Annemin evlenmesini istemiyorum, ne yapmalıyım?

annem ve babam 5 senedir ayrı ama 5 senelik süreçte bazı dönemler barışıp ayrılıyorlar ben babamı fazla sevmiyorum annem 41 yaşına geldi babamdan ayrıldıktan sonra çalışmaya başladı bi ev aldı ve 3 senedir borcunu ödüyor 3 kardeşiz en küçük kardesime ben bakıyorum 7 ,8 sınıfa okula nerdedeyse gitmeden bi şekilde bitirdim liseye geçer geçmez açığa aldırdım ve evde kardeşimle ilgilendim abim de 18 yaşında bazen çalıştı bazen çalışmadı anneme fazla bi katkısı yok son 1 senedir çok kaygılıyım düşünmeden duramıyorum annemin hayatında birisi var ama ilk duyduğum zaman hiç istememiştim sadece şimdi değil sanırım yetiştirilme tarzımdan kaynaklı annemin veya babamın ayrı olurlarsa 2. Bir evlilik yapma fikirleri beni mahvediyor annemin hayıtında olan kişiyi bi. şekilde kabul ettim ama evlenmiyorlar ya da evlenemiyorlar abim zaten çok karşı ama annem yaşlanıyor ve bizim ona nereye kadar bakıcağımızı düşünüyor bu gün babamla abim ve ben istersek barışabileceğini söyledi ama babam çekilmez bi adam eğer annem babamla tekrar barışırsa annem hayattan kopar ve kendini sadece eve ve bize adar kendini unutur bir Robot gibi bunu biliyorum ve kendide söyledi babamla barışmayı düşünmesi bizim için çünkü annemin hayatına birini almasını istemiyoruz ama babamlada olmasını ben istemiyorum abim pek umurasamıyor bu durumu ama ben annemin tekrar istemediği biri ile olmasını istemiyorum annem çok mutsuz olucak bi yandanda nereye kadar gidicek böyle diye düşünüyorum annem nereye kadar çalışacak ben 2 defa işe girdim 2 işimdede 1 ay falan çalıştım sonra kovdurlar ama şimdi çalışmak istemiyorum okulada gitmek istemiyorum okul benim için boş zaman kaybi ayrıtetten kardeşimede bakmam gerek kardeşim yeni 1. Sınıfa geçti ilgilenmemiz gerek okulu eledim o yüzden babamla normalde konuşmayız aramaz bizi bizde onu maddi manevi bi hiçbir desteği yok bize annemin gerçekten tükendiğini görüyorum bu beni mahvediyor lütfen bana yol gösterin annemin sevdiği kişi ile evlenmesini destekleyip izin vermelimiyim bi yandanda kardeşimin tanımadığı bir adamla büyüyücek olması dahada çıkmaza sürüklüyor beni annemin hayatında olan kişiyle bizim bi bağımız yok konuşmadık veya görüşmedik azda olsa tanıyoruz birbirimizi ama kafam çok karşık ben 5 senedir evde kardeşime bakıp tamizlik ve yemek yapmaya okadar alıştımki şimdi yavaş yavaş bir şeyler değişiyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum

Annemin evlenmesini istemiyorum, ne yapmalıyım?