Evden çıkarken açılıyorum?

10 yıl önce aile zoruyla tesettüre zorlandım. İçimden asla gelmemesine rağmen aileme “HAYIR!” diyemedim. Ve maalesef bugünkü hali aldım. 10 yıllık şahsi mukayesemde ailemle sürekli tesettürü taşıyamamamla alakalı ciddi boyutta tartışmalar yaşadım. Evden atılmakla tehdit edildim gibi örnekler.. 1 yıl önce ciddi olduğumu ve artık yapamadığımı çok net bir dille ifade etmeye çalıştım fakat nafile hiçbir olumlu dönüş alamadım. Eğitimli bir insanım. Fakat üzülerek söylemeliyim ki evden çıkarken aksesuardan farksız gördüğüm başörtüsünü çıkarıyorum. İlk başlarda çok mutsuz ve rahatsız olsam da bir süre sonra özgürlüğün tadını aldığım ve kendi isteğim doğrultusunda yaşadığım için mutluyum. Kendim için bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor. Şu anda iki farklı hayatım var; şu anda tanıyanlar ve geçmişte tanıyanlar… Bu durumdan çok yoruldum fakat ailemle bu konudaki tüm konuşmalarım taleplerim karşılıksız kalıyor ve maalesef dinlememekte birlikte konuşmalarımı kısa kesip şiddetle karşı çıkıyorlar. Bir çıkmaza girdim nasıl düzeltirim bilmiyorum.“yapmasaydın!” - “kaldıramayacağın yükü neden sırtladın.” VB. Bu tarz şeyler yazmayınız. Sizin düşündüğünüz şeyleri ben de düşünebilecek kalibredeyim. Kimse bu duruma kendi istek ve arzusu ile girmiyor. Şimdiden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sadece paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Evden çıkarken açılıyorum?