Bugün bir erkek cocugu bana kola alabilir misin abla dedi. Olur dedim. Hangisini istiyorsun diye sordum. Aldim kasaya giderken kek türü bir sey de alabilir miyim dedi. Bende cocuk bu cani cekmistir alabilirsin dedim. Cikolata aldi, tesekkur etti.
Yanimda cok para da yoktu. Oyle hemen girdim, yumurta vs eksikleri alip cikacaktim. Kasada da baska bir kadin vardi. Oglanla beraberler miydi, annesi, ablasi miydi, tanisiyorlar miydi tam anlamadim.
Odemeyi yaparken bana tam duyamadim ama bilmem kac aylik bebegim var şu biberonu alir misin dedi. Bende pek param yok diyerek reddettim.
Olsa belki alabilirdim ama bir de bir basladiginiz zaman istekleri bitmiyor onu farkettim. Hani daha önce de yaptim bu sekilde ama o karsilastigim kişiler bu kadar ust uste seyler istememisti. Hani önünü alamamis gibi oldum.
Benimde alacaklarim var simdi yetiremem diye dusundum ve biberonlarda pahali oluyor genelde ve reddettim o an.
Yani iyilik edeyim dedim kotuluk mu ettim bilmiyorum. Kadin arkamdan almadi ya eline mi yapisirdi, durumu iyi gozukuyordu vs demis midir, beddua etmis midir bilmiyorum. Yani bu durumlarda iyilik etsen dert etmesen dert. Eve geldigimden beri bunu düşünüyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Desigin gibi yardım etsen dert etmesen ayrı dert sonrasinda boyle vicdan muhasebesi yapiyosun senin bu yasadigini bende cok yasadim ve eminim yaşayan da cok olmustur ama icin rahat olsun boş ver
Biberonun ne kadar oldugunu bilmiyorum. O ara cok mu pahali ki diye fiyat sormak istedim ama ucuz ya falan dedi. Yani alabilirdim belki ama alacaklarima yeter mi yetmez mi bilemedim. Cocugun aldiklari 60 lira tuttu. 100 lira uzattim kasiyere. 40 lira da degildir o biberon diye dusundum o an. Zor ya boyle isler. Bazen hic bulasmasa miydim dedigim de oluyor bu islere bugun ki gibi. Yani yardim etmesem vicdanim oyle rahatsiz oluyor. Ediyorum boyle oluyor. Yani o kadin orada olup, ana da sunu alir misin demese daha iyi olacakti. Nasil denk geldi bilmiyorum. Cocukla baglantilari da olabilir belki. Kadin direkt kasada ödeme yapiyor gibiydi.
Bence bağlantılari vardi yoksa üst üste denk gelmez bakti cocuk birseyler aldırmış bunu gördü ve oda istedi
yardım edeceksen üniversite öğrencisi kızlara et markete giren dilencilere değil birçok belediye annelere süt biberon bez mama desteği veriyor
Uni ogrencisi kizlari nereden bulayim. Hani gelip istemedikleri surece bilemem ihtiyaç olup olmadigini.
Universite genclerinin cogu iyi giyimli, gelipte boyle yardim isteyecek tipler degiller. Cevremde de cok yok.
Bazilari yanlista anlayabiliyor yardimcermeye kalksan. Cok mu muhtac gorunuyorum diye.
Bir de bazilari yaptigin yardimi da begenmiyor. Yine bir markette turk mu suriyeli mi pek anlamadigim ama suriyeli oldugunu dusundugum bir kadin vardi. Para istedi. 20 liram vardi sadece. Aktüel urunlere bakip cikacaktim, alacagim bir sey yoktu.
Neyse az olur ama ben versem, baskasi da verse toparlar alir bir seyler dedim içimden 20 lirayi uzattim begenmedi geri verdi bana. Sonra bana tavuk al dedi. Yani yapacagin yardim bile bazen ters tepebiliyor.
Universite ogrencileri de yaş geregi daha gururlu olabiliyor, ihtiyac olsa da istemeyebiliyorlar. Ama cevremde olsa ve itiraz etmeyecek olsa elimden geleni yapardım. Gelecegimiz onlar bizim.
ben burada ve başka sitede görüyorum iş arıyorlar ya da intihar eşiğinde oluyorlar konuşmaya çalışıyorum medendir diye bir zaman sonra dökülüyorlar daha önce bir kaç kişiye yardım ettim şimdi yinevedeceğim
Takma kafana o an zaten edeceğin iyiliği etmişsin biberonu da başkası alır.
Küçük çocuksa alırım mutlu olsun diye.
Etmem. Sinyalcilere geçit yok
türk insanı iyi insanları kullanmayı sever
Param varsa alırım
Hayır almıyorum
Hayır