Boşanma oranının en yüksek olduğu iller belli oldu, sizce yaşanılan bölge evlilik ve boşanma kararlarını etkiler mi? Ve bu etki kişisel ilişkilere nasıl yansır?
Sizce yaşanılan bölgenin kültürel değerleri ve toplumsal normları, boşanma kararlarını nasıl etkiler?
Kimse boşanmak için evlenmez ama evlilik bir süre sonra mutsuz bir hayata neden oluyorsa çiftler ayrılabilmeli.
Boşandıktan sonra erkek bir şekilde hayatını sürdürebiliyor ama çoğu durumda kadınların durumu sıkıntılı oluyor. Hem ekonomik, hem kültürel olarak ciddi bir baskı altında kalıyor. Hatta hayatlarına kastedilebiliyor.
Bu konuda kadınlar üzerinde bu konuda baskı çok daha ağır. Dolayısıyla mutsuzda olsa evliliği devam ettirmek zorunda kalıyorlar.
Evlenmek kadar boşanmak da bir hak ve tercih meselesi.
Doğu illerinde evlilik kutsaldır ve çiftler bunu devam ettirmek hususunda daha dirençlidir. Batı'da ise seçenek arttıkça beklenti seviyesi de değişiyor. Karaman ne alaka onu çözemedim 😄
Tabii kişinin en doğal hakkıdır boşanmak. Dediğiniz gibi Batıda çoğunlukla insanlar birbirlerini sevdiklerinden değilde seçenek olarak değerlendirip evlendikleri için boşanma oranı bu kadar yüksek.
Uzun süre Antalya'da yaşadığım için çok rahat gözlem yaptım. Kadın erkek farketmeksizin, daha iyi seks, daha fazla eğlence ve haz aldıkları başka birine rahatça kayıyor insanlar. Daha uç örnekler de var tabi
Beni etkilemez.. yani ben sevdiğim kadının sadece beni gerçekten sevmesine ve birbirimizin çok iyi anlaşmasına bakardım bunun dışında ki şeylere bakmam uyum olduğu sürece
Bence etkiliyor. Doğudaki evlilikler ile Batıdaki evlilikler birbirinden farklı. Ayrıca Batı'da evliliklerin ortalama süresi Doğu'dakilerden daha kısa oluyor genelde.
Bu bölgenin insanlara değil, insanların bölgeye uyguladıkları olumsuzluklar. Zirâ evliliklerin en temel problemi muhabbet yoksunluğu. Doğu da olan insanların hayat mücadelesi ile Batının farklı. Bu kültürel değil, sosyolojik bir problem.