Yine dünyaya gelsem yine İzmir'de yaşardım diyorum hep ama sanki bişeyler ters gidiyor gibi. Çevreme bakıyorum kafa yapıma uygun o kadar az insan var ki.. İnançmış, hayat amacıymış doğru düzgün düşünen yok. Benim gibi düşünen 2-3 arkadaşım var sadece. Acaba her yer mi böyle yoksa bi tek burada mı böyle? Başka şehre mi taşınsam diye düşünmeye başladım artık.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİstanbul İzmir nüfus oranı itibari ile daha fazladır ama her yer aynı. Ve bende hani durumu yaşıyorum muhatap olduğum kişiler sayilidir onlar da cami cemaati İmam müezzin
22 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da mısın abi
- +1 yıl
Taşındım oradan bursa dayim
İstanbul Ümraniye Dudullu da oturdum 6 sene falan
En İyi Cevaplar
+1 yılYani genelde arkadaşlarım izmiri çok overler ama bilmiyorum kişiden kişiye değişir bu dönemde insanların birbirine duyduğu güveni azaldı o yüzden çoğu şehir böyledir bence inanç desen çoğu kişi ateist gibi geliyor bana
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılHiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecek gibi ahirete. Dengeyi kurmak lazım... Çevremiz ise bazen imtihanımızdır. Bazen de biz başkalarının imtihan olmasına vesileyizdir.
Kim bilir? 🤷♂️
111 Yorumla- +1 yıl
Bozuk çevre de bir yerden sonra yoruyor insanı. İnsan kendi gibi olan, anlasabilecegi birilerini arıyor
- +1 yıl
Sabır - savaş - zafer.
- +1 yıl
Yoruldum valla hiçbir şeye halim kalmamış gibi hissediyorum
- +1 yıl
Daha dur yahu. Ne yorgunluğu bu? 🤦♂️😅
- +1 yıl
Dışım 24, içim 54
- +1 yıl
Dışta birleşin. İçine söyle, yapmasın yaşlı numaraları. ;-)
- +1 yıl
Öyle olmuyor o işler keşke olsa
- +1 yıl
Sen de çok iyi biliyorsun ki, bu, senin elinde.
- +1 yıl
Yorgunum ama
- +1 yıl
Terzi kendi söküğünü dikemiyor
- +1 yıl
😐🤐🤷♂️ Her şey çok güzel olacak. 🙏😊🌹
Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Sana kendi memleketim Bayburt'tan örnek vereyim, çok dindar bir memleket olarak bilinse de ağım şahım insanların olduğu bir yer değil ve maalesef her yer iyice yozlaşmış.
121 Yorumla- +1 yıl
Üzdün :(
- +1 yıl
😞
- +1 yıl
Teşekkür ederim de işte keşke herkes hassas olsa. İzmirde yaşamayan insanların tamamının da bu konuda ön yargısı var mesela. İzmirin kızları deyince direkt kafada canlanan tek tip algıdan bunu net bi şekilde görebiliyoruz. Başka şehirler için de böyle genellemeler oluyor illa ki ama inanç şehirle alakalı değil ki. Şu an kendi soruma muhalif bir yorum yaptım belki ama 😂 kendimi referans alıyorum çünkü. İlla ki İzmirde benim gördüğümden daha fazla inançlı insan var ama oran olarak az işte ondan pek denk gelmiyor demek ki diyorum. Yoksa tek ben değilim tabiki
- +1 yıl
Amin...
- +1 yıl
@Shabazz her şehirde numunelik düzgün insan çıkar zaten o problem değil. İzmirde de baksan birkaç bin kişi çıkar ama 5 milyon insanın arasında o kişileri ayıklayamıyorsun
- +1 yıl
@Shabazz her yerin az veya çok iyisi de var kötüsü de. Hiç iyi şeyler duymamış olman İzmirin insanının tamamını kötü yapmıyor
- +1 yıl
@Shabazz öyle olan da var olmayan da var. Ben oran olarak diğer şehirleri de merak ettiğim için sordum. Herkesi genelleyin diye değil. 👍🏻
- +1 yıl
Rica ederim :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence her yerde öyledir
10 Yorumla İzmir sekülerliğiyle öne öıkmış şehir diye biliyorum zaten 😅
214 Yorumla- +1 yıl
Seküler olmayan şehir kaldı mı ki 🤷🏻♀️
- +1 yıl
Konya diyen 2. kişisin. Ne var ki bu konyada
- +1 yıl
O sırada muhafazakar insanlarla anlaşamayan ben 😂
- +1 yıl
İnancın muhafazakar kültür ile iç içe geçmiş halini sevmiyorum
- +1 yıl
Baya. Muhafazakar kültür içerisinde dinde yeri olmayan ama din zannedilen çok fazla uygulamalar var. Sevmiyorum o yüzden
- +1 yıl
Evet anladım :)
- +1 yıl
Ama dediğin gibi orada muhafazakar ortam çoktur. Bana göre değil yani
- +1 yıl
🤷🏻♀️😌
İzmire hiç gitmediğim için bilmiyorum. Küçük yerlerde yapamazsın. Ankara olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet küçük yerler bana göre değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılİzmir güzel bir şehir … ben özledim baya bu sene yazın gelemedim
ama anladım ne demek istediğini… İzmir'de yaşayıp bunu söylerlen oluyor
113 Yorumla- +1 yıl
Evet azınlık olarak varız maalesef
- +1 yıl
@Shabazz siz bu genelleme kafasıyla zor bulursunuz zaten
- +1 yıl
@shabazz Hayatında 1 kere bile İzmire gelmemişsin ama uzaktan yorum yapıyosun
- +1 yıl
@Shabazz İzmiri de genelleyemezsin. Ben de İzmirliyim.
- +1 yıl
Beni hangi sınıfa koyuyorsun o zaman? Ben de sana haddini bil derim bu durumda
- +1 yıl
@Shabazz benim kadar olanlar var çevremde ama az. Sorun bu.
- +1 yıl
Ben tek değilim yani
- +1 yıl
@Shabazz peki sağol
Her yer böyle. Hangi il olursa olsun yine 3-5 kişi olacak çevrende. Onlarla mutlu olmaya bak.
10 Yorumla
+1 yılKişide ve beyinde sorun var önyargı olan insanlar herşeye bir laf bulur.. İzmir Ankara Hakkari ne fark eder ki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bence İzmir'de değil de Konya'da yaşamaya geçmelisin☺️
17 Yorumla- +1 yıl
Neden Konya? Deniz olmaması benim için büyük sorun
Cevap sahibi+1 yılHem deniz olacak hemde herkes inancına bağlı olsun bu iki dediğin bir arada olması gerçekten zor İzmir çok güzel bir şehir kimse kimseye karışmaz özgürdür o yüzden tercih edilir
- +1 yıl
Herkes demiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde herkes inancına bağlı olamaz zaten. Ki İzmirin sevdigin özelliklerinden biridir kimsenin kimseye karışmaması. Asıl mesele böyleyken inançlı olabilmek zaten. Baskı altında ibadet etmek daha kolay.
Cevap sahibi+1 yılTamam işte tam bende bundan bahsediyorum konuşmak kafandaki soruları gidermek istersen de konuşabiliriz fikirlerin düşüncelerin konusunda yardımcı olmak isterim
- +1 yıl
Söylediğin şey din ile ilgiliyse ben senin kafanda soru varsa giderebilirim bu arada :) benim bu konuda kafamda bir soru yok
Cevap sahibi+1 yılKafanda soru yoksa neden bu soruyu sordun ki benimde din ile ilgili bir şey yok
- +1 yıl
Hayır soruyu kastetmemiştim. Din ile ilgili söyledin sandım ondan öyle yanıtladım
+1 yılİzmir eskiden böyle değilmiş ama zamanla oraya yerleşen Yunanlar etkilemiş olabilir.
20 YorumlaYozgata taşınabilirsin
18 Yorumla- +1 yıl
Denizi olmayan şehir zor yaa benlik değil
- +1 yıl
@Shabazz aradığım şey muhafazakarlık değil ki
- +1 yıl
İnanç farklı bişey
- +1 yıl
@Shabazz ben inançtan bahsettim. Muhafazakarlık kültür. Kültürlere karşı aşırı bağlılık da bana göre degil zaten.
- +1 yıl
@Shabazz onun toplumda uyguladığı öyle değil ama. Kelime manalarini konuşmuyoruz. Muhafazakar kültür içerisinde dinde yeri dahi olmayan gereksiz kısıtlamalar var. Özgürlüğüme düşkün biri olarak da bu kültürü sevmiyorum o yüzden. Benim sınırlarım İslam'ın koyduğu sınırlara kadardır. Muhafazakar kültür beni aşar
Her yer böyle artık alışmalısın ben yavaş yavaş kabullendim alışıyorum demek ki dindar olmamak lazım bu devirde akranlarım çok dışladı zamanında dindarım diye
044 Yorumla- +1 yıl
Düşüncen ne kadar saçma. Sen insanlara göre mi hayatını şekillendiriyorsun?
- +1 yıl
O seni dışlayan akranlarının cehaleti.
- +1 yıl
Öyle düşünen erkekler s*lak demek ki. Bu durum beni bağlamıyor. Kötü erkekleri kotu kızlar sever. Etraflarında kötü kız çekmek istiyorlarsa kötü olabilirler. İnsanlara göre şekil alanlara benim gibi insanlar bakmazlar
- +1 yıl
Yazık o zaman ne diyim. Öyle düşünenler adına üzüldüm. Yanlış yoldalar
- +1 yıl
Kızları benden iyi tanımak ihtimalin 0. Ben öyle diyorsam öyledir. Ama sen kararını vermişsin. O yolda seni kimlerin tercih edeceği de bariz.
- +1 yıl
Sen bilirsin
- +1 yıl
Erkekler kadınların kafasını anlayamaz
- +1 yıl
Neyse ben diyeceğimi dedim. Üstüne alınma ama yani sana hakaret etmek için de söylemiyorum ama başkalarına göre şekil değiştirip karakterinden ödün veren insanları karaktersiz olarak görüyorum. Mümkünse 5 km yanıma bile yaklastirmiyorum. Sen nasıl biriysen karşına da senin gibi biri çıkacak. Bunu hiçbir zaman unutma
- +1 yıl
Onları görmenin din ile ne alakası var da uzaklaşıyorsun o da saçma
- +1 yıl
Kötü biri olunca daha kötülerle karşılaşmaya hazır ol o zaman. Beterin beteri var. Kötü diye seven kızlar sağlam psikolojide kızlar değildir sana bunun da garantisini verebilir
- +1 yıl
Verebilirim
- +1 yıl
Kötü erkek ve onun peşinden koşan kız ilişkisini soyliyim sana. Erkek kıza acımasız davranır, kızın zaten ciddi psikolojik problemleri vardır ve bunu kabullenir, sen itersin o sana yapışır. Acı çekerler ama yine de vazgeçmezler. Kendilerine acı çekecekleri problemli ilişkileri bagimlilik haline getirirler. Çünkü bu tür kızların özgüvenleri yoktur. Asalak gibi birilerine bağımlı yaşamayı tercih ederler. O kötü karakterleri erkekler de bu tür kızları bırak sevmeyi, sadece kullanırlar. Bu toksik ilişkide mutlu olan taraf yoktur. Sadece kızın değil bu tavırda olan erkeğin de psikolojisi sıkıntılıdır zaten. İletişime ve birbirini anlamaya ve sevgiye dayalı sağlıklı ilişkiler varken, bi tarafın diğer tarafa eziyet çektirdiği ama iki tarafın da huzurlu olamadığı toksik bir ilişkiyi tercih ederler. Bu bir hikaye değil. Bu günümüzün çoğu ilişkisinin özeti. Böyle bir ilişki istiyorsan buyur karaktersiz ol. Keyfin bilir. Kötüsün diye peşine takılacak özguvensiz ve işe yaramaz kızları hiçbir zaman sevemeyeceksiniz
- +1 yıl
Onların da kötüleri peşinden kosmalarinin sebebi sevdiklerinden değil çocukluk travmaları aşamayan sağlıksız bağlanma psikolojisi içerisinde olmaları. Aynı durum kötü kız ve onun peşinden koşan sorunlu erkekler için de geçerli. Mantık yine aynı
- +1 yıl
Çoğu derken yani bu çoğu olmayabilir de sadece kizlar değil erkeklerde de olduğunu düşünürsek kızların çoğunluğu olmus olmuyor.
- +1 yıl
Olabilir. 23 yasinda hiç ilişkinin olmaması neyi değiştirir? Yine sürü psikolojisi. Topluma bakarak dindarliktan vazgeçen sen, yine insanların "ay seeeann daha sevgili yapamadın mııaa" gibi gereksiz içi boş bakış açısını benimsediginden dolayı bu sana anormal geliyor
- +1 yıl
Akıllanın biraz ya
- +1 yıl
Hayır var. Kız da var erkek de var. Ya sen neyle neyi kıyasliyosun? Sevgilin olsa nolur olmasa nolur? 10 tane sevgili yapmış adam var 30 yaşında bekar, 1 tane bile sevgilisi olmamış adam var 27-28 yaşında biriyle tanisiyor evlenip mutlu oluyor. Neyin nereden ne zaman geleceğini hiçbir zaman bilemezsin
- +1 yıl
Ama siz kendi karakterinize göre yaşamayı bırakıp toplum beklentilerine göre dönüşüp benliginizden çıkıp rol yapmaya çalıştığınız sürece ne siz mutlu olabilirsiniz ne de karşınızdaki insanı mutlu edebilirsiniz. Neyseniz o olun. Aksi durum karaktersizlik alametidir
- +1 yıl
Ya sen kimsin de benimle bu şekilde konusabiliyosun? Senin haddine mi bana bunları söylemek? Git o saydığın ahlaksizlikları sen yap. Sevgili yapamadın diye psikolojin bozulmuş. Git başkasına ağla hadi defol
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİzmir’i ve arkadaş çevreni anlatsana bana yoldaş
16 Yorumla- +1 yıl
Valla nasıl biri olduğuna bağlı. Bana ters biriysen anlatmak için kendimi yoramam çünkü cidden çok yordu insanlar.
- +1 yıl
Ters birinden kastın ne, sana dürüstçe cevap vereyim
- +1 yıl
İnanca karşı muhalif olmak mesela
- +1 yıl
Muhalif değilim şükür. Sadece meraklıyım ve dinlemek öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
Bu güzel bişey
- +1 yıl
Bekliyorum efenimmm
Gizli Üye(25-29)+1 yılİzmirden ne bekliyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
İşte diğer yerler de aynı olabilir bilemiyorum. Bunu hem İzmiri bilen hem de başka şehirlerde çok yaşamış biri olanların degerlendirmesi lazım
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılTR geneli böyle. Derin düşünen insan yok
10 Yorumla
+1 yılİzmir böyle bir çok yerde yaşadım
27 Yorumla- +1 yıl
Nereler değil mesela
- +1 yıl
Hayat amacı inanç ve sorumlulul istiyorsan iç anadolu ve doğuya git ama özgürlük rahat yaşam tarzı istiyosan İzmir ggüzel
- +1 yıl
Hem özgürlüğü seviyorum hem de inancımı yaşıyorum o nasıl olacak? Doğu kültürü bana göre degil
- +1 yıl
O zman Ankara'da falan yaşa ama yinede İzmir kadar özgür değil Ankara
- +1 yıl
Ankara nasıl ki
- +1 yıl
Ankara'da mahallesine göre değişir mahalle baskısı yinede var diğer çevre illeribe göre daha modern ve özgürdür ama
- +1 yıl
Anladım. Teşekkürler
+1 yılİzmir'de yaşamak güzeldir her zaman
110 Yorumla- +1 yıl
Yaşamasına yaşamak güzel de insan kendi gibi insanı az görünce bi üzülmüyor değil
- +1 yıl
İzmirin neresi senin yaşadığın yer
- +1 yıl
Yani burada adres vermiyim de bornova dibimizde yani tam merkezde yaşıyorum
- +1 yıl
Bende Bornova'da oturuyom vallahi Atatürk mahlesinde
- +1 yıl
Şuanda konaktayim calisiyorum
- +1 yıl
Ee yani?
- +1 yıl
Anladım
- +1 yıl
Sen nerde yasiyorsun
+1 yılInanc kiside baslar ve jiside biter
18 Yorumla- +1 yıl
Tabiki öyle de diyorum ki acaba bu şehirde mi az yoksa her yer mi böyle. Dogma büyüme İzmir'de olduğum için gidip de doğuda veya iç anadoluda falan yaşamadım yani bilmiyorum
- +1 yıl
Inanki doguda da kaldim batida sa kaldim izmiri de cok gordum. Insan hangi topluma girse o toplum gibi olur. Eger dine yonelecek isen makul cercevede arkadas ortamini ona gore sec ve zamanla degiseceksin
- +1 yıl
Su il iyidir bu il kotudur demeyi gectim
- +1 yıl
Dine yönelmicem. Zaten yöneleli yıllar oldu. Sorun çevre kendim gibi insanların az olması. Keşke daha çok olsa İzmiri zaten seviyorum
- +1 yıl
Senin gibi insanalrin artmasi dilegiyle
- +1 yıl
Amin sağol. Senin dusuncendeki insanların da artması dileğiyle
- +1 yıl
Cokda iyi biri degilim
- +1 yıl
Ben de düşüncen gibi dedim zaten de niye kötü olduğunu dusunuyorsun
İzmir yaşancak yer değil gezip gideceksin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılHer yer böyle
10 Yorumla Her yer öyle
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. insanlar..
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Sorun İzmir'de
16 Yorumla- +1 yıl
Düzgün bir yere örnek?
- +1 yıl
Nasılmış Ankara anlatsana biraz
- +1 yıl
Çok açıklayıcı oldu sağol 😂
+1 yılİzmir de yaşanmaz
16 Yorumla- +1 yıl
Yaşıyoruz işte bi şekilde
- +1 yıl
Bir şekilde her yerde yaşarsın
- +1 yıl
Bilemiyorum
- +1 yıl
Nasıl yaşadığın önemli
- +1 yıl
Benim nasıl yaşadığım zaten belli. Ben çevreden bahsediyorum
- +1 yıl
Çevreden dolayı ülke değiştirdim
+1 yılİzmir bildiğin koca bir köy
07 Yorumla- +1 yıl
@fatosist1234 köy mü
- +1 yıl
dünya şehirleri yaz arat. bak bakalım hangisinin kulvarına erişebilir İstanbul dışında herhangi bir şehir.
- +1 yıl
Köy derken 😂
- +1 yıl
ya siz hayatınızda şehir görmediniz mi. ne var İzmir'de? gittim ful gezdim ege bölgesini. tattillik mattilik kafa dinlemelik yerler. öte bir şey yok.
- +1 yıl
Canım ben İstanbula da gittim biliyorum da ben gezmek için bir yer sormuyorum. Yaşamak için soruyorum zaten. İstanbul yaşamak için değil gezmek için güzel
- +1 yıl
Kafamı dinleyemeyeceksem ne anlamı var zaten
- +1 yıl
Istanbullu hiçbir yer kıyaslanamaz ki
+1 yılBizim bura muhafazakar
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi