret hayatının başlayacağı zaman yakındır.☀️☁️🌈 Bu yüzden Allah, 70 yıllık geçici dünya hayatında dert ettiğimiz şeylere bakıp gülüyor🤣
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
bilirim
Allah'ı dünya hayatı gibi duygulara, dahası insanlaştırmaya doğru götürmek, şirk gibi geldi bana. Yani Allah'ta biz gibi insan anlamı çıkar.
Ne alaka? Ben dahil hiçbir Müslümanın aklına "Allah gülüyor" denince insan gülmesi gibi bir şey gelmez. Allah'ın zaten yarattığı hiçbir şeye benzemediği bilincine sahip olan insan, bu gibi ayet ve hadislerde Allah'ın kendi şanına ve yüceliğine yakışır şekilde hiçbir insana benzemeyen bir gülüşü olduğunu anlar. Asıl "Allah gülüyor" denince Allah'ın gülüşünü insan gülüşü gibi düşünmek şirke düşürür. Bu hataya düşme. Ayet ve hadisleri kabul et, ve "Allah'ın kendi yüceliğine yakışır şekilde" de. İnsanla benzetme yapma sakın.
allahin guldugunu kim uyduruyo inanmayin her seye
Bu sahih hadis.
Bırak hadisi filan
Allah'ı iyice insanlaştırdınız. Komik.
Ne alaka? Allah gülüyor evet ama insanın gülmesi gibi değil, çünkü ayette "O yarattığı hiçbir şeye benzemez" yazıyor. Kendi şanına ve yüceliğine yakışır şekilde gülüyor.
Nereden biliyorsun?
"Böylece Rabbimiz, metinlerde de belirtildiği gibi, hiçbir vasfında yaratılışına benzemeyen majestelerine yakışır bir şekilde güler…"
-Abdulaziz bin Baz
Ebu rezin kim