Benim var karşı cins ve evli arkadaşlarım. Burada önemli olan arkadaşlığa mı yoksa cinselliğe doğru seçim yaptığınız. Her şey neyi seçtiğinizle alakalı. Ben bazılarını sonlandırmak zorunda kaldım çünkü bir erkek olarak, evli bir kadınla arkadaş olduğunuzda ön yargılı "erkek" diye geçinen yaratıkların çenesi durmuyor. Bu yüzden evlilik ve psikolojileri zarar zarar görmesin diye uzaklaşmayı tercih ettim. Karşınızdakini sadece bir cins değil de sadece arkadaş görmek toplumumuzun ön yargıları, araplaşmanın getirdiği dinle aslında alakası örf ve alışkanlıklar vs. yüzünden zor ama imkansız değil. Yapamıyorsanız, hiç kalkışmayın ama kendinize bakın, bu durum aynı zamanda sizin içinde olduğunuz halin bir aynasıdır...
02 Yorumla- 10 ay
Dinimizde asla bir erkeğin kız kanlası olamaz ve bir kızında erkek kankaso olamaz evli bir insan eşinden başkasına gerek duyuyorsa asla evlenmemeli.. abi nemcacığını çıkardınız modern diyip geçiniyorsunuz..
- 10 ay
@Berkay_can12 Ben modernlik denilen art niyetli saçmalığı savunmuyorum ve insanların tercihlerine de bana ters olsa bile saygı duyar ve ona göre davranırım. Bu, karşındakine öncelikle insan olarak bakmakla alakalı. İnsanlar bu devirde zaten ön yargılı, bakış açıları kötü. "Eşinden başkasına gerek duyuyorsa", yine ön yargılı yaklaşım. Doğru gözle bakmak var, bir de tersiyle bakmak var duruma. Önce Kur'an-ı Kerim'i ve sağlamlığı kesin hadisleri okuyup anlamak lazım. İslam'la da "araplaştırma" oyununu bir birine karıştırmamak lazım. Karıştırmamak için de "okumak" lazım.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı. İki tarafta gerekli olgunluğa sahip olduktan sonra neden olmasın, olgunluk dediğim yaş değil, bazı insanlar vardır arkadaşlık dostluk kurarsın çocukluk arkadaşın olur, uzun süredir arkadaşlıklar olur iki tarafta zaten aklından geçirmez, bilirler ki bu yakınlık cinsellik olursa onu kaybederler zaten otomatik olarak, tabi bu olgunluğa sahip olanlar için geçerli. Ayran gönüllü aç; her şeyi cinsellik sananlar için geçerli değil.
01 Yorumla- 10 ay
Dinimizde asla bir erkeğin kız kanlası olamaz ve bir kızında erkek kankaso olamaz evli bir insan eşinden başkasına gerek duyuyorsa asla evlenmemeli.. abi nemcacığını çıkardınız modern diyip geçiniyorsunuz..
Bir kadın ile bir erkeğin olduğu her ortamda ama aşikar ama beyinlerin içinde saklı olan dürtüler vardır, aksini iddia eden ya kendini kandırıyor ya da yalan söylüyordur.
10 Yorumla
+1 yılİmkansız. Kadınla erkek arasında fıtri bir cinsel çekim vardır bu yüzden arkadaşça bir ilişki olmaz. Zaten sevgilisinin veya karısının/kocasının karşı cins arkadaşının olmasına göz yuman ve bunu modernlik sanan andavlların çoğu boynuzlu. Kadın ve erkek normal arkadaş değil hayat arkadaşı olur sadece çünkü karı-koca olmak için iki cins var. Allah Hz. Havva’yı Hz. Adem’e yaratılma sebebi hayat arkadaşı olsun ve eksiğini tamamlasın diye yarattı.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
122Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal arkadaşlık olabilir güven mesafe olduğu sürece.. mesela iş arkadaşı gibi ama samimiyet olmamalı tabi ki de
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. iş arkadaşı ya da universiteti ne bileyim mahalleden falan ara sıra merhabalaştığı gerektiğinde konuştuğu olabilir ama dakika başı haberlrştiği sevgili gibi yazıştığı zaman geçirdiği eğlenip güldüğü bir şeyler paylaştığı tipde bir yakınlığı kabul edemem kıskancım
40 Yorumla
+1 yılHayir tabii ki. Olursa boynuzlanmak kacinilmazdir
31 Yorumla
+1 yılO ancak şöyle olur o evli ben evli aile dostu olur beraber görüşürüz onlar bizim evimize gider biz onların evine gideriz ancak öyle olur başka türlü olmaz
45 Yorumla- +1 yıl
Öylede olmasın abla boş ver
- 10 ay
Hayır olamaz. Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok bence…
30 YorumlaBence olamaz he tanıdıkları olur tabiki de ama benim sevdiğim adamın yakın kız arkadaşı falan olamaz şu an da sevgili olduğumuz halde ikimizin de yakın karşı cins arkadaşı yok sadece eski tanıdıkları var o kadar ona sadece ben değil sevgilim de karşı ama evli insanların da bence olmamalı çok boş yaptım şu an da farkındayım😂 ama bence olamaz ya olmamalı...
20 Yorumla
+1 yılOlur tabii ki, benim de var sevgilimin de. İkimiz de problem etmiyoruz çünkü adı üzerinde ARKADAŞ yani. Birbirimize saygımız ve güvenimiz var. Olmaz diyenlerde eksik olan şey bu :d
31 Yorumla- 10 ay
Zihniyetin bozuk olmaz sa olur, kişi kendi belirler yolunu. Ne olursa olsun sınırını mesafeni koruyacaksın. Arkadaşı olmasa da, aldatıyorlar, o. ruspuyu kafese koymuşlar kilidi ile oynaşmış. 🩷
00 Yorumla
+1 yılYani olabilir karşı cins arkadaşı ama yakın olamaz. Benimde aynı şekilde olmaz yani her şey karşılıklı tek taraflı değil hiçbir şey. Benim olmuyorsa onunda olmasın ya da onun olmayacaksa benimde olmayacak yani bu kadar basit ki ben rahatsız olurdum açıkçası.
11 Yorumla- 10 ay
maalesef olmaz illaki bir sorun yaratır. Anlık bir olay olmadık düşüncelere bunun sonucunda felakete gidiyor kendi ve çevremdeki olaylardan yola çıkar söylüyorum bunu.
11 Yorumla- 10 ay
Evet insanlara anlatamazsın :))
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılOlmuyor yaaa... Kadın ve erkek bekarken yakın arkadaş kalıyor da evliyken yakışık almıyor. Elbette arkasaş olunur ama yakın olunmaz
21 Yorumla- 10 ay
+1 yılOlmamalı evlenmeden önce zaten hep beraber aynı arkadaş grubundaysalar zaten başka bi durum o zaman olabilir ama aksi takdir de olmamalı
20 Yorumla42 yaşındayım, İnternet üzerinden çok seviyeli ve kaliteli bayan arkadaşlarım oldu. Buna ek olarak eşimle ailece görüştüğümüz birçok arkadaşı benimde yakın arkadaşım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok normal gelmiyor bana.
Evli değilim o nedenle yorum yapmam uygun olmaz.
Niye evlendin o zaman.11 Yorumla- 10 ay
Helal 👏🏻
- Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılEvet, evli bir erkek olarak yakın bir çok kadın arkadaşım var. Bu zihniyet ve yetiştirilme konusu. Her gördüğün karşı cinste ideal partner arayışına girmezsen sıkıntı olmaz.
11 Yorumla- 10 ay
Bekarlıktaki gibi asla ve asla olamaz bence. Herkes yerini bilmeli. Ben eşimin karşı cins samimi bir arkadaşı olsun istemem
10 YorumlaEvlendikten önce varsa bile evlendikten sonra arana mesafe koyarsın. Kimsenin bu kadar geniş düşüneceğini düşünmüyorum açıkçası
10 YorumlaYakın olamazlar. Bunu kabul etmeyenin niyetinden şüphe ederim. Yakınlarsa bir defa uyarın. Olmazsa ayrılın.
10 YorumlaSorunun genişlik
20 YorumlaOlabilir. Neden olmasin. Herkesi kendiniz gibi bilmeyin. Herkes şerefsiz degil.
22 Yorumla- 10 ay
+1 yılKendini bilen eğitim seviyesi yüksek toplumlarda yadırganılmaz. Cahil toplumlarda Kadın markete yalnız gidemez.
02 Yorumla- 10 ay
- 10 ay
@Berkay_can12 Benim söylediğim, insanların temel özgürlükleri ve güvenli bir toplumda hareket edebilmesiyle ilgiliydi. İnançlar elbette kişisel tercihlerdir ve saygı duyulur, ancak toplumsal gelişmişlik ölçütleri, herkesin kendi inancına göre değil ortak haklara göre belirlenir.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin bazı yükümlülükleri vardır ve bunları yerine getirmekten aciz kişiler lütfen evlilik yoluna hiç girmesin 👍
01 Yorumla- 10 ay
Haklı 👏🏻
Aile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Çok yakın olmadığı müddetçe olabilir, sınır aşan el kol şakası yapıp gereksiz samimi davranan yakın arkadaşları sevmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliki taraf da saygılı bir şekilde iletişimdeyse fikir danışmak gibi bir arkadaşı olabilir diye düşünüyorum. Sırf evlendi diye en yakın arkadaşını silemez ya birden.. değerli insanlar vardır hayatımızda bir evlilik uğruna kesilip atılamaz.
00 YorumlaBence olabilir sonuçta evli ya da sevgili kimse kimsenin malı ya da kölesi değil saygı göstermek gerekir
00 YorumlaKatiyyen olamaz. Ellerini kelepçeler eve bağlarım.4 duvar arasinda hapsederim. Sadece benim olur hayirdir a*
00 Yorumla
+1 yılOlamaz
Çünkü hiçbir erkek ile hiçbir kadın yakın dost olamaz. Erkek o kadınla yatmak ister. Bunun aksini iddia eden g. a. v. a. ttir. Net06 Yorumla- +1 yıl
Aklınız baska bi yere calismiyo herkesi de ayni zannediyosunuz
- +1 yıl
Siz kadınları iyi tanırsiniz bizde erkekleri. O yüzden siz kadınlar bizi anlayamazsıniz. O yüzden de on yargılarını al ve git 😀 bu benim düşüncem. Benim gibi düşünmek zorunda değilsin
- +1 yıl
Birader konumuz benim ne düşündüğüm değil, senin net cevaplar verememen 🤣 erkekler böyle düşünür diyosun, sonra da kıvırıyosun
- +1 yıl
Evet erkek kadınla dost olamaz bu nettir. Siz bunu anlamıyor kabul etmiyorsunuz.
- +1 yıl
Ben taşdevrindeki gibi odun öküz olmayı seviyorum. Benim de karşı cins yakın arkadaşım olamaz. Kadiniminda olamaz. Bu benim için net bir kırmızı çizgi. Ben senin gibi düşünmek ya da sevmek zorunda değilim sende benim gibi bu kadar basit
- +1 yıl
Sizin gibi düşünmeyen herkesi zaten böyle görenler asıl kardeşim 😀😀
+1 yılGünümüzde olamaz sebebi özellikle erkekler bir kadına sadece arkadaş olarak yaklaşmaz, arkadaşlığı kılıf kullanırlar...
00 Yorumla
+1 yılEşimin en yakın arkadaşı ben olmalıyım başka yakın kadın arkadaşları oluyorsa ben yetemiyorum demektir, bu durumda evliliğin anlamı kalmaz
03 Yorumla- +1 yıl
Kız adamın okul arkadaşı olmayacak mı
- +1 yıl
@Asiadam209 okul arkadaşı değil yakın arkadaşı dedim
- +1 yıl
Yakın arkadaş teklikeli cidden
+1 yılsenin eşinin yakın bir bayan arkadaşı olmasını istermiydin. beraber gezecek bara gidecek eğlenecek sen ister miydin.
00 YorumlaOrtadogu ülkerinde zor o, kafa hep belaltina claistigi icin hani.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir. Eşim yokken çıkıp eve de gelebilir çay kahve de içebilir. Birlikte bir konder etkinlik bile yapılabilir. Dost nedir kimse bilmiyor. Bu kadar kolay mı ya evlendin diye bitirmek irtibati
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSiz de çok yobazsiniz. Sevgi aşk flört hoslanti dışında, insan bı erkekle arkadaş ahbap da olabilir. Hatta eşiyle de kanka olabilir. Kardeş gibi olabilirler. Eve girip çıkabilir.
Cevap sahibi+1 yılİzmirde yasiyorum. Ben sevgilimle aram bozukken bı erkek arkadaşımı aramıştım gel kafa dagitalim kötüyüm diye. Ben aydın dayım ama babaanneme geldim dedi. Tamam sorun yok dedim. Telefonumdan sonra kalkmış hemen otobüse binmiş. 40 dk ya ordayım. Bı cafeye otur bı kahve iç bekle beni, çıktım dedi.. ben bu çocuğun evine de gittim. Sofralarına da oturdum. Büyük annesine de gittim. Annesiyle kaç sefer tanıştım. Evinde kalmisligim pijamalarımi bile giymisligim var. Kardeşim diyor bana. Annesine tanıtırken bile anne bak bu benim ahiretlik kardeşim onun için herşeyi yaparım diyor. Dipnot sevgilisi var. Benimde sevgilim vardı hep. Hatta sevgilisine hediye almak isterse beni arar birlikte alırdık hep
Cevap sahibi+1 yılBir keresinde yağmur biz bı hata yaptik, regli gecikmiş. Ertesi gün hapı almamız gerekiyor. O utanıyor alamıyor. Ben de anlamıyorum. Yardımcı olur musun birlikte gidelim eczaneye demişti. Kardeşi olarak görmese asla bu kadar özel bı konuda yardım istemez
Cevap sahibi+1 yılBiz dostuz. Sevgili ya da eş kimse aramıza giremez
+1 yılOlamaz. Evli bir kadinin kocasindan baska erkek olamaz hayatinda
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence olmaması gerekiyor ilişkide kıskançlık problemleri başlıyor
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu devirde arkadsı sikn bıle var bırak arkadsı kaynanasını * var bu kadar saf olmayın kızla erkek arkadas olamaz
21 YorumlaOlamazzz kıskançlık komasına girerim kocamın en yakın arkadaşı ben olurum
00 Yorumla
+1 yılHayır olamaz olsada arada mesafe olmalı eşiyle tanıştırmalı
00 YorumlaOlabilir mesela benim çok var evli veya bekar kadin arkadaşım..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlmamalı
Paylaşmayı seviyorsa
Eşini paylaşmak gibi bir fantazisi varsa olabilit
Ööbür türlü iki tarafında eşlerini düşünerek hareket etmesi gerekir00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Benim balık açımdan olamaz. Bir kadın ya da erkeğin en yakın arkadaşı eşidir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlamaz. Net. ( Okul arkadaşı, iş arkadaşı, komşu; bunlar yakın arkadaş değildir! )
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır hayır hayır hayır ancak grup olurlar belki o şekilde aralarına dahil olurum beraber arkadaşımız olurlar yoksa bir kız eşimle konuşacak arkadaşıymışmış anlamam
00 YorumlaAşırı yakın olamaz , sınırlar dahilinde bir ilişkileri varsa olabilir
00 Yorumlakesinlikle karşı cins arkadaşı olamaz kesinlikle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet olabilir. Benim bir kaç karşı cins çok yakın arkadaşım var.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşı olamaz benim gibi açık görüşlü bir adama bile ters.
00 YorumlaOlamaz çünkü ateş ile barut misali.. kadın durur ama erkek bozuktur ilaa şaşar
00 Yorumla
+1 yılOlurda, Türkiyede olmaz, belki Avrupa Amerika, ama sonunda bir yakınlaşma muhakkak olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılYakın olamaz. Arkadaşı olur ona lafım yok. Yakın arkadaşı hayır
00 YorumlaOlmamalı, evliliğin en önemli öğesi cinsellik ve biraz soğuma olduğu an o karşı cinse kayar
00 YorumlaBence o Konu Sıkıntı,
Hatta her türlü sıkıntı ondan Hayır diyorum00 YorumlaAile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı. Samimi olmamalı olursa benim eski sevgilim olarak kayıtlara geçer
00 Yorumla
+1 yılAvrupada olabilir bizim ülkede kıskançlık sebebidir
00 Yorumla
+1 yılOlamaz. En yakın arkadaşı sadece SEVGİLİSİ ya da EŞi'dir.
00 YorumlaYakın olamaz, olmamalı.. Yakınlık diyorum yakınlık..
00 Yorumla
+1 yılMümkünse olmasın yaa bişeyler sindire sindire ilerler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGenellikle erkeklerin farklı hissettiği sonucuna varılmış ama bir kız ve erkek gerçekten arkadaş olabilirler, bu biraz düşük bir ihtimal olsa da mümkün
00 Yorumla
10 ayAsla olamaz … Dinimizde asla bir erkeğin kız kankası olamaz ve bir kızında erkek kankası olamaz evli bir insan eşinden başkasına gerek duyuyorsa asla evlenmemeli.. abi ne cacığını çıkardınız modern diyip geçiniyorsunuz..
00 Yorumla
+1 yılhayatınıza aldıgınız insanında sizden önce bir hayatı vardı sonuç olarak herkes yerini haddini sınırını bilip arkadaşlığını devam ettirmesinde bir sakınca olmaz.. Aksi bir durum varsa kabul edilemez
00 YorumlaBunu bizzat yaşayan birisi olarak bir süre sonra erkek ya da kadın o arkadaşlığın devamını getiremiyor. Ya duygusallık ya cinsellik ya da farklı bir durum ile karşı karşıya kalıyorsun şahsen hiç kadın kanmam olmadı daha doğrusu olamadı.
00 Yorumla- Devamını Gör (203)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat