Resulullah mevlid kandili, kutlu doğum haftası, Regaip kandili, Miraç kandili 🆚 kutlamadı. Resulullah sela okumadı. Resulullah ölülerin kabrinin üstüne türbe dikmedi. Resulullah ve sahabeler toplanıp hatim indirmedi, toplanıp tesbîhat çekmedi.
Sünnet, hiçbir şey EKLEMEDEN ya da ÇIKARMADAN Peygamberin yaptığını yapmaktır. Resulullah'ın hayatı boyunca yapmadığı şeyleri yapanlar, birde utanmadan "biz sünnet ehliyiz" mi diyorlar? Peygamberin veya sahabelerin yapmadığı hiçbir ibadet, kutlama 🆚 YAPILAMAZ. Bu bidat olur.
Şimdi ben böyle deyince bana "vahhabi" falan diyenler olacaktır. Kim ne derse desin, umrumda değil. Biz Resulullah'ın sünnetini değiştirmeyeceğiz, değiştirilmesine de izin vermeyeceğiz.
Zaten Resulullah, biz selefileri 1500 yıl öncesinde haber vermişti ⬇️
🌴Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Bu din Hicaz'a çekilecek. Tıpkı yılanın deliğine çekildiği gibi. Allah'a yemin olsun! Yaban keçisinin dağın tepesine sığınması gibi, din de Hicaz'a sığınacaktır. Bu din garip olarak başladı, tekrar garipliğe dönecektir. Gariplere ne mutlu! O garipler ki, benden sonra insanların sünnetimden bozdukları şeyi ıslah edecekler."
📗[Kütüb-i Sitte, Tirmizi, İman 13, (2632)]
‼️Ayrıca günümüzün en önemli sorunlarından olan bidatlarla alakalı bir kaç hadis ⬇️
🌴Resulullah (sav) buyurdu ki:
“Muhakkak ki, en güzel söz Allah'ın kitabıdır. Yol gösterici rehberlerin en güzeli, Muhammed'in rehberliğidir. İşlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir (bidatlardır). Dine sonradan sokulan her şey bidattır. Her bidat dalalettir. Her dalalet insanı ateşe sürükler."
📗[Müslim, Cuma, 13]
🌴Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Sünnetimden yüz çeviren, benden değildir."
📗[Kütüb-i Sitte, Buhari 5158]
‼️Ve son olarak, eğer bu hadiste bahsedilenlerden olmak istemiyorsanız, her türlü bidatı terkedin ⬇️
Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Kıyamet günü ümmetim, Kevser havuzunun başında (su içmek üzere) toplanacak. Bu havuzdaki maşrapalar gökteki yıldızlar kadar çoktur. Derken içlerinden bir kul çıkarılıp atılacak. Ben müdahale edip: "Ey Rabbim (onu niye atıyorsun) o benim ümmetimdendir?" diyeceğim. Ancak Cenab-ı Hakk: "Bunlar senden sonra ne bidatlar işlediler senin haberin yok!" diyecek.
📗[Kütüb-i Sitte, Buhari, Müslim, (400); Tirmizi]
🕋 SELEFİ OLUN, RESULULLAH VE ASHABININ YOLUNDA OLUN! KURTULAN FIRKADAN OLUN!
🌴Resulullah (sav) buyurdu ki: "Beni İsrail yetmiş iki fırkaya bölünmüştü. Benim ümmetim de yetmiş üç fırkaya bölünecektir. Bunlardan bir tanesi hariç hepsi ateştedir." "Bu fırka hangisidir?" diye soruldu. "Benim ve ashabımın üzerinde olduğu şeyden ayrılmayanlardır!" buyurdular. [Bir rivayette şu ziyade var: "Ümmetimden bir kısım gruplar çıkacak, bunları bidatlar istila edecek, tıpkı kuduzun, buna yakalanan kimsede hiç bir damar, hiçbir mafsal bırakmayıp her tarafını sardığı gibi, bu bidatlar da onların her hallerine sirayet edecek."]
📗[Kütüb-i Sitte, Tirmizi, İman 18, (2643), Ebu Davud]
KURTULAN FIRKA SELEFİ FIRKASIDIR. GÖKTE OLAN ALLAH'A YEMİN OLSUN BİLİYORUM. ☀️💛
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar