Eğer varsa Allah bir Ayette size zulmedenlere karşı savaşın demiştir. Peki kürtler gördüğü zulüm karşısında direniş göstermiş ise bu neden teröristlik olsun ki? Allah bile savaş diyor haksizmiyim?
Cevabın nedir?
+1 yılevet eskiden zulüm vardı. 90 lı yıllarda diyarbakırda kaç ölüm yaşandı? licede milleti kurşuna diziyorlardı. halkın evlerini yakıyorlardı. bunları inkar edenin insaniyetlerinden gerçekten şüphe duyarım. bir zaza olarak söylüyorum ki kürtler gerçekten zulüm gördüler. benim dayımın bir sepetli motoru vardı. adam ekmek parası için un kömür falan taşıyordu. bir gün eve dönerken askerlerle korucular dayımı linç etmeye kalkıştılar.. ve bunlar siz evlerinizde rahat rahat uyurken oluyordu. dedemin anlattığına göre eskiden kimse evinde kürtçe müzik kasedi bulunduramıyordu. herkes saklıyordu. askerler bulduklarında o saklayan kişiyi linç ediyorlardı.. fazla değil 25 sene önce bunlar yaşanıyordu.. bunları hala inkar edipte bana cevap yazacak olanlara şunu diyorum.. klavye elinizde, bana cevap yazacağınıza gidip araştırın. gelmeden görmeden diyarbakırı, kürtleri falan karalamayın kötülemeyin. hepimiz insanız.. gerçekler acıdır ama bir gün geberip gideceğiz.. birbirimize düşman kesilmenin bir anlamı yok.. sen beni öldürünce eline ne geçecek? peki ya ben seni öldürünce benim elime geçen ne olacak? BIRAKIN BU DÜŞMANLIĞI..!
82 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler hemşerim
- +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılBaşbağlar'da hayatını kaybeden el kadar bebekler de sizlere zulmetmişti doğru söylüyorsun. Otobüs içerisinde molotof yüzünden yanarak can veren genç kız Serap'ta sizlere zulmetmişti doğru söylüyorsun. Doğuda siz davarlara eğitim veren öğretmenlerin ve siz eşek muamelecilerine tıbbi yardımda bulunan doktorların gözlerini çıkarttınız onlarda size zulmetmişti doğru söylüyorsun. Zalimlere karşı savaşın demiştir Allah (cc). Fakat bu hakikatin bilincinde olan müminlere bir sesleniştir. Kendi siyasi propagandasına dini etiket yapmak isteyenlerin değil.
14 Yorumla- +1 yıl
Vay be basbaglarda katliam olmuş bebekler olmuş gercekten cok üzücü birsey ama sana birsey diyim mi roboski zilan dersim munzur katliamlarini kim yaptıysa Başbağlar katliaminida o yaptı. Şehid İzzettin yildirimi şehit eden derin devletin vahsi imamlari ise Madımak Otelinide o vahşi imamlar yaktı. Selefi arkadaş muhammed peygamber in bir hadisi var Allah in laneti selefilerin üzerine olsun ve Hz. Ali 40 bin Selefi öldürmüş tür önce sen islam inancını değiştir:)
- +1 yıl
Yapma yav 40 bin selefi şehid he? 40 bin pkk'nın sebebiyet verdiği sayı olmasın? Başbağlar'ı devlet yaptı he? Ölen hainler ile yitirilen bebekleri kıyaslıyorsun insanlıktan nasibini almamış insan seni. Bana İslam inancımı değiştirmemi teklif ediyorsun. Senin gibi yezidileri'in de sonu gelecek. Şia zehrinin vücut bulmuş hali sizlerin, hainlik salyaları aka dursun, hak itikatlar ilelebet yaşayacak. Madımak ile pkk'nın ne alakası var ayrıca? Orada komünistler yandı. Kürtler elbette atatürk ve inönü zamanında zulme uğradı fakat bunun intikamı siz çakallara kalacak değil.
- +1 yıl
Ben ne sapık düşünceli şia taraftariyim nede sizin gibi islami bilmeden kendi kafasına göre yaşayan Selefi munafiklari taraftariyim. Muhammed peygamber yaşasaydı ilk sizi yok ederdi ki selefileri defalarca lanetlemistir. Yezid diyorsunda yezidte bir Selefi idi Hz. Ali binlerce Selefiyi cehenneme göndermiştir. Bizim için ömer neyse alide odur. Dinsiz köpekler sizi.
- +1 yıl
Kes münafık seni. Allah'ın gazabı üzerinize olsun. Hz. Muhammed (sav)'in ismini ağzına alma sen. Hz. Ali'yi haşa hakiki peygamber olarak görenlersiniz sizler. Siz günahkarlar İslam'ın zehrisiniz. Selefi Müslümanlık yeryüzünde egemen olduğu vakit işte o zaman İslam altın çağını yaşayacak inşallah. Senin gibi dağ kekoları da o zaman anlayacak, pişman olacak ve geç kalınmış olacak.
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. hıhı, kendilerine gönderilen öğretmenleri, doktorları, hemşireleri şehit etsinler mi diyor Allah? Ulan Allah'ın ayetini bari bu pislik pkk nın yaptığına kılıf etmeye çalışmayın ayıptır be.
Peygamber efendimiz de, 'vatan sevgisi imandandır' demiş. Demek ki bu elektrik kaçakçılığının, devlet malına zarar verenlerin, devletin memurunu sırtından vuran hain köpeklerin imanı yok dolayısıyla Allah'ın lafını da ağızlarına almayacaklar.78 Yorumla- +1 yıl
Sen kendi gozunle gördün mü öğretmeni doktoru kimin öldürdüğünü? Ben diyarbakirdayim ama ben daha onların ogretmen öldürdüğünü görmedim. O öldürenler kimler biliyormusun derin devlet ve onun vahşi imamlari bunu kürtlere yıkmaya çalışmayın. Kaçak elektrik demişsin ben elektrik mühendisiyim izmirde iki yıl görev yaptım inan ordaki bir fabrikanin yaptığı kaçak tüm güneydoğu nun yaptığı kaçak tan daha çok elektrik yiyor ama siz sadece güneydoğuyu görürsünüz. Sen git Ebû bilal el hirsizinin yaptığı soyguna bak sonra kimin ihanet ettiğini görürsün.
- +1 yıl
20 yıldır diyarbakırdayım bir gün bile elektrik faturası ödemeyeni görmedim. nerden uyduruyorsunuz bunları? ulan çıkarın şu at gözlüklerini en sonunda hepiniz geberip gideceksiniz ne diye birbirinize düşman kesiliyorsunuz anlamıyorum..!
- +1 yıl
yav sen ne diyon seyfizul yok öldüren görmedim ama zulüm eden gördüm pkk lıların Türk askerini suçlamak için kendi ırkını katlettiğinden haberin yok galiba senin sen asıl kendini kaybetmissin
- +1 yıl
senin ve bu benm söylediğim sadece birer iddaada kalır ama tarihteki kürt isyanlarını bir oku arastır harbi kaynaklardan o zaman belki anlarsın bu davanın nerelere dayandıgını
- +1 yıl
o zaman senin dediğin katliamları da derin devlet yapmıştır yürü şimdi. Gözünle gördün mü diyorsun. teyzem diyarbakır da okudu, doğu görevini de orada yaptı. Bir gece eve dönerken at arabasıyla peşinden gelen adam, kırbacını kıza vurmuş durup dururken. Alt tarafı eğitim vermeye çalışan bir öğretmene yapılacak iş mi? Bırakın bu şirin ayakları. Hep devlet versin peşindesiniz. Lafım diyarbakır a değil sadece; kaçak elektirik kullanımı yok diyorsan da çok gülerim. İzmir de bunu yapan varsa da doğudan gelen göçlerdir kusura bakmayacaksın. Benim memleketimde de devletin yatırımı yok ama kimse ihanet içinde değil. Boş konuşmayın, hain olan varsa haindir sebep aramaya gerek yok.
- +1 yıl
Evet o katliamlarida derin devlet jitemciler ve bunun içindeki asker polisler o dönemin devlet gücü yaptı ve kurtlerde bunlara karşı savaştı. Sen hiç gördün mü kürt savaşçıları turk halkının arasına girip bombaladigini ağır makinali silahlar ile turk halkını taradigini evlerini köylerini yaktiklarini? Ben İzmir konak tedasta elektrik mühendisi olarak görev yaptım ve kaçak yapanların yüzde 95 i turktu koca fabrikaların kaçak yaptığını yakaladım ve hepsi turk firmalari fabrika sahibi turktu. Biz devletin şehre yaptirimi için savasmiyoruz devlet bize para vermiyor bakmıyor diye savasmiyoruz emin ol bizim bindigimiz arabalara oturduğumuz evleri siz ruyanizda bile goremezsiniz. Bizim derdimiz para değil dilimiz tarihimiz kulturumuzdur sizin gibi kaypak değiliz devlet iki makarna versinde agzimiza etsin diyecek kadar onursuz değiliz.
- +1 yıl
cahil iste bosver kanka
- +1 yıl
o yüzden mi kız çocuklarına üç ayda 60 lira mı ne veriliyor diye izdihamlarda sıralarda eziyorsunuz birbirinizi? o yüzden mi elektriği olmayan köylere beyaz eşya yardımı yapılınca alıp ahırlarda saklıyorsunuz? bu devlet versin, sizden bir şey istemesin diye bütün çabanız. O senin savaşıyor dediğin köpek pkk bütün gelirini eroinden kaçakçılıktan elde ediyor. Bu mu şerefli savaş? Madem çok paranız var, lütfen kendi çocuklarınızı gençlerinizi eğitin iş imkanı sunun. Topraklarınızda aç kalmayın, büyük şehirlere gelmeyin kalın kendi toprağınızda. Buraları da aşağı çekmeyin.
+1 yılbiz bir bayrak altında yaşıyoruz türküz insanız herşeyden öte dağa çıkıpda savunmazız insanlara arkadan pusu kurup katletmek doğrumudur insanlıga sıgarmı mertliğe sığarmı bugünde doguda yaşayan halkın başına birşey gelse yene türk polisi imdadınıza koşar
15 Yorumla- +1 yıl
Doğru savunmasiz insana kıyılmaz ben Kürdüm Türk değilim bu bir ikincisi benim dayımin eli arkadan kelepçe vurularak diri diri benzin ile yakıldı senin mehmetciklerin polislerin tarafından hadi bana şimdide deki savunmasiz insana kıyılmaz diye.
- +1 yıl
EVT EĞER SUÇSUZ YERE YAKTILARSA BENDE KARŞIYIM BUNUN ACISNI BAŞKA İNSANLARDAN ÇIKARTMAKTA DOĞRU DEĞİLDİR BİZ KÜRTÜ TÜRKÜ CERKEZİ ALEVİSİ AYRIM YAPMIYORUZ BİZİM İÇİN İNSANLIK ÖENMLİDİR
- +1 yıl
Ozaman muhammet peygamber kendi Kabilesinde zulüm gören insanlar icin neden savaştı? Gitseydi zulmeden adamı yakalayıp oldurseydi ne diye tüm müşrikler le savaştı ki? Zulmün etmeyen müşrikler haksız yeremi öldürüldü?
- +1 yıl
DİNDE ZORLAMA YOKTUR VE İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAR MÜŞRİKLER İSE MÜSLÜMANLIGI ORTADAN KALDIRMAYA YAYILMASINI ÖNLEME ÇABALARI İÇİNDEYDİ ORDAKİ OLAYLA BU OLAYI KARŞILAŞTIRMAK BİLE YANLIŞ ONA KALMIŞ İSE TÜRK ASKERİ ZAMANINDA CEPHELERDE SAVAŞIP ZAFERLER ELDE ETMESEYDİ şu an SENDE YOKTU BENDE YOKTUM YİNE TÜRK ASKERİNE BORÇLUYUZ AMA İNSAN KORUNDUGU İNSANLARA SİLAH TUTACAK KADİR ACİZ OLMAMAMLI MADEM KÜRTÜZ DİYOSUN NEDEN TÜRKLRİN TOPRAKLARINDA YAŞIYOSUNUZ O ZAMAN TERKETİP GİDİN SİZDE KENDİNİZE BAŞKA ÜLKEYE YERLEŞİN
- +1 yıl
Islamiyeti ortadan kaldirmak istedikleri için savasildi değil mi? Heh işte bende Kürtleri ortadan kaldırmak isteyenlere karşı mücadele edip savaştım. Bu ülkeyi Türk ordusu kurtardı ve hiç bir kürt savasmadi oylemi? Peki doğu ve Güneydoğu yu senin baban mi gelip kurtardı? Çanakkale vurun kurtler vurun bugün namus zamanıdır diye ezgiler yazildiginda kürtler bu ülke için savastida bugün mu kurtler savasmadi diyorsunuz? Sarıkamış diyorsun Sarıkamış izmirin bir ilçesi değil hatirlatayim orda 70 bin Kürt asker donarak öldü. Ve tarihe iyi bak türkler bin yıl evvel Himalaya dağlarından anadoluya göç ettiler kurtler ise 5 bin yıldır Mezopotamya topraklarında yaşıyor sen kimi kimin topraklarindan kovuyon?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
+1 yılLütfen beni iyi dinle. Sen ırkını seçmedin ben de ırkımı seçmedim. Seçemiyoruz. Ama Rab bize vicdan vermiş, din sevgisi, vatan, bayrak sevgisi, insan sevgisi, hoşgörü vermiş. Ben anne tarafından Kars Azeri Türkü, baba tarafından Muğla Türkmeni (yörük)'yim. Ama Türk benim, Laz benim,Çerkes benim, Arap, Süryani, Ezidi, Ermeni benim.. İstediği dili kullansın, ırkıyla gurur duysun (aşagılamadan), bunlar önemli değil sadece bu Vatanın bir bütün olduğunu bilmeli ve herhangi bir tehlikede "gurban olsun bu canım sana" demeli, diyebilmeli. Ben çok Çerkes arkadaş edindim. Dillerini koruyorlardı, ırkınıda övüyorlardı tabii ki buna hakları var ama bu vatan benimdir canım feda demeyide biliyorlardı. Lazlar keza öyle veya diğer yurt kardeşlerim.
03 Yorumla- +1 yıl
Gelelim konuya Kürt benim kardeşim, aynı ekmeği, suyu asırlardır paylaştığım dostum... İsyanlarla kardeşlikte çatırdama oldu... Pkk/Hdp/Kobane gibi olgu ve olaylarla iki kardeş iki dost bir anda birbirlerine laf eder oldu, sevmez oldu, hatta ve hatta nefret eder oldu... Ama neden diye sordum kendime, vicdanıma... Diyor ki benim Kürt kardeşim devlet bana bakmıyor, dilimizi konuştuğumuz, şarkı dinlediğimiz için çileler çektik, ayrışma oluyor, insanlar bizim Kürt olduğumuzu öğrenince tuhaf oluyorlar vb. Haklısınız, evet haklısınız. Ama sadece kendi çapınızdan bakıyorsunuz. Bu yüzden vicdanınızın sesini dinleyemiyorsunuz. Bu ülkede Ülkücüler neler neler çekti, Solcular neler neler çekti, Dindarlar neler neler çekti... Siz değilsiniz haksızlığa uğrayan sadece. Biz sırtımızı Pyd/Ypg/Ypj ye dayadık diyen başkanlarınız var, halkın içinde acaba kadın var mı, sübyan var mı, yaşlı var mı demeden intihar saldırıları yapan bir silahlı örgütünüz var, yıllarca bu ülkede aynı ekmeği paylaşarak yaşarken devlet bize bakmıyor, bize zulüm yapıldı, kürdistan istiyoruz diye sokağa fistanlarla çıkıp polise taş atan yandaşlarınız var. Bu çok uzar gider lakin bir soralım kendimize bu bebek katili pkk oluşumu neden Karadenizde, Egede ve diğer bölgelerimizde barınamazken güneydoğu ve doğu bölgemizde barınıyor. Maalesef kurunun yanında yaşta yanıyor ve insanlar diğer bölgelerde tutunamıyorlarda buralarda nasıl tutunuyorlar o zaman buradaki halk bunlara destek veriyor diye düşünüyor.
- +1 yıl
Haklılar mı? Her kafadan bir ses çıkar. Kendi izlemimden bahsedersem eğer, açıktan destek vermeyip içten içe pkk'ya sempatizanlık yapan 100/80 lik bir kesim var. Geriye kalanlar vatan ve dini değerlerine bağlı kardeşlerim, dostlarım... Doğu'nun sıcaklığı, yardımseverliği, mimarisi beni hep büyülemiştir. Ama bazı noktalar varki insan kendine yediremiyor. Pkk vatana karşı ayaklanmış bir örgüttür. Hdp onun siyasi yapılanmasıdır. Benim ailesini, sevenlerini, sevdiklerini geride bırakarak vatana halal gelmesin diye sıcakta, soğukta dağ taş dolaşan Mehmetçiğime kurşun sıkan ve onları destekleyen kimse (isterse babam olsun) haindir. Polise taş atan ve atanları destekleyen kimse, haindir. Doktoru, Öğretmeni ve nice memurları sadece görevini yapıyor diye öldüren ve onları destekleyen kimse, haindir. Doğduğu ülkenin şehirlerinde intihar saldırıları yapan, bombalar patlatan, hiçbir günahı olmayan insanları katleden ve onları destekleyen kimse, haindir. Doğduğu ülkenin bayrağını yerden kaldırmayan bilhassa yere atan, indiren ve bu yapılana göz yuman kimse, haindir.. Vatan sevgisi imandandır, vatanını sevmeyen, bölmeye çalışan ve bölenlere ses çıkarmayan kimse, haindir... Vatana ihanetin cezası recmdir. Bir sorgula kendini ey Kürt kardeş! Ülkede türlü türlü ırk varken biz neden Kürtlerle , neden sizlerle kutuplaştık? Hiçbiri bölmeye kalkışmadı da ondan. Bayrağıma küfretmedide ondan. Ama sizin içinizdekiler yaptı ve birçoğunuz buna göz yumdu, ses çıkarmadı.
- +1 yıl
Bak ben bir Türk'üm ırkımı övmeyi çok severim ama kan diye bir şey varki kimse inkar edemez. Herhangi bir vatan konusunda en naifimiz bile bir kurt, bir aslan, bir kartal kesiliriz. Kimse kanını seçemez, kimse kimseden üstün olamaz. Olur derse dini zarara uğrar çünkü arabın aceme üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır diyen bir dine inanıyoruz. Her ırkın bir öne çıkan karakteri vardır. Sizler misafirperverliğinizle öne çıkmışsınız. Ama yıllarca devam eden kardeşliğimiz bir anda vatan konusunda düsmanlığa döner. Çünkü bizim karakterimizde vatan sevgisi, ve ceng var, savaş var.. Karşızda var olduğu andan bugüne kadar devlet kurup devlet yıkmış, dünyaya hükmeden imparatorlukları kurmuş, adını tarihin en üst yerine altın harflerle kazıtmış, Türk deyince korkulan bir imaj oluşturmuş, savaşı düğünü gibi gören, doğduğunda gerçek mesleğinin askerlik olduğunu bilen bir ırk var. Burası Suriye değil, burası Irak değil ha deyince alamazsın. Kanla alınan bir vatan burası, diğerlerine benzemez. Tek Türkte kalsak bu vatanı Türkten başkasına yar etmeyiz. Eğer kürdistanda yaşamayı çok istiyor, Türkiyeyi beğenmiyorsanız Irak ve Suriye tam sizlik. Aşiretlerinizi toplayın (Vatan sevgisi olan kardeşlerim siz bizdensiniz) ve buralardab göçün. Şunu iyi bilinki bu ülkede Tek bir Türk de kalsa bu vatan bölünmez, bölemezsiniz, böldürmeyiz Allah'ın izniyle.
+1 yılAllah size karşı savaşanlara sizde savaşın derken size zulum edenlere sizde zulum edin demiyor bu ayette size karsi savasanlara sizde savasip kendinizi koruyunuz diyor fakat pkk kurd halkina yapilan zulume karsi zulum yaparak cevap veriyor ki buda ayete aykiridir cunku allah zulum yapanlari sevmez bu ulkede herkez zulum gordu ulkucusude kafasinda sarikla gezenide fakat kimse vatanina ihanet edip bolmek istemedi cunku bu devletin politikalarina karsi cikmak baska bolmek baska yillarca bu devletin ekmegini yedin ve bu vatan tarafindan beslendin vatani bolmek demek yedigin ekmege ihanet olur gordugun zulume karsilk degil bu arada daha pkk nin daga cikis sebebini ve amacini bilmiyorsun boş yapma
00 Yorumla
+1 yılKurtler ile pkk yı aynı kefeye koyma pkk faşist tece bize bahmiy diyo gönderilen hocaları doktorları askerleri katlediyor
Kurtler sadece yol barınak yiyecek sıkıntısı çekmek istemiyor ama gönderilen fon paralarını yol destek paketlerini valileler ya da kaymakamlar hukuksuzca pkk ya aktarmayı gayet iyi bilior sonra halkta devlet bize bişey yapmıyor diyo devlet asıl batıya bişey yapmıyo o kadar karşıt ki herkes birbirine22 Yorumla- +1 yıl
Yahu başka birşey öğrenin be 20 yıldır sadece iki cümle ezberlemissiniz başka da birsey yok :) biraz kitap okuyun araştırın geliştirin kendinizi cahillik cahillik nereye kadar mübarek :)
- +1 yıl
Haklısın özerklik isteğinizi karşılayamıyoruz
Yorumlari okudum da hala devletin pisliklerini inkar edenler var.
Kefensiz yatan Kürtler dirilsede sunlara anlatsa gercekleri..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı. Ulan gerçeği bilmesem oturup ağlayacağım halinize çok yüzsüzlük Gördümde bu kadarını görmedim şerefsizliklerinize kılıf arıyorlar ama herkes gerçeği biliyor boşuna kendinizine acındırmayın
27 Yorumla- +1 yıl
Neymis gerçek bir söyle hele?
- +1 yıl
Yahu hepsinin ağzına aynı söz sadece iki kelime köpek bile yediği kaba pislemez ve vatan haini başka birsey bilmezler okumazlar:) yahu biraz okuyun geliştirin kendinizi cahillik cahillik nereye kadar mübarek :)
- +1 yıl
Ben vatan haini değilim ki bak ülkeni satıyorlar git vatan hainleri orda:) işid Musul u 2 saate aldı ben o dönem ıraktaydim turkmen bölgelerini aldı ama 90 gündür işid bir tane bile kürt bölgesi alamadı hep direnis ile karşılaştı ve geri çekildi. Ve Fox TV muhabiri fatih portakal canli yanında türkmenleri pkk ve pesmerge koruyor deyip pkk ve pesmergeye teşekkür etti. Hadi erkeksen sende git savaş bak türkmenler katlediliyor korkak.
- +1 yıl
Zaten her cevapta başka yerdesiniz aşağıda Diyarbakır'da şimdi Irak'ta yarın Çorum'da 😎😎 Şırnak'ta şöyle olmuş desem dünde şırnaktaydım dersin sen burada klavyede PKK piçlerini korursun insan yerine koyup cevsp verdiğimize dua edin siz bunu bile hak etmiyorsunuz ama büyüklük bizde kalsın
- +1 yıl
Musul alinali tam 6 ay etti 6 ay önce ırakta idim. Cevap yazar sensin cekilebilirsin:)
Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Sizin gordugunuz zulum degil. Bu ulkede sizin kadar bizde zulum gorduk zamaninda. Siz kurdistan istiyorsunuz sadece acgozluluk ama bosuna ugrasiyorsunuz bunun icin
09 Yorumla- +1 yıl
Zulüm gorduysen diren bunun için Allah bile savaş diyor sen savasmiyorsan bu senin korkakligin.
- +1 yıl
Ben zulum gormedim ama gorenler oldu. Ulkenin yaptiklarina karsi ciktiklari icin gorduler. Baska bir ayette de devlete karsi gelmememiz yaziyor. Belki hadiste olabilir tam hatirlamiyorum. Siz isinize geleni yapiyorsunuz. Ermeniler turk ve kurtlere köldurup yeni bir devlet kurdular. Sizde bizde kufrediyoruz onlara peki sizin yaptiginizin bundan ne farki var
- +1 yıl
Devlete karşı gelinmemeli diyor bir ayet veya hadis oylemi? Valla ben kurani 3 defa mealini okudum böyle birşey ne ayette gördüm ne hadiste. Peki madem öyle muhammed peygamber neden kendi devletine karşı çıktı? Yahu devlet zulmederse halk elbetteki isyan eder. Ermenilerden banane kardeşim adamları katlettiniz ülkeden sürdünuz adamlarda başka bir diyarda ülke kurdu sanane bundan anlamadım?
- +1 yıl
Siz kendinize boyle bahaneler bularak hakli oldugunuzu saniyorsunuz. Tamam hakkinizi savunun ama kurdistan ne alaka? Neden boyle birseyin altindan kurdiatan cikiyor. Sizde ermenilerin yaptigi gibi birsey yapcaksiniz. Sadece bir savas bekiliyorsunuz. Ama biz izin vermeyecegiz. Benim kac tane kurt arkadasim var onlar bile sadece oyundan ibaret kandiriliyorlar diyor. Gidin İran Suriye İrak Azerbaycan topraklari icin ugrasin bu ulkeden size toprak yok. Zaten sizide bu yuzden zulmediyorlar. Kurdistan istemek devleti bolmekten baska birsey degil. Napsin devlet elinizi mi opsun hayir kellenizi ucurmali. Neden pasa pasa savasmiyorsunuz oyleyse. Neden hain hain isler yapiyorsunuz madem hakilisiniz buyrun gelin pasa pasa savasin oyle daglarin arkasindan ates edip geri kacmakla olmuyor.
- +1 yıl
Paşa paşa savaşın bu paşa paşa savaşmak nasıl oluyor soylesene bana? Şehrin içine girip ne var ne yok hepsini yok etmelerinimi istiyorsun? Adamın derdi öldürmek degilki onlar sizler gibi Barbar değil ki bu ülkede kürtlere yıllarca zulmedildi halada ediliyor bu zulmü durdurun diyor adamlar. Sence derdi öldürmek olan bir örgüt 3 senedir ateşkes ilan eder mi? Hayır tabikide o çok savundugunuz işidçiler gibi gittikleri yerde kafa keserdiler işte siz bunu anlayamiyor sunuz. Terörist bir örgüt barış yapar mı?
- +1 yıl
Evet ulkede bomba patliyor yakalanan kisiler PKK çıkıyor. Masum insanlari olduruyorlar. Polise mermi sıkiliyor 2 polis sehit oluyor yakalananlar PKKli. Hadi siktin mermiyi niye arkadan sikiyorsun. Sizin yaptiginiz barbarlik. Oyle saklanip vur kac yapmak adamlik mi. Size bunlar mustehak. Cikin deyin ki biz kurdistan istiyoruz vermezseniz savasicaz. Ama ona da gotunuz yemiyor korkuyorsunuz. Madem korkuyorsunuz hic bulasmayin
- +1 yıl
Nerde bomba patladida altından pkk çıktı? Patlayan bombalar belli reyhanlida bomba patladı yapanlar işidci ee buğun senin hükümetin onlara destek veriyor. Roboskide bomba patladı altından yine hükümetin çıktı. Soma da bomba patladı 300 insan oldu altından senin hükümetin çıktı Ermenek 18 insan oldu altından yine senin hukumetin çıktı. Daha 4 gün önce üç asker öldürüldü kimin öldürdüğü belli değil aşk cinayeti dendi. 2 polis öldürüldü Bingöl'de kimin öldürdüğü belli değil yakaladık dosya kapandı dediler. Astsubay arkadan vuruldu öldüren bir astsubay mis dosyanın üzeri kapatıldı. Yahu bunları biz kürtler mi yaptık saniyorsunuz:)
- +1 yıl
Senin hukumetin ne demek ben AKPyi desteklemiyorum. Bunu yapan Akp. Bombanin altindan PKK cikti bilmeden konusma. 3 asker oldu PKK cikti. Ulan serefsiz Kobani icin PKKya izin verdik topraklarimiza aldik. Sen hala neyin kafasini yasiyon. Madem o kadar istiyorsun kurdistan'ı yerinde durmayla olmuyor. Hadi kalk cik karsimiza. Senin soyundan gelen serefsizler bayragi indiriyorlar. O bayraktaki Hilal İslami Yildiz Peygamberi Kirmizi renk ise islam icin sehit olan kimselerin sembolu. Sizin yaptiginiz nedir? Madem hukumete karsi cikiyon git sana PKK baksin maasini o versin. İnsan yedigi kaba pislememeli. Topraklarimizdan s*ktirgit. Orada yasamayi hak eden kurtler varkwn senin gibi vatan hainlerine yer yok. Bu ulke artik gecmisi unutmali. Sen hala gecmise takiliyorsan git fransizlara ingilizlere bulas once. Sonucta onlarin askerleri kurtlere tecavuz ettiler
Aile & Toplum konusunda 474 cevap paylaştı. İnsan doğduğu doyduğu yeri satarak direnmez ! Yediği kaba tüküren bir ırk masumca anlatmaya çalışmışsın ama masum değilsiniz
311 Yorumla- +1 yıl
Bir coğrafyada zulüm varsa zalim de vardır Allah bir Ayette allahın laneti zalimler in üzerine olsun diyor. Ee erdogan bile güneydoğuda zulüm oldu diyor. Şimdi ihanet eden ben miyim?
- +1 yıl
Ülkeyi siz boldunuz kardesim kürt turk ayrımı yaparak ben mi böldum?
- +1 yıl
Arap arabim diyince turk türkum diyince laz lazım diyince Acem acemim diyince sorun olmuyorda kürt kürdum diyince mi size batıyor? Kürtler 5 bin yıldır Mezopotamya topraklarında yaşıyor sen kimi kimin topraklarindan kovuyon?
- +1 yıl
Hahahahah bak güldürdüm beni aklıma kro magnon geldi :D :D kaşıntın var galiba senin git işine siyaset yapma kimse bana toprak ver özerklik istiyorum demedi kürtten başka 'Kürtten evliya koyma avluya' demiş büyüklerimiz ne güzel söylemişler.. Muhattabım değilsin başka yerde havla :)
- +1 yıl
Benim soruma yorum atarak sen havladin diye düşünüyorum. Işte o atasozleriniz yüzünden bu ülkeyi biz değil siz boldunuz dedim işte nasilda ayrimcilik yaptığını itiraf ettin. Sana şunu diyim tüm dünya Kürtleri tanıdı artık gebersenizde bu Coğrafya kurtlerin olacaktır tıpkı ırakta suriyede olduğu gibi:)
- +1 yıl
Haha valla gebersenizde tüm koalisyon kürtlere yardım edecektir. Siz kendinize bakın amarika ya yaranmak için bin bir takla atiyorsunuz. Dünya bile tüm uçaklarını silahlarını kurtler için ucuruyor seni gidi Faso aga :)
- +1 yıl
Isid ile savastik turkleri yanımıza çağırdık? Bu hikayeyi kim uydurdu öyle? Kimseyi yanımıza cagirmadik Türkiye Cumhuriyeti işid canilerine destek vermesin diye bağırdık turkiye bize destek versin diye bagirmadik ki ihtiyacimizda yok daha 2 hafta önce turkiye sınırından kürt bölgesine yürütülen iki işid tankini unutmadik bu işidi temizlemeye az kaldi o vakit sizin gibi işid sevdalilari nereye kaçacak çok merak ediyorum :)
1984 yılına kadar hiç bir yatırım yapılmamış bir bölgenin insanları... 1984 ilk törer olayını gerçekleştirir pkk...
ama şu var ki zulüm değildir yapılan ve hiç kimse ne şartla olursa olsun kimsenin canını alamaz...02 Yorumla- +1 yıl
Hmm 200 bin Kürt iskencelerde asit kuyularında hapishanelerde yok edildi ama bu zulüm değildir diyorsun oylemi? Bence sen kendini bir yokla insanmisin diye sonra bu soruların cevabını bulursun.
+1 yılKur'an'ın yazıldığı zamanda olmayan ve daha sonradan var edilen çok fazla kavram var. Bunlardan biri de terör kavramı. Ayrıca herkes senin inandığın gibi bir yaratıcıya inanmak zorunda da değil ki zaten devletlerin genel olarak dini de olmaz.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben inanan kesme hitap ediyorum sen inanmiyorsan yorum yapmak zorunda değilsin. Söz konusu kurtler oldumu şeytana bile taparsiniz Kürtleri ezmek için.
- +1 yıl
Bence sorun bende. Neden sığ insanlara laf anlatmaya çalışıyorum ki?
- +1 yıl
Yazman gerekmiyor cekilebilirsin.
+1 yıl" Şahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz lakin vatanınıza ve milletinize kötülük eden bir kimseyi asla affetmeyiniz"
HZ. ALİ25 Yorumla- +1 yıl
Işte kurtler de büyüzden affetmiyor savaşıyor. Zulüm sadece bir kişiye yapilmadiki affetsinler tüm kürt halkına yapıldı. Ozaman muhammet peygamber ve ordusu nie savaştı Bedir savasinda malları yagmalandi zulüm gördüler ama yinede savasmasaydilar bu söze bakılırsa oda yanlış yapmış. Ama bu söz o Manada demiyor iyi oku.
- +1 yıl
- +1 yıl
1800 den beri isyandasınız sizi bu yüzden öldürüyoruz
- +1 yıl
Demek 1800 den beri zulüm ediyorsunuz bizde büyüzden karşılık verip sizi olduruyoruz.
+1 yılHer haksızlığa uğrayan öldürsün o zaman insan azalır belki.
017 Yorumla- +1 yıl
Filistin zulüm görünce israile lanet ediyorsunuz da kurtler görünce nie etmiyorsunuz?
- +1 yıl
Bu topraklar için, bu devlet ve millet için ne canlar verdik değil taraf tutmayı devlete laf edenin dilini keser yüreğini ezeriz kürdü, türkü ne haltı ne olduğu farketmez bu toprak üzerindeyse hiç birşey isteyemez.
- +1 yıl
Ne canlar verdik doğru ama bugün sen kalkar bu ülke için can vermiş kurtlerin dilini tarihini kulturunu halkını yok etmeye calisirsan vallahi dünyayı arkana alsan bu kurtler seni yine bulur gebertir.
- +1 yıl
Hodri meydan kim kimden daha çok öldürdü hesap ette gör.
- +1 yıl
Biz şiddet yanlısı değiliz iskencelerde oldurdugunuz masum insanları kabul etmeniz güzel birsey farkında olmadan da olsa. Hodri meydan diyorsun emin ol eline silah versem beni öldür desem onu bile cesaret edip yapamazsın. Bir daha tekrarliyorum biz şiddet yanlısı değiliz fakat değerlerimize zulmedilirse yok edene kadar yok olana kadar savasiriz.
- +1 yıl
Siz nesiniz biliyormusun yaşadığınız vatan için savaşmaktan korkan bir millet ve kendinizden başka kimseyi düşünmeyen bir topluluksunuz. Yaşamınızın hiç bir faydası yok bu topraklara.
- +1 yıl
Biz kendi vatanimizi öyle bir koruduk ki kulturumuze dinimize okadar baglandik ki bugün Doğu ve Güneydoğu hala buyuge saygı küçüğe saygı gösterir. Ramazan ayları tüm esnaf dukkan kapatır camiler tıklım tıklım dolar. Ama birde batıya bak anlarsın kimin ülkeye faydali olup olmadığını sizin gibi bar zibidileri meyhanelerde cirit atarken bizim güneydoğu halkı tarlalarda ekin ekip biciyor ve okul okuyor bunca yapılan zulme rağmen ben yıllarca bu ulke için hem mühendislik yaptım hem çiftçilik peki sen ne yaptın da ülkem ülkem deyip sahte kabadayilik yapıyorsun? Savaşmak tan korkan bir millet 35 yıldır savaşmaz savaştan korkan bir millet işid namussuzlarina tüm dünyanın verdiği silahlara ragmen orda durup direnmeZ git kerkuge bak işid turkmenlerin anasını aglatti hadi erkeksen git savas göreyim seni zirto daha 3 ay öncesine kadarda ırakta çalışıyordum git bak bakalim kim korkup kaçtı kim savaştı ordan atıp tutmak kolaydır.
- +1 yıl
Hakkaride çok it öldürdüm ülkem için yinede gidecem o zırtoları öldürünce namazdan daha çok huzur buluyorum.
- +1 yıl
Biz çok duyduk hakkaride bilmem nerde oldurduk diyeni len sen kuş bile olduremezsin:) gel beni öldür söz müdahale etmicem :) hayatinda ülke için kibrit çöpü kadar faydası olmayan adam bana vatan millet Sakarya diye nutuk atıyor hadi bas git soytari anca buralarda karı kız peşinde sapıklık yap ha eminim ki sen askerlik bile yapmamissin ah keşke bedelli banada vursaydi diyen zirtolardansin:)
- +1 yıl
Askere bir tek şey için gideriz ya ölmek ya öldürmek sen kendinle karıştırma bizi sizden çok gördüm askerlerin içinde 10 kişi bir kişiye saldıracak kadar korkaksınız.
- +1 yıl
Yahu tamam çok cesaretlisin gel diyarbakira öldür beni nie ordan konuşuyorsun söz müdahale bile etmeyecem tek başına olacam ee yine korkuyorsun hala burada erkeklik yapmaya calisiyon :)
- +1 yıl
Cahilliği bıraktığın gün yaşadığın gündür zaten ölü olan biri tekrar öldürülemez.
- +1 yıl
Haha nasilda korkup edebiyat yapmaya başladı bizim dağ komandosu :)
- +1 yıl
Sen hala kendi milletini düşünüyorsun oysa bu ülkede çok oyunlar oynandı ve tek siz sazan gibi hala oltadasınız.
- +1 yıl
Bu ülkede çok oyunlar oldu doğru ama hala siz sazan gibi ortada kaldınız vatan millet Sakarya deyip beyinlerinizi yıkayıp ülkeyi soyup soğana çevirdiler sonra yurt dışında keyif catiyorlar adam olsaydiniz bu ülke hırsızların elinde olmazdi.
- +1 yıl
Ülkeyi mala, yiyeceğe, kömüre satan ben değilim git onlara sor benim tek gayem var bu ülke için canını ortaya koyan şehitlerimizin yüzüne öbür tarafta baka bilmek.
- +1 yıl
:) sehidinin katillerinimi ariyorsun git Tansu cillere süleyman Demirel mesut yılmaz mehmet Ağar a bunları yok et emin ol şehit dediğin askerlerin intikamını almış olursun. Çünkü ülkeyi bunlar mahvetti.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanlara karşı zülum o her ayeti kendimize göre yorumlayamayız. Evet zülüm gördük ama bu birilerinin ciğerini yakacağız anlamına gelmiyor
18 Yorumla- +1 yıl
En lanetullahi alaz zalimin. . Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun diyor. burada müslüman yahudi hristiyan Türk Kürt arap diye ayırt etmiyor kim zalimse lanet onun üzerine olsun diyor. Ee güneydoğu nun zulum gördüğünü erdogan bile itiraf etti ee bir yerde zulüm varsa orda zalim de var ee ben nie zalim karşı savasinca terörist oluyorum ki?
Cevap sahibi+1 yılSavaşında adaletli olması gerek kardeşim sanırım sende kürtsün bize yapılanları iyi bilirsin ben aynılarını başka anneler yaşamasın istiyorum
- +1 yıl
Evet savaş adaletli olmalı benim dayımin eli arkadan kelepçe vurularak diri diri benzin ile yakıldı senin mehmetciklerin polislerin tarafından şimdi bana adaletli savaştan bahset bakalım.
Cevap sahibi+1 yılAcın büyük o yüzden ne söylersem söyleyeyeyim yanlış anlayacaksın.
- +1 yıl
Yoo yanlış anlamayacam ben doğru olanı söylüyorum diğer dayım ise iskencede zincir ile bağlanıp kafası su borusu ile parçalandı hadi bana adaletli savaştan bahset bakalım dinliyorum seni.
Cevap sahibi+1 yılBen bilmiyordum özür dilerim. Bende kürdüm ama ailemden birine hiç böyle bir muamele yapılmadı
- +1 yıl
Işte zulüm gören adam bugün savaşıyor. Unutmayın Ahmet Kaya bu ulkenin bir Ferdi olmasına rağmen kürtçe şarkı yapacağım dediği an onu çatal bıçak ile kovaladilar ülkeden sinir dışı ettiler bunların yaptığı zulmü ne çabuk unuttunuz? Allah bir Ayette Yer yüzündeki diller benim insanlara verdiğim dillerdir diyor peki hangi hakla Ķürtçe yasaklandı? Hani islam inancı hani adalet?
Cevap sahibi+1 yıl...
Biz durduk yere fantezi olsun diye mi dışlıyoruz peki düşün bir bakalım
23 Yorumla- +1 yıl
Düşündüm bulamadım sen bir soylesene.
- +1 yıl
Hee teröristlerin yüzünden zilan dersim katliamlari yapılırken terörist mi var di dağda?
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://i.hizliresim.com/oYAal2.jpg ... Haklısın
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe demek beberuhi :)
Ben kürdüm ama kim zulüm görmedi ki
Ülkemize nankörlük etmeyelim
Ayrıca allah'ın kendisi kuluna zulmediyor zaten..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı. Bu memlekette kim zulm görmedi ki , Kürtler görmesin
Ama allah ne der bilmem ama Kürtlerin yaptiklarida tam bir terörizm03 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede zulüm yapildiysa zulmün olduğu yerde zalimde vardır ve Allah bir Ayette "en lanetullahi alaz zalimin" diyor. Yani Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun diyor. Işte bu zalimlere karşı savaşmak nie teröristlik olsun ki?
- +1 yıl
Işte siz öyle saniyorsunuz bu medyada öyle gösteriliyor. Misal 3 gün önce 3 asker öldürüldü aşk cinneti dediler ve üstünü orttuler ailelerini tehtid ettiler susun die. Işte bunları da hep onlar yaptı başkasına yıktılar. Misal diyarbakirda bir astsubay in kafasına arkadan silah sikip kacan kişinin bir astsubay olduğunu biliyormuydun? Nerde onu öldüren şahıs? Hizbullah örgütü üyesi yasin börü'nun katillerini buluyorsunda bunlarimi bulamiyorsun biraz mantıklı olun mantıklı aklınızda iki kelime tek var ezberleymisler yediği kaba pislemek ve vatan haini başka birsey bildiginiz yok.
Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. gördüğü zülümlerden bir kaçını saysana
06 Yorumla- +1 yıl
Kürtçe dili yasaklandı örnek mi istiyorsun ahmet kaya... iskencelerde asit kuyularında hapishanelerde tam 200 bin Kürt öldürüldü resmi rakamlara göre ve 17.500 faili meçhul cinayetler var güneydoğu da bunlar zulüm değil mi?
- +1 yıl
abi yukarıda cevabım var okurmusun sana zahmet?
- +1 yıl
Bu ülkeyi senin baban mi kurtardı ki beni sinir dışı ediyorsun. Kürtler bu topraklarda savasirken türkler at sırtında konaklayacak yer arıyordu. Kürtçe dili 2010 da tv lerde serbest oldu. Hadi 15 sene önce olsun ee kurtler 10 senedir isyan etmiyor ki 35 yıl evvel isyan etti yani kürtçe nin yasak olduğu dönemlerde ki haklı olarak. Hayır resmi rakamlara göre 200 bin Kürt öldürüldü ve 17.500 faili meçhul cinayetler var güneydoğu da kurtler adına sadece.
- +1 yıl
Senin gibi cahiller sıkışınca hakaret eder kufreder veya kaçar oyüzden cevap vermeye gerek yok :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılgörmediler zulüm falan faso fiso bunlar
07 Yorumla- +1 yıl
Doğru sen sıcak yatağında bisküvi yerken oldu bunlar oyüzden görmedin.
Cevap sahibi+1 yılsor bakalım o o* cocuklarına millet vatanı kurtarmaya calısırken onlar neden isyan cıkarıyomus
- +1 yıl
l*n senin vatanini kendi turk halkı yok etti bitirdi kimi hırsızlık yaptı kimi darbe yaptı kimi amarika ya usaklik yaptı sen daha ne konusuyon :)
Cevap sahibi+1 yılhepsi sizin gibi satılmıs aptal cahil orosp coukları ayrıca dikkatini cekerim cezaevinin yüzde 90 kürktür ne bicim ırksa *
- +1 yıl
Bak ettiğin küfür den kimin cahil olduğu anlaşılıyor:) evet kürt halkı hapislerde kendi onuru için mücadele ediyor sizin gibi vatan millet Sakarya deyip hayatında vatana bir kibrit çöpü kadar faydası olmayan başı boş insanlardan değiller. Git bak ülkeni satıyorlar yurru anca gidersin:)
Cevap sahibi+1 yılsiz bu ülkeden anca babayı alırsınız hala öğrenemediniz :) acıyorum valla sizlere
- +1 yıl
:) )
+1 yılTc askeri bize saldırıyooor
00 YorumlaHayır tabi
018 Yorumla- +1 yıl
Hayır derken?
- +1 yıl
Bu ülke için bir tek senin baban mi savastida bana verilen parayi sen çok görüyorsun vicdansiz. Doğu ve Güneydoğu da baban mi gelip savaştı? Sarıkamış diyorsun Sarıkamış izmirin bir ilçesi değil hatirlatayim orda 70 bin Kürt asker donarak öldü ve kurtler 5 bin yıldır Mezopotamya topraklarında yaşıyor sen kimi kimin topraklarindan kovuyon?
- +1 yıl
Eşitsizlik olmadı mı? Ornek vereyim hizbullah örgütü üyesi yasin börü'nun katillerini 1 ayda buluyorsunda roboskide öldürülen 34 çocuğun katillerini nie bulamiyorsun? Hemde bu senin devletinin uçakları ile yapılmış bir katliam hadi bana eşitliği göster. 9 yaşındaki ceylan önkol tank topu ile öldürüldü hadi bana katillerini getir bakalım. Bumu eşitlik?
- +1 yıl
Bölücü dedigin kim? Yıllarca kürt turk ayrımı yaparak siz ülkeyi boldunuz ülkenin ekonomisini yerler bir eden sizin liderleriniz yolsuzluk yapan siz amarika ya usaklik eden siz ülkeyi satan siz darbe yapan siz ee şimdi bölücü bizim olduk?
- +1 yıl
Muhammed peygamber in bile hatası var benim nasıl olmasın elbetteki hatam var ama bölen biz değiliz amacımız bolmek olsa 3 senedir ateşkes ilan edilirmiydi?
- +1 yıl
Abase süresi 1 den 13 e kadar peygamber i anlatır. Uhud savasinda Hz. Hamza şehit edilirken muhammed peygamber andolsun bir daha savaş olursa 30 musrigin yüzünü paramparça edeceğim demiştir. Büyüzden Allah onu uyarıp bu yaptığın hatadir demiştir ve peygamber vaz geçmiştir.
- +1 yıl
Ben ne diyorum o ne diyor yaw
- +1 yıl
Haha :)
+1 yılGel savasalim
29 Yorumla- +1 yıl
Nie oldurecekmisin beni :)
- +1 yıl
Niye oldureyim bisey mi yaptin?
- +1 yıl
Ee sen diyorsun savasalim diye
- +1 yıl
Peki siz sadece gorevini yapan insanlari neden acimasizca oldurdunuz? Sadece asker degil polis de. Ogretmen, hemsire, doktor. Hadi oldurmedik de. Diyemezsin iste. Ve senin gibiler de diyemez. Diyemeyecekte. Hic sugu olmayan insanlari oldurdunuz. Bunun aciklamasini da yapamazsin tabi. Bunun hak aramayla ilgisi yok. IKI TARAFTADA GUN YUZU GORMEYIN!
- +1 yıl
Sen kendi gözlerin ile gördün mü? Öğretmen veya doktor oldurduklerini? Görmedin ben diyarbakirliyim şahsen onların ogretmen öldürdüğünü görmedim. Bunlar medyada duyduğunuz şeyler daha düne kadar kahraman dediğiniz polisler bugün hükümet tarafından içeri tikiliyor işte senin hükümetin böyle bir hükümet alavere dalaveresi çok olan bir hükümet biraz okuyun diyoruz büyüzden gerçekleri görün istiyoruz.
- +1 yıl
Sen oldurmediklerini gormediysen oldurmedikleri anlamina gelmez. Kayitlara gecmis bircok devlet memurunu pkk oldurdu. Ac bak arastir. Bu arada ayeti yazmissin. Ayette savasin diyor. Silahi olanla savasilir. Anladinmi. Hukumetin demissin sadece bu parti ikitardayken yokdu bu pislik ve ilerki parti iktidarlarindada olacak. Cok beceriyosan gel yonet ulkeyi.
- +1 yıl
Yahu ben burdayım aralarindayim görmedim sen ordan nasıl gördün anlamadım :) ee devlet kayıtlarında Bediüzzaman saidé kürdi vatan haini idi veya İskilip li atıf hocada vatan haini idi bu alimler gerçekten hain miydi? Her devletin dediğine doğru dersen daha önce kaharman dediğiniz polisler bugün vatan hainligi ile suçlanıyor ee hangisi doğru? yahu siz daha kendinizi anlayamadiniz bizi nasıl anlayacaksiniz:)
- +1 yıl
Dedigime cevap vermediginden ben de senle olan tartismami sonlandiriyorum. Calis da gel
- +1 yıl
Haha dogrudur :)
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği