☀️–Hud Suresi–☀️
﴾7﴿ "Gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Daha önce Taht'ı su üzerindeydi. Sizi yaratması, hanginizin iyi şeyler yapacağını sınav yapmak içindir…"
Gökteki Rabb'imiz yücedir! 😋👑☁️☀️💙💦
☀️–Hud Suresi–☀️
﴾7﴿ "Gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Daha önce Taht'ı su üzerindeydi. Sizi yaratması, hanginizin iyi şeyler yapacağını sınav yapmak içindir…"
Gökteki Rabb'imiz yücedir! 😋👑☁️☀️💙💦
Bu ayetler düz dünya teorisi için harika bir kanıt niteliğindedir. Daha önce de argüman olarak kullanmıştım.
Uzay'a çıkılamayacağının delili ve ispatıdır.
Lakin ispatlanması güç bir şey var o da güneşin, dünyanın diğer tarafını aydınlatırken karanlık bölgeden teleskop ile görülememesi.
Allah’ın hikmeti.
☀️Ebu Zerr anlatıyor:
Güneş batarken Resulullah (sav) ile birlikte mescidde idim. Bana: "Ey Ebu Zerr, biliyor musun bu güneş nereye gidiyor?" diye sordu. Ben: "Allah ve Resulü daha iyi bilirler!" dedim. "Arşın altına secde yapmaya gider, bu maksadla izin ister, kendisine izin verilir. Secde edip kabul edilmeyeceği, izin isteyip, izin verilmeyeceği zamanın (kıyametin) gelmesi yakındır. O vakit kendisine: "Geldiğin yere dön!" denir. Böylece battığı yerden doğar. Bu durumu Cenab-ı Hakk'ın şu sözü haber vermektedir. (Mealen): "Güneş, duracağı zamana doğru yürüyüp gitmektedir. Bu aziz ve alim olan Allah'ın takdiridir" (Yasin 38).
📗[Kaynak: Kütüb-i Sitte, Buhari, Tefsir, Ya-sin 1, Bed'u'l-Halk 4, Tevhid 22, 23, Müslim, İman 250, (159), Tirmizi, Tefsir, Ya-sin, (4225)]
Arşın altına iniyorsa dünyanın tamamı güneşten uzak kalması gerekmez mi? Dünyanın hiçbir yerinden görünmemesi gerekir.
Üzerinde tartışılması gereken bir konu. ya da hiç düşünmeye gerek yok Allah’ın hikmeti deriz. Bellide birden fazla güneş vardır, örneğin Amerika kıtasında başka güneş Avrupa’da başka Afrika’da başka. Sonuçta tek 1 tane güneşin olduğundan nerden eminiz ki? Bunu da bilim söyledi sonuçta.
Bilimi tamamen reddetmek yanlış, sunulan bilgiyi teyit edene kadar şüpheli yaklaşmak en doğru karardır.
Kaldı ki iki güneşin olma ihtimali yok, Kur'an'da güneşler de yazmıyor böyle bir teori kabul görmez.
Ben beyin fırtınası yapmayı çok severim oldu bitti şeklinde konuşmak pek hoşuma gitmiyor. Allah bilir lakin keşfetmem için bana aklı verdi. Keşfetmeliyim
Resulullah “Güneş Allah’ın tahtının altında secde etmeye gider” diyor. Buradaki mecazi anlatım mı? Ben pek sanmıyorum.
Kuran’da “güneşler” yazmıyor diye birden fazla güneş yoktur anlamına gelmez ki, belki Allah bizim gözümüzden anlatmıştır biz anlayabilelim diye.
Bence her kıtada başka güneş var ve güneş gerçekten batıyor.
Örneğin şu ayete bak:
☀️﴾Kehf:86﴿ "Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu…"
Öyle olsaydı uç kesimlerde yaşayan insanlar güneşi daha büyük görürdü. Güneşin suya batışı resmedilebilirdi. Güneş hem batıdan hem doğudan batabilirdi.
Bu mümkün değil.
Lan yatarken düşünebileceğim harika bir şey sundun bana.
Yarın sana mutlak surette harika bir yanıtla dönüyor olacağım. ♥️♥️
Hadi ben de bırakayım bi tane Nebe 33 Cennette muhteşem bahçeler ve bağlar, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar ve (tadı çok hoş içeceklerle) dolu kâseler vardır.
Cevap
6Cevap
Yeni bir güne Bismillah🌹İbrahim Suresi 41. Ayet "Rabbimiz! Hesapların görüleceği o gün beni, ana-babamı ve bütün mü'minleri bağışla!" Amin 🤲😇
Seni engelledim ama nasıl sorularını görebiliyorum?
Rabbin seni terk etmedi sana darılmadıda
zaten allahtan başkada harbi başka kimsemiz yok he jdjsjs bu yaşa geldik yanımızda doğru düzgün biri bile yok
Kanka tabii güzel diyosun doğru diyosunda artık biri olsada istiyor insan yaş 25 olcak yalnızım hala benim akranlar evleniyor djdjdk
Kaderinde ne yazarsa o olacak kardeşim. Belki 4 eş yazıyordur, belki bekarlık yazıyordur bunu Allah bilir.
💦﴾Tevbe:51﴿ De ki: “Bizim başımıza, asla Allah'ın bizim için yazdığından başka bir şey gelmez. O bizim koruyucumuz ve dostumuzdur. O halde inananlar, sadece Allah'a güvenip dayanmalılar.”
Bu kadar yakışıklı olupta bu kadar yalnız olmakta harbi tuhaf bi kader ama vardır Allahın bi bildiği tabi 😂 boy denilse 190 tip var para var sokakta üniversitede vs tüm kadınlar süzer bakar ama biride olmaz sanki bişey uzaklaştırıyor gibi belkide günaha girmemem için
Olabilir kardeşim Allah böyle istiyor demekteki Allah dilediğini yapar ve Allah en doğrusunu bilir🩵💚🩵💚🩵💚
💦–Bakara Suresi–💦
(216) "Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır olabilir; yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz."
Haklısın neyse kendimi söylenir gibi kötü hissettim şimdi ya 😂 Teşekkür ediyorum Seni takip edicem sorularını görmek isterim
Maide 34
☀️–Maide Suresi–☀️
﴾33﴿ "Allah’a ve peygamberine karşı savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası ancak ya öldürülmeleri veya asılmaları yahut el ve ayaklarının çapraz olarak kesilmesi ya da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları aşağılayıcı cezadır. Âhirette ise onlar için büyük bir azap vardır."
﴾34﴿ "Ancak onları yenip ele geçirmenizden önce tövbe edenler müstesna! Biliniz ki Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir."
Allah'ın dediği olur.
❤️❤️
Furkan Suresi 17. Ayet
Evet.
Enfal 63
Günün en anlamlı postu, 14 Şubatdan sonra 💪🏼
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?