Benim görüşüm, evlilik için ideal yaşın herkes için farklı olduğu yönünde. Her bireyin yaşam deneyimi, olgunluk düzeyi, kariyer hedefleri ve ilişki geçmişi farklıdır. Dolayısıyla, evlilik için hazır olmak kişinin kendi içsel hazır hissettiği zamandır genel olarak, birçok insan 20'li ve 30'lu yaşlar arasında evlilik için daha hazır hisseder bu, herkes için geçerli değildir ve bazı insanlar daha erken veya daha geç yaşlarda evlenmeyi tercih edebilir. Önemli olan, evliliğe adım atmadan önce kendinizi ve ilişkinizi iyi anlamak, ortak hedefler belirlemek ve birbirinize güven duymaktır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
evliliğin yaşı olmaz yaşanmışlığın varsa kendini hazır hissediyorsan gençliğini hakkıyla yaşadım artık evlenebilirim diyorsan olur ha çocuk dersen artık gençlik de kalmayacak hayatın onun üzerine kurulu olucak
kadınlar için ideal evlilik yaşı 24,1 çıkarken erkekler için ideal evlilik yaşı 26.8 olarak karşımıza çıkıyor. Şahsi fikrim ise kadınlarda 27 erkeklerde 30 olmalıdır.
Tek başına ayakta durabildiği, insanları gerçekten sevip güvenebildiği ve kendi kendine yetebildiği hatta kendini, sorunlarını anladığı yaştır. İlla net bir rakam vermem gerekiyorsa bilinç sayısı olsun. Nasıl olsa herkesin zamanı farklı işliyor
Bence tam yaşındasın kizlar da en geç 26 27 gibi evlense iyi olur da sanırım çoğu insan ev dizmek düğün vs düşündüğü için ya da kısmeti olmadığı için erteliyor
Bence 25 idealdir, hayatını ve gençliğini de yaşamış olursun. Bir de 3-4 yıl sonra çocuk yapsan en azından çocuk büyüdümü fazla yaşlı olmazsın ona karşı.
Herkes icin ideal yaş değisir evlilik olgunluk ve karsılıklı sabır ister herkes her yasta aynı olgunlukta olmuyor erkekler 3 yas gec olgunlasıyor mesela arastirmalar o yönde🙃
Kişiden kişiye değişir.. Kimisi 19 yaşında öyle olgun olur ki ev geçindirebilecek kadar büyük olur. Kimisi de 29 yaşında olur ama hâlâ evlilik için olgunlaşmamıştır
Bizim toplumdan gelen bi düşünce bu evlenmem lazımmış gibi ama öyle bi zorunluluk yok relax ol biriyle birlikte yaşamak için evliliği düşün mecburiyet olarak değil
Yaş 33 benim içinde zaman azaldı gibi geliyor. Galiba ben evlenmeyeceğim yarışmacı arkadaşlara başarılar 😂😂 çokta sorun değil nasip kısmet bu işler. Doğru insan ne zaman gelirse o zaman evlenmeli.