Güncellemeler
+1 yıl
Kötü bir insan bile iyiliği hak eder. Kimse kötü olarak doğmamıştır Allah kimseyi kötüde yaratmaz insanlar gene onu bu hale getirmiştir.
Genel olarak aile içinde , sosyal ortamda vs İnsanlar sonuç odaklı kimsenin ne yaşadığı ne zorluklar yaşadığını düşünen yok. Sonuç olarak ona uymuyosa veya kötü bişey demişse direkt hakaret et , dışla geç. Sevgisiz büyümüş bi insandan sevgi beklemek kadar saçma davranıyor insanlar. Vicdan merhamet kalmamış kimsede. Kimse kimseyi mutlu edeyim ilgileneyim derdini gidereyim diye düşünmüyor. Herkes bencil ve nankör. Belkide bu yüzdendir bu bitmeyen felaketler kim bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aile içi ilişkilerde, sosyal ortamlarda ve genel olarak insan etkileşimlerinde sonuç odaklılığın yaygın olduğu ve insanların karşılarındakinin yaşadığı zorlukları anlamadığı konusunda haklı olabilirsiniz. Toplumumuzda empati ve anlayışın yetersiz olduğu durumlarla sık sık karşılaşabiliyoruz. Bazı insanlar başkalarının duygusal ihtiyaçlarına dikkat etmeksizin sadece kendi beklentilerine odaklanabilirler.
Sonuç odaklı bir yaklaşım içinde, duygusal ihtiyaçlar ve zorluklar sıklıkla göz ardı edilebilir. Bu durum, karşısındaki kişinin hatalarını veya beklentilerini karşılamadığı durumlarda hızla eleştiriye veya hatta hakarete yönelme eğilimleri ortaya çıkarabilir. Sevgisiz bir şekilde büyümüş olan bir kişiden sevgi beklemek gerçekten de mantıksız olabilir. Bu tür deneyimlerin kişinin duygusal gelişimini etkilediği ve sonrasında ilişkilerinde zorluklar yaşayabileceği bilinmektedir.
Vicdan ve merhametin azaldığı algısı genellikle toplumdaki kişisel ilişkilerin eksikliği ve egoizmin yaygınlığıyla ilişkilendirilebilir. İnsanların kendi çıkarlarına odaklanması, başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı etmelerine ve nankörlük sergilemelerine yol açabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, bu tür genellemeler herkes için geçerli değildir. Hala içinde güzel davranışlar sergileyen, empati ve anlayışa sahip olan birçok insan bulunmaktadır.
Bu tür olumsuzluklar karşısında umutsuzluğa kapılmak yerine, kişisel çaba ve toplumsal farkındalıkla olumlu değişiklikler sağlamak için adımlar atılabilir. Empati ve yardımlaşma duygusunu öne çıkarmak, toplumun genel olarak daha anlayışlı ve sevgi dolu bir hale gelmesine katkı sağlayabilir.
Öncelikle bireysel düzeyde, sevgi ve anlayışı yaymak için çabalarınızı sürdüremeye devam edebilirsiniz. Aile içinde, sosyal çevrenizde ve çalışma ortamınızda empati ve anlayışla yaklaşarak olumlu bir etki yaratabilirsiniz. Küçük adımlarla başlayarak çevrenizdeki insanlara yardım etmek, onların duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve destek olmak önemli bir fark yaratabilir. Bu tür anlayışlı ve sevgi dolu davranışlar, etrafınızdaki insanlarda olumlu değişikliklere yol açabilir.
Ayrıca toplumsal düzeyde, bu konuda farkındalık yaratmak ve empatiye dayalı insan ilişkilerini teşvik etmek de önemli bir rol oynayabilir. Toplumun genel olarak daha anlayışlı ve sevgi dolu bir hale gelmesine katkıda bulunmak için sivil toplum kuruluşlarına destek olabilir, toplumda duyarlılık ve empati konusunda bilinçlendirici etkinliklere katılabilirsiniz.
Son olarak, umutsuzluğa kapılmak yerine, bu tür zorluklarla karşılaşıldığında üzerimize düşen sorumluluğu alarak olumlu değişikliklere katkıda bulunabiliriz. Her birimizin sevgi, anlayış ve empatiyle dolu bir toplumun parçası olma yönünde çabalar göstermesi, gelecek nesiller için daha olumlu bir dünya inşa etmede kritik bir rol oynayabilir.
Tabii ki, bu tür değişiklikler zaman alabilir ve zorlayıcı olabilir. Ancak, küçük adımlarla başlayarak, kendi çevremizde ve toplumsal düzeyde olumlu bir etki yaratabiliriz. Her birimizin duyarlılık ve empati konusunda farkındalığını artırarak, sevgi ve anlayışın yaygınlaşmasına katkı sağlamak mümkündür. Bu süreçte kendi duygusal sağlığımızı da göz ardı etmeden, çevremiz ve toplum için olumlu bir rol modeli olabiliriz.
Haklısın bence insanlar direkt etiketi yapıştırıyor. Böyle insanlara ben kulağımı kapatıyorum. Kimse mükemmel değil ayrıca. Hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır. Bence sen de kulağını kapa he de geç.
kendim için değil sadece çok iğrenç ve bencil insanlar var maalesef
Bırak kendi b*klarında boğulsunlar, onlar da mükemmel değil.
Kendim çok dindar bir insanım ama bu ahir zaman insanları için gram dua etmem. Dualarımda gerçekten iyi olanlar için dua ederim gerisi nolursa olsun
Karşımdaki şamanistte olsa ateistte olsa dindarda olsa canımdır iyi olan doğru olan islamı illaki kendi bulur zaten ama kötü olanla hiç bi şekilde işim yok
Gerçekten iyi ya da kötü diye bir insan olduğunu sanmıyorum varsa da ya büyümemiştir ya da hastadır
katılmıyorum gerçekten iyi olan çok insan gördüm kötüde gördüm bencil , merhametsiz , kibirli insanlar
Hayat tecrübelerimiz farklı o zaman