Evlenmediğim için neden suçlanıyorum? Evlenmemek bi insanı yerme hakkı mı veriyo başkalarına? Cahil insanlardan kurtuluş mümkün mü?

Benden 5-6 yaş küçük bi akrabamızın nişanı olacakmış. Ailem bu haberle beraber her düğün haberinde olduğu gibi beni suçlamaya, yermeye, ezmeye başladı. Sürekli hiçbi işe yaramadığımı evde kaldığımı söyleyip başıma kakıyorlar. Stres bozukluğum var. Psikolojik sorunum yetmiyomuş gibi ailemin ve çevremin baskısıyla bunalıyorum.28 yaşındayım henüz bi ilişkim olmadı, haliyle bekarım. Evliliği zincirini koparmış gibi üsteleyen veya amanın evlenmezsem ben öldüm bittim gibi gören biri hiçbi zaman olmadım. Bekarlığımda hiçbi sıkıntı yaşamadım zihni ve duygusal olarak, günlük hayatımı ve meşguliyetlerimi hevesle yerine getirmeye devam ediyorum. Ama insanlar evlenmediğim için sanki bana hasta sorunlu muamelesi yapıyorlar. Bende düşünüp korkmaya başlıyorum ben sorunluyum da haberim mi yok onlar haklı mılar diye. Ağzımla kuş tutsam da evlenmediğim için ben bir hiç miyim yani toplumun nezdinde?

Evlenmediğim için neden suçlanıyorum? Evlenmemek bi insanı yerme hakkı mı veriyo başkalarına? Cahil insanlardan kurtuluş mümkün mü?